עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. בוקר טוב.. יש לי את הלוח הנל GA-P35C-DS3R בשילוב עם Q6600 ו 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel 1066Mhz ואני מאד מרוצה.. (מפרט 1 בצד ימין) אך לאחרונה הזכרונות נדפקו לי ובעל החנות הציאה לי אם אני רוצה לקחת DDR3 (כי יש לי בלוח) ולהוסיף את ההפרש או לקבל חדשים מסוג DDR2. אני יודע שאין הרבה הבדל בין DDR2 ל DDR3.. אבל השאלה שלי היא כזו אם אני יחליט על נגיד DDR3 1600 הלוח יוכל להגיע למהירות כזו עם OC? כי לפי מה שרשום באתר זה מקסימום עד ל 1333... לינק: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2749 תודה לעונים!

• 8 תגובות
    • 962 צפיות
  2. Started by skullfacer,

אוקי הרבה זמן לא התעסקתי עם הOC ושחכתי שהורדתי אותו וכבר אני לא זוכר איך עושים את זה כיאלו זוכר אבל לא תנתונים המדיוקים אז ככה רציתי לבקש את עזרתכם בשביל לעשות תOC בצורה הטובה ביותר להלן המפרט: Intel Core 2 Quad Q6600 (stock) Thermalright 120 extreme +mx2 Gskill 4GB 2x2 1066 CL5 crosair 620HX DFI LanParty X48-T2R יפה אז ככה המטרות שלי הן לעשות OC יציב לעבודה להרבה זמן ולצימצום הצוור בקבוק עם הHD4870X2 וכמובן לשיפור הביצועים חשבתי לכיוון של 3.2 ואני צריך שתעזרו לי להגדיר נכון בביוס תודה לעוזרים יוני.

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  3. אני הולך לקנות מערכת חדשה לגמרי בעוד כמה זמן שתיהיה מבוססת על core i7 ואמורה לאפשר OC ממש רציני. כשאני אומר רציני, אני מתכוון למעל ל- 5Ghz עם ה-core i7, ולקחתי את כל מה שכלול בשביל זה. קירור מיוחד למעבד אין לי, כי אין לי מושג מה מומלץ בשביל OC בסדר גודל של כזה- לכן אני פה מתייעץ איתכם. אז ככה, הנה המפרט המתוכנן המיועד במיוחד בשביל אוברקלוק רציני למדי- ה-core i7 860 עם קירור סטוק שחייב להתחלף כמובן, לוח ASUS Maximus III Formula היקר, שבחרתי אותו דווקא בזכות זה שהוא מיועד במיוחד לגיימרים שמעוניינים לבצע OC רציני למדי. 2 יחידות זיכרון G.Skill 2GB DDR3 CL-9, והמארז Thermaltake Xaser VI MX עם ספק 750W איכותי של HEC. לפי מה שידוע לי, ובררתי הרבה, המפרט הנ"ל מעולה בשביל ה…

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by RDragon,

קיימת אלטרנטיבה ל NOCTUA NH-U12P בS1156 לI5? בIQPC או ivory. ראיתי שאין עדיין מוגן2 לS1156 או ערכת חיבור לונדטה2 שיכלו להתאים.

• 7 תגובות
    • 868 צפיות
  5. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. התקציב שלי הוא נמוך אז אני מתכוון לקנות Q6700 עם לוח מבוסס צ'יפ G31 של ג'יגהבייט דגם GA-G31M-ES2L - לוח תקציבי אך בעל יכולות OC סבירות. אולי אני אנסה למתוח את התקציב ולעבור ללוח דומה מבוסס G41. המארז גם יהיה בהתאם ללוח - קטן. אני רוצה לבצע OC קטן יחסית להעלות את התדר מ 2.66 ל 3.0 שזה בעצם העלאת הבאס מ 266 מה"ז ל 300 מה"ז. השאלה היא האם ניתן לבצע את זה עם הקונפיגורציה הנ"ל ועם קירור סטוק? איזה ספק כח מינימלי צריך למערכת (יהיה כרטיס מסך בעל צריכת הספק מינימלית)?

