עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי חבר'ס.. צריך קצת עזרה. עד כה לא התעסקתי עם הפנרין עדיין, אני יודע שהמכפלות של המרובעי ליבות נמוכה יחסית, בהנחה שאני רוצה להגיע למרובע ליבות יציב ב-4Ghz על קירור אוויר איכותי, מה צריך לקנות? מה הבאס שלוח אם סטנדרטי כמו ה-P35-DS3 מגיע אליו עם מעבדים אלו? הוא מסוגל ל-445mhz או שיש צורך בלוח יוקרתי? האם חובה Q9650 במכפלה 9? יש אותו בכלל בארץ במחיר נורמלי או שהביאו לכאן רק את ה-QX? פשוט לא ראיתי בזאפ. או שאפשר להסתפק גם ב-Q9550 במחיר יותר עממי עם מכפלת x8.5 ואולי באס גבוה אף יותר (של 475mhz)?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. היי, אני רוצה להגיע ליכולות OC יותר גבוהות עם המעבד שלי ואני חושב שאני הגעתי לגבול עם ה-V1 שלי. לכן חשבתי לעבור למערכת קירור עם מים. עקב ההתעניינות האחרונה שלי ברכישת מערכת זו, אני לא כל כך מתמצא ביכולות ובמחירים של הרכיבים. לכן אני מבקש ממכם, בעלי אותם מערכות קירור, לעזור לי לבחור חלקים. אני מתכוון לרכוש בחו"ל את החלקים כי בפועל זה יוצא יותר זול. איזה שילובים כדאיים לי? קירור רק למעבד? למעבד+לכ.מסך? מעבד+כ.מסך+ערכת שבבים? וכדומה... תודה על העזרה מראש! עריכה: כמו כן, שכחתי לציין, על איזה חנויות אתם ממליצים לרכוש בחו"ל? תודה.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. http://www.treiberstube.de/intelburntest_2682.html בחנתי אותה הרגע בעצמי על המחשב שלי - שני המעבדים היו על 100% לכל אורך הבדיקה, ה-TaskManager התקשה לעלות, וכשעלה, הראה שה-Page File זינק מ-500 ומשהו MB ל-1.47 GB. בנוסף, כתוב שם שאינטל משתמשת באותו הכלי בשביל לבדוק את יציבות המעבדים שלה לפני שהיא מוציאה אותם לאור, מה שאומר שזה חייב כלי חזק לא פחות מ-OCCT ומ-Prime95 Orthos. מישהו מוכן לבדוק האם היא טוחנת גם מרובעי ליבה? מסקרן.

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Davidmag1,

החלפתי לוח asus p5n-e-sli ושאר המערכת בצד אני ישמח אם מישהו יוכל לעזור לי לעשות OC נכנסתי להגדרות כבר ניסתי לעשות OC אבל המחשב לא עלה כנראה עשיתי משו לא טוב. בכל זאת לא מכיר את הלוח אני בדרך כלל עובד עם MSI ג'יג'ביט. תודההה

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. המטרה העיקרית: מהירות שעון כמה שיותר מהירה של המעבד - תוך שמירה על טמפרטורה סבירה של עד 60 מעלות בעומס, בלי הרבה רעש, ועם יציבות מוחלטת! חשוב אבל משני: מהירות שעון של ה-FSB, של ה-RAM, ותזמונים של ה-RAM. היות ומהירות השעון יותר חשובה אני חושב שכדאי להישאר עם המכפלה המקורית של 9 ולא להוריד אותה. _________________________ יש לי כבר בבית מארז סביר ביותר: Antec 3700 Black Quiet Edition, וכמו כן Scythe Ninja לקירור. אני שוקל להוסיף\להחליף לנינג'ה מאוורר. בקרוב אני קונה Q6600 ואני מחפש לוח וזיכרונות שיתאימו ל-OC (מקציב 1500-2000 ש"ח ללוח ולזכרונות). חשבתי לקנות את ה-Abit IP35 Pro ב-900 ש"ח וזיכרון OCZ DDR800 CL3 כזה ב-600 ש"ח: http://a.zap.co.il/model.asp?model_id=407552 זכרונות…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by spinal,

מישהו יודע משהו על המארז הזה? הוא נראה פצצה עם כל הצינורות קירור שיש לו השאלה היא אם הוא באמת שווה את זה?

