עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by maxwell10,

כיוון שרכיבי מחשב נייד הם בעלי מעטפת הספק נמוכה יותר מרכיבי מחשב שולחני ניתן להסתפק בקירור פסיבי\הייברידי. חשבתי לרכוש מחשב נייד, להוציא ממנו את כל הרכיבים, לחבר למעבד קירור פסיבי\הייברידי ולהרכיב הכל במארז מחשב נייח. התוצאה: מחשב יקר, חלש יותר אבל שקט! האם יש דרך לרכוש רק את הרכיבים של הנייד ללא המסך, מקלדת והפלסטיק?

• 3 תגובות
    • 647 צפיות
  2. שלום, העסק מתחמם. יש לי מאוורר סטוק מה שנקרא, ואחרי שנתיים הורגשה איטיות משהו בעבודה אז בדקתי חימום ואכן נראה שמתחמם שם. מצב תמונת מצב של ספיד פאן אני צריך המלצה על מאוורר טוב. אם זה חשוב אז התקציב נניח עד 150 ש"ח תודה רבה. [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by SKYPE VOIP,

מצאתי קירור למעבד בדקתי את המפרט הטכני שלו והוא ממש מושלם ביחס למחיר 150 שקל http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1148&ID=1553#Tab1 ‏Blue Orb II Silent CL-P0257‎ מה אתם אומרים עליו ? Heatsink Dimension 140 (L) x 140 (W) x 66 (H) mm 5.51 (L) x 5.51 (W) x 2.6 (H) in Heatsink Material Copper Base & Aluminum Extrusion Heatpipe N/A Fan Dimension 120 x 24.3 mm Fan Speed 1700 ± 10% RPM Bearing Type Noise Level 17 dBA - שקט מאוד Max. Air Flow 77.85 CFM - דחיסת אויר מעולה Max. Air Pressure 1.80 mmH2O LED Fan Blue Color Power Connector 3-pin Rated Voltage 12V Started Voltage 7V Rated Current Power Input 3W MTBF 30,000 Hour…

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by blabla600,

אני חושש שטפמרטורת המעבד וכרטיס המסך גבוהות מאוד.... של ה- cpu זה בין 48C - 52C, ושל הכרטיס מסך גם 45C-48C... זה הגיוני? את הטפמרטורה של הכרטיס מסך יש לי מהתוכנה של ATI (CATALYSE CONTROL CENTER... אז יש שם ATI OVER DRIVE.... ואת הטמפרטורה של המעבד (Phenom 955) מתוכנה שהורדתי CORE TEMP. עכשיו לפני כמה דקות גם הורדתי תוכנה מוזרה קצת בשם Motherboard 5, לא מצאתי בהגדרות את הלוח אם שלי אז נתתי משהו דומה ואחרי כמה דקות אני שומע אזעקה (שנראה כאילו זה בא מהמחשב עצמו ולא מהרמקולים) והודעה מהתוכנה הזאת שאומרת שהטמפרטורה של המעבד עברה את ה- 70C או משהו כזה.... אז מחקתי את התוכנה הזאת אבל עדיין התוכנה הקודמת מראה לי שהטמפרטורה היא רק בין 48 ל- 52... דרך אגב אפשר גם לשמוע את המא…

• 3 תגובות
    • 737 צפיות
  5. Started by omriel12,

אני מעוניין לעשות OC לכרטיס מסך דרך התוכנה שמקבלים עם הכרטיס מסך של ATI. המפרט שלי: Intel Core 2 Dou E7500 2.93Ghz ASUS P5QPL-AM Ceon 3GB RAM 667Mhz Sapphire ATI Radeon HD5750 512MB CoolerMaster 460W הנה תמונה של הכרטיס מסך במצב מנוחה כמו שאתם רואים (Activity = 0) מה וכמה הייתם ממליצים לי לעשות?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by House M.D.,

שווה לקנות את הקירור הזה ב 80 ש"ח? http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=6000 הייתי דיי מופתע מהמחיר כי הוא בדרך כלל עולה יותר... ומה יותר טוב הקירור הזה או Freezer 7 pro ?

