עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by dolev16,

שלום קיבלתי מפרט מזיג זג שאותו הזמנתי הנה הוא: מעבד- q6600 קירור למעבד-SUNBEAM TUNIQ TOWER 120-BLU LED FAN לוח אם-- גיגבייט GA-P35-DS3L ספק כוח- ENERMAX MODU82 525W כרטיסי זיכרון -2GB X2 SAMSUNG DDR II 800 דיסק קשיח- - Seagate 500GB SATA2 7200RPM 32MB כרטיס מסך - GIGABYTE GeForce 8800GT 512MB NX88T512HP GV מארז- P182 ואני חייב לשאול אתכם משהו מה ההבדל בין הטוניק הזה לבין הרגיל שגם עולה פחות? מה זה רק הצבע והאורות הכחולים? כי אין לי גם ככה חלון במארז ככה שאני לא צריך את זה בכלל.. גם יש לי הרגשה שהמוכר דחף לי את זה כי יש להם אותו במלאי.. והאם אתם ממליצים לי להשאר עים הקירור הזה או שיש משהו יותר טוב ושקט למחירו? אשמח לעזרכתם מחר זה דד ליין אחרון לשינוי, תודה.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אוקיי אז לאחר שאמרתם לי שאני לא צריך יותר מהקירור ה"נל והוא שהוא טוב ושקט אז לקחתי אותו בסוף..מבדיקה קצרה בפורום הבנתי שהוא נמוך במהירות נמוכה ,עכשיו רציתי לדעת אם מערכת ללא OC תצטרך להשתמש בו ביותר ממהירות נמוכה ואם כן האן אני אסבול מהרעש?? המערכת שלי תוככנה בקפידה כדי שתהיה חרישית עד כמה שאפשר לי התקציב שלי,ולכן לא ארצה שהקירור הדבר היחידי שהירוס את זה. צריך את עזרתכם בתקווה שלא עשיתי טעות כי אני חושב שהמחשב כבר בהרכבה

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. לאחרונה לאחר שהשתדרגתי בכמה דברים טובים, ביצעתי גם Lapping לליבה ולגוף הקירור להלן התוצאות(ראו תמונות) שיפור הטמפ' של המעבד הגיע ל 10-15 מעלות וכמובן גם בוצעו עוד כמה סידורים קטנים לסירקולציה טובה יותר. הטמפרטורות עמדו על 40-45 מעלות במנוחה ובמאמץ 60-65 מעלות. עכשיו הטמפ' הם כ 30 מעלות במנוחה ו 50-55 גג במאמץ. [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. עשייתי ל88GT שלי OC די חזק core-750,shader- 1875 memory 1026 הטמפ' גג גג גג ביום חם 48 עכשיו שיחקתי קצת Cod4 ופתאום נתקע המישחק ונהיו פסים ירוקים וורודים על התמונה לא מלאים רואים תתמונה אבל מפוקסל למי שרוצה לדעתי אני עם S1 +2 Scythe 120 הטמפ' בסדר גמור הכול תקין מאיפה זה יכול לנבוע אתם חושבים? זה קרה פעם אחת אני יבדוק בעוד מישחק וניראה מה יקרה נגיד שיחקתי bf2 שעה ולא קרה כלום

