עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by general328,

כל תוכנה שפותחים הוא מראה בין היתר CPU ו SYSTEM מה הנורמל בסיסטם בין כמה לכמה?

• 1 תגובה
    • 664 צפיות
  2. Started by lee.,

יש לי מארז Foxconn TLA-397 http://www.foxconnchannel.com/Product/Chassis/detail_overview.aspx?ID=en-us0000013 לאחרונה גיליתי שהמאוורר האחורי לא פועל (כשדחפתי עם היד הוא התחיל די חלש) והחלפתי אותו, בהמלצת האתר פה גם בדקתי טמפרטורות בעזרת speedFan וקיבלתי טמפ' מאוד גבוהות שנושקות ל70 מעלות גם בליבה גם בGPU וגם ב-TEMP2 כרגע (ובשלושת השנים האחרונות) המארז פועל עם מאוורר אחורי, קירור למעבד zalman7000 וזהו, כך שברור לי שאצטרך להוסיף עוד. רק נתקלתי בעוד מספר דברים מוזרים: בדופן המתפרקת של המארז מחוברת מעין כוס מול המעבד "כדי לעזור לקירור שלו" (מצורפת תמונה), רק שהכוס הזו עומדת מול המאוורר האחורי וחוסמת את האויר שלו לגמרי. ושאלתי הראשונה היא אם לא עדיף להוריד את זה כדי לאפשר זר…

• 3 תגובות
    • 707 צפיות
  3. Started by MaxZ,

אז ככה, שקניתי את המערכת לא חשבתי שאני יעשה OC כי הייתי ממש בור במחשבים. אחרי חצי שנה (היום) אני מומחה בכל מה שקשור לזה חח. אז החלטתי לעשות OC למעבד שלי, ששמעתי שהוא דיי טוב לאוברקלוק. אבל מה? צ'יפסט מגביל - P43. הגעתי לשיא הFSB בלוח אם שזה 419. איך הOC לדעתכם? האם הוא טוב? אז הנה התוצאות שהגעתי אליהן: בדיקה של שעה בOCCT ומעלות:

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by House M.D.,

מה דעתכם על המאווררר הזה? http://www.skypc.co.il/pl_product~SY1225SL12VBL~18~0.htm נראה טוב ושקט.. CFM מעולה . יש לי מארז אנטק 300 ובקדמת המארז יש לי מאוורר של GELID 80mm ... הבעיה היא שאני רוצה אחד יותר גדול, כיוון שהמארז מתאים רק ל 120mm אני הצלחתי לקבע אותו רק עם שני ברגים והוא מרעיש... ויש לו מקסימום 27CFM כשלמאוורר שמצאתי יש מינימום 33CFM ומקסימום 66 ואם הוא לא טוב הייתי רוצה שתמליצו לי על מאוורר אחר באותו מחיר ב skypc ועוד משהו במאוורר הזה יש מין בקר מהירות כזה, שאמור להיות איפה שהכרטיסי הרחבה שזה מצד האחורי של המארז, האם החוט יהיה ארוך מספיק כדי להגיע ממאוורר שנמצא בקדמת המארז?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Jahid,

רציתי לדעת איך אני יכול לראות את הטמפ' בזמן מאמץ של הכ. מסך ושל הליבות במעבד שלי. יש לי DUAL CORE של ATHLON וHD4850. תודה לכל העוזרים.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by general328,

ביצעתי כרגע עד 3.01 והרצתי את הOCCT קיבלתי שהמעבד יציב, עכשיו אני רוצה להמשיך עם הOC צריך מפה לעלות מתחים (השארתי הכל על נורמל), אין לי מושג איך לעלות מתחים?

