עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by nahum8,

קניתי אתמול את גוף הקרור הזה ומשום מה זה לא עובד טוב. לא מדובר במאוורר אלא המעבד פשוט מתחמם תוך שניה ל-110 מעלות ומתכבה המחשב... מדובר במחשב הישן שלי AXP2500+ BARTON משחה טרמית מרחתי כמו שצריך... הגוף קרור מתאים מעולה אבל אני לא מבין למה הוא עושה את הבעיה הזאת! תעזרו בבקשה..מה אפשר לעשות? אולי להחזיר ולקחת אחד אחד שיותר טוב אולי ממנו. -תודה.

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by sinai21,

שלום אנשים, אני צריך קצת עזרה... יש לי מארז tsunami של TT עם שני מאווררים 120 ומאוורר 80, השאלה הראשונה היא אם מישהו יודע איך לפרק את הפילטר שיש למאוורר מקדימה? ולגבי ספק שקט, יש לי עכשיו את TWV500W של TT והוא מרעיש בצורה נוראית. מה אפשר לעשות לגביו? תודה מראש

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by newz,

זה לא סוד שמתחילת הקיץ המחשב שלי סובל קשות, גם משימוש היתר וגם מהחום הנוראי!!! האמת שלא רק הוא סובל אלא גם אני, גם ממנו וגם מהחום שזה איכשהו ביחד.... נמאס לי כל יום שני וחמישי להתקע עם מחשב לוהט שאינו יודע לעשות הרבה יותר מאשר ריסטרטים דחופים... ולכן החלטתי לקנות את מערכת הקירור הכי טובה שאפשר לקנות בכסף (ולא, אני לא מדבר על מזגן...), הייתי מאוד שמח אם תייעצו לי מערכת קירור שתקפיא את המחשב שלי לעוד הרבה מאוד זמן (שישמיעו את בעיות התנעה בבוקר, כמו במכונית), תתנו גם מחיר וגם מקום טוב לקנות את זה ואולי גם הסבר למה ואיך ואל תשכחו שלא רק המחשב סובל אלא כל החדר כך שמאוורר פשוט לא יספיק בתודה, newz

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by idandavid,

אני באמצע OC ממש עכשיו מפרט: לוח אם gigabyte ud4p מעבד core i5 760 זכרונות: 4gb kingston 1333mhz ספק כוח seasonic 620 הנתונים בביוס כרגע הם: vcore: 1.31875 dram: 1.560 QPI: 1.210 מכפלה: 21 BCLK: 182 הזכרונות כרגע על 1480mhz המעבד על 4ghz בערך אני רוצה להשאר באיזור הזה של ה4 אבל לא חייב ואפשר לרדת טיפה אם צריך. המחשב עולה סבבה אבל אי אפשר לשחק GTA יותר מעשר דקות ואז המשחק קורס (לא המחשב כולו) תודה לכולם!

