עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by KF,

הכרטיס בOC על 900/1200/1.35V. במשחק כמו metro 2033 הכרטיס הגיע ל96C לאחר רבע שעה בערך של משחק.. הכרטיס עלול להישרף ?

• 35 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. Started by eladrevach,

איך עושים שהspeedfan יעלה עם המחשב? חיפשתי שעות ובתוכנה וכנראה כמו שהבנתי אין אצלה את האפשרות... אבל אמרו לי שיש לי דרך אחרת דרך "startup " משהו כזה, לא יודע ניסיתי ולא מצאתי אם זה עוזר לעזור לי המערכת הפעלה windows 7 ultimate 64 bit תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 848 צפיות
  3. יש לי מחשב שנקנה לפני 4-5 שנים, להלן המפרט: מעבד: Intel Pentium 4 524, 3052 MHz (23 x 133) לוח אם: Asus P5S800-VM (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) כרטיס מסך: SiS 661FX (32 MB) אם יש צורך בעוד משהו תגידו עכשיו, במשך החורף הכל בסדר אבל בימים חמים אחרי חצי שעה של שימוש הוא מייצר רעש נוראי. אז אמרתי את זה לטכנאי שלי, הוא ניקה את כל האבק מרח פה ושם אבל כלום לא השתנה, מה שגרם לי לחשוב שצריך להחליף את מערכת הקירור. עכשיו לשאלה שלי: בהנחה שאני לא מחפש שקט אלחוטי אלא משהו סביר, ובהנחה שאני קצר במזומנים, כמה יעלה מאוורר חדש? (אם זה בכלל מה שדרוש) בכל מקרה, אשמח לפירוט על מה ניתן לעשות ואם אפשר גם מחירים. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 762 צפיות
  4. Started by Tharbad,

יש לי מעבד AMD Phenom 2 x4 955 שעובד בטמפרטורה קבועה (כלומר כשהמעבד ב- 10%) של 45 מעלות. הקירור של המעבד הוא הקירור שבא איתו ומרחתי משחה טרמית עליו. כשאני משחק משחקים הטמפרטורה מגיעה ל- 57 ולפעמים גם ל-59. באתר של AMD כתוב שהטמפרטורה המקסימלית היא 62 מה שאומר שאני צריך לשדרג את הקירור. כרגע יש לי ארבעה מאווררים במארז; אחד על הכרטיס מסך, אחד על המעבד ושניים על המארז. אני חושב שכדאי להחליף את המאוורר שהגיע עם המארז (הוא מוציא אויר ונמצא ליד המעבד). הצעות יתקבלו בברכה עריכה: שמתי לב שיש לי עוד חיבור למאוורר על הלוח אם (4 פינים). הבעייה היא שאין לי איפה לתקוע אותו (אין עוד תושבות).

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by idoshk,

אהלן לפני כמה ימים גליתי להפתעתי שהמאוורר של הכרטיס מסך שלי (HD4670 של ASUS) הלך לעולמו. הייתי רוצה בבקשה לקבל המלצות למאוורר חדש וטוב וגם למשחה טרמית. ד"א הטמפרטורה של הכרטיס במנוחה היא 45 מעלות.האם זה תקין? מה הטמפרטורות הממולצות לכרטיס במנוחה ובמאמץ? תודה.

• 1 תגובה
    • 622 צפיות
  6. Started by erijkz,

יש לי שאלה אם אפשר לעשות OC ללוח אם של P7N SLI MSI ומעבד E7400 ויש גוף קירור על המעבד וספק כוח של 550W של CHIEFTEC אז השאלה אם אפשר ? =] תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 690 צפיות
  7. Started by Vissor,

היי רציתי לדעת אם מישהו עשה OC לכרטיס מסך הזה ועד לאן אפשר למשוך אותו? הנתונים הראשונים: core clock: 513 shader clock:1188 memory clock:792 השתמשתי ב evga precision והגעתי ל core clock: 611 shader clock:1414 memory clock:895 השאלה עד לאן אפשר למשוך את זה בלי שהטמפרטורה תעלה משמעותית ובלי שהמחשב יקרוס... נתוני מחשב: dual core 2.8ghz kingstone 2gb asus p5ld enermax liberty 500W