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום לכולם חיפשתי ולא מצאתי

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Eluha,

לא תעמינו אבל לאחר החלפת מעבד מPENTIUM D820 לE8300 אני מבין מזה OC תמונה אם תוצאה לא רעה SPI לוח אם: GA-P31-DS3L מעבד: E8300 2.83 זיכרון: CORSAIR XMS2 800MHZ DDR2 וכמה שאלות: 1. זיכרונות 1:1 BUS:430 זה אומר שאני בOC על זכרונות 860MHZ (וזיכרונות שלי 800MHZ CORSAIR) מה אני צריך לעשות בשביל שזיכרונות לא יכנסו לOC? 2. כשה ניסיתי בהתחלה לשנות את PCI ל100MHZ המע' עשתה שיחזור מוזר לא? התפלתי מהטמפ' נמוכות : מנוחה 35-41 מאמץ 50-56 [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום לכולם יש לי מעבד מסוג Q6600 מקורר היטב ע"י ZALMAN 9700 אני כרגע נמצא ב OC של 3.6 ולא מצליח לעלות מעבר הזיכרונות כרגע על יחס 1:1 במהירות 900MHZ על תיזמונים של 5-5-5-15 ובאס של 1800MHZ המערכת יציבה לחלוטין. טמפרטורות מעבד: 45 במנוחה 60 במאמץ מלא לוח אם: 36 אני רוצה לשבור את ה OC הזה ולא מצליח לעלות מעבר מתחים מעבד: 1.5V זיכרונות: 2.1V - 2V NB: 1.35V-1.3V ל OC הזה ישנן שתי קונפיגורציות אחת במכפלה של 8 כלומר באס של 1800 והזיכרונות על 900MHZ והשנייה במכפלה של 9 כלומר באס של 1600וזיכרונות על 1066MHZ בשתיהן היציבות היא מלאה וכמובן הטפרטורות טובות אני ממש רוצה לשבור את השיא של עצמי כי גם במחשב הישן שלי המחסום היה 3.6 וזה ממש מעצבן אני אשמח לעזרה. יש תמונות מצור…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by MadGhost,

מצאתי שימוש לאחד המחשבים הישנים שלי - בעיקר לאינטרנט - והבעיה שהוא עושה רעש של טרקטור... לפני כמה חודשים כבר החלפתי לו את הספק הג'נרי שהגיע איתו למשהו יותר נורמלי ודי שקט , והחלפתי גם את הקרור לכרטיס מסך... לאחר בדיקה היה קל לראות שאת הרעש עושה המאוורר של המעבד (פנטיום4). אז המטרה שלי עכשיו היא להפוך אותו לכמה שיותר חרישי -בתקציב של כ600~700 ש''ח. ומה שחשבתי לעשות בינתים זה להחליף למארז נורמלי כגון centurion 532 , ולשים למעבד איוורור פסיבי - נראה לי sonic tower . זהו... אשמח לשמוע תגובות או הצעות.

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by ofirterev,

שלום לכולם יש לי מאורר של המעבד חברת evercool והוא נורא רועש החברה שיש לי היא טובה ואם לא תמליצו לי על קירור טוב של המעבד וגם הכי שקט שאפשר יש לי מעבד e6750 שני ליבות תודה

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. שלום, המחשב שלי שנקנה מלפני כשנה וחצי מחפש עזרה, אבל נואשת. אני אספר לכם, יש לי ספק ג'נרי, נראה לי 200 או מקסימום 300W, שזה ממש אבל ממש לא טוב. אין לי מאווררים חוץ מאחד שעל הכרטיס מסך (כמה שאני שונא את הטכנאי, הוא הביא לי מחשב שעד היום אני מצטער על הכסף). הרכיבים הם E6300 1.86GHz 1GB RAM 7600GS with 512MB לוח אם כמובן של אינטל, וזהו, אם תרצו עוד פרטים אני אוסיף. הייתי רוצה לעשות אוברקלוק, איני יודע איך ואני מחפש את עזרתכם, המחשב שלי צולע ולא מריץ משחקים בכלל כמו שצריך! BF2 על מדיום מקרטע, האף לייף 2 קורס לי בטעינה, MOH:A מכבה לי את המחשב בעת ההתקנה וכו'. איך להתחיל, מה להוסיף, והאם לקנות רכיבים חדשים (הקציבו לי 600 עד 700 שקל!). תודה.

