עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום , באחד המחשבים שאני מטפל בהם טמפרטורת המעבד מגיעה ל 75 מעולת, גם אחרי שהמחשב כבוי כמה שעות הטמפרטורה שלו עולה מ 50 מעלות ל 75 ומטפסת מהר מאוד כל המאוררים נוקו ושומנו וגם עם ספרי מגעים, ההיטסינק סוקט של אינטל עם משחה טרמית שמרחתי חדשה עכשיו אין שום שינוי וכמובן ניקיתי את האבק מהירות סיבוב מאורר לדקה 2700 RPM טמפרטורת מעבד 75 מעלות, ההיטסינק יושב חזק כמו פלדה והמחשב עדיין עושה ריסטים והמעבד חם,יש הצעות ? מעבד סוקט 478 אם אני לא טועה פנטיום 4 2.4, מה ההצעות שלכם לפתור את התקלה?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by BravaSX,

שלום, ברשותי לוח GIGABYTE P31-DS3L, זכרונות OCZ 800 1GBX2. כרטיס מסך X1950PRO. ברצוני לעשות OC למעבד אך איני מסתדר עם זה. לא מצאתי הסבר ברור ומפורט (אולי גם תמונות יעזרו) איך ניתן על הלוח הנ"ל ועם המעבד הזה לעשות OC. ניסיתי בעזרת המדריך שיש באתר לעשות משהו אך לא בידיוק הבנתי והסתדרתי עם ההסבר שהגיע עם תמונות למעבד AMD ולא INTEL. אם ישנו הסבר מפורט הכולל תמונות ברורות איך אני אוכל להריץ את הזכרונות והמעבד, אשמח מאוד! חייב לציין גם שמדובר על ספק THERMALTEK 400W תודה רבה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 543 צפיות
  3. Started by CoolingPC,

אני קונה מערכת בקרה למאוררים ויש לי בעיה.. המאוררים שמיתחברים למערכת בקרה הם 3 פינים והמאוררים אצלי הם 4 פינים מישו יכול לעזור לי לימצוא קבל מפצל מ3 ל4 פינים? לדוגמא כזה: http://i45.tinypic.com/35btgkx.jpg תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  4. Started by idofr,

משהו בסיסי, אין לי יותר מידי כסף, ניראה לי 150 ככה יהיה סביר לא? אני מחפש משהו שיהיה קצת יותר טוב מהסטוק, לא צריך משהו מטורף אבל - האם בתקציה הזה יהיה לי שווב בכלל להוציא את הכסף או שכבר עדיף להשאר עם הסטוק? תודה רבה, שבוע מצוין

• 6 תגובות
    • 772 צפיות
  5. פתחתי כבר שרשור בעבר וניסיתי לנקות את המאוררים ולהחליף לג'אנריים שהיו אצלי אבל או שהמחשב נשאר מרעיש או שהתחמם. ולכן אני מזמין מאיביי 3 מאוררי 80 מ"מ למארז ואני מבקש המלצה למאוררים שקטיים (עדיף על גבול חרישיים) 2 בצד המארז (בחלון) 1 למעלה תודה רבה

• 6 תגובות
    • 927 צפיות
  6. Started by eranir,

מחפש קירור ל-i5 750, שיהיה שקט ככל הניתן. OC יתכן, אבל רק בהמשך, ויהיה מינורי (~20%) ראיתי שההמלצות כאן בפורום הן בעיקר ל-Ninja rev2 ול-Mugen 2. האם אלו גם האופציות השקטות ביותר? משהו אחר שכדאי לקחת? תודה, ערן

• 3 תגובות
    • 866 צפיות
  7. Started by atomic rooster,

היי. אני מחפש מאוורר לסוקט AM2. לא מחפש משהו מעבר ל70 שקלים לצורך העניין. (אני לוקח בחשבון שאני אפרד מהמעבד (Athlon) עוד שנה וחצי-שנתיים) בחנות שאני מחפש בה יש את הקירור של OCZ במלאי במאה ש"ח. הוא עולה מעט יותר מהקירור של ארקטיק (70 ש"ח). האם זה מצדיק את המחיר? הOCZ יעשה את העבודה ? אין לי כוח להזמין ולחכות אז אני שוקל לקחת כבר את הOCZ. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 777 צפיות
  8. Started by Eyal-Style,