• 14 תגובות
    • 813 צפיות
  7. שלום, יש לי מארז compucase 6A19, עם מקום ל 2 מאווררים, אחד נמוך בקידמת המארז באיזור הדיסקים, והשני גבוה יותר בצד האחורי של המארז. בקידמת המארז נמצא המאוורר הסטנדרטי שהגיע עם המארז והוא יחסית חלש, היה לי מאוורר אחורי thermaltake TT-1225 שנשבר. במחשב מותקנים שלושה HD ולפעמים אני מריצה ישומים גרפיים כבדים. אני מעדיפה להתקין מאווררים יחסית שקטים. 1. ראיתי המלצות מבחינת עוצמה ורעש על NOCTUA NF-S12B FLX ב 95 ש"ח. האם כדאי לקנות אותו ? האם יש מאווררים טובים יותר בסדר גודל הזה של מחיר ? 2. האם מספיק שאחד המאווררים במארז יהיה חזק, או שכדאי להחליף את שניהם ? 3. אם משתמשים במאוורר אחד חזק ושני חלש, איך כדאי למקם אותם ? להכניס אויר עם החזק ולהוציא עם החלש, או להיפך ? תוד…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by omrit,

שלום, יש לי אנטק 300 (עם שני מאווריי 120 מקדימה (מכניסים), 120 אחד מאחור (מוציא), ו 140 מלמעלה (מוציא). קירור למעבד- ביג טייפון. יש לי מאוורר 140 מ"מ ושני מאווררי 80 מ"מ טובים "ספייר", שאין לי מה לעשות איתם. אני אשמח אם למישהו יש במקרה רעיון לאיך אפשר לשפר את זרימת האויר בעזרתם?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. צריך מדריך לפתיחת צינורות בכרטיס מסך X800 GTO SAPPHIRE R480

10. Started by WinnerLine,

אז ככה אני רוצה להחליף קירור ואני מתלבט בין ה- ‏Freezer 7 Pro ל- ‏Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan‎ מה בידיוק ההדבל לא הבנתי ... מישהו יוכל לעזור לי פה ? בקיצור מה הכי כדי לי לקחת מבין שתיהם...

• 5 תגובות
    • 761 צפיות
  11. Started by Kukishin,

יש לי Q9550 P5Q PRO לוח BIG TYPHOON 120 מאוורר PCPOWER&COOLING 750W ספק וזכרונות במהירות 800MHZ. רציתי לשאול, אם אחליף את הזכרונות ל1066MHZ, ואת המאוורר למשהו חדש יותר, האם זה ייתן לי OC טוב יותר ויציב יותר?

• 10 תגובות
    • 976 צפיות
  12. Started by Big_White,

יש פה למישהו ניסיון איתו? קיבלתי אחד בחינם אומנם בלי רגליים לחיבור לסוקט אבל את ז אפשר לסדר על ידי כמה ברגים ופס פרספקס איך הוא בכללי? זה שהוא רועש הבנתי זה לא מפריע לי גם כשה הוא על 4500 סל''ד.

• 1 תגובה
    • 482 צפיות
  13. Started by DimRah,

חיפשתי ולא מצאתי שום קירור למעבד i5 בנעוץ. איזה קירורים יש למעבד הזה ואיזה מהם הכי טוב ואיזה הכי גרוע...? תודה לעזורים!

• 1 תגובה
    • 667 צפיות
  14. Started by rroonnii,

כפי שאפשר לראות במפרט את מחשבי [המעבד , לוח אם ,קירור למעבד,זיכרונות - רק הם חדשים] לפי כמה תוכנות מצויין לי 81 מעלות -של איזה רכיב זה בדיוק? [אגב יש לי גם בעיה שהמחשב מציג רק ליבה אחת ו,זה היה גם ברכיבים הקודמים עם הE6300 [אפשר לראות במפרט למטה] -זה רק פירמוט המחשב יפתור -אני מבין. http://eliad.org/viewer.php?id=1254526947.jpg http://eliad.org/viewer.php?id=1254508606.jpg http://eliad.org/viewer.php?id=1254528835.jpg http://eliad.org/viewer.php?id=1254518375.jpg