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  7. שלום, יש לי וינדוס 7 (אני חושב שזה חשוב) ויש לי כרטיס מסך ATI SAPPHIRE HD4650 512MB עכשיו מהירות שעון הסטוק שלו היא: CORE CLOCK:600MHZ MEMORY CLOCK:400MHZ עכשיו ניסיתי לעשות OC עם הATI OVERDRIVE אבל שאני עושה OK או APPLY זה חוזר למהירות ברירת מחדל. הATI TOOL בכלל לא עובד אצלי כי הוא נתקע משום מה. והRIVA TUNER גם בכאילו עושה OC והכל אבל בפועל הטמפ והכל נשארים באותו מצב. איך עושים את זה כמו שצריך?מה צריך להגדיר?בביוס התדר PCI הוא על 100

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by YaronAbc,

ברצוני לעשות OC לE5200 ויש לי לוח אם G31M S2L . אני רוצה להגיעה ל3.00 GHZ .. זה ממש ביג דיל נכון? אז עשיתי מה שתוב במדריך . התחלתי שזה יהיה 2.60 ואז רציתי לעשות את הבדיקה.. הבעיה אני שומר והמחשב עושה ריסט ... מסך שחור ואז עוד פעם ריסט והמחשב עולה רגיל בלי ההגדרות שעשיתי .. ומה הבעיה?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Torn,

שלום לכולם, אתמול הרכבתי את המחשב החדש שלי, את המחשב הרכבתי ממעבד I7 930 + טריפל צ'אנל DDR3 1600. הקירור שאותו שמתי על המעבד הוא - Arctic Cooling Freezer XTREME לפי ביקורות שקראתי הוא לא מדהים בביצועים (קניתי אותו כי הוא היה זול, וכי אני לא מתכנן אוברקלוק). הקירור הגיע עם משחה טרמית MX2, שאמורה להיות מאוד איכותית את קריאת הטמפ' אני עושה באמצעות EVEREST, התוכנה נותנת לי 5 קריאות שונות של המעבד, קריאה אחת למעבד עצמו ועוד 4 קריאות לכל אחת מהליבות. הקריאה של המעבד עצמו בתחום הסביר, מדובר על מקסימות 58 מעלות במאמץ מלא של חצי שעה. אך הקריאה של שאר הליבות לא משהו בכלל, הליבות יכולות להגיע ל78 מעלות במאמץ. רציתי לדעת אם זה תקין ? יכול להיות שמה שחשוב זאת הקריאה הכוללת…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by omri09,

יש לי מארז CM690 עם 2 מאווררים(אחרי שהוצאתי אחד) אבל שמתי לב שרק מאוורר אחד מופיע ב- EVEREST(האחורי, שאני יודע שהוא פעיל) יכול להיות שהקדמי לא מחובר? אולי אין לי בכלל מאוורר קדמי(חיפשתי אותו ולא כ"כ מצאתי) ???

• 5 תגובות
    • 864 צפיות
  11. ברשותי מעבד I7 כמו שרשום בכותרת. יש קירור מומלץ במחיר הזה? אני מוכן גם לחרוג אם צריך.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by House M.D.,

היי, היה לי מעבד E5200. הוא עבד בתדר של 3.5GHZ ובמתח של 1.6V . מתח גבוה מאוד. המעבד פשוט לא התייצב במתח נמוך יותר, ואני העלתי +0.3V למתח של ה FSB ושל הגשר צפוני. הזיכרונות לא הגבילו בכלל והתדר שלהם היה נמוך מהמקור. נעלתי את הPCI-E על 100MHZ וכיביתי את אפשרויות החיסכון החשמל של המעבד. החלטתי שהמעבד שלי פשוט היה מסדרה גרועה או משהו כי ה E5XXX נחשבים למעולים ל OC. לחבר שלי יש אותו מעבד רק שהוא קנה אותו חצי שנה לפני שאני קניתי. החלטתי לנסות להתחלף איתו כי גם ככה הוא לא עושה OC. הוא הסכים והחלפנו במעבדים. התקנתי את המעבד שלו ושמתי על תדר של 3.5GHZ על מתח 1.25V. המחשב עשה מסך כחול בכניסה לוינדוס. ככה העלתי עד שהגעתי ל 1.55V ורק אז הוא עלה אבל היה לא יציב... התייצב ב 1.6V. בקיצו…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by 00Amir,

