אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום! אני קונה מחשב חדש בקרוב, וחושב על האפשרות ל OC, הנה המפרט: תקציב 2500 ש"ח ללא ציוד היקפי. מעבד: pentium E6300, Bus1066Mhz, s775, 2MB Dualcore tray 445 ש"ח לוח אם (GIGABYTE): EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, intel P43 DDRII 1333 PCI-E 460 ש"ח זכרונות (DDRII 1066Mhz): 2X 1GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 215 ש"ח כרטיס מסך: Gigabyte 9800GT 512MB 630 ש"ח דיסק קשיח: WD 320GB 7200RPM 16MB SATA II 230 ש"ח מאוורר למעבד: Freezer 7 Pro 125 ש"ח מארז: CM 590 330 ש"ח סה"כ 2435 מבחינת ספק כוח, יש לי ספק של EZCOOL שנותן הספק של 450W מכיוון שאין לי ממש מושג בציוד טוב ל OC, ועוד פחות מכך במכפלות או בתדרים (למרות שקראתי את המדריכים באתר), אשמח אם תוכלו לתת לי כמה עצות לגבי המפרט, …
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
-
-
היי, אוקיי הבנתי שמוגן 2 הכי מומלץ האם לדעתכם המארז שלי מספיק גדול להכיל אותו? thermaltake soprano http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/soprano/vb1000bws.asp אני רוצה לקרר איתו Phenom II X2 550 דנדש. לא סגור לגמרי על לוח אם, אולי GA-MA770-DS3. העומק של המארז 210, ושל המוגן 130, מה שמשאיר רווח של 80 מ"מ.. מספיק גדול לא? תודה מראש ;D
-
- 11 תגובות
- 961 צפיות
-
-
משהו מוזר קורה למעבד (Q9550) לפני כמה חודש עשיתי את ה OC שלי יציב ל 4 GHZ וכניראה בגלל הקיץ הוא נהיה כבר לא ממש יציב הטמפרטורות הגיגו ל 74 מעלות ובבדיקות יציבות אחרי כמה שעות המחשב ריסט את עצמו עכשיו לפי הנסיון שלי ריסט = חסר מתח נתתי עוד 2 קפיצות ב VCORE ל 1.45 (1.424 ב וינדוס) ו עוד 2 קפיצות בגשר הצפוני עכשיו איך זה הגיוני שהטמפרטורות יותר נמוכות ? ועם המתח הזה בכלל בריא למעבד ? או שפשוט להוריד את מהירות השעון ולתת מתח יותר נמוך ? תודה
-
- 1 תגובה
- 535 צפיות
-
-
-
האמת, שבטח מומחי הפורום מכירים את העניין, אבל, למען אלו שיחפשו פתרון למחשב שפתאום לא נדלק למרות שעל פניו לא התחמם יותר מדי. שני מחשבים עם הלוח ומעבד AMD 4200 הפסיקו לעבוד לפתע פתאום. :s05: שני המחשבים עבדו כרגיל, נכנסו למצב המתנה בלילה ונכנסו לקומה. בשני המקרים המחשבים לא נדלקו - לא הגיעו למסך הביוס, נורת ON דולקת , וזהו. בשני המקרים לא היתה התחממות מיד לפני התקלה, שניהם עבדו במשך זמן רב (מתחילת הקיץ) על טמפרטורות של סביב ה-60 מעלות עם הקרור המקורי של AMD. מסתבר שהטמפרטוה הגבוהה למשך זמן יבשה את המשחה הטרמית. למרות שלא היה מדובר בטמפרטורות קיצוניות יש ללוח הזה מנגנון הגנה נוסף. הפתרון: RESET לביוס, אם ע"י קיצור הפינים המיועדים לכך, או ע"י הוצאת הסוללה, מריח…
-
- 0 תגובות
- 598 צפיות
-
-
שלום. המאוורר בספק כח של הHTPC שלי השתגע.. שומעים אותו אפילו מהקומה השניה.. ואפילו תוך כדי צפייה בסרטים, ממש מציק. הבעיה שהספק הוא לא סטנדרטי אז צריך להחליף את המאוורר בנפרד. ניסיתי לשמן אותו ולנקות אותו, אפילו ניסית לעבוד כשהמאוור מנותק (היה די שקט.. אבל נראה לי שעוד כמה שעות והוא היה עולה באש >) בקיצור, החיבור בתוך הספק הוא 2 פינים, אז כל המאווררים שהם שקטים רק כשהם פועלים על RPM נמוך לא יעזרו לי פה. אני צריך מאוורר שכשהוא עובד על הRPM הכי גבוה עדיין לא שומעים אותו בכלל. לא אכפת לי שהוא יקרר קצת פחות טוב, העיקר השקט. ועוד משהו קטן, כרגע יש בספק מאוורר 80מ"מ דק כזה, בעובי של 1 ס"מ, והרוב הם 2.5 ס"מ. בעקרון נראה לי שיש שם מקום למאוורר של 2.5, אבל מעבר לזה זה כבר …