• 36 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by Runny,

שלום, לאחרונה בניתי HTPC עם מעבד X2 4800 על לוח Gigabyte GA-MA69GM-S2H. כפי שניתן להבין מהנושא הקירור הנבחר הינו Freezer 64 LP הבעיה הינה התחממות נוראית שבמשחקים (NBA 2K9) גורמת לסגירת המחשב, לפעמים אפילו אחרי מספר דקות מועט. בIdle המעבד יושב על כמעט 50 מעלות והChipset על 40 (המארז טיפה חם, מארז ממש קטן). במאמץ ,ניתן להסיק מסגירתו, שהוא מגיע אף ל90 מעלות. בנגיעה בHeatSink הוא אכן רותח וחלקו העליון הוא בטמפרטורה של 50 מעלות, חלקו התחתון (עד כמה שהצלחתי להגיע) מגיע ל 65+- מעלות - נמדד עם מד ליזר. אין לי נסיון בנושא אך מתקבל הרושם שהHeatSink יושב טוב ואולי הבעיה במאווררים שלו. לא מצאתי תיעוד על כך בגוגל. האם למישהו יש נסיון עם הקירור הזה ובהתקנה שלו ? איזושהי עצה מה ניתן לבד…

• 7 תגובות
    • 906 צפיות
  16. שלום לכולם (בייחוד למי שיעזור לי :) המעבד שאני מדבר עליו הוא פנטיום פרסקוט 2.8 עם ליבה "כפולה" וירטואלית (ע"פ מיטב הבנתי) כאשר המארז סגור המעבד עומד במצב עבודה רגיל על 55 מעלות +- ובעומס יכול להגיע ל60 וקצת. יש עליו קירור מקורי של אינטל, הדגם שנראה כמו ספירלה כזה עם הליבה ממשהו כמו נחושת באמצע (זאת אומרת הליבה של הקירור זה כמו עמוד עגול מנחושת שעטוף בצלעות קירור מאלומיניום הפונות לצדדים כמו מערבולת) עכשיו רוב הזמן ה-RPM של המעבד עומד על 2200+- ורק בעומס הוא עולה הלוח אם הוא של ASUS p4S800 ולא מצאתי בביוס אפשרות של מהירות אוטומטית למאוורר (השאיפה שיעבוד במקס' מהירות שלא יתחמם עוד) יכול להיות שיש משהו שצריך לעשות כדי לפתוח עוד אפשרויות בביוס (כמו של-ג'יגבייט עושים ct…

• 2 תגובות
    • 828 צפיות
  17. שלום, הזמנתי לוח אם DX58SO של אינטר ומעבד i7 920. אני מתכוון להרכיב מחשב עם הנ"ל ובנוסף 2 דיסקים קשיחים וכונן DVD. כרטיס המסך יהיה 9800GT. מה שיש לי הוא מרז של NEC בו יש לי מאוורר פולט אחד מאחורה(לא זה של הספק) ומאוורר שואב אחד מקדימה בחלק התחתון. שניהם 12 ס"מ. בצד המארז יש 2 פתחים ללא מאוורר. על המעבד יהיה המאוורר הסטנדרטי שאינטל נותנת. אין לי שום כוונה להמהיר בשלב זה. אני רוצה להימנע מרכישת מארז/ספק חדש. האם הנ"ל יספיק לי בכל הקשור לקירור נאות של המערכת? :-\

• 4 תגובות
    • 667 צפיות
  18. Started by The_Byter,

לאחר הנסיון המוצלח על הקרח היבש, הוחלט להביא חנקן נוזלי (מינוס 196) ולראות אם אפשר לתת עוד ... לצערי ככל הנראה המגבלה בלוח האם או במעבד עצמו. אבל תמונות קיבלתם נקווה שבקרוב יהיו הפתעות נוספות. ותודה לכל מי שעזר !

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  19. Started by MightYaad,

אני רוצה להכין heatpipes.... חקרתי קצת את הנושא וראיתי שבתוך הheatpipes יש נוזל מסוים.... העניין הוא שהנוזל הזה לא כל כך נגיש..... השאלה היא אם אני נגיד ימלא בצינור גריז טרמי למשל....זה יעבוד? או....איזה נוזל אחר אני יכול למלא כדי שזה יעבוד....?

