אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את הקירור במחשב שלי למשהו יותר שקט. מדובר על מאוורר למעבד שהעדיפות היא יותר לשקט מאשר לOC שגם בא בחשבון. מפרט שלי הוא כזה: AMD Phenom II 940 Gigabyte GA-MA790GP-DS4H OCZ Reapers 4GB Thermaltake SopranoRS SPIRE 550W SAPPHIRE HD 4830 תודה לעוזרים
-
- 25 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הלוח המתוכנן הוא Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2. המוגן יפריע לזיכרונות ?
-
- 4 תגובות
- 692 צפיות
-
-
מיועד ל 775 סוקט E8500 שאר המערכת היא מקומבינות ;D משאבת אקווריום רדיאטור של אופנוע מיכל מים שמיועד לדלק טיסנים
-
- 5 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום לכולם.. יש לי שאלה על התמונה המצורפת.. הייתי שמח לקבל הסבר מפורט על הנתונים ואם יש סיכון או נתונים חריגים.. תודה מראש לכל העונים! בנוסף שמעתי שיש תוכנה של INTEL שנקראת Desktop Control Center רציתי לדעת האם התוכנה הזו יכולה להתאים לכל הלוחות אם וכל סוגי החומרות.. אשמח לקישור של התוכנה, תודה! [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 913 צפיות
-
-
לפני כמה חודשים עשיתי עדכון ביוס וראיתי שנפתחו לי אפשרויות חדשות בתפריט M.I.T של הביוס. כרגע המחשב שלי על OC של 3.0GHZ (מקורי 2.33 מפרט בצד) וכמובן שאיתו עלו התזומנים של הזכרונות רציתי לדעת אם יש סיכון בזה שאני הוריד את התזמונים למקור ?? (CL 5 5 5 18 אם זכור לי נכון) תודה!
-
- 7 תגובות
- 621 צפיות
-
-
שלום ותודה על הקריאה. אני מקבל צפצופים ממחשב פנטיום 4 די ישן. בזמן שהוא דלוק כעבור זמן מסוים של שעה ומשהו או פחות הוא מתחיל לצפצף באופן קבוע למשך 10-15 דקות עד שהוא מפסיק לצפצף, והצפצופים באים והולכים עד שאני מכבה את המחשב. לכאורה יש פה בעיה חומרתית, למישהו יש מושג מה פשר הבעיה ? תודה רבה מראש על כל עזרה שתתקבל.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט שלי הוא: E8400 GSKILL 4GIGA 4-4-4-12 GIGABYTE GA-EP43 עכשיו בביוס מוגדר OC על 3.6 עם מתח למעבד של 1.35 ולזיכרונות 2.0 זה עבד שלי סבבה עד שכיביתי את המחשב ואז הדלקתי אותו שוב והוא לא עלה לי ונכנסתי לביוס והיה BIOS FAIL. עכשיו כשהוצאתי את הכבל של הספק וחיכיתי כמה דקות והחזרתי אותו זה שוב עלה עם ה3.6 ועבד רגיל עד ששוב כיביתי את המחשב ושוב אותו סיפור. מה הבעיה פה? הטמפרטורות נורמאליות. 35-40 מנוחה/ 55-60 מאמץ.