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. עשיתי לפני איזה חודש oC לq6600 ל3.2 הרגשתי ביצועים גובהים יותר שיחקתי נהנתי הכול אבל ביומים האחרונים התחילו נפילות עשיתי לפי מה שאמרו לי FSB-356 PCI-100 CPU spread Spectrum-disable cpu voltage- 1.4V הטמפ' ממש נמוכות עכשיו 31 29 אפשר להבין למה קורס לי תודה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by the king2006,

שלום... יש לי מערכת כזאת: מעבד PD 930 3.0 ( קירור סטוק עוד מעט פריזר 7 פרו ) זכרונות 2G DDR2 533 לוח MSI 945P האם תהיה לי בעיה עם הOC במיוחד עם זכרונות 533??? אני מתכנן לקנות 9800GTX כי המחיר שלו משתלם מול ה8800GTS , האם יהיה לי צוואר בקבוק ??? תודההה

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by stingeR-,

אז ככה, E7200 ב4.5GHZ על אוויר, 1.575V מהביוס(אני דיי בטוח שהוא יכול פחות פשוט לא ניסיתי) סגור בתוך המארז עם הTTBT - ראו תמונה : שמרתי תמונה עם SUPERPI וREALTEMP ותוצאה של 11.625 ב1MB אבל זה לא נשמר משום מה(הטמפרטורות היו דיי גבוהות כבר בסביבות ה75) http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=379243 אולי בסופ"ש אני אוציא אותו מהמארז ונראה מה הוא שווה עם מזגן על 16 מעלות וכמה מאוררים מהצדדים אני דיי בטוח ש4.7GHZ אפשרי או אפילו יותר.. נחיה ונראה עידכון : CPUZ וSPI 1MB על 4.5 וVALID של 4598.. : http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=379581 ו4.5GHZ SPI 1MB :

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by Mr Gadget,

טוב לאחר התקנת קירור המים להלן כמה תוצאות [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by Cereal Killer,

צריך המלצה לקירור עבור E8400 היעד הוא 4.0 התקציב עד 300 (כולל משחה/מאוורר/סינק) אפשרי?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. אא יש לי מאוורר שקניתי מזמן (שנתיים שלוש) קיצור הוא גדולללללללל ומרעישששששששש ולא נותן תפוקה שתיהיה שווה את הגודל והרעש שהוא עושה אז אמרתי אני אקנה מאוורר רגיל ופשוט השאלה איזה מאוורר מתאים לי? איזה פרטים אני צריך לדעת על המחשב? זה פנטיום 4 3 ג'יגה הרץ

• 17 תגובות
    • 4.3k צפיות
  17. Started by קיפוד,

שלום לכולם אני חושב שיש לי בעיה עם הטמפ' של הדיסק הקשיח הוא מגיע במאמץ ל56C יש לי שני מאווררים של 120MM אחד עליו ואחד מוציא אויר מהמארז ובנוסף המחשב ללא כיסוי האם אתם מכירים תושבות לקירור הדיסק הקשיח ? ועד כמה הם יעילות?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. לארדיסק 3.5 מגירה פנימית קירור עמיד חזק וטוב אפשרות הזמנה מחו"ל עדיפות לEBAY

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. כרגע עובד על 43 מעלות. מאוורר מולו 120ממ' שמכניס אויר למארז. יש לי גוף קרור גדול, השאלה אם זה יוריד לו בכלל. [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by YI572,

שלום לכולם. המארז שלי קצת חם מאז שנכנסו לתקופת הקיץ ( אפשר כבר להגיד קיץ לא? ), ואני רוצה להחליף מאוררים ( גם בגלל רעש... ) חשבתי על אלה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_926_2068&products_id=12668 ניראת חבילה דיי משתלמת, יש כאן 6 מאוררים 80 מ"מ ( תקנו אותי אם אני טועה ), דחיפת אויר סבירה, והשאלה שלי לגבי השקט - האם הם שקטים? 24.4 דציבלים לא ניראה לי הכי שקט, והייתי מעוניין לקנות משהו שקט ( ביום זה לא מפריע, בלילה זה כן... ) יש לי כרגע במארז 4 מאוררים ג'נרים, אחד למעלה מוציא אויר ( שאין לי שמץ של מושג איך להוציא אותו להחליף... ), אחד מאחורה מוציא אויר, ועוד 4 עם לדים בצד המארז מכניסים אויר לכיוון הכ. מסך. אני רוצה ( יותר נכון דיי צריך ) להוסיף מאו…