• 14 תגובות
    • 831 צפיות
  6. לאחר שאמרתי יפה שלום לQ6700 ששירת אותי נאמנה החלטתי לחפש לי הרפתקאות אוברקלוק אחרות. הרבה נאמר על מעבד הE6300 ועל פוטנציאל האוברקלוק הטמון בו, האמנם? מי אתה DUAL CORE E6300? אנחנו יודעים שהמעבד ממותג כמעבד DUAL CORE למרות שלמעשה, מדובר כן בכפול ליבה עם טכנולוגיה חדשה לצידו. אז למה וינטל החליטה שהמעבד הזה הוא דווקא DUAL CORE ולא CORE 2 DUO לדעתי בשל 2 סיבות. האחת היא עצם העובדה שהמעבד הזה הוא ההמשך הישיר של הE5400, מE5200, ישנה קפיצה של 100MHZ בין כל מעבד, לE6000 יש באס ל 1066MHZ מבניגוד ל800MHZ של אחיהם הקטנים. השניה היא המחיר שלו, מן הסתם שראוי שמעבד שממותג DUAL CORE ולא CORE 2 DUO יעלה לנו פחות ויפנה לשוק היותר נמוך. יכולת אוברקלוק מעולה, השערה או מציאות? ש…

• 40 תגובות
    • 3.1k צפיות
  7. Started by wooper,

היי קראתי בבקורות שהמעבד טוב ל oc אני רוצה להמהיר אותו למשהו כמו 2800@3300 האם הלוח Gigabyte GA-MA770-UD3 מומלץ ל oc בינוני? תודה

• 4 תגובות
    • 737 צפיות
  8. Started by eranhor,

אהלן, הבעיה שלי לא קשורה ל OC אבל כן לקירור אז אני מקווה שזהו הפורום המתאים (השאלה גם מפורסמת בפורום "תמיכה טכנית לתקלות חומרה"). אז ככה: יש לי לוח אם DFI Infinfity NF570 שהחל לאחרונה להתחמם בטירוף (80 מעלות במצב idle). מסתבר שהמאוורר של הלוח (ה Northbridge fan) הלך קפוט. מבדיקה ברשת מצאתי שהתחליף המומלץ למאוורר הוא Evercool vc-re. האם מישהו יודע איפה אפשר לקנות את זה בארץ? מצאתי רק את ה vc-rf שהוא כנראה גדול מידי. אשמח לשמוע הערות והמלצות ממביני דבר מאחר ואני ממש לא מומחה בתחום. תודה מראש לכל העוזרים, ערן

• 8 תגובות
    • 784 צפיות
  9. אני מחפש זכרונות חדשים לאוברקלוק כתחליף לזכרונות הרגילים והישנים שיש לי, שלפני שלוש שנים שקניתי את המחשב עלו לי המון. אני לא כל כך סגור איזה נפח כדי לי לקנות 4 או 8 ג'יגה, אני צריך את זה לתכנות שימושים רגילים ומשחקים ברמה בינונית. האוברקלוק הקיים שלי היה בסביבות ה-40% כיוון שלא רציתי להעמיס על הזכרונות (הם בלי קירור) בזמן האחרון המחשב שלי סבל מפריזים, עשיתי כמה בדיקות מאמץ לזיכרון וכנראה הם הגורם, הורדת האוברקלוק פתרה את הבעיה. * הבעיות היו למשך חודש מאז הורדת האוברקלוק (כבר חודשיים) אין בעיה. יש לי שלוש מאווררים של Scythe "S-FLEX™" S-FDB 120mm Quiet FAN אחד מהם על הקירור למעבד thermaltake ultra 120 extreme * יש לציין שיש לי 3 הארדיסקים במארז, אחד מהמאווררים משחרר אוויר …

• 12 תגובות
    • 718 צפיות
  10. Started by LielZ,

צריך המלצה לקירור למעבד E8400 עד 300שח . מksp

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  11. לפני שהמחשב עולה שמתי לב לאזהרה הבאה http://www.siz.co.il/my.php?i=djum2gmyn1xr.jpg איך אני יכול לבטל את זה שהמחשב יעלה בלי אזהרות?