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב פנטיום 4 רגיל שאני רוצה לנסות עליו OC עם קירור סטוק.... השאלה היא כמה יעיל הקירור סטוק (כלומר אם אפשר להגיע איתו לOC נורמלי) ואם למישהו יש רעיון איך לשפר את היעילות של הקירור סטוק (שיפצורים וכדומה)
-
- 5 תגובות
- 627 צפיות
-
-
יש לי מחשב בן שנתיים מעבד מהירות 2.80 , ולוח אם דגם 8945 של גיגהבייט, לפני שבועעים החלפתי ספק לספק של ezcool p-1000 500W וביצעתי ניקוי ותיחזוק מקיף למחשב, ניקיתי אבק בכל פינה החלפתי משחה טרמית בין המעבד לצלעות קירור, שימנתי את כל המאוורירים, ובכל זאת הטמפ' במחשב נעה במצב מנוחה מ50 למצב עבוד היא מגיע ל70 מעלות, ניסיתי להוסיף מאוררים, בדלת של המחשב שמתי 2 מאוררים 1 שמוציא אויר ואחד שמכניס, בתקרה של המארז קדחתי חורים ושמתי מאוורר שמכניס אוויר, כל המאווררים הם 8 ממ המאורר של המעבד 12 ממ הטמפ לא משתנה, אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להבין מדוע, אני מתכנן לשים 3 מאווררים (8 ממ כל אחד) בחלק העליון של הדלת שיוציאו אוויר ו3 (8 ממ כל אחד) בחלק התחתון שיכניסו אויר (ובתקרה לקדוח חור עם …
-
- 7 תגובות
- 676 צפיות
-
-
כל הזמן ממליצים על ה S-flex, כשבכלל ה Sleap stream יותר טוב.. מוציא יותר אוויר, רמת שקט כמעט זהה, וכמעט פי 2 זול.. למה לעזעזל לבחור ב S-flex? לא רק שהוא יותר רועש, הוא מקרר פחות ועולה הרבה יותר.. http://www.skypc.co.il/pl_product~SFF21E~18~0.htm רעש 20dBA, זרימת אוויר 49CFM ועולה 79 ש"ח. http://www.skypc.co.il/pl_product~SY1225SL12M~18~0.htm רעש 24dBA ??(ליד 20dBA זה בכלל לא מורגש), זרימת אוויר 68.5CFM (ליד 49CFM זה כן מורגש) ועולה רק 44 ש"ח.. אז למה לעזעזל כל הזמן ממליצים על ה S-Flex? הנה עוד דוגמה טובה: http://www.skypc.co.il/pl_product~SFF21G~18~0.htm רעש מחריד של 35dBA, אבל רק 75CFM (יחסית לרמת הרעש זה מעט), + הוא עולה 87 ש"ח http://www.skypc.co.il/pl_product~SY…
-
- 34 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם.. יש לי מס' שאלות בקשר לOC אני מעוניין לעשותאחד בקרוב אבל ברצוני לדעת ולהבין יותר... קראתי מדריכים וכ'ו אבל לא סיפק אותי כול זה לכן יש לי קצת שאלות . למשל עד איזה מהירות אני יכול לעשות המהרה למעבד שלי ועד איזה כדאי ניתן לציין שאני קונה את המוגן 2 שיקרר טוב את המעבד ומתיי אני אמור לדעת כשאני צריך לעצור את ההמהרה? עם איזה תוכנות למשל לבדוק את כול זה..?.. ואני גם רוצה לעשות המהרה לזיכרונות שלי יש לי KINGSTON 4X1GB 800MHZ עם תזמונים של 5-5-5-18.. ועם יהיה ניתן לקבל קצת יותר מידע על אוברקלוק ממקור אחר אז בבקשה תיתנו לי רק לא באנגלית ורצוי שיהיה על מעבד של אינטל... אני יודע שאולי תמליצו לי לא לעשות וכו' ולבקש מבנאדם שמבין וכו' אבל מי שלא מיסתקן לא שותה שמפניה ו…
-
- 5 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום לכולם לא מזמן קניתי את המאוורר הזה:120mm Scythe S-FLEX SFF21E מKSP http://www.scythe-usa.com/product/acc/002/sflex_detail.html המאוורר שקט במיוחד 49.0CFM ו 1200 RPM לא שומעים אותו בכלל שמתי אותו מאחורה שיוציא אוויר מהמארז הבעיה היא שנראה לי שהוא לא מספיק חזק כלומר לא יוצא מספיק אוויר החוצה ולכן המארז מתחמם לכן נראה לי שאני יעביר אותו לקידמת המארז ואקנה מאוורר חזק יותר שיוציא אוויר השאלה היא איזה מאוורר כדאי לקחת שיהיה יותר חזק (יוציא יותר אוויר) אך לא ירעיש?
