אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
היי קניתי לוח אם חדש P41 של גיגבייט, ראיתי שיש ללוח 3 חיבורים של מאוורים + חיבור לCPU, 1 חיבור עם 4 פינים+2 חיבורים עם 3 פינים, מניסיון שלכם את המאוורר הקידמי המכניס אויר ,לאיזה חיבור מומלץ לחבר? כי ראיתי שמהירות הסיבובים שלו קטנים ולא מספיק לקירור המארז. רוני
-
- 1 תגובה
- 622 צפיות
-
-
לינעול או לימחוק בבקשה בטעות פתחתי שתיים סליחה
-
- 0 תגובות
- 613 צפיות
-
-
אני מקווה שפתחתי את הת'רד במקום הנכון... בזמן האחרון התחילה לי תופעה של התחממות יתר של המערכת (בעיקר כרטיס המסך) בזמן מאמץ ממושך כשאני משחק במשחקים שונים, דבר שגורם לתקיעה של המערכת ולפעמים גם קריסה טוטאלית. השגתי שני מאווררים ענקיים וחזקים שאני מעוניין לחבר למערכת שלי. צריכת החשמל שלהם היא 35W לענק ו- 15W לגדול. מפרט המערכת שלי רשום למטה. בנוסף, כדי לחבר את המאווררים אני צריך לעשות איזה קומבינה עם הספק כח כי אין להם חיבור רגיל. פירקתי אותם מאיזה שרת ישן והם מתחברים עם שני פינים לחוטי חשמל שמספקים את הפלוס והמינוס. השאלה היא האם הספק כוח יחזיק מעמד או שאני צריך לקנות חדש?
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
*המפרט, כולל הקירורים, בחתימה* אוקי אז בשעה טובה ואחרי שעשיתי ש"ב בנוגע לטמפ' המקסימלית של המעבד שלי ואיך בדיוק עושים OC, הצלחתי להעלות את המעבד שלי מ-2.8 (סטוק) ל-2.9. כרגע אני על 2907MHZ ומקווה להגיע ל-3GHZ או ל-3.2. נחייה ונראה. לדעתי הלוח שלי יגביל אותי בשלוש, מה דעתכם? יש לי כמה שאלות בסיסיות: במדריך באתר קראתי שיש לבטל SPREAD SPECTRUM, ולהגדיר את מחלק הזיכרון ל-1:1. את שניהם לא מצאתי באף מקום בביוס. כתוב גם לנעול את תדר ה-PCI-E. שמתי אותו על 100, כשקודם הוא היה על AUTO. זה בסדר? מתי בערך אני כבר לא אהיה בצוואר-בקבוק עם ה-8800GT המומהר שלי? תודה רבה וסופ"ש נעים.
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המפרט שלי: INTEL CORE I7 920 2.66 X58 PRO-E MSI GFORCE 9800GT 512 עם OC קטן מהחברה שהוא מאוד קטן. VALUE GEIL 3X1GB DDR3 1333MHZ WIN+600 600W HEC מאוורר למעבד 1366 CORE I7 LGA מאוורר למעבד AM3\1366\1156 HEAT-PIPE COLD BIT זהו לפי מה שהבנתי זה מה שאתם צריכים לדעת בכדי לעזור לי. אני מעוניין לבצע OC ולהגיע ל- 3.2 ככה בתור התחלה ואולי בעתיד ל- 4.0. אם תוכלו להביא לי מדריכים ולעזור לי אני אשמח מאוד. ואני צריך פירוט קטן על השלבים הראשוניים בהתחלת OC מה עלי בעצם לעשות. ורציתי לדעת האם כל הרכיבים של המחשב מתאימים ל- OC או שיש משהוא שיגביל אותי? תודה מראש (:
-
- 19 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
כניראה אני לא בטוח שהלכו להם 1500 שקל של כרטיס מסך HD5850 1g toxic בגלל טעות באוברקלוק..... השתמשתי ב-msi afterbruner ובטעות לחצתי על memory clock וזה קפץ לי ל1400 והמסך התחיל להבהב והאפשרות שהוא יעלה תאובר קלוק שעושים ריסט הייתה מסומנת כן...ועשיתי 2 ריסטרטים עד שהחזרתי את זה למצב הקודם... עכשיו יש מצב שהכרטיס עצמו נפגע או שנהיו לו צלקות או משהו או שהכל בסדר ואין מה לידאוג למה אני מוטרד מזה....חרם עליו כולה שבועיים יש לי אותו וכניראה גם אין כסף לחדש...בכל אופן החזרתי תמצב להגדרות של היצרן והכל עובד פיקס לבנתיים הרצתי OCCT לרבע שעה ולא היו ארטיפקטים אפשר חוות דעת בבקשה למה אני בחרדות כלפיו.... נ.ב הדבר היחידי ששמתי לב אליו זה שאחרי כל הבלאגן נכנסתי לבאטלפילד 2 וראיתי ארטיפ…
