עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by omribenshushan,

יש לי שני כרטיסי מסך של 128 nividia geforce 6600gt ורציתי לעשות להם oc אז הלכתי לפי המדריך שכתוב בפינת המדריכים באתר שקוראים לו המדריך להמהרת הכרטיס מסך... אז היה רשום שם שצריך לעשות בדיקות של יציבות קודם בכמה סוגי תוכנות אז הורדתי את ה3d mark וזה עשה לי כמה בדיקות והביא לי תוצאות אז מה אני אמור להבין מההתוצאות האלה..? איך אני יודע אם הכרטיסי מסך הוא יציב ואפשרי לעשות oc אגב עוד שאלה בגלל שיש לי שני כרטיסי מסך הנ"ל עם 128 mg זה לא אמור לחבר את הvideo meamory משום מה זה רושם לי רק 128 מגגה בייט זיכרון וידיאו ויש לי שתיים של 128 וזה אמור להיות 256 מישהו יכול לעזור? תודה Your system 3DMark Score 1615 SM 2.0 Score 569 N/A 12490 SM 3.0 Score 562 N/A 16624 CPU Score 3286…

• 12 תגובות
    • 852 צפיות
  2. Started by MoRtZkInG,

קיבלתי שני כרטיסי מסך ישנים: VOODOO3-2000 וRIVA-TNT1 אז ככה, א. מישהו יודע מה המהירויות דיפולט שלהם? ליבה וזיכרון(אני יודע שהליבה של הVOODOO היא 143 MHZ) ב. לVOODOO השתמשתי בתוכנה שנקראת VOODOO3-OVERCLOCKER. ומה שאני רואה שם (תמונה: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=615194), זה שיש אפשרות לשנות רק את המהירות ליבה... ג. אז איך משנים את מהירות הזיכרון (אם אפשר) בVOODOO, וגם על איזה תוכנה אתם ממליצים לRIVA?

• 4 תגובות
    • 494 צפיות
  3. Started by emuzon,

אם עושים OC לרכיב מסויים אז אין יותר אחריות עליו נכון?! למה שחנות המחשבים שממנה קונים את המחשב אמורה לדעת שהתבצע אובאקלוק? או יותר נכון , איך לעשות אובר מבלי שיהיו סימנים אפילו שהרכיב יתקלקל?

• 5 תגובות
    • 655 צפיות
  4. Started by LazyCat,

כפי שאפשר לראות בתמונה עשיתי OC של כ- 13% ללא קירור והמעלות התייצבו בפריים על 50. האם זה בסדר? האם אני יכול להמשיך לעלות את ה- FSB? ועד כמה?

• 6 תגובות
    • 621 צפיות
  5. Started by oren99,

האם אפשרי? לא מצאתי דרך להגיע לביוס "סטנדרטי" שאני מכיר.

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  6. Started by eladbu,

שלום לכולם ברשותי לוח גיגהבייט Intel i875P AGPSet BIOS for 8IK1100 F10 AWARD BIOS עם מעבד 3ג 512 עם 2*256 קינגסטון 400m שאלתי היא כיצד אני עושה לו oc והאם ניתן לבצע זאת ללא תוספת קירור אלא בקירור מקורי אולי הוספתי לו 2 מאוורים קטנים לקרר את ההארד-דיסקים אבל לא יותר הטמפ של המעבד היא 42 43 במצב מנוחה בתודה מראש אלעד

• 2 תגובות
    • 417 צפיות
  7. Started by eladbu,

שלום לכולם ברשותי לוח גיגהבייט Intel i875P 8IK1100 עם מעבד 3ג 512 עם 2*256 קינגסטון 400m שאלתי היא כיצד אני עושה לו oc והאם ניתן לבצע זאת ללא תוספת קירור אלא בקירור מקורי אולי הוספתי לו 2 מאוורים קטנים לקרר את ההארד-דיסקים אבל לא יותר הטמפ של המעבד היא 42 43 במצב מנוחה בתודה מראש אלעד