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  5. Started by mystikal,

שלוווום לכולם . דבר ראשון והכי חשוב זה שאני חדש (מהיום ) ואתם עושים עבודת קודש פה והאתר הזה חבל על הזמן, אבל בגלל שחנופה לא עוזרת אני יגש לבעיה שלי. אז ככה כולם מדברים פה על התחממויות של 65 מעלות ומטה , מה שיש לי זה ככה: amd 1800 +, לוח epox 8k3a כשרק קניתי את המחשב הטמפרטורה של המעבד הגיע "רק" ל73 מעלות והטכנאי במעבדה אמר לי שזה תקין כל עוד זה לא עובר את ה75 מעלות והמחשב באמת עבד כמו בובהלה רק שכעבור שנה וחצי הגעתי לטמפרטורה מטורפת של 83 מעלות והמחשב מתחיל לעשות לי ריסטארטים , מסכים כחולים ותקיעות אם אני משתמש אפילו ב2 תוכנות ביחד ככה שהעבודה בלתי אפשרית והמצב חייב בתיקון. המצב ככה כבר חודש בערך ואי אפשר להשתמש במחשב איך שהוא עכשיו אלה לגלישה בלבד ( ולהשארת הודעות בפורומ…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  6. המפרט: AMD AthlonXP 2000+ במעלות של 32-38C. 256mb DDR 266MHz Viking - יאק Chaintech 7KJD0 mobo - יאק כפול עכשיו, אני מתכנן אוברקלוק, ואני יודע שהזכרונות מגבילים אותי בהמון, אבל אני צריך תשובה בטוחה לכמה אני בטוח יכול להגיע, בלי ניחושים "מקסימום 1800 לדעתי", אני לא רוצה מקסימום, אני רוצה כמה בטוח אני אוכל להגיע.. ולא תשובות כמו "תעלה את הבאס ל 134 זה בטוח". אה ו....בקשה ותודה לכל מי שיעזור. ועוד דבר קטנטן, אם אני אחרי העלאת הבאס, והמחשב לא עולה (יעני מסך שחור בלי כלום). אז אני אמור לאפס את הביוס ע"י הוצאת הבטריה והכנסת חזרה? עריכה: עוד דבר. יש כמה דברים לא ברורים לי. כשאני מפעיל את ה MBM5 והכל מוגדר, זה מראה לי 50C כל הזמן. שאני מריץ את ה SpeedFan זה מראה לי 43C (עם מזגן פ…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by vk,

יש לי רק 3 חיבורים למאווררים בלוח אם... יש משו לעשות כדי לשים עוד כמה? זה זה יוצא אחד למעבד ו2 למארז.. הלוח אם שלי זה abit is7 e2 ובנתיים למארז יש לי מאוורר (המאוורר הישן של המעבד) שעושה רעששששש ואין לי איך לחבר אותו למארז חוץ מעם חוטים והוא רוטט כמו משוגע ועושה רעש שהוא נוגע במארז... אז גם בדרך תמליצו לי על 2 מאווררים בסביבות ה50+-

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום חברים, אני מתעתד לקנות את המפרט הבא: AMD AMD Phenom II X3 720 BE 2.80GHZ BOX, יחידות 1 ₪750.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1756 OCZ Vendetta CPU Cooler, יחידות 1 ₪120.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=752 Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2, יחידות 1 ₪425.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1739 A-DATA 4GB (2x2GB) DDR2-800 CL4 Vitesta Extreme, יחידות 1 ₪285.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1930 Palit ATI Radeon HD4870 Dual Sonic Edition 1GB GDDR5 PCIe, יחידות 1 ₪951.00 http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1482 Samsung 500GB HD501HJ - SATA II 7200rpm 16MB , יחיד…

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. אני חוסך בקדיחה מיותרת ופשוט יציג לכם את השאלות: 1.יש לי ביוס ישן יחסית שעל אף מאמציי בפורום,לא גיליתי איך לעדכן אותו ולא ענו לי כבר כמה ימים על אשכול שפירסמתי(כלומר,ענו אבל הפסיקו להגיב בשלב מאד מוקדם..),הדבר היחיד שאני מוצא בביוס זה CPU PNP SETUP אשר שם יש לי אפשרות לעלות את CPU\DRAM SPEED אשר ברגע זה עומד על 100\100MHZ האם זה זה(את ה-FSB אינני מוצא)?האם כדאי לגעת בזה? 2. הטמפרטורה שמראה הביוס היא : *SYSTEM TEMERATURE-26 *CPU TEMPERATURE-31 האם זה טמפרטורה סבירה,איך אני יכול לבדוק את טמפרטורת המעבד?(יש לי EVEREST וזה מראה טמפרטורת לוח אם וזהו.) 3.בעזרת דמיוני השופע הורדתי את טמפרטורת המחשב פלאים-בכ-10 מעלות,זאת ע"י פתיחת דלת המארז והצבת מאוורר מסיבי מולה,אני יכול…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. Started by Keman,

