עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום רב, אני מחליף קירור למעבד, ויש לי מספר שאלות: האם אני צריך למרוח משחה חדשה גם על המעבד וגם על גוף הקירור, או רק על המעבד? כמו כן מהי השיטה הטובה ביותר למריחה? לשים כפפה (של גומי חד פעמית כמו של המנקות) על האצבע, לשים כמה "גרגירים" של משחה טרמית על מרכז המעבד ולמרוח שכבה דקה ואחידה על כולו? או שיש שיטות טובות יותר?

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. איך לעשות אובר קלוק לכרטיס הזה?

• 8 תגובות
    • 815 צפיות
  3. אני צריך הדרכה צעד צעד איך לכוון את הזכרון של OCZ DDR2 Titanium 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 1150MHZ CL5 בלוח אם הבא - GA-EX38-DS4 עם מעבד E8500 3.16GHZ אני לא מבין בזה בכלל לכן אבקש הדרכה סבלנית, אני מצרף צילומי מסך של ההגדרות בביוס (מצולם מהמדריך ולא מהביוס שלי ממש) מה לשנות שם כדי שהזכרון יעבוד בתדר שלו 1150 או בתדר 1111 או ב1066 לפחות?? תודה רבה לעוזרים!! [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 910 צפיות
  4. Started by elad_jacoby,

קניתי את הכרטיס לפני שנתיים בערך, ומאז ומתמיד הייתה לו בעיה של התחממות, במצב שאני לא משחק הוא בד"כ על 65 מעלות, ובמצב של משחק הוא מגיע בד"כ ל100 מעלות ולפעמים עד ל120 ומגיע למצב שהוא קורס. האם החלפת המאוורר תעזור? (למרות שלפי דעתי קיבלתי מאוורר של זלמן עם קניית הכרטיס), או שהבעיה יכולה להיות בכרטיס עצמו? תודה

• 11 תגובות
    • 966 צפיות
  5. Started by idan749,

שלום רצתי לשאול עם הטפרטוטרת שיש לי סבירות כי לי זה לא נירא ממש סביר ברשותי מעבד Q6600 (NO OC)2.4. קירור למעבד Thermaltake big typ120 כרטיס מסך 8800GTS עם צריך פירוט של עוד חלקים אני יתן חשוב לציין ש כול החלקים נקיים מאבק לגמרי + משחה טרמית חדשה החלפתי לפני יומים בערך למעבד ו ל כרטיס מסך ( המשחה התיבשה) עם זה משנה משחה ‏Zalman Super Thermal Grease ZM-STG1 אין סידור חוטים שלל ממש כולם גלוים ולא מוחבאים מאחורי המארז .. אני יסדר אחרי שהקנה הזיקונים. יש שלוש מאוררים קדמי(12CM) מכניס. אחורי(12) מוצאי. אחד על הדלת(8) מוצאי ואחד.(8) על הגג מוצאי הוספתי לפני כמה ימים את זה שבגג לא ממש עזר.. הטמפרטורות מהתוכנה SPEED FUN GPU: 70-68 TEMP1 :C48-51 TEMP2:40-44 TEMP3:-2…

• 4 תגובות
    • 544 צפיות
  6. ברשותי הלוח הנ"ל עם הביוס האחרון מהאתר של אסוס. מעבד: E2200 יציב עד באס 340. זיכרון: 4 * 1GB של קינגסטון DDRII 800 בכל פעם שאני מעלה את ה FSB Strap מעל 200mhz (לדוגמא 266) המחשב מתכבה ולאחר מכן נכנס ללולאה של הפעלות מחדש בלי תצוגה על המסך. כיבוי בכוח ל 10 שניות על ידי הוצאת החשמל והכנסה שלו והמחשב עולה בהצלחה עם ההמהרה והSTRAP שבחרתי, בנוסף אם אני ממשיך לעבוד עם ה STRAP הגבוה מ 200 המחשב יציב והכל פועל כשורה אבל ברגע שמבצעים הפעלה מחדש מחלונות המחשב שוב נכנס ללואה של הפעלה מחדש ולא נדלק. הסיבה שאני צריך STRAP יותר גבוה מ 200 ברורה, אני רוצה מחלקים שיאפשרו לי להריץ את הזיכרון שלי ב 800 בזמן שאני מעלה את הבאס מעל 240(ב 240 אני יכול לקבל DDII 800 עם STRAP של 200 ע"י שימוש ב…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by ProRules,