• 4 תגובות
    • 489 צפיות
  8. Started by vourt,

היי, מישהו מכיר או יודע האם ניתן לעשות OC רק למעבד בלוח זה ולא לזיכרונות? בכל פעם שמנסה להעלות הזכרונות גם עולים במהירות וכשמכניס אותם למצב AUTO הם יורדים למהירות ממש נמוכה בboot אשמח לכל טיפ תודה!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by rudyzplace,

אני צריך לוח למעבד 939 באזור ה500 שקל. מה הכי טוב? איך הלוח של GIGABYTE - ה:GA-K8U-939? אני רוצה לעשות OC למעבד. רציתי DFI LANPARTY אבל הכי זול ל939 בפנדה הוא 920 שקל והוא לא מתאים לי לAGP.

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  10. אני מנסה לעשות OC עם לוח Gigabyte x38 dq6 Q6600 OCZ CL3-4-4-12 REAPER 4GB ANTEC 850W PSU ניסיתי כמה שאפשר לחפש באינטרנט ולא מצאתי ממש משהו אני מנסה לעשות OC אפילו בFSB1 יותר ל267 ואחרי שאני עושה שמירה לביוס ויוצא הוא מאפס את עצמו כנראה אחד ההגדרות שמה לא נכונות עשיתי עדכון ביוס הכי חדש ועשיתי את ההגדרות האלו Advanced Bios Features CPU Multi-Threading: Enabled Limit CPUID Max to 3: Disabled No-Execute Memory Protect: Disabled CPU Enhanced Halt(CIE): Disabled CPU Thermal Monitor 2 : Enabled CPU EIST Function: Disabled Virtuaalization Technology: Disabled ובהגדרות OC שזה MB Intelligent Tweaker (MIT) ניסיתי לעלות אותו אפילו טיפה וגם מתח שום דבר לא עוזר אם מישהו נתקל או יודע א…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by morgoth,

יש לי את הלוח אם K7SOM+ בגירסא 7.5C של ECS עם הביוס המקורי שלו. עכשיו, אני לא מוצא איפה לשנות את הFSB אלא מצאתי רק את ה VCORE. אין לי ניסיון בOC אבל קראתי די הרבה בנושא. לאלו שלא מכירים את הלוח אם הנ"ל (ואני מניח שרובכם לא מכירים אותו), יש בו מעבד AMD duron morgan 1.1ghz onboard שאני רוצה להאיץ ל 1.2 או 1.3 גיגה הרץ. לפי מה שראיתי באיזשהו פורום אמריקאי אין בביוס המקורי אפשרות לOC. האם העלאת מתח הVCORE שעומד כרגע על 1.78 תעלה את מהירות המעבד ? או שאני חייב למצוא ביוס מתאים שבו יש לי אפשרות לשנות את הFSB.

• 2 תגובות
    • 581 צפיות
  12. Started by pergola,

אפשר להגיע לעשות OC מכובד עם לוח אם כזה? אשמח להמלצה גם לגבי איזה מעבד כדאי לקחת.. אני מעוניין לבדוק רק לגבי הלוח אם הזה. אז אם אפשר לא להציע לוחות אם אחרים.

• 1 תגובה
    • 728 צפיות
  13. Started by g15,

כאשר ביצעתי למעבד oc היה כתוב בביוס בתוך ה cpu clock : min:200 max:232 אני כרגע עומד על 228 ועם קירור למעבד של ‏Ruby Orb Silent CL-P0391 ‎ thermaltake מה יקרה אם אני יעבור את ה232 ? יבוצע oc ללוח אם ולזכרונות ? המפרט של המחשב : intel p4 531 300@3.41 לוח אם p5vd2-mx של asus כרטיס מסך : expertvisin 8600 gt super 512 mb זכרון : spectek 512x2 mb

• 1 תגובה
    • 500 צפיות
  14. Started by FastJack,

שלום. קניתי לפני מספר ימים את הלוח האם החדש של GIGABYTE עם הצ'יפסט 780G וראיתי בהרבה ביקורות באינטרנט שאפשר לעשות OC לIGP מ500MHZ ל900MHZ. הבעיה היא שאין לי מושג איך עושים את זה. יותר נכון, אני יודע בערך אבל לא רוצה להרוס שום דבר. אם מישהו עשה זאת כבר או שיודע איך, אז אשמח לעזרה. תודה.