שלום יש לי קירור של evercool Buffalo http://www.evercool.com.tw/products/hpf.htm אני חושב להוסיף לו עוד מאוורר בצד השני של הצלעות - השאלה : כמה זה יעזור?? אני לא מצליח לעבוד OC של 3.8Ghz - כאשר אני עלה מתח מעל 1.28 המעבד במאמץ מגיע ל 90 מעלות. יעזור לי עוד מאוורר או לשקול קירור אוויר אחר? תודה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 977 צפיות
  14. Started by L1ron,

החלטתי להוסיף מאוורר 140ממ למארז שלי שהיה במחשב קודם.. חיברתי אותו ללוח אם , ואני לא יודע איפה להשים אותו.. יש לי מארז לא משהו והמאווורר היחיד שהיה מחובר אליו זה מאוורר 60-80 שמופנה לאזור הלוח אם והמעבד ,שזה המקום היחיד גם למאוורר שאני רואה.. הינה תמונות זה התמונה של המארז http://img31.imageshack.us/img31/8886/dsc01601h.jpg http://img39.imageshack.us/img39/1580/dsc01602g.jpg עכשיו אני רוצה לדעת נניח אני שם אותו למטה מתחת לכ.מסך, איך להשים את המאוורר,ככה: http://img85.imageshack.us/img85/4339/dsc01603nj.jpg או ככה? ונניח אני שם אותו על הכרטיס מסך , על הלוח שלו ,לא איפה שיש כבר מאוורר , באיזה צד הוא יזרוק אוויר ללוח של הכרטיס , ובאיזה צד הוא יזרוק אוויר לאזור המעבד? תודה מר…

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by SeaMonster,

אוקיי , אז היום סוף סוף אספתי והרכבתי את הזיכרונות החדשים והחזרתי את הקירור למקומו! אכשיו אפשר להתחיל באוברקלוק למעבד. הליבה הרביעית ניפתחה ללא בעיות, וכעט המעבד עובד עם 3 ליבות ב 3.2ghz על 1.3V 40 מעלות במנוחה, 52 במאמץ עם OCCT, בהתחשב בטפמרטורות בחוץ היום אני משאר שזה בסדר. המטרה שלי היא 4 ליבות ב 3.4ghz , הבעייה היא שכאשר אני פותח את הליבה הרביעית אי אפשר לבדוק את הטמפרטורות של המעבד. שמעתי שיש איזושהי דרך שבעזרתה ניתן "לנחש" את הטמפרטורות בערך. למישהו יש מושג איך אני עושה את זה? תודה עריכה: שמתי לב שיש הפרשים בין קיראת הטמפ של המעבד בביוס לבין התוכנות (CoreTemp, OCCT), בביוס הטמפרטורות גבוהות יותר ב כ 12 מעלות! ממה נובע הפרש זה?

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  16. Started by roi777,

שלום! יש לי 81 מעלות ב CPU ונראה לי שאני לא יודע לקרא נכון את זה, אז אני מצרף תמונה. אשמח לעזרתכם. תודה רבה.

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  17. שלום! אני עושה אוברקלוק ל3.8 GHZ ואני מעלה את המתח של המעבד מ1.25 ל.1.5V (ככה המליצו במדריך בגוגל). כמה שאלות: האם אני צריך להרים את המתח בזכרונות שלי ?ואם כן לכמה מתח? כי שאני עושה OC למעבד , התדר של הזכרונות אוטומטית קופץ ל920MHZ . יש לי 5850. האם אני חייב לנעול את התדר שלו בביוס על 100MHZ? או להשאיר אותו על AUTO?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום ! אני רוצה לקנות מחשב חדש לפי ההמלצה פה באתר http://bit.ly/96BcLO כמובן שאני אשים את ה MUGEN II על המעבד השאלה שלי האם יש צורך לשים גם קירור יעודי לכרטיס מסך וזיכרון ? אני לא מתכנן OC.

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. הבעיה כזאת שיש לי פריזר אקסטרים שוכב בבית ממש חדש אבל הוא הגירסה הראשונה ויש לי מחשב חדש עכשיו איפה אני יכול לקנות את הקליפס הזה ללוח כמו שיש בגירסה השניה (בדקתי זה מתאים ב 100%) מישהו מכיר חנות או מישהו פרטי אפילו שיכול למכור לי את הקליפס הזה ? פשוט חבל קירור של 200 שקל שוכב לו תודה לעוזרים !