שלום לכל עונה ! ביכולתי להשיג את הקולר ZALMAN 9500 ב250 ש"ח. השאלה: האם כדאי ? האם הוא שקט ואושה את עבודתו בצורה יפה ? תודה. [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  11. מה קורה אנשים קיצר יש לי מחשב בן זונה עם FREEZER 7-PRO קירור למעבד, והוא די מרעיש (לא בטירוף, אבל הוא די בולט ברעש שלו כשכל שאר המארז שקט לגמרי...) קיצר רציתי לראות אם אתם מכירים איזה תוכנה או משהו שאני אוכל לשנות את מהירות המאורר, כי נגיד בלילה הייתי רוצה להוריד אותו למינימום (גם ככה המחשב לא עושה כלום בלילה..) אני מעדיף תוכנה דינאמית (שאני אוכל לשנות את המהירות בלי לעשות RESTART או לכבות את המחשב) אם אין, אשמח לקבל דרך קבועה שפשוט עכשיו אני אוכל להוריד לו ברמה כדי שיעשה פחות רעש (יש מצב שהוא פועל עכשיו על מקסימום עוצמה ואני לא באמת צריך כזה קירור ?)

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. כשאני מדיק וינדוס בהתחלה המחשב רושם לי ככה cpu fan error press f1 to resume וגם אחרה כמה זמן שאני רוצה להדיק שתי דברים באותו זמן לדוגמע להדליק נגן וגם להיכנס לתיקיה המחשב חם ולא נותן ויש לי זיכרון אמון

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. לא יודע מה לעשות זה רותח מאוד אין לי אפשרו תשים על זה מאורר איך אני יכול לקרר את זה בכל זאת? לפי החוברת הוראות היה אמור להיות שם מאורר אבל כנראה שלא היה מקום אז הוציאו את המאורר איפה שקניתי את המחשב..... מה לעשות??? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Frozen-Ice,

שלום אחרי שהרכבתי את הרשת על מארז ה 3D AURORA 570 זה עזר קצת בקירור המחשב אבל עדיין לא מספק אותי : יש תמונות של מפרט המחשב והטמפרטורות ותמונות של המחשב עצמו כל זה בכדי שתעזרו לי .. אני צריך כל אפשרות שיש לכם בראש בכדי לקרר יותר טוב את המחשב מה שאני יודע שאני חייב להחליף את המאווררים המקוריים של המארז כי האם ממש אבל ממש עצלים ואני צריך המלצה למאווררים שמכניסים/מוציאים הרבה אוויר אבל שיהיו שקטים מאוד תסתכלו בתמונות ותגידו מה לדעתכם כדאי לשעות ?? ( ההארדדיסק והכ.מסך מאוד חמים למשל) [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. יש לי בעיה בקירור עם מחשב דיי חדש יחסית 2600+barton core 9600xt 256 512mb ddr... ומאזר גנרי מידי טואר,ועכשיו הקטע המגעיל חוץ מהקירור למעבד שאני לא ממש אוהב הקטע הוא שיש לי רק מאוורר אחד שנרי של 60 ממ, שמוציא או מכניס אוויר זה לא ממש משנה ברמת קירור כזאת, עכשיו אני אחרי חודש וחצי עבודה עם תקציב של 3000+ מה שאני כמובן לא הולך להקציב לפתרון של הבעיה הזו,אלא סכום קטן יותר בהרבה בשביל קירור מצויין למעבד ולמחשב עצמו,אני לא מבין בעניין הזה בגלל זה אני מבקש הצעות ממכם,אולי אפילו להחליף את המארז למרות שהשטח שמוקצב לו לא גדול במיוחד, אז בבקשה אני פנוי להצעות ואני חושב שיש תקציב (אגב רק לא קירור מיים) תודה מראש

• 16 תגובות
    • 977 צפיות
  16. נותן תוצאות יותר טובות תחת מאמץ מול מפזר החום של זלמן, ה 7000AlCu. מקור: http://www.silentpcreview.com/article186-page1.html הערה: עם מפזרי חום כאלה ואתלון 64 ניתן בקלות לקבל מחשב שקט לחלוטין אפילו ללא COOL N QUIET.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. איפה ניתן לקנות רכיבי אלקטרוניקה לצורך מודינג כמו לדים, מפסקים, פוטנציומטרים וכ"ו. אני יודע שפעם היה אפשר ברדיו-שק בקניון איילון, אבל אני חושב שהם נסגרו. יש למישהו חנות חלופית באזור המרכז ?