-
- 10 תגובות
- 913 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך Redaon X1950XT אם מאוורר שאני הוספתי בשם: Accelerator X 3 או משהו כזה, רציתי לדעת אם יש אפשרות להגביר את מהירות המאוורר של הקירור על הכרטיס בעזרת תוכנה ואם כן אז לכמה כדי, שלא יהרוס אבל יעזור לקירור.. הכרטיס הוא מאסיבי ולכן אני צריך קירור טוב יותר..
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כותרת^ אפשרי? עד כמה? כי המעבד הזה גם ככה חם מאוד
-
- 6 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שידרגתי לאחרונה ממעבד 5200+ למעבד הנ"ל והטמפרטורה שלו נעה בין 59-63 במנוחה ומגיע לעד 69 במשחקים/עבודה :-\ (חדר ממוזג) יש עליו קירור של זלמן - ZALMAN 9500 LED והחלפתי כמובן את הגריז הטרמי בהחלפה (נראה לי שמרחתי יותר מדי) המארז של קולר -מסטר מספיק מרווח ועם המעבד הקודם הטמפ' היו באיזור ה 40-45 נכנס אויר מקדימה יוצא מאחורה (מאוורר 13) ומלמעלה (מאוורר 8) באתר החברה רשום שהטמפרטורות של המעבד נעות בין 55-65 , אולי אני לא צריך לדאוג אבל במשחקים הטמפ' כאמור עולה על 65 יש סיבה לדאגה?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות קירור למעבד ואני מתלבט בין שני החבר'ה הנ"ל (שימו לב שה-True זהה בביצועים ל-Ultra 120 eXtreme, רק שהוא כולל 2 קליפסים לשני מאווררים וה-eXtreme כולל רק קליפס אחד). ל-Mugen 2 אני אוסיף עוד מאוורר אחד, ול-True אני ארכיב 2. אני מתכנן לעשות אוברקלוק כבד (ככה שהקור חשוב לי), ויהיה מאוד נחמד אם הוא יהיה שקט. אל תתיחסו למחיר.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן , חבר'ה . רק רציתי לדעת האם ה Xigmatek Dark Knight S1283V H.D.C CPU Cooler , הוא קירור מומלץ ושקט ? . יש לי Q8200 , בקרוב לא מתוכנן OC , אבל הקירור סטוק מרעיש ונמאס לי ממנו . תודה על העזרה .
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למאוורר 120MM עד 55 שקל, שיהיה כמה שיותר חזק וכמה יותר שקט חשבתי עליו: Thunderblade 12cm Blue led Case Fan A1926 עולה 53 בKSP על 78CFM ו22DB איך הוא? האם באמת זה באמת 22DB ב78CFM? וזה שהוא אם לד לא מפריע לי, כי אין לי חלון, ואני לא צריך לד, אבל הוא פשוט חזק ושקט. אם יש אחר עדיף לא צריך שהוא יהיה עם ךד תודה אריאל
-
- 8 תגובות
- 800 צפיות
-
-
שדרגתי מחשב וותיק והחלפתי את המעבד מסוג P4 2ghz 400M FSBsocket 478 למעבד P4 HT 3Ghz 800M FSB. במעבד הישן מדדתי טמפרטורה של כ-32C במצב שאין פעילות ( טמפ' חדר 28C). ניצלתי את הרכבת המעבד החדש לניקיון כללי של מפזר החום. משטחי המגע של המפזר והמעבד נוקו למשעי והשתמשתי ב AC5 בתור משחה תרמית. אני מקבל טמפרטורה מינימלית של 40C עבור טמפ' חדר של 28C ומטפס ל 53C כשמתחילה פעילות. האם זה מצב תקין? האם עלי לנסות לפרק את המפזר ולהרכיב מחדש? מצ"ב CPU-Z ן EVEREST [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 578 צפיות
-
-
מה זה? מה זה עושה, איך זה פועל, על מה משתמשים בזה, איך? סתם סקרנות...