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  8. Started by oshrinuri,

איזה קירור עדיף יותר מבחינת: אפקטיביות הקירור ועוצמת רעש (במנוחה ובמאמץ). מפרט שיבוצע בו OC קטן עד בינוני. מטרתו - גיימינג. Cooler Master Hyper TX 3 Scythe Katana 3 Scythe Reeven ThermalTake Silent 1156 CLP0552 תודה

• 2 תגובות
    • 730 צפיות
  9. Started by afik78,

אנשים עם תוכלו לעזור לי אני אשמח מאוד.... טוב אז ככה עברתי על המדריכים באתר ולא כזה הסתדרתי ....או שלא עשיתי נכון או שפשוט אני לא מבין בזה כל כך... המפרט שלי זה: e6750 לוח אם ga-p43-es3g ספק 450 כלשהו... מאיפה אני אמור להתחיל כדאי למצב שהמעבד שלי יהיה במהירות של 3.0 או 3.2?... כי הוא בטמפרטורות נורא נמוכות בין25ל 30 כרגע הוא עובד בתדר של 2.6 שזה די חלש... תודה לעוזרים....=]

• 1 תגובה
    • 526 צפיות
  10. Started by 00Amir,

רקע : מחשב I7 860 זיכרון קרוסר 2X2G 1600MHZ CL9 . לוח אם P55A-UD3 גיגבייט כ. מסך : GTS 250 1G כאשר המצב רגיל (ללא אוברקלוק) תדר הזיכרון מראה : 1333MHZ. ו BUS SPEED מראה : 133MHZ. כאשר אני מעלה את מהירות הבאס עד 148MHZ תדר הזיכרון עולה בהתאמה 1480MHZ ( א. לא מבין למה תדר הזיכרון עולה) כאשר אני עובר את BUS SPEED מהירות 150MHZ - המחשב עולה אבל כל התקני USB לא עובדים : עכבר, רשת אלחוטית. לא ברור לי למה... ? אם הזיכרון שלי הוא 1600MHZ למה זה לא מראה לי את בכלל - הוא מראה במצב AUTO 1333MHZ . יש לציין שטמפ' המעבד במנוחה סביב 40מעלות , ושל לוח גרפי 44 מעלו - לא נראה לי מסוכן.. (על המעבד קירור בופאלו) לא ברור לי למה ה USB נתקע... דרך אגב - הצלחתי לשפר בסופר פי של 1M מ…

• 2 תגובות
    • 795 צפיות
  11. Started by eladh16,

שלום לכולם עשיתי אובר קלוק למחשב הישן שלי, מדובר במעבד פנטיום 4 2.8 גיגה הרץ, לוח - Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ כרגע העלתי את מהירות המעבד ל 3150 מגה הרץ, כך שהבאס על 225. הבעיה היא שאם אני ממשיך להעלות את הבאס למעלה מ 225 אז המחשב נתקע בפוסט. הטמפרטורה שהביוס מראה באובר קלוק הזה היא 34-36 כך שהיא תקינה. מה מגביל אותי עכשיו בלהמשיך את האובר קלוק? היחס עומד על 1:1 עם הזיכרון. DRAM:FSB Ratio 1:1 אולי הזיכרון מגביל אותי? אני צריך להעלות תיזמונים?, והאם כדי לי להוריד את מהירות הזיכרון כדי להמשיך את האובר קלוק? זה יעזור? יש לי שני זיכרונות, כל אחד גיגה זיכרון. זיכרון אחד של 1 GB PC2100 DDR SDRAM (2.5-3-3-6 @ 133 MHz) (2.0-2-2-5 @ 100 MHz) והשני: 1 GB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8…