• 2 תגובות
    • 563 צפיות
  12. היי אני מעוניין ביותר תוספת ביצועים ולכן אני מחליף את הרכיבים העיקריים שלי : Intel® Core™2 Duo E7200 SLAVN Wolfdale 2.53Ghz@3.53Ghz 3MB L2 Cache Xigmatek HDT-S963 H.D.T DFI LANPARTY UT P35-T2R בחלקים הללו אני מעוניין *מעבד AMD PHENOM 710X3 *לוח מבוסס 790FX/GP/XT או לרכוש מעבד E8400\E6500K\Q9550 וקירור נורמלי כמו הFREEZER XTREME 2. המטרה שלי היא להגיע לביצועים גבוהים נטו ככול האפשר במשחקים בטמפרטורה נמוכה ככול האפשר. המעבד שלי מגביל אותי משו ל3.55GHZ ואני רוצה מעט (הרבה) יותר.

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by arigo,

רכשתי : מעבד Intel Dual Core E6300 2.8Ghz Tray, לוח אםGigabyte GA-73VM-S2 Nforce630i CHIPSET, קירור Arctic Cooling Alpine 7 CPU COOLER בכמה ניתן להאיץ את המערכת?

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by gal555,

מה אתם חושבים על הOC שעשיתי?אפשר עוד להמשיך? http:// עשיתי בדיקות מאמץ והכול יצא תקין אחרי שאני מסיים את הOC אני צריך לשנות משהו או להשאיר את זה ככה

• 8 תגובות
    • 774 צפיות
  15. Started by Gal.z,

שלום, אני חדש בפורום וחדש בתחום האוברקלוקינג. לאחר שקראתי לא מעט חומר והרבה טארדים שנכתבו כן בפורום, החלטתי לנסות בעצמי לבצע אוברקלוקינג למערכת שלי, על-מנת לשפר את ביצועיי המערכת ובאותו הזמן ללמוד ולהתנסות בתחום האוברקלוקינג שאני מאוד אוהב. כמו שניתן יהיה לראות במפרט, יש לי מערכת לא רעה, אך המעבד חלש וקצת מגביל אותי. החלטתי לעשות אוברקלוקינג ולנסות לשפר מעט את הביצועים שלו. לאחר שהגעתי לתדר מסוים נתקעתי בכמה בעיות שאני מיד אציין. אך לפני זה, מפרט המערכת שתוכלו להבין במה מדובר: מעבד: Intel E7300 2.66Ghz @ 3.2Ghz -הגעתי לתדר גבוה יותר אך נתקלתי במס' בעיות, לכן הורדתי לתדר נמוך ויציב יותר. לוח אם: MSI P35 Platinum Combo - מידע על הלוח כאן. זכרונות: OCZ 4x1GB Plati…

• 11 תגובות
    • 899 צפיות
  16. שלום, אני חושש שלא מיקמתי טוב את ה-HEATSINK (דגם ALPINE 11 PRO) על ה-E5300, למרות שהטמפ' אולי(?) סבירות: ~34 צלזיוס במנוחה ~51 צלזיוס ב-PRIME95 חיפשתי במקומות כמו: http://www.tomshardware.co.uk/forum/page-221745_11_0.html אבל לא מצאתי מידע...יכול להיות שאם ה-HEATSINK לא היה יושב טוב הייתי מגיע לטמפ' כזו, או שאין מצב ואני יכול להיות רגוע? לא מתחשק לי לבזבז זמן וכסף על גריז בבדיקה פיזית, מה גם שלא נוח למקם את ה-HEATSINK הענק הזה (קניתי כהשקעה לעתיד) על ה-G41 של גיגהבייט. ועוד שאלה לגבי הלוח הנ"ל - הוא דורש 1.8V לזכרונות, וקניתי PATRIOT SIGNATURE שזה המתח שלהם, ואולם, ב-BIOS, הערך של DDR18V בקריאות של המתחים עולה על 1.9V !!! למה?!? זה נורמלי? תודה.