אוקי זה חשוב אז ככה: יש לי X5 ORB והיה לי 80 מעלות במאמץ של 3 דקות בOCCT LINPACK. שזה המוןןןןןןןן. יש מצב הSENSOR לא בסדר? או: הקרור גרועה. אז ככה אמרו לי בחנות אם אני קונה את המוגן 2 וייה שיפור גדול בטמפ' (55 במנוכה כרגע). אז הם מחזירים לי את כל הכסף על הX5 ORB! אז השאלה שלי היא: האם יהיה שיפור? כי אני לא הולף להפסיד סתם כסף! לא שיש לי כסף אבל איך המוגן 2?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by omrit,

שלום, יש לי ביג טייפון שמתאים לתושבת 939 של AMD ואני רוצה להתקין אותו על לוח AM2 שיש לי. האם הדבר אפשרי? יש לי את ה"קליפ" שמגיע עם ה ביג טייפון VX בשביל AM2. אני אשמח לעזרה

• 3 תגובות
    • 861 צפיות
  9. אז ככה קודם הבעיה לכל אלה שיודעים מזה ולמי שלא אני יכתוב בכל זאת עד לפני שבועיים שניקיתי תמארז התחילו לי מאז ציפצופים ונכבה המחשב עד לפני כמה ימים שקניתי ספק חדש זה הפסיק אבל שרציתי להיכנס לתוכנה של הלוח אם שלי Abit EQ זה השמיע ציפצוף אחד ואחרי זה כמה ונכבה ישר המחשב !... עד לעכשיו אני לא נכנס לתוכנה ולא יודע מה הבעיה עדין כי לפני חצי שנה נכנסתי לתוכנה חופשי וזה לא השמיע כלום והמחשב לא נכבה ועכשיו למפרט: PentiumD 945 3.4 Ghz DualCore 2X2 MB Cache s775 800 mhz - קירור של AC 7 PRO Abit IL8 - 775+954P+GBT+lan+Sata 2 Twinmos DDR 2 667 Mhz 512 MB Samsung DDR 2 667 Mhz 1 Gb Hitachi 160 Gb 7200 Rpm Sata 2 Evga 6200 256 Mb ספק כוח - SEASONIC SS-350W ET השאלה האם אפשרי לעשות OC ?…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אם יש למישהו את הלוח הזה והוא עשה בו OC כל שהו שיגיד אני צריך עזרה בו

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by omrit,

בעקבות כמה אנשים שראיתי שכתבו בפורומים שיש בעיות עם פתיחת ליבות בלוחות 785G הזולים, רציתי לשתף בניסיון המוצלח שלי כדי לעזור לכל המנסים בעתיד. מעבד: 550BE לוח: MA-785GM-US2H. BIOS: F4 (8/12/2009 [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by bora-aa,

לקרוא תגובה אחרונה שלי

• 26 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by i-kramba,

למה זה נועד חוץ מהתלהבות?

• 8 תגובות
    • 721 צפיות
  14. היי רציתי לדעת לגביי מאורר צדדי (שבמכסה המארז) מה עדיף יותר, שיכניס אויר לכיוון לוח האם, או שיוציא אויר חם מהמארז? במארז שלי ,יש מאוורר 8 בחלק הקידמי שמכניס אויר , מאוורר 12 בחלק האחורי שמוציא אויר + ספק הכח שגם יש לו 2 מאווררים להוצאת אויר חם מהמארז. רוני

• 2 תגובות
    • 748 צפיות
  15. שלום,יש לי מארז פשוט שקניתי בKSP הקטע שאין בו בפנל הקדמי כניסה של מאוורר יעני אין חורים או משהו אין איך להתקין אותו אני יודע איך לחבר מאווררים אבל לא יודע איך לאלתר או משהו ולהכניס אותו איפשהו..

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Iv0ry,

יש לי מאוורר של אנרמקס בקדמת המארז שלוקח אוויר חם מן ההמארז. הבעיה היא שאי אפשר לשנות את הכיוון שלו שיכניס אוויר קר וטרי למארז. האם זה קריטי לסרקולציה? או שזה לא משנה בהשוואה למצב הנוכחי כעת? http://www.siz.co.il/my.php?i=immkdrnwjztt.bmp

• 6 תגובות
    • 847 צפיות
  17. Started by RotemS,

לפני חודש בערך קניתי מחשב חדש אחרי 5 שנים עם פנטיום 4.. בגלל שאז הטמפרטורה הגבוהה לא הדאיגה אותי בשל המעבד החם ההוא עכשיו אני מעוניין לדעת מה קורה אצלי עכשיו והאם הכל תקין ומבחינת OC עד כמה אפשר אולי לעשות במקרה ואני ארצה.. כרגע המעבד במנוחה כאשר הוא רץ על 2.0 גיגה הרץ בטמפרטורה של 40 מעלות לליבה הראשונה והשניה ונע בין 43-44 בליבה השלישית והרביעית. הלוח שברשותי הוא P5Q. האם הטמפרטורה היא טובה ועד כמה אני יכול לפי הערכתכם לעשות OC אם ואני ארצה..