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by 00Amir,

יש לי I7 860 . כאשר אני פותח CpuZ ,Real Temp וסופר פי - אני מריץ את הסופר פי על 1M ואני רואה שהמעבד בכלל לא מתאמץ ( רק 10%) למה זה קורה? אני רואה גם ב CPUZ שהוא 2030Mhz במאמץ וב 1230Mhz במנוחה.. קראתי באתר של אינטל שהמעבד הזה עובד על 2.8Ghz במנוחה ו 3.4Ghz במאמץ... יש הסבר לדבר?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. הי אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאלה קניתי מחשב חדש (שבוע) AMD phenom 925 ATI HD5770 Gigabye 770TA-UD3 הוא הורכב ועבר בדיקות בzigzag אני מריצה speedfan ומקבלת נתונים עבור 44C Temp1 ,43C Temp2 ,Temp3 84C ,Core 37C Temp3 מלחיץ אותי אבל ראיתי שהוא קבוע, לא משתנה בכלל. מה מציין כל טמפרטורה, יש תוכנה או משהו שאני יכולה להריץ שיאפשר לדעת מה זה מה? חוץ מזה, איזה טמפרטורה צריכה להדליק לי נורה אדומה לגבי כל אחד מהרכיבים?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. שלום, יש לי קירור סטוק של intel למעבד, והוא מחובר כמו שצריך. עכשיו לפני כמה ימים המחשב התחיל להשמיע רעש מוזר. פתחתי את המארז וראיתי שהמאוורר לא מסתובב. נגעתי בו קצת ואז הוא התחיל לפעול והרעש נפסק. עכשיו לפעמים כשאני פותח את המחשב הכל רגיל, ולפעמים המאוורר פשוט לא מתחיל לזוז בלי נגיעה. בפעם האחרונה אפילו נגיעה לא הזיזה אותו, אז כיביתי והדלקתי ושוב נגעתי ואז הוא עבד. מה אני צריך לעשות כדי שהוא יתחיל להסתובב אוטומטית? (בדקתי את החיבור, הוא בסדר גמור ולא ניתן לחזק יותר) תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 893 צפיות
  15. Started by adilevy20,

האם מישהו מכיר או שיש לו את המעבד CORE2DUO E6550 2.33GHZ 1333FSB השאלה שלי האם הוא מתאים לOC ועד כמה אפשר להגיע איתו? לוח ASUS הקירור הוא סטוק והמכפלה של המעבד היא 7

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by sgeva2001,

הולך לבנות מחשב חדש לוח אם GigaByte P55A-UD3 ומעבד I7 860 LGA1156 socket חשוב לי מאוד נושא שקט ולכן מחפש למעבד מאורר השקט ביותר הקיים (מחיר לא חשוב וכמובן יכולת פיזור חום סבירה. אני לא אעשה OVERCLK) או אולי 3 מועמדים. אשמח אם ההמלצה תלווה בהנמקות או אכי טוב קישור ל REVIEW שממש מדדו את עוצמת הרעש. בתודה

• 35 תגובות
    • 4.1k צפיות
  17. מבחינת גודל הכוונה תודה מראש

• 6 תגובות
    • 844 צפיות
  18. היי ראיתי שיש 2 סוגיי קירור למעבדים : קירור שיש לו מאורר כלפיי המעבד , וכך הוא מקרר גם את לוח האם . השני קירור שיש לו מאוורר במאונך כלפיי צלעות הקירור (כמו AC-FREEZER7-PRO-REV2) ובכך אין לו אפשרות לקרר גם את לוח האם . האם אני צודק בזה? מה עדיף ? רוני

• 2 תגובות
    • 649 צפיות
  19. שלום, המפרט בצד.. עשיתי OC מ266 ל316 בFSB והכל יציב אני רוצה לדחוף את זה עוד וכשאני מגיע ל320 בFSB הHDD מתחיל לתקתק. יש לציין שיש לי 2 HDD. שתיהם של WESTERN DIGITAL אחד פועל בSATA ואחד בIDE הSATA לא מזוהה כשאני ב320 והIDE כן.(מה שאומר שהSATA מתקתק) כשאני מוריד את הFSB חזרה למתחת ל320 בHDD חוזר לעבוד כמו שצריך. ממה זה נובע? יש דרך להגיע לFSB גבוה יותר ושהHDD יעבוד? תודה.