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כותרת.. מעוניין לעשות אוברקלוק אוטומטי.. או שתעזרו לי לעשות אוברקלוק טוב בלי שהכרטיס יהרס..
-
- 2 תגובות
- 456 צפיות
-
-
המעבד שלי זה:DualCore Intel Core 2 Duo T7259 Merom-2M הטמפ של שני הליבות במצב מנוחה הוא 72-70 זה תקין? האם יש צורך לקנות את המוצר הבא: http://zap.co.il/fs.aspx?pid=410698527&sog=C-Fan אני לא עושה אוברקולוקינג למחשב ולא מתכוון לעשות לו בעתיד. דגם הנייד lg r405-s אולי כדאי לחכות שיצאו HD SSD במחירים שפויים והוא כבר יוריד את הטמפ הכללית של המחשב? תודה רבה על העזרה והמשך יום נעים עריכה: ב everest ultimate זה רושם לי שהטמפרטורה של ה cpu הכללי הוא 72 אבל הוא אומר שליבה אחת זה 68 והשנייה 69 אז איך הוא מגיע ל72?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ובכן לאחר עבודה של כשנה על המעבד החלטתי שאני רוצה קצת להמהיר אותו (רק ל3.0 ) ובכן , אני רץ על לוח האם של MSI ושמו X48C PLATINUM וזהו לוח בעל אפשריות אוברקלוקינג נחמדות, הבעיה שלי היא שאני פשוט לא מבין מה הולך לאן משום שזאת הפעם הראשונה שאני מתעסק בזה. יש לי מאורר של GYGABITE על המעבד (אני לא זוכר תדגם אבל בזמן קנייה היה שווה כ370 שקלים לכן אני בטוח שהוא יעשה תעבודה) וכמו כן זיכרון REAPER של OCZ במהירות 800MHZ (4-4-4-12( אשמח אם אחד ממכם אשר התעסק בOVERCLOCK לכרטיס עוד לפני כן יוכל לתת לי טיפים בנוגע להגדלת מהירות הFSB של המעבד ובכללי מה לעשות.
-
- 6 תגובות
- 689 צפיות
-
-
מישהו מכיר את השמות של החברות שמייצרות את הקירורים של כרטיסי המסך ב OEM? נניח gtx 285 של sapphire (סתם אני זורק שם), מי החברה שמייצרת עבור sapphire את הקירור לכרטיס? (זה רק לדוגמא, אם אתם מכירים ספקים של יצרנים אחרים זה גם מעולה, אני פשוט לא מצליח למצוא שום חומר על התחום באינטרנט...) תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 664 צפיות
-
-
שלוםץ ברשותי לוח ABIT IP35. אני מנסה להתקין עליו זכרונות של OCZ מסוג DDR2 PC2-6400 Titanium 4GB Edition Dual Channel http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_6400_titanium_4gb_edition_dual_channel הורדתי את ה OC שלי - מעבד Q6600 כעת במהירות סטוק. התקנתי את הזוג החדש (לאחר שהוצאתי את הזוג הישן 2 GB - עכשיו יושב בצד בנתיים). כיוונתי בביוס ל 4.4.4.15 עם מתח של 2.2V והרצתי MEMTEST ל 7 וחצי שעות (כ 9 לופים) - לא ניצפו בעיות. העלתי את המערכת והרצתי LINX ואח"כ גם PRIME 95 BLEND - בשניהם הודעת שגיאה לאחר מספר דקות. לציין ש ב 5.5.5.15 ב 1.85 VOLT לא ניצפו בעיות. בבדיקה מעמיקה יותר ניראה שהזכרונות מוכנים לרוץ ב 4.4.4.15 עד DDR 790 אך נותנים שגיאות ב LINX מ…
-
- 5 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום רב, להלן המפרט שלי: מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3 כונן קשיח Samsung HD103UJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PI Black כרטיס גרפי Gainward GTX260 216P GOLDEN SAMPLE צורב ASUS DRW X22 SATA DVD מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ספק כח Corsair CMPSU-550VXEU 550W קרור למעבד Scythe Mugen מבחינת מיקום מאווררים,הורדתי את המאוורר של הדלת וכל השאר נשארו במקומם. הייתי מעוניין כרגע לרכוש עוד 2 מאווררים ובכך לשפר את כיסוי האוורור במארז. לאחר מספר ביקורות שקראתי,לא מצאתי יחס של עלות/תועלת טוב יותר בדגם מצ"ב: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=25945 - 1200RPM http://www.pandas.co.il…
-
- 3 תגובות
- 726 צפיות
-