• 1 תגובה
    • 778 צפיות
  20. Started by אור כהן,

שלום צוות HWzone. ברצוני לפרסם OC שעשיתי (בדיוק כמו הOC ל2 המחשבים שכבר העלתי למאגר). הבעיה היא שהמעבד בו אני משתמש לא קיים במאגר: מעבד הIntel ATOM N280, למען האמת, לא נראה כי מופיעים אף מעבדי ATOM במאגר ההמהרה. אשמח אם תוסיפו מעבדי ATOM למאגר ההמהרה, ואם לא אז לפחות את הN280, כדי שאוכל לפרסם את הOC שעשיתי במחשבי. בברכה, אור כהן.

• 1 תגובה
    • 765 צפיות
  21. Started by 00Amir,

כאשר אני מבצע אוברקלוק אני מחליף SPD מ 2:12 ל 2:10 - מעלה את התדר מ 133MHZ ל 149MHZ בבאס. מה שקורה זה שהזיכרון פועל ב 1490MHZ במקום 1600MHZ . השאלה היא - כמה זה משפיע על ביצועי הזיכרון ( כי הורדתי את המהירות ) ? אני בכוונה לא רוצה להעלות את הבאס ל 160 (160X10 =1600MHZ ) כי המעבד מתחמם לי יותר מידי (קירור אוויר). תודה

• 1 תגובה
    • 774 צפיות
  22. Started by Jules Winnfield,

עם מי אוציא OC גבוהה יותר בהתייחס להערות שהזכרתי בדיון הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=461648.msg3941709#msg3941709

• 1 תגובה
    • 888 צפיות
  23. Started by saarhadad,

הלוח שלי אינו תומך בהעלת מתחים דרך הביוס אין לי ברירה יש דרך לעלות מתחים אוליי אם אני יצרוב ביוס חדש ללוח או דרך איזה תוכנה להעלות את המתחים כי אני דיי סגור בoc מוגבל הגעתי מ2.93 ל3.5 אבל תכלס זה כמעט ולא מורגש שינוי כל כך ואני רוצה לסחוט עוד תעזרו לי

• 1 תגובה
    • 767 צפיות
  24. Started by L1ron,

שלום,לפני יומיים בערך עשיתי OC לכ.מסך שלי , 8500GT, ועקב חוסר ניסיון ,כנראה פשוט לא שמרתי את הOC ואח"כ ראיתי בGPUZ שהתדרים חזרו להיות המקוריים.. אח"כ ניכנסתי לשחק במשחק יריות (COUNTER STRIKE) , לא כבד..מספיק כרטיס מסדרה 6 בשביל להריץ אותו סבבה.. בכל מקרה החלו לי כל מיני דרופים ותקיעות מוזרות שכבר חוויתי פעם עם כרטיס מסך GEFORCE 2 במשחק הזה.. וזה לא קרא לי בעבר..מה הקטע?ולמה זה קורא בדיוק אחרי שנסיתי לעשות OC?תודה מראש

• 1 תגובה
    • 751 צפיות
  25. Started by L1ron,

שלום , עשיתי OC לכרטיס מסך שלי GEFORCE 8500GT CORE 600@675 MEMORY 400@475 כל פעם שהעלתי 10-15 בכל אחד הרצתי בדיקת OCCT מאמץ GPU ולא ראיתי איזה כתמים על המסך או משהו.. לפני שעשיתי OC לכ.מסך התקנתי DIRT2 על המחשב ושיחקתי בזה על LOW על הרז' הכי נמוכה , אבל נניח בקטעים מסויימים לא במרוץ , זה היה עושה לי צבעים כאלה מוזרים פתאום...ועכשיו אחרי הOC שאני בא לשחק זה עושה את זה גם אז אני לא יודע עם יש לי ארטיפקטים או שזה הכ.מסך חלש..כי אני גם לא יודע עם להמשיך או לא זה הקטע.. הנה תמונה: זה לפני שאני נכנס למרוצים: http://img16.imageshack.us/img16/9275/14442484.jpg וזה כאילו לא כל הזמן ככה רק שיש איזה מעבר נניח לחצתי CONTIUNE אז זה לשניה.. וזה מהמרוץ עצמו: http://img37.imageshack.us/i…

• 9 תגובות
    • 973 צפיות

דיונים חדשים בפורומים