• 1 תגובה
    • 681 צפיות
  20. הגיעה אלי תכני מחשבים ואמר לי כך להוסיף מאוורר קדמי ואחורי 120 MM להחליף משכה טרמית ולשים קירור טוב יותר למעבד (קירור שעומד של זלמן ) להחליף את המאוורר ה 240MM של EZCOOL במאוורר של חברה אחרת כמו זלמן (אותו גודל) הוא אומר שהכרטיס מסך חם מידי (106 מעלות) וזה כשהמשחק ברקע אז הבעיה זה סיקרקולציה אז בקיצור אני צריך 2 מאווררים 120MM(*שליטה מהלוח אם) מאוורר 240MM איכותי(*שליטה מהלוח אם) מאוורר איכותי למעבד (זלמן איכותי) אני הולך להרכיב את הכול אז אני השמח לקבל קצת עזרה בעניין תקציב 500 שח תודה מראש . הכרטיס מסף HD 4850 מעבד Q6600 תושבת 775 לוח אם MSI P6NGM בדקתי ויש רק כניסה אחת למאורר שנשלט על ידי המערכת הוא המליץ לי על מאווררים כאלה http://www.ivory.co.il/product.asp?produc…

• 14 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. אני רוצה ל"הוציא" מעט יותר מהמחשב לצורך עריכת וידאו (ברמה חובבנית) ואני צריך עזרה בהמהרה מועטה של המעבד (אשמח ל-2000-2500MHZ) אם ניתן כמובן וזאת מבלי לגרום לנזקים כבדים. -האם ניתן לשפר את יכולות המחשב, מעבד, כרטיס מסך, זכרונות.. ועד כמה(עם החומרה הקיימת)? -מהו התחום ה"בטוח" והמומלץ ללא גרימת נזקים מיותרים? -האם מישהו יכול להואיל בטובו ולתת לי הסבר מפורט איך לבצע זאת (אני מבין יחסית במחשבים בכללי וגם קצת בחומרה, אך לא נכנסתי לתחום ההמהרות)? הנה מפרט החומרה: -מעבד: INTEL E2160 -קירור למעבד: Cooler Master’s Hyper TX3- קישור: http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=2922 -לוח-אם: ASUS p5kpl-vm- קישור: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=i5ktecSJbqQKaa0x ישנו ק…

• 6 תגובות
    • 950 צפיות
  22. Started by Bebush,

כמו שכבר פירסמתי פה נושא אחד על עצות וטיפים לOC עכשיו נתקלתי בבעיה נוספת שנראת קצת מוזר. אני עובד עם Nike (מנהל מעבדים זכרונות ולוחות אם) ואנחנו עושים לאט לאט כל הזמן קצת OC למעבד (יש לי עליו קירור Mugen 2 Rev. B). בנתיים הכי גבוהה שהגעתי זה באס על 382, מכפלה 11, מתח 1.55 והכל עבד יופי (המעבד הגיע לטפמרטורה מקס' של 62 ואז Nike רצה שנבדוק אם הלוח אם יחזיק בבאס 400 אז ניסיתי באס 400 מכפלה 8 ומתח 1.6 ושוב הכל עבד יופי, הגיע ל53 מקס'. ואז ניסינו באס 400 מכפלה 11 ואז בדיוק שסיימתי להגדיר את ההגדרות ולשמור נגמרו לי הבטריות במקלדת, אז החלפתי והייתי צריך לעשות ריסט (ידני) כי המקלדת לא עבדה, אז אחרי הריסט (ההגדרות של הביוס לא נשמרו) נכנסתי שוב והגדרתי את הנתונים לאוברקלוק ומאז יש…

• 2 תגובות
    • 609 צפיות
  23. Started by SimonSays,

מי היבואן של הקירור? במידה ואני צריך להשיג לו ברגים ותושבת איפה אני משיג את זה?

• 1 תגובה
    • 762 צפיות
  24. אפשר להוריד מהירות סיבוב במאורר Schyte S-flex 1200 To 800 RPM?

• 2 תגובות
    • 803 צפיות
  25. Started by thedarkman,

האם OC למעבד מקצר את החיים של המעבד? האם הוא פוגע בו או משהו? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 578 צפיות

דיונים חדשים בפורומים