• 17 תגובות
    • 958 צפיות
  21. שלום יש לי את הכרטיס מסך power color x1800GTO ועוד כמה חודשים תחלוף האחריות של מספר חלקים במחשב למעט מעבד ודיסק קשיח ולכן אני מעוניין להחליף את גוף הקירור המקורי של הכרטיס מסך מאחר שמרעיש שמופעלים משחקים וגם בהפעלת המחשב ברצוני לרכוש גוף קירור שקט כך שלא יצתרך להרעיש כאשר פועלים משחקים חשבתי על Arctic Cooling Accelero X2 בגלל שמהכתבה הזאת http://hwzone.co.il/reviews/accelero/ הבנתי שהוא ממש יעשה את העבודה כפי שאינ רוצה (שקטה עם ביצועים טובים גם במאמץ) ורציתי לשאול את דעתכם על הגוף הקירור הזה והאם יש גופי קירור אחרים שעושים עבודה יותר טובה ממנו? שאלה נוספות שיש לי רציתי לשאול עם יש מאווררים פשוטים שיש במארז שעושים עבודה שקטה מכיוון שאני מעוניין שהמחשב שלי יעשה עבודה טוב …

• 17 תגובות
    • 915 צפיות
  22. בחיפושי אחרי עוד מאורר למארז כי הלוח קצת חם ראיתי קירור לזכרונות וזה חדש לי אני אשמח לקבל מידע טיפים וידע מהתנסות שלכם ובכלל האם זה השפיע מהרגע ששמתם נ.ב אני חשבתי להוסיף עוד 80X80 למארז יש לי 3D ARURA

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. שלום לכולם. מחפש HSF עבור מעבד AMD X2 3800 בתקציב על עד 150. מגבלות: 1. לא מעבר לגובה של 12.5 ס"מ 2. כמובן שקט ככל שניתן 3. ללא הרכבה של עוגנים נוספים מעבר לתושבת הלוח המקורית. 4. לא מתוכנן OC אשמח להצעות

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by gal2229,

קודם כל תמונה :]: נ.ב זה באמצע בדיקה באורטוס. מתח 1.500 מתח לזכרונות 2.65 אני עושה בדיקת יציבות ונמשיך.. איך בינתיים?:] נ.ב איזה קירור אתם ממליצים לי לקנות למעבד? ואיך פאקינג מוציאים את הקירור של המעבד בסוקט 478?!שעה ניסיתי ולא הצלחתי :\ מפרט: לוח אם:Asus P4P800-E DELUXE מעבד:P4 Socket 478 זכרונות חברות בתחת 400MHZ נ.ב אחרון חח איזה כרטיס מסך יותר טוב ATI 9200SE או GFORCE 5200? תודה לעוזרים. END HAFIRA.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by yarivot26,

אני כנראה הולך לקנות 1950XT http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102082 לפי הביקורות שקראתי שם הוא חם ועושה דיי הרבה רעש והרבה המליצו שם לקנות קירור אחר למאוור. הכרטיס הולך להיקנות מNEWEGG (הMail-In Rebate זה דבר ענק, צריך כאלה בארץ), ואני רוצה גם לקנות משם קירור אז המלצות אם אפשר דרך אגב, ההMail-In Rebate לא תקף לקירור מכיוון שמותר להשתמש בזה פעם בקנייה ופעם אחת לכל בית (וקשה לי להאמין שאני צריך קירור כל כך חזק שההMail-In Rebate יהיה יותר מ30$). תודה

• 17 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.