• 1 תגובה
    • 505 צפיות
  17. Started by unknowledgeable,

ערב טוב לכולם, חברה אני זקוק לעזרה, כשאני מנסה לעלות את הClock של הGPU מעל 648 בתוכנה ATITOOL מופיע שהתרחשו "שגיאות" תוך כדי הרצת בדיקת היציבות . מנגד כשאני מריץ מספר לופים של 3Dmark06 לא צצים לי שום ארטיפקטים או משהו והבדיקה עוברת בצורה חלקה. עכשוו במידה והתוכנה הראשונה יותר אמינה בנוגע ליציבות אילו פעולות אני נדרש לבצע כדי להגיע לclock גבוהה יותר ללא חשש מגליצ'ים למיניהם בגדול אני רוצה להגיע למשהו כמו 675-680. הספק שלי הוא ocz 600W stealthxstream ואני גם מצרף תמונה מgpu-z בשביל שתיראו בדיוק על איזה נתונים אני עומד כרגע

• 9 תגובות
    • 772 צפיות
  18. עם הTX3 שיש אצלי ה750 מגיע ל80 מעלות כבר ב1.3V יש קירור אוויר שיכול להחזיק אותו על 1.4 בהנחה שמארז מאוורר ? תודה ...

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  19. Started by nahum8,

^בכותרת, תודה.

• 6 תגובות
    • 993 צפיות
  20. Started by yeuda,

שלום, יש לי לוח אם GA-MA785GM-US2H ומעבד AMD 245. לפי ה bios מתח המעבד 1.425 (רשום שם בשדה שלא ניתן לשנות) ויש אפשרות לקבוע מתח יחסי למתח הנומינלי. כאשר אני משאיר 0+ אז המתח בפועל הוא 1.5V כאשר אני משנה לערך אחר אז הכל בסדר למשל אם קובעים 0.025- אז המתח הוא 1.4V האם זה באג ב bios ? דרך אגב - אני לא מניח שאפשר לפתוח את המעבד ? תודה

• 1 תגובה
    • 555 צפיות
  21. Started by קלוקיי,

שלום.. יש לי שאלה בנוגע לקירור נירוונה. קיבלתי 3 או 4 עיגולים מפלסטיק, הנה תמונה שלהם : http://up161.siz.co.il/up2/metz2yjybc3j.jpg , האם גם הם חלק מההרכבה של הקירור או שאין להם שימוש בכלל?. תודה.

• 3 תגובות
    • 661 צפיות
  22. Started by i-kramba,

את המאוורר של המעבד. המאוורר הזה מרעיש כמו רעידת אדמה ואני רוצה לשמן אותו .אין לי ניסיון בזה ואני לא רוצה להרוס שמה . תודה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by eran131,

איך אני קובע TJ MAX למעבד שלי ב CORE TEMP

• 3 תגובות
    • 640 צפיות
  24. Started by eran131,

טוב אז ככה השבוע הייתה לי בעיה ב Bios ובטעות עשיתי אתחול להגדרות של ה Bios(זה השתנה למהירות הרגילה של המעבד AMD 945) עכשיו הורדתי תוכנה בשביל לנסות משהו שנקראת GameGain הסבר- [tt]מהו בעצם Gamegain? GameGain היא תוכנת אשר סורקת את נתוני המחשב ומוציאה את המיטב מהמחשב בשביל המשחקים, התוכנה מתקנת FPS ומתקנת לאגים.תוכלו לשים לב המשחק רץ לכם יותר מהר ויותר חלק. התוכנה תואמת את הגרסאות הכי עדכניות של XP וויסטה וקלה לשימוש. עכשיו מאיץ בשבילכם זה דבר שהורס אז זהו שהוא לא הורץ כלום. מה התוכנה עושה בעקיפין בעצם? סוגרת את כל התוכנות שמפריעות ברקע ומשנה את ההגדרות ה windows שהכי יתאימו לשעת המשחק![/tt] עכשיו אני נכנס ל"מאפיינים" ב"מחשב שלי" וזה מראה לי משהו ממש מוזר(צד שמאל…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by abarbotel,

ניתן לבצע המהרה למעבד QUAD 9550?

• 1 תגובה
    • 583 צפיות

דיונים חדשים בפורומים