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  7. היום קיבלתי את ה AMD X2 4200+ ל939 שמתי עליו את המאוורר המעפן שהיה לי על ה3000+ והטמפרטורה שלו עומדת על 50 ברגיל ועוברת את ה60 בעבודה אני חייב המלצה דחופה לקירור שאולי אני עוד אספיק לקנות היום אני לא מחפש משהו מטורף ולא מתכנן OC, קירור רגיל שיאפשר לו לעבוד בטמפרטורות נורמליות.. שיהיה משהו איכותי וזול, עד כמה שאפשר... השתמשתי במשחה טרמית STG-1 ולא סיימתי את כולה.. זה יספיק לי בשביל לשים הכל מחדש או שצריך לקנות עוד אחת? תודה!!!

• 15 תגובות
    • 931 צפיות
  8. Started by kaki356,

E2180 IP35-E OCZ 2GB 800 XTC CL4 Thermalright Ultra 120 Xtreme+2 S-FLEX מארז לא יודע תמליצו לי משהו עם זרימת אוויר טובה עד 400 שקל Enermax Liberty 400W 30A צריך להחזיק עם כול זה 8800GT

• 15 תגובות
    • 867 צפיות
  9. Started by mambo,

יש לי מחשב ישן ואני מעוניין לנסות עליו אוברקלוק (בפעם הראשונה בחיים - אין לי שום ניסיון בזה). המחשב הוא סלרון במהירות של 2 Ghz עם באס של 100 מגה הרץ ומכפלה 20. הקירור הוא כמובן קירור סטוק בסיסי ורגיל. לוח האם הוא MSI 651M-L. שני מודולי זיכרון, אחד של 256 מגה והשני של 512. שניהם DDR PC3200. מה אתם אומרים - זה מחשב ששווה לנסות ללמוד ממנו על עשיית אוברקלוק? הוא יעמוד בזה? צפוי איזה נזק מיוחד?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אחלה, אז העתי לאן שאני רציתי : Vcore : 1.4125V Multiple : 8 FSB:400mhz 8*400=3.2GHZ memory 800MHZ ddr2 1:1 אממ ... כרגע אני על בדיקות, small FFt's כבר 12 דקות . .הכל בסדר טמפ' : 63/63/57/57 יציב מאוד אני קונה מאוורר השבוע אז אני יוריד עוד את הטמפ' .. עריכה: אחרי 10 שעות של בדיקת BLEND הכל תקין אני חושב שהמעבד יציב תודה לכל העוזרים !

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Bug2000,

אהלן!. המעבד ב 3.5GHZ עכשיו . עושה SUPER PI ב 17 שניות (לעומת 28 במהירות המקורית), אבל קורס ב 3DMARK . קצת נתונים : מעבד - 4400E + קירור מקורי לוח - ABIT PI35-E זיכרון G.SKILL BPK 800MHZ ספק OCZ 520 . העלתי את המתח ל 1.46 בביוס (אין לי מושג עד כמה זה בטוח ולא מוגזם במעבדים האלה). טמפ' המעבד 35 מעלות במנוחה. לא נגעתי יותר בשום מתחים אחרים . ויש גם בביוס איזה אחוזים כאלה בין 61 ל 67 .. אז שמתי 61 .(מישהו יודע מה זה האחוזים האלה?) יחס זיכרון 1:1 (700MHZ) מה אתם אומרים אפשר לעלות עוד מתח למעבד או שאפשר לנסות עדכון ביוס ? (איזה ביוס פרוץ נחשב לטוב?). יש גם בביוס כל מיני מתחים שאין לי מושג מה הם ... מלבד מעבד וזיכרון יש עוד המון מתחים ... אולי צריך לשנות משהו בהם ? קצת תמונות …

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by XMB,

אני קונה את הקירור הנ"ל ל8800GT שלי , נמאס לי מהרעש המעצבן וגם רוצה עוד קצת OC . רציתי לשאול מה אתם ממליצים לשים על הקירור הפסיבי? , התקציב לא כזה מוגבל אבל בואו נגיד שלא צריך להשתגע .. תודה רבה ד"א 300 שקל זה מחיר טוב? כדאי אולי יותר ללכת על ה ZALMAN VF1000 LED VGA COOLER ?? **הפרמטר הכי חשוב אבל שיהיה שקט , כמה שיותר שקט בין אם זה הזלמן או הפסיבי אם המאורר שאני לא יודע איזה שיהיה שקט כמה שיותר (בגבול הנורמה האפשרית)