התוצאה המתקבלת האחרונה נמצאת בסוף. Vantage Stoke PCI-E - 100 Core - 625 Memory - 993 TEMP Stock - 34 48 ful Vantage Score 6073 http://yfrog.com/jb16073j ----------------------------- vanTage OC *** 108 - PCI-E *** Core - 650 Memory - 1050 full Load - 50C * Vantage Score 6089 . כנראה שהעלאת תדר ל-PCRI_E לא משמעותית בכלל - לפחות למבחינת VANTAGE GUY . http://yfrog.com/0f26267j ---------------------------- vanTage OC 108 - PCI-E Core - 650 Memory - 1100 full Load - 50 * Vantage Score 6267 . העלאה של עוד 50MHZ לזיכרומות ( MEMORY ) = תוספת של 178 נקודות ב- Vantage. יש לציין כי במצב Ati tools - Load הטמפרטורה = 55 מעלות. http://yfrog.com/em216267j ---…

• 8 תגובות
    • 898 צפיות
  9. במחשב שקניתי לפני כחצי שנה בערך הותקן מאוורר של אינטל (מהירות של כ- 3000 סיבובים לדקה) - המעבד הוא E5200. המאוורר בעייתי, המהירות שלו קטנה עם הזמן עד שהוא כמעט מפסיק לעבוד ואז אני מנקה אותו ושם גריז והוא חוזר לעבוד. אפשר להמשיך לעבוד איתו אבל זה קצת מעצבן. חוץ מזה - הוא לא שקט - שומעים את רעש האויר כשהוא עובד "בסדר" , אבל לפעמים הוא גם מרעיש רעש של טירטור בד"כ מיד לאחר ההדלקה ואז הוא לאחר 10 דקות מסתדר יחסית (כנראה עד שהגריז מתחמם בגלל הסיבוב). אני חושב שמספיקה מהירות של 1500 סיבובים לדקה והמאוורר ששמו הוא לא המאוורר הנכון (ביקשתי מעבד box ). אני רוצה שהמאוורר ישתמש באפשרות של pwm - שליטה במהירות לפי טמפרטורה. למרות שאין בעיית תקציב - אני לא רוצה להוציא הרבה כסף - ואני …

• 6 תגובות
    • 996 צפיות
  10. Started by User_Name,

שלום שלום, יש לי במחשב GF8800GTS 320 שמשמש ככרטיס Physx ייעודי. אבל, המחשב ממש רועש וזה ממש בלתי נסבל. חשבתי אולי אפשר לנתק ממנו את המאוורר/לשים עליו קירור פאסיבי מאולתר, שכן הוא לא הכרטיס הראשי ואני לא יודע כמה הוא כבר מתאמץ ככרטיס משני. האם יכול להיווצר נזק לכרטיס משני כדוגמתו ללא קירור אקטיבי? או שאראה ארטיפקטים ושאר ירקות? רב תודות!

• 2 תגובות
    • 856 צפיות
  11. ואיך אני יכול לבדוק את זה ? תודה לעוזרים...

• 5 תגובות
    • 876 צפיות
  12. Started by Blabber,

שמתי לב לכמה דברים מוזרים בזמן האחרון, הטמפ' של אחת הליבות היא 42 במנוחה והשנייה היא 32 במנוחה. במאמץ שתיהן אינן עוברות את ה 44 ונשארות באזור ה 42 רוב הזמן. כמו כן, בSpeedFan כתוב: Vcore1 : 1.23v,Vcore2 : 2.06v(מתחים במנוחה ומאמץ שווים). המעבד הוא E8400 בOC ל 3600(לוח אם עלוב). מה שכאן נראה לי מוזר: א. טמפ' של ליבה אחת כמעט ולא משתנה בין מנוחה למאמץ ב. הבדל גדול בין טמפ' מנוחה של הליבות. ג. הבדל לא הגיוני בעליל בין המתחים של הליבות(לא ידעתי בכלל שיש מתח שונה לכל ליבה, ויכול להיות שVcore2 זה משהו לא קשור בכלל). אשמח אם תוכלו ליצור לי סדר בראש. עריכה: הרצתי עוד בדיקה ב OCCT, ליבה אחת התחילה ב 42 ונשארה ככה לאורך כמה עשרות דקות, ליבה 2,התחילה ב 32 וריצדה בין 39 ל- 42