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, חשבתי לעשות OC קטן בנטבוק שלי, יש טעם? המעבד הוא Atom N270 1.6Ghz. ואיך אני עושה OC למעבד?
-
- 22 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
המעלות בחדר לא ממוזג , קירור למעבד AC PRO 7 V2 +הוספתי מאוורר 120 של TK בדופן הצדדי שיתן אויר לכיוון כרטיס המסך + לוח האם. רוני
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי מעבד TRAY, אני רוצה לשים לו קירור חזק לאוברקלוק בין 200 ל300 שקל תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בע''ה, שלום חברים, יש לי כ.מסך GTX260 ZOTAC, מעבד: E8400, ומארז CM 690, המחשב תמיד היה חם ואני מאמין שזה בגלל הכ.מסך מכיון שהנחיר פליטה שלו רותח. המחשב נורא חם כשאני נוגע בו ואפילו ליד המאווררים הוא חם. חשוב גם לציין שלאחרונה קיבלתי ירידות FPS במשחק GTA IV לאחר שכל משחק עד היום כולל המשחק הזה לא סבלו משום ירידה ולו הקטנה ביותר. האם יש קשר להתחממות המחשב? ברצוני לדעת האם כדאי להחליף/להוסיף כמה מאוורים? אם כן, אשמח לשמוע המלצותיכם. כמו כן אשמח אם תוכלו להמליץ לי על תוכנה לבדיקת טמפרטורות רכיבי המחשב השונים וכמו כן איך אני יכול לדעת האם המאווררים עובדים כראוי? תודה
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 HT 3.00 GHz אל לוח Abit IS7-V2 המעבד היה עובד 60 בדסקטופ / 68 במאמץ אם קירור סטוק + חומר תרמי ששמתי לפניי חודש בערך החלפתי את הגוף קירור והמאוורר להרבה יותר חזקים + שמתי מחדש חומר תרמי (אותו סוג) והמעבד עדיין בדיוק באותם טמפרטורות למה הוא כזה חם ולמה הקירור החדש לא משפיע ?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! יש לי כרטיס מסך 8800gts 320bit ולא הg92 של bfg על הכרטיס יש קירור של bfg, הטמפרטורה של הכרטיס מסך מגיע לטמפ' של 67 כהמחשב לא במאמץ ושהמאוור פועל על %100 בriver tuner ולאחר ששימנתי את המאורר. 1א-השאלה שלי היא אם אני ארכוש קירור חיצוני הוא יהיה יותר טוב מהקירור של bfg ? 1ב-יכול להיות שרק מריחה טרמית חדשה תפתור את הבעיה?. יש לי q6600,בהתחלה רציתי לקנות קירור מפוצץ כגון cm v10 או thermalight 120 ultra 2א-אך לאחר קריאה בפורום השכלתי להבין שעם קירור Mugen II אני אגיע לאותם תוצאות האם אני צודק ? 2ב-והאם כאשר אקנה את הקירור החדש אצטרך לקנות משחה טרמית חדשה ולמרוח אותה? האם הקירור מים הזה שווה -http://www.skypc.co.il/pl_product~RL-EUL-GBU1-GP~18~0.htm 2ג-נראה…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי יש לי לוח GIGBYTE P35 וזכרונות OCZ 800MHZ. לפני שבוע עשיתי אובר קלוק ל 3.8GHZ הכל היה תקין. עכשיו איפסתי את הלוח אם(הפעלתי הגדרות ברירת מחדל בביוס). עכשיו כל הגדרה בביוס עובדת חוץ מהתזמונים של המעבד. אך שאני מעלה את התדר של המעבד ,שומר ועושה ריסטארט המחשב עולה רגיל בתדר ברירת מחדל 2.66GHZ של המעבד והזכרונות יורדים בתדר ל667MHZ...במקום 800MHZ... מאוד מוזר.. למישהו יש מושג למה??