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. גם בתוכנה EVEREST וגם ב CORE TEMP הטמפ' על 50 מעלות לכל ליבה.. אני משתמש בTT Big Tayphoon VX.. האם אלה הטמפ' או שיש בעיה ??? ובנוסף.. אני רוצה לעשות OC למעבד.. האם כדי להקפיץ כל פעם את ה FSB ברמה אחת.. מ266 ל333 וכו' ולבדוק ואז להמשיך או בפעם אחת לרמה הרצויה.. ?? ואולי בעצם כדי להשתמש בETC של Gigabyte.. כי אפשר להעלות שם את הFSB כמו בביוס... עריכה : יש גם אפשרות להעלות את המהירות של הזיכרונות דרך הETC.. ל1066.. שווה ?

• 15 תגובות
    • 928 צפיות
  14. Started by YOAV28,

שלום יש לי כרטיס מסוג 8800 ULTRA ואני רוצה להחליף את הקירור שלו חשבתי על ZALMAN VF1000 ורק קציתי לדעת מה דעתכם עליו ועל מה עוד היתם יכולים להמליץ לי שבת שלום יואב

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by yakir105,

יש לי כרטיס מסך HD3850 ורציתי לשאול למה לא מופיע לי בתפריט של הCATALYST אפשרות של Over drive ? ניסתי לעדכן דרייברים ותוכנות כמה פעמים .. צריך להתקין את האפשרות הזאת בנפרד ?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. אני עומד לפני קניה של מאוורר למעבד Q6600. לאחר ביקור באתר Thermaltake הבנתי שספינת הדגל בקטגוריה הוא: V1. בקריאה בפורום אני לא ראיתי שום הזכרה לדגם זה. ולכן אני קצת בדילמה בינו לבין Big Typhoon שעליו הומלץ רבות. מי משניהם עושה עבודה טובה יותר?

• 15 תגובות
    • 904 צפיות
  17. טוב קראתי והפנמתי קצת את כל עניין האוברקלוק, עכשיו ברשותי מחשב עם מעבד Intel 4300 + Big Typhoon לוח אם מסוג Gigabyte 965P DS3 REV3.3 זכרונות OCZ 1GbX2 800 Mhz Antec 500W אחרי התקנת הדרייברים של הלוח אם, נכנסתי לביוס וניסיתי להרים רק את ה FSB של המעבד. ( ללא העלת וולט ) לאחר שהרמתי יותר מ40, הוא כבר לא הצליח לסחוב את הווינדוס , מכיוון שלא רציתי לגעת בוולטים כי ראיתי איזה 7 אפשרויות של חשמל וממש אין לי מושג מה כל אחת עושה אז לא רציתי לגעת. בקיצור ולעניין אני רוצה להגיע בסה"כ ל 3Ghz יציב מהמעבד, עם שמירה על טמפרטורות סבירות. מישהו יכול להסביר לי במפורט מה עלי לעשות? כמה להגביר תוולטים? האם לשנות תתזמונים של הכרטיסי זכרון? בבקשה אני לא ממש בקיא באובר.. תודה רבההה !!

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שלום רציתי לדעת מה הקירור אוויר הכי חזק ונחשב לOC כיום בשוק בשביל מעבדי C2D? האם זה : Zalman - CNPS9700-LED ? או שמה זה THERMALTAKE VOLCANO 4005 CPU HEAT EXCHANGER או משהו אחר?

• 15 תגובות
    • 949 צפיות
  19. Started by pain_killer12,

אני קונה מעבד E4300 (מקווה לOC לפחות עד 3.2) ומארז טריניטי. בשביל האינפיניטי אני אצטרך לנסוע דרך ארוכה אך יש/ לי קרוב לבית (בסקאי פיסי) את הביג טייפון VX. איך הביג טייפון מבחינת קירור, ומבחינת שקט? האם שווה לנסוע שעה בשביל האינפיניטי?