• 10 תגובות
    • 993 צפיות
  13. Started by AgentZ,

אהלן חברים , החלטתי לשדרג את המאווררים של המארז שלי (למטה בחתימה) למאווררים בעוצמה יותר גבוהה . במהלך השיטוטים שלי ברשת ראיתי את המאווררים של NoiseBlocker (בעיקר סדרת הMultiframe והBlackSilentPro) והם נראים מאווררים בעלי נתונים מרשימים מאוד עם כמות הרעש שהם עושים והביקורות משבחות . האם הם עדיפים על הS-Flex שמומלץ כל כך הרבה פה בפורום ? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 924 צפיות
  14. הי חברה, המאווררים שלי עושים רעשים מוזרים כשאני מדליק את המחשב אז נראה לי שהגיע הזמן לחליף אותם. אני מעוניין להוציא על כל מאוורר לא יותר מ-40 ש"ח, ואשמח גם אם תגידו לי מאיפה להזמין. אני מדגיש שוב למי שלא הבין מהכותרת - לא רוצה שיהיו בהם בהם לדים או כל דבר אחר שנוצץ\זוהר וכו'... תודה

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  15. Started by Armageddon1,

יש לי בעיה , התוכנה לא עולה אצלי . המחשב שלי זה i5 750 ; p55a ud3 ; HD 5850 ;4gb memory מערכת הפעלה XP . למה זה קורה ? יש למישהו מושג? כי אני לא יכול להמשיך בOC בעזרת CCC שהרי זה מגביל אותי עד 1125\775 ניסיתי MSI Afterburner אבל שם זה לא נותן להעלות בגלל ההגבלה של CCC . אם למישהו יש מושג לגבי הבעיה אשמח לשמוע . תודה .

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by Eyal-Style,

שאלה בכותרת .

• 6 תגובות
    • 849 צפיות
  17. Started by Kriz,

אפשר להשיג משהו בארץ?

• 3 תגובות
    • 974 צפיות
  18. Started by Davidmag1,

יש את המפרט בצד ואני רוצה לעשות לו OC רציני! עזרה לא תזיק תודה

• 10 תגובות
    • 987 צפיות
  19. Started by reviZor,

שלום אנשים אני לאחרונה מנסה לעשות OC למעבד הצלחתי לעלות ל 3GHZ אבל הבעיה היא שלפעמים המחשב עולה ולפעמים הוא לא עולה כלומר BSOD השגיע מגיע בכלל מ7B שזה בכלל HDD ומבאן אני נתקע. בפעמים שהמחשב כן עלה עשיתי לו בדיקת מעמץ והוא לא עבר את ה 60 מעלות חום בדיקה של OOCT ו PRIME 95 בו זמנית. כלומר המחשב עובד יציב (כשהוא עולה). ויש עוד בעיה די מציקה בלוח בתור התחלה שמתי את המתח ל 1.375 אבל בווינדוס הוא הראה לי משהוא אחר לגמרי: אז הנה השאלות: 1) מה אני יכול לעשות בקשר לBSOD ולמה בעצם אני מקבל אותם? 2) מה אפשר לעשות בקשר למתח?