• 16 תגובות
    • 3.5k צפיות
  18. אני רוצה לשחק קצת ולהכין פד זוהר לעכבר שלי הבעיה שאין לי מושג איפה קונים לדים, נגדים, או פרספקס וכמה זה עולה. לחלון שכן שלי הביא לי. אני גר בנס-ציונה אז אם יש באזור עדיף. גם אילת זה סבבה כי אבא שלי גר שם ואני נוסע הרבה.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. כמה מאווררים להוסיף למארז Enermax CS-3181L-BBS ואיזה (ג'נריים?) (מגיע אחד בחלון). אני גם צריך קירור לNB או למופסט או לשאר הדברים האלה? (אני לא מבין בזה אני רק יודע שהNB צריך להיות קר כי דרכו עובר ה VDD).

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. אני רוצה להשקיע על מאוורר טוב למעבד עכשיו אני יודע שהמאוורר שיש לי עכשיו אמור לצאת על הצלע קירור והמאוורר שאני יקנה אמור לבוא עם צלע קירור עכשיו פיקתי את המאוורר שיש לי עכשיו ואני רואה שהצלע קירור דבוקה ממש חזק למעבד..... מישהו יכול לעזור לי איך אני הולך להחליף מאוורר??

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by nimrodim,

נתוני ה - OC לעכשיו: FSB=238--> מעבד ב: 3570. מתח בביוס 1.725 ע"פ MBM נע בין 1.6-1.7 במשך 13 שעות של PRIME 95 אשר עבר בהצלחה. AGP\PCI נעול, HYPERTHREADING=OFF, זכרון היחס 3:2 עומד על 158 (זה אינו גורם מגביל כרגע - עומד להחליף ל ADATA VITESTA). GAT SETTINGS בביוס: Auto, Normal, Auto, Disable, Disable. טמ"פ (זכרו ABIT!!!) - מנוחה : 50. מאמץ : 61. WINDOWS עולה על FSB של 240 אבל ב PRIME - המחשב פשוט נתקע לאחר פחות משעה. (זכרון על 160 ב 2,3,3,6 - היתכן שהבעיה פה?) מטרה - להגיע ל FSB של 240 יציב.... 8) הערות נוספות: HYPERTHREADING - מעלה מתח על המעבד. מעלה טמ"פ מעבד. (נבדק במתח 1.725 בביוס, אפקטיבי ב MBM בין 1.62-1.74 על FSB 233 . נבדק לזמן קצר 45 דקות עם DUAL PRIME - יציב).…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by tom123,

אמרו לי שהוא ישבור לי תלוח חח לא יודע מה לעשות :-\ תגידו צריך לשים עליו מאוורר גם? ואם אפשר ביקורות עליו ואם אתם ממליצים ?

23. Started by Cereal Killer,

אהלן, רציתי לשאול, איך מקבעים יחס של 1:1 לזכרונות? הלוח הוא EP43-DS3L מצאתי שם רק יחס של 2:1...

24. Started by The Grey Matter,

אני מחפש מארז חדש שיהיה נוח לModding שיראה יפה , יהיה גדול והכי חשוב מאוורר טוב המלצות?

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

האם ניתן לחתוך כבלים לא נחוצים? יש יותר מידי ובחצי מהם אני לא משתמש. הם מפריעים לזרימת אוויר (למרות שהם קשורים, עדיין יש יותר מידי), לא נראה טוב ולא נוח לעבוד עם מיליון ואחת כבלים לא נחוצים. אז אפשר לחתוך אותם? או אולי בכלל לנתק מהספק עצמו בדרך אחרת? כמו שכתבתי בתיואר, הספק הוא Thermaltake - 420APD שאלה שניה, איך אני מנתק את ההיטסיק מהגשר הצפוני? הלוח אם 8knp, ההיטסינק מחובר ללוח עם שני חיבורים, ניסיתי למשוך אותם החוצה ולא יצא, אני צריך להוציא את ההיטסינק בשביל למרוח בלו 2.

• 16 תגובות
    • 987 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.