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום, לפני קצת יותר חצי שנה (לא נראה לי, אבל גג שנה), קניתי מאוורר Arctic Fan 12CM מנועה מחשבים. סבבה, המאוורר הגיע, התקנתי אותו כרגיל והוא התחיל לעבוד. המאוורר יחסית שקט עבור כמות האוויר שהוא מזיז (בסך הכל דיי סטנדרטי אבל). לפני כשבועיים פתחתי את המחשב של אחי (בו הוא מותקן) כדי לנקות אותו מאבק (אני עושה זאת מדי חודשיים). מה ראיתי? המאוורר התנתק מהחיבור שלו למארז והוא נוטה לתוך המארז ובעצם עומד ליפול לתוכו. ניתקתי את המאוורר ובדקתי אותו. מה ראיתי? הגומי שמחזיק את 2 חלקי המאוורר יחד פשוט כשל ו"נחתך". הגוף עצמו של המאוורר נפרד מהבסיס שמחבר אותו למארז. כל זאת בלי שום מגע כלשהו מאז שהמאוורר חובר! תמונות: לדעתי מה שהלך פה זה שהגומי פשוט התייבש ונהרס. לדעתי זה ממש לא…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אוקי סידרתי את הביאוס החופר שלי, העליתי את המעבד בחזרה ל 3GHZ והפעם שמרתי את ההגדרות של ה OC ב CMOS למקרה שהוא יאפס לי את ה OC עוד הפעם. ORTHOS רץ כבר 4 שעות בלי ארורס, טמפ' מעבד 65 גג ב TAT. כמה זמן בערך מומלץ (בערך) להריץ אורטוס, בשביל להיות בטוח שהמערכת יציבה?

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. יכול להיות שה E6600 ב OC ל 3.15GHZ לא סוחב לי אימיול עם איזה 15 הורדות + CS1.6 על 100FPS? כי זה נראה לי הסיבה היחידה, אני מאמין ש 8800GTS יסחוב אותו על 100. איך שיצאתי מהאימיול הוא חזר ל 100 קבוע. חשבתי לנסות לאפס את הביוס לסטוק, כדאי לי? קורה לי לפעמים גם שהמחשב נתקע קצת. אז כדאי לי לאפס? :-\

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by קיפוד,

שלום לכולם הטמפ' של ה-HD שלי היא 62C איך אני יכול לקרר אותו המחשב הוא מחשב דיי חדש עם מאוורר לCPU ומאוורר שמוציא אויר המון תודה

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אני מחפש קירור פאסיבי או לפחות שקט מאוד למעבד AMD X2 3800 AM2 65W אם זה משנה אז המארז הוא קומפיוקייס 6K60 או 6C60. הרעיון כאן הוא עלות תועלת אז לא להציע משהו שהוא הרבה מעבר למה שאני צריך... ועוד דבר- כמעט כל הגופי קירור של זלמן שראיתי לאחרונה הם עם לדים- יש אפשרות לנתק אותם? תודה מראש לכל העונים...

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלומצ'יק, תמצית : לאחר שדרוג המעבד במערכת שברשותי מ-3500+ חד-ליבתי (שעבד יציב ב-OC מתון של 10%), ל-4000+ דו-ליבתי (65nm), המערכת איננה יציבה בעומס. רקע : מערכת זו מותקנת במארז מתוצרת HEC/Compucase ומדגם 6K31 (מארז בתקן uATX). במארז מותקנים גם 2 מאווררים עצמאיים (יניקה למטה (בינוני), ופליטה למעלה (חלש)). (ובכוונתי להחליף לפחות את מאוורר הפליטה למשהו חזק יותר (ולעלות מ-92mm@35CFM ל-92mm@92CFM)). במערכת זו מותקן ספק-כוח מתוצרת CoolerMaster ובהספק 430W, ולוח-ראשי מתוצרת Asus ומדגם M2NPV-VM (עם גירסת ה-BIOS האחרונה (0901)). תיאור הבעיה : עם הקירור המקורי (OEM), המעבד החדש הנ"ל הגיע אל מעל 70 מעלות (בעומס של 100%), והרתיח את כל מה שסביבו במארז (ובעיקר הכוננים הקשיחים - לערכת-ה…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.