• 6 תגובות
    • 839 צפיות
  20. שבת שלום לכולם, נתקעתי קצת עם משהו מוזר על המערכת הנחמדה שלי =/ התחלתי להעלות את הבאס אך נתקעתי עם חוסר יציבות של המעבד בערך מעל3050mhz כאשר במאמץ מקסימלי הוא מגיע ל57 מעלות ולכן רציתי להעלות את המתח כדי לאפשר לו עוד קצת התסכלתי במתח שהלוח נותן לו אוטומטית והוא רושם לי 1.2v אך כאשר הגדרתי אותו לבערך 1.25 (אני לא זוכר בידיוק כמה הגדרתי) הוא הראה לי שהמתח המתקבל הוא 1.18 ובקיצור לא ממש היה אכפת לו מה הגדרתי ידנית =/ מה אפשר לעשות עם זה? עד איזה טמפ' אגב אני יכול להעלות אותו פחות או יותר? (ה57 נמדד עם RealTemp)

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by flymike,

שלום ברשותי מחשב סביר עם כרטיס מסך 9600gt מקורר פאסיבית הכוונה היא להפוך את המחשב למחשב סלוני ראיתי שיש בנמצא ספקים פאסיביים לחלוטין עד כ 400 וואט וכן כמו כן קיימים גופי קירור ענקיים (לא מים) שלפי המסופר עליהם ברשת ניתן להשתמש בהם ללא מאוורר. רציתי לשאול האם באמת דבר כזה אמור להחזיק מעמד ולא לקרוס כל כמה דקות או שעות ואם לא מהו הקירור המינימלי הנדרש כדי שיהיה כמה שיותר שקט תודה לכל מי שיענה מראש

• 3 תגובות
    • 619 צפיות
  22. המאוורר של המעבד אצלי במחשב מסתובב מהר מדי, ובעקבות כך הוא עושה רעש די מעצבן. בדקתי - ולאחר שאני חוסמת את המאוורר המחשב שקט מאוד. בתוכנה EVEREST בדקתי ונמצא כי המאוורר מסתובב במהירות של 1918. המאוורר חדש, רק קניתי אותו לפני שבוע. (המעבד שיש לי - Intel® Core2 CPU 4400 @ 2.00GHz המאוורר שקניתי הוא - LGA775 -Intel EVERCOOL-BUFFALO) אשמח אם מישהו יוכל להביא לי מדריך מפורט, ופשוט (בכל זאת אין עדיין דוקטורט בעניין) והכי חשוב - שעובד כיצד להוריד את המהירות. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 855 צפיות
  23. Started by ob,

בדיוק חיפשתי קירור חדש למעבד ... חשבתי על ה IFX14 עד שפתאום נתקלתי בזה : http://www.overclockersclub.com/reviews/noctua_nhd14/4.htm http://www.frostytech.com/permalink.cfm?NewsID=80396 http://www.tweaktown.com/reviews/3045/noctua_nh_d14_140mm_cpu_cooler/index6.html http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/noctua-nh-d14_7.html#sect0 השוואה בין IFX14 ל- Noctua NH-D14 הבאנדל של הקירור כולל משחה תרמית והתאמה לכל התושבות! (1156 , 1366 , 775 , AM2 , AM3) אפשר למצוא אותו ב נעה מחשבים וב IQPC http://www.iqpc.co.il/home/showItemMenu.asp?id=5839 גם במחיר הוא מנצח ... לעומת ה Thermalright 120 Extreme 1366 שעולה 337 ש"ח ולעומת הIFX14 שעולה 400+ ש"ח.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. יש לי קירור (ראה מפרט) וכרגע יש עליו מאוורר 120 מ"מ רגיל שעובד קבוע על 2000 סל"ד. לאחרונה התחיל להרעיש וחשבתי להחליפו למאוורר חדש, רק הפעם אני רוצה שיהיה נשלט. קראתי שקיימים מאוורים כאלה (עם 4 פינים) , אבל בכל חנות שחיפשתי בה (באינטרנט) לא מצאתי כאלה.. אם מישהו יודע איפה אפשר לרכוש כזה - אנא המליצו. תודה.

• 6 תגובות
    • 819 צפיות
  25. תוכן ההודעה מדבר על זה שהמחשב כבה כתוצאה מחימום יתר של המעבד. כאשר אני מפעיל את המחשב ישנם שני ציפצופים העניין הוא שהמאוורר של המעבד עובד וצלעות הקירור אפילו לא חמות. יש למישהוא הסבר? תודה לוח אם: intel frostburg dg33fbc מעבד :intel core 2 dou e6550

• 6 תגובות
    • 735 צפיות

דיונים חדשים בפורומים