-
בעקבות הקיץ החלטתי לשנות את העומס בOC על המחשב. בנוסף עדכנתי את הBIOS ולכן כל ההגדרות התאפסו ושיניתי מחדש את ההגדרות ליותר "קלילות". כרגע אני עומד על טמפ' מקסימלית 65 מעלות במאמץ. אבל מה שלא ברור לי הוא למה ה CPUZ והתוכנה PERFORMANCETEST מראות את מהירות הזכרון אחת על 561MHZ והשניה על 667 בהתאמה כשהמהירות המוגדרת היא 1122 במכפיל 3 בתזמון 5-5-5-18 מצורפות תמונות... [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
טוב חבר'ה בשבוע הבא אני קונה מחשב חדש ואני רוצה לעשות OC למעבד להגיע איתו ל4.0GHZ ואני לא יודע אם הקירור הלוח אם והזכרונות יתאימו לעבודה הזאת בעיקרון אני רוצה שאני יוכל להיות רגוע מבחינת הקירור שאני לא יצטרך להיות עם יד על הלב שיקרה משהו לרכיבים . אני רוצה שיהיה OC מאוד יציב . תנו חוות דעת על הלוח אם על הזכרונות והקירור מעבד גם יותר מאוחר אני גם אעשה OC לכרטיס מסך . זה המפרט שלי בעיקרון מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ¤1193 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9550ay לוח אם Asus P5Q SE2 ¤609 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=31205 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ¤282 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1…
-
- 2 תגובות
- 516 צפיות
-
-
I'll buy a new motherboard soon and i want to OC my E8400 to the max 24/7 what is the min/max best temp for 24/7? btw how far can i reach with E8400 Asrock P45XE and a good memory with 1066mhz ( probably g.skill/ocz/mushkin/crucial ) tnx and what is the max temp if i want to Extreme OC to check SPI / 3DMARK/ VANTAGE etc... tnx
-
- 5 תגובות
- 909 צפיות
-
-
היי. אז ככה. החלטתי לעשות את זה בקרוב. אני מעוניין לקרר את הלוח שלי, המעבד, כרטיס המסך ואולי גם את הזכרונות. מדובר בלוח GA-P35-DS4, ומעבד E6750. אני כמובן עושה זאת גם לצרכי OC. הכרטיס מסך הוא PX8800GTS 640MB של LeadTek. אני רוצה לדעת מה העלויות, כדי לבנות לעצמי תקציב. אני צריך לדעת האם ישנם רכיבים חליפיים בהם ניתן להשתמש ללא חשש. אני אשמח לרשימה של חנויות מומלצות. אגב אי משלם במזומן בלבד (אם זה משנה). תודה.
-
- 22 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, יש לי שאלה, המחשב שלי היה רועש יותר מרכבת חולפת אז ניסיתי משהו קטן... הלכתי לBIOS ובדקתי את הנתונים בזמן אמת של המחשב. הטמפ' של המעבד (CPU) הייתה 48\49 מעלות. והמאוורר היה מכוון על 40 מעלות אז שיניתי אותו ל50 מעלות וכשעשיתי ריסטרט המחשב הרבה הרבה יותר שקט... זה בסדר? אמורה להיות בעיה? תודה לעונים.. אגב, רציתי להגיד, אתם פשוט אחלה. יש לכם סבלנות לענות ולעזור.. נדירים מקומות כמו אלו.. עריכה: יכול להיות שטעיתי וזה צריך להיות באוברקולקינג וקירור?
-
- 7 תגובות
- 777 צפיות
-
-
לאחר חמש שנים עם פנטיום 4 פרסקוט רותח שלא איפשר אוברקלוק בטוח רכשתי מחשב חדש DualCore Intel Core 2 Duo E7400, 2800 MHz (10.5 x 267 Gigabyte GA-73PVM-S2H (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN Motherboard Chipset nVIDIA nForce 7100-630i DIMM1: OCZ Reaper HPC OCZ2RPR800C42G 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-5-5-15 @ 333 MHz) (3-4-4-12 @ 266 MHz) BIOS Type Award Modular (02/13/09 ניסיתי לבצע אוברקלוק לזיכרון בנפרד unlInked ע"י הרמת FSB ל 810והמחשב לא מבצע פשוט נשאר על 800 ניסיתי לבצע אוברקלוק למעבד ולזכרון LINKED ע"י הרמת FSB למעבד ושוב לא מבצע משהו בביוס חוסם את האוברקלוק ואינני יודע מה זה יש לציין ש EC1 U ו…
-
- 8 תגובות
- 895 צפיות
-
-
לוח ג'יגה בייט X58 UD5, 12GB זכרון קינגסטון 1333, I7 920 וספק מספיק טוב. פשוט לא מצליח לעבור את ה-3.1GHZ שזה פשוט מעפן... נראה לי בקר ה-SATA מגביל אותי, איך אני נועל אותו ?? מתח שמתי על 1.3 כבר למעבד, זכרונות עובדים בדאון קלוק ל-1000 ומשהו. כל עזרה תעזור זה פשוט מביך 3.1.