• 4 תגובות
    • 846 צפיות
  15. Started by aviad28,

שלום חברי המלומדים! זהו המפרט שלי. CPU: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333MHz 6MB + OCZ OCZ Vendetta CPU Cooler MB: Pine - XFX nForce 780i 3-Way SLI MEMORY: Geil DDR2 4096MB 1066MHZ CL5 GPU: Pine - XFX nVIDIA GeForce GTX260 896MB HD: Samsung 640GB HD642JJ - SATA II 7200rpm 16MB CD: ASUS-2014S1T DVD-RW SATA X20 BOX: NZXT Tempest + NZXT PP600W PSU LCD: Samsung 2253BW LCD 22'' Wide 2ms KeyBoard: Logithech WAVE Mouse: Microsoft Laser Mouse 7000 למה אין זיהוי של 1066 MHZ לזכרון RAM אצלי במחשב, למרות שניסיתי עם עוד זוג זכרונות אחרים שיש לי ממחשב אחר? Huh יש רק 800 MHZ... דרך אגב המחשב נקנה ב- FOXPC... צריך לעשות OC ללוח אם כדי שהזכרונות שלי כן יעבדו על 1066MHZ, כי הם אכן במהירויו…

16. Started by hj4ever,

שלום, אני מקבל את המחשב החדש שלי בעוד כיומיים. הלוח אם הוא מחשב מותג תוצרת DELL, ולכן הלוח אם שלו מגיע עם כרטיס מסך מובנה, וצ'יפסט 965Q. המעבד שאני מקבל הוא E6300. רציתי לדעת אם יש אפשרות לבצע OC קטן למעבד, למרות שאני עם כרטיס מסך מובנה (לא משתמש בו אבל), ועם קירור סטוק. ואם אפשר גם קישור לת'רד שמסביר איך לעשות את זה, אני אשמח תודה מראש :]

• 5 תגובות
    • 463 צפיות
  17. Started by bugiman24,

יש ברשותי לוח אם של ASUS מדגם A7V133 , לוח דווקא טוב מאוד . כמו כן מותקן מעבד DURON 1300 ועליו מאוורר של חברת TT (אם אני לא טועה מסדרה 7 או משהו כזה) . דבר ראשון קראתי שניתן לבצע OC רק במידה והמעבד אינו "נעול" , השאלה היא האם זה נכון ובמידה וכן כיצד אני יכול לבדוק אם המעבד נעול או לא . דבר שני , במידה והוא לא נעול הייתי רוצה לבצע מספר נסיונות של OC ואודה אם תוכלו לתת לי את הדרך לבצע זאת היות וניתן לשחק עם ההגדרות בביוס וישנן הרבה אופציות לשנות . מקווה לתשובות מהירות ומקצועיות .

• 2 תגובות
    • 462 צפיות
  18. Started by BeNzZy-BoY,

יש בידי לוח אם לפנטיום 3 ואני רוצה לעשות לו אובר קלוק לאט לאט אבל הבנתי שללוחות אם של אינטל אי אפשר לעשות אובר קלוק.. זה נכון ???? ואם כן איך פורצים או איך שקוראים לזה אם אפשר בכלל ??? תודה מראש

• 14 תגובות
    • 951 צפיות
  19. Started by MoRtZkInG,

יש לאח שלי P3-933 ישן, על לוח של אינטל.... לוח: d815epea2 כמו לכל לוח של אינטל, אין גאמפרים וגם לא אפשרות לOC בביוס.... השאלה היא יש איזה דרך להמהיר את המחשב הזה? דרך תוכנה או משהו? תודה..