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by redead,

שמתי לב בקירור סטוק שקיבלתי עם המעבד שהמשחה מרוחה שם כבר ולא על כל המשטח אלא ב3 פסים כאלה.. לא השתמשתי בסטוק גם ככה פשוט רציתי לדעת למה זה ב3 פסים ולא מרוח על כל המשטח?

• 1 תגובה
    • 597 צפיות
  19. Started by Guy950,

היי, אני מקווה שזה הנושא האחרון שאני אפתח, פתחתי כבר כמה ובסוף לא יצא לי לקנות, אבל עכשיו יאללה לקנות. אני רוצה להחליף את הקירור הנוכחי של המעבד שלי ולהוסיף קירור למארז, כדי להוסיף קירור למארז חשבתי על מאוורר אחד כזה: http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1481 אני מתכוון להניח אותו בחלק העליון של המארז שהוא יוציא אוויר ואולי יקרר קצת את הלוח אם שמגיע ל45 מעלות בשניה. מול הלוח אם יש מאוורר שגם כן מוציא אוויר, אני יכול לנסות להפוך אותו אבל לא נראה לי שזה ייתן שיפור. ולמעבד חשבתי בהתחלה על המוגן 2, אבל זה נשמע לי מוגזם היות ואני לא הולך לעשות OC (לא בקרוב לפחות). אבל מה שכן אני מעוניין אבל שהמעבד יהיה קר, עכשיו הוא על 60 מעלות בקלות (אין מזגן) ולא יודע מה באמת יהיה טו…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Baridy,

שלום, יש לי HD 4890 . הוא עושה רעשים כשאני מריץ משחקים כבדים. הטמפרטורה שלו היא 65 זה סביר? זה צריך להדאיג אותי?

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  21. Started by idans94,

משהו פה לא נראה לי הגיוני http://www.siz.co.il/my.php?i=ncyntc0zmdjz.jpg אני עם קירור סטוק בלי מזגן. ובעומס הוא לא עובר את ה52-53 מעלות בשתים מן הליבות ובשאר הוא לא עובר את ה47 מעלות הגיוני?

• 3 תגובות
    • 729 צפיות
  22. שלום השאלה שלי פשוטה אני רוצה לרכוש כרטיס 4850 עם אחד גיגה זיכרון והעניין הוא יותר קוסמטי עד כמה יעיל ה VAPOR -X החדש מול הקירור המקורי שניקרא קירור סטוק?? (שאגב מגיע עם הכרטיסים המקבילים המקצועיים) התכנון שלי הוא לא לשחק אלה להמיר את הכרטיס לכרטיס גרפי לעבודה עם תוכנת שירטוט ולא מעבר.לכן השאלה האם לקנות אותו עם קירור סטוק (שיותר יפה לדעתי - או לקנות אותו עם הקירור החדש.בהתחשב שאני לא אפעיל אותו כמו שהוא אמור לעבוד אל רק בדו מימד או תלת מימד אבל לא במשחקים.

• 2 תגובות
    • 724 צפיות
  23. חיברתי את המאוורר של המעבד הישן שלי לחיבור של ה-3 פינים בלוח (יש לו קונקטר של 4 פינים אבל אין לי עוד חיבור של 4 על הלוח ולכן חיברתי ל-3) , עכשיו השאלה שלי היא האם ניתן לשלוט במהירות הסיבוב? אם כן , איך ? (ניסתי את כל האפשריות של האחוזים בSPEEF FAN ולא ראיתי שינוי במאוורר הנ"ל) תודה מראש

• 5 תגובות
    • 873 צפיות
  24. Started by roeegr,

הי אני רוצה להחליף את שני מאווררי ה-120mm שכבר פעמיים שבקו חיים (בפעם הראשונה החלפתי במסגרת האחריות בחנות ממנה קניתי את המחשב). אלו המאווררים שהגיעו עם המארז (איזה HEC). אני אשמח להמלצה על מאוורר 120mm זול, שקט וששומר על המערכת קרירה ושמחה. לא צריך תאורת LED'ים ובלאגנים. תודה

• 9 תגובות
    • 736 צפיות
  25. Started by The Un4givN,

נראה לי שזה קצת גבוהה לא? המארז דווקא דיי מאוורר (2X12 מקדימה) ועוד 1 של 12 מאחורה להוצאת אוויר (וגם הספק מוציא אוויר) יש לי Zalman ‏CNPS7500-Cu LED‎ שעובד על כ-2400 rpm אבל משום מה כשאני נוגע בצלעות קירור הם די פושרות... המעבד לא עבר OC

• 6 תגובות
    • 838 צפיות

דיונים חדשים בפורומים