-
- 4 תגובות
- 647 צפיות
-
-
אז ככה אחרי הרבה בלאגן ואי ידיעה ואין ספור שינויים במתחים ואין ספור באיתחולים הגעתי לאן שרציתי ! אז כך הוצאתי שי סלוטים של 1X2 GIGA CROSAIR אחוצה והשארתי רק את ה GSKILL FL2-7200 השינויים בביוס הם כאלה- CPU=3000mhz 9X333.4 FSB = 1333mhz RAM = 888mhz UNlinked CPU Vcore = AUTO CPU PLL Voltage = 1.5 CPU VTT Voltage = 1.34 CPU GTL_REF Ratio = +10mv NB GTL_REF Ration = +10mv כמו כן המערכת עברה בדיקת יציבות S&M ו OCCT למשך חצי שעה ולא נגעתי בהגדרות של תוכנות אלו .{הכוונה איך שהותקנו כך נשארו} טמפ במנוחה -37-45 טמפ במאמץ עיי התוכנות -70-55 מה אתם אומרים ? יש לאן להמשיך עם ה OC בכול מקרה אני כבר התחלתי לבנות מערכת קירור מים כך שאני יסיים אותה אני ימשיך את הOC אשמח לשמוע תגוב…
-
- 9 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות את הI7 920 האם באמת יש צורך לקנות לו קירור ואם כן מה אומרים על הScythe Mugen 2. ?האם הוא נחשב לאיכותי ואם לא מה האלטרנטיבות תודה
-
- 5 תגובות
- 599 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מאוורים בגודל 120MM שיקררו טוב את המארז, הדגש שלי על ביצועים ולא על שקט ואני קונה מהחנות IQPC. בעיקרון זה 40 ש"ח למאוורר אבל אם יש משהו יותר טוב ביותר כסף אז תמליצו לי גם על אלה. + אם יהיה אפשר לכוון את העוצמה שלהם זה יהיה טוב אבל לא חייב שיהיה את זה. תודה רבה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 722 צפיות
-
-
חבר שלי ביקש עצה, אמר שמשחקים מתחילים לקרטע לו אחרי כ15 דקות של משחק מה שנשמע לי כמו מקרה רגיל של התחממות יתר. יעצתי לו להתקין hwmonitor ושיגיד לי מה הטמפרטרות על המעבד והכרטיס מסך. טמפרטורות במנוחה על המעבד 40c טמפרטורה במנוחה על הכרטיס מסך 111c בדיקה נוספת מגלה כי המאוורר תקוע ולא מסתובב (מן הסתם). לאחר פירוק והרכבה של קירור חדש, ככה נראה המאוורר הישן שהתבשל לו במשך כמעט שנה (!!) בטמפרטורות יומיות כאלה http://i25.tinypic.com/2mfxez4.jpg
-
- 7 תגובות
- 903 צפיות
-
-
המחשב שלי מאוד מאוד חם,ואני בטוח ב 99% שזה גם פוגע לי בביצועים. רק במנוחה הוא 52-54 מעלות וכשאני משחק במשחק כלשהו הוא יכול להריע גם ל 65 מעלות ואולי יותר. הנה במצב מנוחה הנה במאמץ(וזה עוד יחסית נמוך למה שראיתי ,כי יצאתי באמצע המשחק כדי לבדוק טמפ',ועד שהתבצע הצילום ירדו כמה מעלות) הבדיקה התבצעה ב EVEREST . עכשיו,ניקיתי את כל המחשב מאבק,חידשתי משחה טרמית(nanotherm blue) במעבד ובגשר הצפוני,ולא עזר,המחשב עדיין רותח. מה אפשרי לעשות במצב כזה? יש דרך לטפל בזה לפני שאני יחליט לקנות צלעות קירור לסוקט שלי? עריכה:יש לציין כשאחרי 15-20 דק' משחק,המשחק נהיה מאוד איטי,בקושי זז,מרגישים משמעותית את הפגיעה בביצועים.