• 5 תגובות
    • 481 צפיות
  20. Started by SixKiller,

מעבד INTEL PENTIUM III 1000 Mhz לוח אם Intel Corporation D815EPEA2

• 2 תגובות
    • 521 צפיות
  21. Started by ravid,

עשיתי oc לפנטיום 4 עם לוח של אינטל!(בערך!) השתמשתי ב cpu cool החדש ועליתי מ 1999mhz ל 2008mhz! ואתם אמרתם שאפילו אלוהים לא יוכל לשנות את ה fsb! אבל כשעברתי קצת יותר המחשב נתקע!!! יש פתרון?

• 52 תגובות
    • 4.8k צפיות
  22. Started by michaelkatan,

יש לי אולטראבוק של Asus דגם: ASUS ZENBOOK UX31A מעבד: Intel® Core™ i5 3317U Processor זיכרון: DDR3 1600 MHz SDRAM, OnBoard Memory GB מסך: Integrated Intel® HD Graphics 4000 המחשב סוחב סבבה לגמרי ואני יכול להריץ עליו משחקים בצורה הגונה (BF3, WD, Skyrim...) כמה שאלות לגבי OC ללפטופ. ה האם מומלץ לעשות לו OC ואם בכלל אפשר לעשות. האם OC באמת ישפר ביצועים בצורה משמעותית? למחשב יש אופציה לטורבו.. מה זה בעצם נותן לי והאם זה השיא שאפשר להגיע איתו בלי להרוס אותו לחלוטין.. תודה מראש

• 1 תגובה
    • 5.5k צפיות
  23. Started by Ashand,

יש לי את ה-ASUS A8JS מעבד:T5600 1.8GHZ זכרון : 2GB 667HZ כרטיס מסך: GF GO 7700 512MB DEDICATED! לכמה אני יכול להעלות את המעבד? כרטיס מסך? אם אפשר לעשות פה OC....

• 0 תגובות
    • 447 צפיות
  24. Started by SubX,

טוב אז, לקחתי שנאי שבורר מ3V עד 24V חיברתי אליו מאוורר גנרי 80 מ"מ חלש יחסית, התחלתי לתת לו 7.5V וראיתי שהכל בסדר העלתי ל12V והוא ניהיה יותר מהיר מאשר ה12V שבמחשב טוב אז החלק היותר מסוכן: העלתי ל15V והוא היסתובב במהירות מהירה מאוד ודחף אויר כמו הדלתא האימתנית שלי (זיכרו זה היה מאוורר גנרי חלש) והוא עובד ללא תקלות ב15V. הבאתי את המאוורר היותר חשוב שלי: הדלתא, חיברתי אותו לשנאי ישר ל12V והוא ניהיה יותר מהיר וחזק מאשר שבמחשב, העלתי ל15V ופשוט, אתם יודעים.. הוא "צרח" מרב מהירות דחף אויר כמו משוגע (מתערב על יותר מ68cfm) ובטח יותר מ9000RPM. לקחתי את הניסוי הזה ברצינות וחיברתי את כל המאווררים של המחשב לשנאי. עשיתי חריר קטן מאחורי המחשב כדיי שהחוט של השנאי יכנס בתוכו ויש לי מין F…

• 24 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. אם אני אקנה לדוגמה מעבד E5200 שמגיע במהירות באס של 200MHZ במכפלה 12.5 וארצה לעשות לו OC מקסימלי שזה בערך 3800-3900MHZ (תקנו אותי אם אני טועה) מה שאומר שמהירות הבאס תיהיה 310MHZ בערך. במצב כזה יש צורך בלוח אם בעל צי'פסט P43/P35 או שאפשר להסתפק אפילו בצ'יפסט G31 הזול שמגיע במהירות באס של 333MHZ? כי בעצם אני לא מבצע שום OC ללוח.

• 7 תגובות
    • 599 צפיות

דיונים חדשים בפורומים