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
-
-
במידה וארצה לעשות OC. המחיר לא חשוב כרגע. איך CoolerMaster V8 CPU cooler ביחס ל: NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איך הקירור הבא למעבד AMD Athlon II x4 630 AM3 Scythe JAPAN SAMURAI-ZZ האם הוא טוב? (ושקט?) או להפך, הוא יותר מדיי, ואפשר להסתפק במשהו פחות רציני שיספק את הסחורה (ומה למשל) המחיר שהציעו לי עבורו הוא 150ש"ח. המחשב הוא מחשב שמיועד למשחקים ד"א (עם כ.מ 5770HD) אם זה משנה.
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
קניתי לוח ASUS P6TD עם זכרונות PATRIOT VIPER יש מצב שהNoctua nh-d14 יפריע לזיכרונות ? שאלת המשך: יש לי מארז ANTEC P190 חוץ מזה שזה יותר יעיל, יש מצב לשים את הNOCTUA כך שהמאווררים יוציאו למעלה, וכך לפתור את הבעיה אם ישנה ?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם נשבר לי הפלסטיק שמחבר את הקירור ללוח אם (ללוח אם תוצרת GIGABYTE ) המעבד AMD Phenom 2- 720 ניסיתי להדביק בחזרה את החלק שנשבר אבל גם אפוקסי וגם דבק תעשיתי (אחד אכי חזקים ) לא הצליחו לעשות את העבודה אז מה שנשאר לי לעשות זה לקנות קירור עים תושבת מברזל (לא מצעתי בשום מעבדה שיש את הפלסטיק הזה) הקירור שעומד אצלי הוא OCZ Vendetta 2 מה שחשוב שיהיה שקט יחסית המעבד עבר OC קטן תקציב: 150-250 שח
-
- 8 תגובות
- 884 צפיות
-
-
לפני חודש בערך הרכבתי על הכרטיס מסך מאוורר שהוריד את טמפ' הכרטיס מ70 ל55 במנוחה הכרטיס הוא GEFORCE 8500GT. עד שפתאום לפני כמה ימים הסתכלתי במעלות וראיתי שהמעלות עומדות על 70..פתחתי את המארז וראיתי שהמאוורר מסתובב.המאוורר מחובר למולקס דרך מתאם כמו שהיה תמיד. מה העניין?זה לא שהוא לא מסתובב אז זה הסיבה.. שום דבר במיקום שלא לא השתנה הוא מחובר בצורה כזאת שגם עם אני ימשוך הכי חזק הוא לא יצא.
-
- 13 תגובות
- 919 צפיות
-
-
רציתי לדעת איך בדיוק אני משנה את המחלק של הזיכרון בביוס כדי להיות בטוח שהזכרונות לא מגבילים ? יש לי זכרונות 800mhz שעובדים כרגע על 900mhz.. מה שאני רוצה זה שהזכרונות יעבדו בתדר המקורי (800) ולא יעלו ביחד עם המעבד,שלא יווצר יחס של 1:1. *אם אני מגדיר בביוס את ההגדרות של הזכרון על AUTO אז המהירות של הזכרון עולה לתדר 1080 ככה שזה לא עוזר לי..
-
- 9 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אני מריץ SNM על 100% ואחרי כמה דקות של ריצה המחשב עושה ריסט ראיתי שכשהמעבד מגיע ל56C הוא עושה ריסט... קצת מוזר לא?
-
- 8 תגובות
- 969 צפיות
-
-
היי לכולם אני בונה HTPC וזקוקה לשני מאווררי 92 מ"מ (לצערי לא גדולים יותר) שקטים ככל הניתן היות וקשה מאוד למצא מאווררים שקטים בגודל זה בארץ (רוב מה שהומלץ לי מתברר ככמעט בלתי ניתן להשגה בארץ) נראה היה שהדבר הכי טוב הוא שגם הומלץ ע"י taotao וגם ייתכן ויותר ניתן למציאה הוא ה- AC F9 לינק לכל המאווררים של AC http://www.arctic-cooling.com/catalog/main.php?cPath=3_47 שוחחתי עם המוכר בחנות והוא טען שה- GLACIALTECH silent bladeII 92 הינם מאווררים שקטים ומצויינים. http://skypc.co.il/pl_product~GCC90~18~0.htm מאתר החברה: http://www.glacialtech.com/products/dc-fan.htm איני מבינה גדולה במאווררים אבל אם הבנתי נכון מדובר פה על מאוורים במהירות קבועה ולא כאלה שניתן לשלוט עליהם -Fix Sp…
-
- 24 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, המעבד לאחרונה מתחמם מעבר לרצוי [למעלה מ-76 מעלות] ואני זקוק להמלצה לקירור בעד 200 ש"ח. בתודה מראש נ.ב עדיף לחסוך כמה שניתן. ועד כמה זה מורכב להרכיב את הקירור לכ.מסך? חשבתי על שתי האופציות האלה [לכ.מסך + מעבד]: http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=6000 http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1622 לקירור לכ.מסך [8800GT] צריך להוסיף מאוורר/ים?
-
- 4 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלום, ככל הנראה אזדקק לקירור מינימאלי (בתקציב) למעבד i3. ראיתי את הקירור ThermalTake TMG i3 CLP0555 CPU Cooler I3 I5 I7. השאלה, האם הוא באמת אפקטיבי? הוא נראה כמו חיקוי של קירור סטוק מבית אינטל... :s05: הייעוד של המעבד הוא להריץ סרטי HD ומשחקים, כלומר יעבוד במאמץ רגיל עד מכובד. תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי OC לכרטיס מסך שלי GTX 260 של ASUS: Engine: 800Mhz Shader: 1650Mhz Memory: 2700Mhz ייתכן שמשחקים מסויימים לא מגיבים טוב עם OC וכתוצאה מכך יורד הFPS?? ועוד שאלה: הכרטיס שלי יתחמם גם אם הוא לא בעבודה רצינית בגלל הOC הזה?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, שמתי לב שהמעבד שלי מתחמם מאוד כשאני מפעיל דברים שמעמיסים על כרטיס המסך (בדקתי עכשיו עם COD6 ו- OCCT) הטמפרטורה של כל ליבה בנפרד (core 0,core 1) לא עולה, מה שעולה זה הטמפרטורה של המעבד (core) והיא בערך (עד כדי מעלה) שווה לטמפרטורה של כרטיס המסך (מה שיכול להגיע לסביבות ה 70) בדקתי את הטמפרטורות עם SpeedFan. המפרט שלי: intel e7400 arctic cooling freezer 7 pro rev 2 gainward 9800gt antec 300 את הקירור למעבד החלפתי לפני בערך שבוע (בגלל רעש בעיקר וההתחממות). לא עשיתי OC לשום רכיב. מה כדאי לי לעשות עם זה? תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-