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כדי לא לזהם את הט'רד השני אני אשאל פה את השאלת שלי, ברשותכם... משהו העיר לי שהמערכת שלי צועקת לקירור מים (סליחה שאני לא זוכר את השם), אני יודע שזה עסק יקר יחסית ולפני שאני משקיע בזה אני רוצה לדעת יותר, נניח ואני רוצה שני לופים, אחד למעבד ואחד לכ.מ. (שאני לא מוצא לו בלוק אגב), מה אני צריך לזה? מה העלויות (בערך)? איך הולך הקירור מים של ה295 שני PCB? מה יקרה אם בעתיד אני ארצה להחליף לכרטיס עם ליבה אחת? אשמח לשמוע מחשבות
-
- 7 תגובות
- 990 צפיות
-
-
המחשב שלי היום פעל מצוין אומנם קצת לאט אז פתחתי אותו ועם פן עשיתי לו רוח כדיי להעיף את כל האבק אחר כך חיברתי הכל והדלקתי אותו והשולחן עבודה עלה ופתאום נכבה המחשב אחר כך כל הפעמים שניסיתי להדליק את המחשב הוא הגיע עד לקטע של הסמל של וינדוס ורואים אותו שקוף כאילו בקושי רואים אותו ואז נכבה המחשב אז מה הבעיה? תודה מראש לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום אני לא יודע איזה מאווררים נחשבים טובים ואיזה אתם תוכלו להמליץ לי אליהם המחיר צריך שיהיה זול כי אני מיתכוון לירכוש שלושה עד 4 מאווררים 1=12ס"מ שיהיה חזק במיוחד 2=8ס"מ ואני צריך גם עד 2 מאווררים בגודל של 4 ס"מ בעיקרון חשוב לי יותר הביצועים מאשר השקט אבל שקט זה גם טוב =]
-
- 7 תגובות
- 713 צפיות
-
-
המפרט הוא כזה + -: Q9550 BOX HD4870 toxic 1gb INTEL P43DS3L CM690 גרסאת הBOX מגיהע עם קירור של אינטל , הבנתי שהוא מעפן, האם יש צורך בקירור אחר כמו ה7PRO? קירור לכרטיס מסך: הכרטיס הזה הוא מגרסת TOXIC שמגיע עם קירור משופר מהגרסא הרגילה של הכרטיס, יש צורך בקירור לכרטיס? כנ"ל לגבי המארז שמגיע עם 3 מאווררים ונחשב מארז טוב.
-
- 2 תגובות
- 539 צפיות
-
-
התקציב הוא לא גבוה בכלל.. קצת פאדיחה ת'כלס אבל יום יבוא ואני יביא תקירור הכי מפחיד בעזרת השם אבל עד אז חשבתי על קירור טוב (שקט ויעיל) עד 100 בוא נגיד...
-
- 12 תגובות
- 870 צפיות
-
-
איזה עדיף, בהנחה שלכל אחד יש 2 מאווררי Scythe Sleap Stream 120mm 1200RPM 70CFM? חוץ מזה, האם ה-IFX-14 יכול להזיק ללוח (לעקם או משהו)? כי הוא מאוד כבד ומאסיבי, ואני לא כ"כ (אם בכלל, לכו תדעו :) מנוסה בהרכבת קירור למעבד.. אני קצת סוטה מהמסלול, אבל למה ה-Scythe הזה http://www.skypc.co.il/pl_product~SY1225SL12M~18~0.htm כ"כ זול? גם 70CFM שזה נחמד, וגם שקט יחסית.. נראה לי מעט הזוי יחסית למחיר..
-
- 40 תגובות
- 2.7k צפיות
-