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by TopSound,

הזמנתי מחשב חדש עם מעבד Intel Core 2 Duo E7500 ואני מתלבט אם לשדרג את הקירור ל-Arctic Cooling Alpine 7 Pro. האם הקירור הנ"ל יתן לי משהו שהקירור Stock לא יתן? האם יהיה שיפור בביצועים? (לא מתוכנן OC) מלבד השקט האם יש שיפור משמעותי כלשהו בהחלפה של גוף הקירור? תודה.

• 3 תגובות
    • 729 צפיות
  21. יש לי קירור מים של DANGERDEN למעבד ולכרטיס מסך, כפי שרואים בתמונה. הקטע שהרעש פשוט הורג לי את האזניים לעומת המחשב ה"ישן" שלי עם הORB. 1. המאוורר סטוק שבא עם הרדיאטור מחובר ישירות למתח, כך שאין דרך לווסת את המהירות. האם ניתן לחבר לו מאוורר מקורי של המארז עם 3 פין ולווסת לו את המהירות דרך SPEEDFAN או דומיו? רצוי כמובן שישאיר את המערכת קרה. המארז הוא LIANLI PC80. 2. האם הקירור המצחיק של הגשר הצפוני הוא משמעותי בכלל? או שניתן לנתק אותו? בהתחלה ניסיתי להתקין ויסטה בלי המאוורר, אבל לרוב זה הסתיים בקפיאת המערכת גם בזמן ההתקנה... עוד לא פיענחתי, אם זה בגלל הHDD , הזכרון או כל דבר אחר... תודה [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 926 צפיות
  22. מה קורה פה? אוורסט מראה לי שכל ליבה בנפרד לא עוברת את ה25-30 אבל כתוב CPU 80 cpu core #1 30 cpu core #2 30 Cpu core #3 30 מישהו מכיר את הבעיה הזאת? יכול להיות שמשהו דפוק עם הסנסורים שלי? יש לי מעבד של AMD PHENOM 720 טריפל קור הנה צילום מסך: [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 947 צפיות
  23. *כותרת* גם אם תוכלו להביא אחד בתקציב של 100-150 ש"ח זה יהיה טוב. תודה!

• 4 תגובות
    • 566 צפיות
  24. שלום, בחודש האחרון המחשב שלי התחיל להשמיע רעשים מוזרים ולרטוט באטרף. פתחתי את המארז ושמתי לב שהכרטיס מסך (Nvidia geforce 9500 GT ) מתחמם לחום קיצוני - 72 מעלות לפי speedfan. מה אני צריך לעשות ? איך זה שפתאום זה התחיל אחרי משהו כמו שנה וחצי שיש לי את המחשב?

• 19 תגובות
    • 2.8k צפיות
  25. המדריך הבא מסביר את אופן השימוש וסוגי המבחנים הנמצאים בתוכנת ה- OCCT(ר"ת OverClock Checking Tool) החלון הראשי של התוכנה מחולק למספר אזורים עיקרים: * צהוב - מציג את סוגי המבחנים השונים שניתן לבצע בעזרת התוכנה. * כחול - מציג את פרטי המבחן שנבחר כגון: זמן, סוג המאמץ במבחן וכמות השימוש בזיכרון מהערכת (Test Mode) באותו המבחן. כמו כן כפתורי ההפעלה(ON) והכיבוי (OFF) של המבחן. * סגול - מציג את משך הזמן שנותר למבחן ומספר אחוזי הניצול (מצב המעבד) באותו רגע. * כתום - מציג מידע עדכני לגבי רכיבי המערכת, סוג המעבד (CPU Name ), לוח אם (Motherboard) וניטור (לשונית ה-Monitoring). * ירוק - מציג הסבר על כל מבחן וטיפים שונים למשתמש. סוגי המבחנים: CPU:OCCT - מבחן מאמץ למעבד שבוחן ג…

• 0 תגובות
    • 14.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים