עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by MadGhost,

מצאתי שימוש לאחד המחשבים הישנים שלי - בעיקר לאינטרנט - והבעיה שהוא עושה רעש של טרקטור... לפני כמה חודשים כבר החלפתי לו את הספק הג'נרי שהגיע איתו למשהו יותר נורמלי ודי שקט , והחלפתי גם את הקרור לכרטיס מסך... לאחר בדיקה היה קל לראות שאת הרעש עושה המאוורר של המעבד (פנטיום4). אז המטרה שלי עכשיו היא להפוך אותו לכמה שיותר חרישי -בתקציב של כ600~700 ש''ח. ומה שחשבתי לעשות בינתים זה להחליף למארז נורמלי כגון centurion 532 , ולשים למעבד איוורור פסיבי - נראה לי sonic tower . זהו... אשמח לשמוע תגובות או הצעות.

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. לא ישמש לOC ורק דרוש שקט אני בוחר שניהם מתצורת L כי חשוב לי השקט את ה12L ARCTICFAN אני אוכל לחבר רק מאחור,בגלל המבנה שלו ומקדימה אחבר את ה12025L או שאולי עדיף כבר לקנות שני 12025L כקדמי ואחורי?מה דעתכם?הם באותו המחיר

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. :pissed: אני מחפש מאוורר 92 לXP-90 שלי שכרגע עובד עם SF 80MM שחופר לי תמוח.. אבל ביגלל שהוא מלימטר מהחלון אני לא רוצה מאוורר שחור ומגעיל... אז מה בסה"כ ביקשתי ? מאוורר 92MM עם 22-5 DB,דחיפת אוויר נורמלית,ואיזה שהוא לד או רגישות ל UV אולי אפילו סתם אחד צבוע או שקוף.. אבל פשוט אין ... יש את זה .. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2099&products_id=13597 אבל הוא פשוט חלש מידיי.. 24CFM... אם כי בילתי נישמע.. 16 DB . יש הצעות נוספות ? לא להציע מאווררים של TT !

• 17 תגובות
    • 984 צפיות
  4. Started by milgy,

שלום ברשותי כ.מסך GTX 470 אני רוצה להחליף את קירור הסטוק, איזה קירור מומלץ ? וכן אני מתכנן OC... תודה שי

• 17 תגובות
    • 4k צפיות
  5. כמה פינים התקעמו... איך מיישירים אותם? - תוקן הבעיה החדשה היא שהגוף קיררור נעלם... איפה אפשר לקנות גוף קירור נחמד לפנטיום אחד? יש לי מאורר 120 מ"מ

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by shaharezra,

טוב אז התפנה לי קצת זמן רתמתי את אחי למשימה ועשינו שני מודים ללוח שלי הראשון הוא וולט דרופ שמטפל בסטית המתחים הבעייתית בלוח הזה והשני הוא וי קור שנותן תוספת מתח מעבר למה שיש בביוס שניהם נבדקו והם עובדים מצויין אבל את תוצאות האוברקלוק תקבלו במועד מאוחר יותר בינתיים כמה תמונות כמו שאתם רואים בניתי כרטיס קטן שיתפוס את שני הטרימרים לצערי התיכנון היה מעט לקוי ולכן אחד מהם לא יושב טוב (יתוקן בהמשך) הוולט דרופ עובד מצויין ואין סטיה בין המתח שבוחרים בביוס לבין המתח שמקבלים המוד השני נותן מתח בערך עד 2 וולט במקום 1.7 בביוס

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by MegaHertz,

שלום שלום, אני חדש בפורום הזה. הנה מוד העכבר שלי : מוד העכבר תגובות, הערות, הצעות ?

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. החזרתי את הלוח לאחריות וקבילתי חדש! עבדתי אליהם אם הכרטיס קול "לא בסדר" חחח עכשיו קיבלתי את הלוח אם גריסה Rev וחוברת של ASUS A8N-E וביוס 1011 ומי שזוכר רציתי בעצם לקבל את הלוח אם הביוס הראשון כדי שאני יכול לעלות מתח למעבד מעל 1.55 סבבה אמרתי אולי יהיה לי עכשיו וזהו שאין לי :pissed: עדכנתי ל1013 ועדין אין לי :pissed: האם לעוד מישהו יש את הבעיה הזאת ? אם הוא יכול להרשם לפורמים שלASUS להגיד להם על הבעיה הזאת כי לא יכול להכינס לשם :pissed: קראתי שבעצם צריך לצרוב ביוס ל1010 וחבל לסכן אותו ככה כי אין אחריות אל צריבת ביוס

• 17 תגובות
    • 911 צפיות
  9. המעבד שלי 3500+ venice core. מגיע ל220mhz עם מכפלה של 11 כלומר 2400 בערך. כל העלאה של mhz נוספת תוקעת את הWIN אחרי כמה שניות. הבורד A8N SLI לא נותן להעלות את המתח למעבד מעל 1.5V. הHTT שלי נעול על *3 והזכרונות על CL 2.5. השאלה שלי היא איך אפשר לטפס עוד למעלה? הטמפ' של המעבד- במנוחה בערך 41 מעלות, ובעומס של PRIME95 בסביבות 48-49. מה הטמפ' המקסימליות שהמעבד הזה יכול לעבוד? (מומלצות?) המפרט של המחשב שלי מצורף בחתימה.

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. שלום לכולם המחשב הישן שלי בזמנו לפני 4.5 שנים בערך עלה 6000, המחשב עם PENTIUM4 הכי חזק שהיה אז..3.16GHZ עם לוח אם ששווה 1000 שקל משהו EXTREME של ASUS ספק של 500 HEC קירור טוב של AC ומלא חלקים טובים עכשיו בתאכלס אני לא משתמש בוא ואני לא יודע מה לעשות איתו חשבתי למכור איתו אבל יש לי קצת ידע בOC ואמרתי אולי אפשר לעשות לו OVERCLOCK לפני המכירה או משהו? מה דעתכם ,כי ראיתי בBENCHIM שאנשים הגיעו עם P4 ל7-8GHZ..

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by 12ewe,

טוב אז ככה בהכי פשוט וקל שיש עשיתי לו OC הצלחתי להגיע דיי יפה 1550 תדר ליבה במאמץ זאת אומרת הבוסט ותדר זיכרון 2000MHZ ואחרי זה הורדתי טיפה לתת מרווח נשימה לכרטיס על 1990MHZ דרך אגב הכל דרך אפטרברנר והוספתי גם 87 מילי וולט בעך שהתסכם ב1.26 מילי ווט בסך הכל. הרצתי פעמים ואלי הכל עובד פיקס לא מתחמם לא עובר את ה65C באמת שהכל מצויין נכנס לבאטלפילד 4 משחק ברשת שעתיים הכל פיקס! יוצא פותח את הקונטר סטריק גלובל אופינס משחק 10 דקות בום קורס הדריבר לא חזר איזה 5 דקות אחרי 5 דקות חזר בתדר defult שלו ומאז יש אף פי אפס דרופס בכל המשחקים השאלה שלי היא אם הכרטיס נדפק כרגע ? או לא יודע משהו שיעבור לו או שזה שוק מסויים ? זה ככה כבר מתאמול בלילה דרך אגב..

• 17 תגובות
    • 3.8k צפיות
  12. היי המערכת שיש לי כרגע היא - מעבד amd athlon 64 3000+ (קירור סטוק) זכרונות 1giga (512x2) kingston , cl3 400Mhz לוח אם gigabyte k8nf-9 ספק כוח של 500W , חברה לא ידועה . נכון לעכשיו הצלחתי לעשות אוברקלוק יציב (עבר 17 שעות על blend של prime , טמפרטורה במאמץ כ 46 מעלות) ב FSB 240 , מתח למעבד - 1.4v . כשהעלתי ל FSB 245 , ניסיתי לבצע בדיקת מאמץ של blend ואחרי דקה ה prime עצר והראה לי את השגיאה הזו - ניסיתי גם FSB 243 ולאחר שלוש דקות קיבלתי הודעה דומה - הבעיה הזו נפתרה , העלתי מתח לזכרונות והמעבד יציב על FSB 245 , נא לקרוא הודעה אחרונה בקשר לבעיה אשמח לשמוע את דעותיכם ועזרתכם , תודה על תשומת הלב וסוף שבוע נעים , נדב .

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום לכולם אז נתחיל: 1. אני רוצה להחליף את המאווררי מארז שיש לי כעת, במטרה להפוך את המחשב לשקט יותר. אני יודע שזה לא שינוי הכי משמעותי, כי יש גם שינויים כמו החלפת הספק לשקט יותר, והחלפת המארז עצמו. אבל בכל זאת.. אז כרגע יש לי 2 מאווררים של 120, ואחד צדדי של 80. עשיתי חיפוש קטן והחשבתי כמה גורמים כמו השקט מול המהירות של המאוורר והכוח דחיפת אויר שלו, ומצאתי כמה דברים: א) זה מה שהכי הלהיב אותי : http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=A2329&Cat2Cat1ID=1421&Cat2ID=1698&aff=Zap ב) זה גם- http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=TTA2330&Cat2Cat1ID=1421&Cat2ID=1698&aff=Zap ג) וזה בשביל 80- http://www.directron.com/papst8cm.html ***לגבי ב, אז המאוו…

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by vner@,

יש לי לוח של gigabyte, 7VKML, עם אתלון +1700, 384 מגה ddr, ויש לי את התוכנה Easy tune 4 הדמו, מה שבא עם הלוח. העלתי בתוכנה את ה system bus מ-101 ל 119, אבל ב-120 המחשב נתקע, היה מסך כחול, והייתי צריך להפעיל מחדש. חיפשתי בביוס, אין שום מילה המרמזת על מכפלה או OC או voltage, שום דבר ! מה אני עושה ? ? ? ? טמפרטורה ממוצעת - 23 מעלות בצל

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by OFIRLEVY66,

שלום אני די חדש בעסיקי הOC אבל אפשר להגיד שאני מבין מה אני עושה יש לי רק בעיה שאני לא יודע במה להתחיל אז ככה את המפרט המלא יש בצד טמפ במנוחה 35 ובמאמץ מירבי של כמה שעות מגיע ל55 הנה תמונה מהביוס שלי: http://img211.imageshack.us/my.php?image=031bk8.jpg אם אפשר רק תסבירו לי איפה להתחיל ומה עושה כל דבר יש לי את כל התוכנות הדרושות(CPUZ, PRIME95, EVEREST) דרך אגב ראיתי שעוזרים פה הרבה אז אני יעזור לכם 1. AI OVERCLOCKING - לשנות ל MANUAL-שיניתי 2. לוודא ש DRAM STATIC CONTROL נמצא על DISABLED-מה זה עושה? 3. לשנות את CPU RATIO CONTROL בהתאם המכפלת המעבד בשימוש -אני רוצה להשאיר את הEIST אז למה לשנות? 4. לקבוע את ה PCIE FREQUENCY ל 100.-שיניתי 5. את ה - OC מבצעים ע"י…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by DrStyle,

מראה לי שיש לי 5 מאווררים ורק 3 פועלים אני לא מוצא בCONFIGURE איך להפעיל את ה2 האחרים מה לעשות? המדריך בנעוץ לא עזר

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. שלום... יש לי מחשב דיי ישן, פנטיום 4 1500, אני לא יודע איזה מעבד זה אם זה פרסקוט... הטמפ' שלי במנוחה כשהחדר בשיא החום הוא על 44-46 ובשיא המאמץ הוא על 49.5-50 הטמפ' האלה בסדר ? ולפי מה אני יודע איזה סוג של מעבד יש לי? עוד שאלה...אפשר לעשות oc למעבד 1500? :s05: תודה

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום לכולם אני חדש בפורום...! איזה מעבד דותן עדיף לאובר קלוק עם לוח P4C800-E DELUX, דותן עם FSB של 400 או 533 ? ההתלבטות היא בגלל המכפלה, נניח דותן בעל מהירות שעון 1700MHZ עם FSB 400 המכפלה שלו היא 100X17 במידה ואני יחבר אותו על הלוח הנ"ל עם CT-479 ניתן יהיה תיאורטית להכפיל לו את הביצועים עד 3400MHZ עם FSB 800 ללא המהרה של הלוח והזכרונות שישארו על 800/400. לעומת זאת דותן בעל מהירות שעון של 1729MHZ בעל FSB של 533 המכפלה שלו היא 133X13 ולכן במידה ונמהיר את המעבד עד למהירות הלוח שהיא 200X4=800MHZ כתוצאה מהמכפלה הנמוכה מהירות השעון שתתקבל תהיה 2600MHZ. מקווה שלא הסתבכתם מהחישובים... השאלה היא האם זו תאוריה נכונה או שפיספסתי משהו ? ןעןד שאלה, האם הדותן FSB 400 אכן מסוגל…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. שבת שלום לכולם גם אני מבקש עזרה בבחירת כרטיס המסך שאותו אקנה(8800GT). יותר נכון אני צריך עזרה בבחירת החברה שממנה אקנה את הכרטיס מסך יש לי התלבטות בין כמה חברות:BFG,GIGABYTE,INNO3D,LEADTEK. איזו מהחברות הכי טובה? ועכשיו ההתלבטות השנייה:אם אני לוקח LEADTEK כדאי לי לקחת את ה8800GT עם הקירור של ZALMAN או את ה8800 GT GTB 512 מגה שהוא עם ליבה מומהרת(זאת אומרת שעשו לו OC)? תודה לעונים והמשך שבת שלום מחן שמבקש תשובה אם אפשר מהירה

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by yambtz,

יש לי מאוורר 80 מ"מ ישן, אין לי מושג כמה ישן אבל נראה לי זה מספק. רק בעיה קטנה, שמתי אותו והמחשב רעד כלכך שאחותי חיפשה את האפאצ'י שטס בחוץ. יש מצב לתקן אותו או שהוא יגיע לזבל?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by gggil,

יש לי פנטיום 4 3GHZ LGA775 וספק 520W ג'נרי של סנשיין משהו עכשיו, אני הייתי רוצה לעשות OC קטן למעבד, משהו שיגרום לו להיות טיפה'לה מהיר ראיתי ת'מדריך באתר ולא הכל בדיוק כמו אצלי, חלקים שם שונים ואני לא רוצה לעשות משהו לא נכון לוח אם ABIT IG 80 חשבתי אולי לתת את זה לאיזה מעבדת מחשבים שתעשה לי OC וזה יהיה בטוח יותר, השאלה, כמה זה יעלה לי? אגב אני רוצה לקנות קירור AC PRO 7 כדי שישמש אותי גם במעבדים הבאים עוד משהו? תודה מראש, גיל

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. מה שהכותרת אומרת כרגע אני חושב ללכת על ה ARCTIC SILVER 5 יש משהו יותר טוב?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום לכולם אני דיי חדש בעניין האובר קלוק ולא ממש מבין בזה יש לי לוח של אסוס p4p800-e deluxe מעבד 3.0ghz prescot 256X2 של hunix והשאר לא כל כך משנה אני חושב... בעיקרון בלוח של אסוס יש ai overclock שעושה אובר קלוק אוטומטית מהביוס רק צריך להגדיר אחוזיי אובר קלוק אצלי כרגע הוא מוגדר על 20% מה שאומר שהמעבד שלי הפך להיות 3.6 אני יודע שהמעבד הזה בעייתי בקטע של התחממויות... מה אתם אומרים איזה מאוורר יכול לקרר אותו? לא כל כך חשוב לי השקט אבל שלא יהיה מפעל תעשיה.. תודה לכל העוזרים..:] נ.ב המעבד מגיע לטמפרטורות של 52-53 ב idle ולא בדקתי עד כמה הוא מגיע במאמץ.. אבל לפעמים המאוורר המקורי שלי של אינטל עושה כל כך הרבה רעש אז אני מבין שהוא ממש חם..

• 17 תגובות
    • 811 צפיות
  24. Started by gal2229,

קודם כל תמונה :]: נ.ב זה באמצע בדיקה באורטוס. מתח 1.500 מתח לזכרונות 2.65 אני עושה בדיקת יציבות ונמשיך.. איך בינתיים?:] נ.ב איזה קירור אתם ממליצים לי לקנות למעבד? ואיך פאקינג מוציאים את הקירור של המעבד בסוקט 478?!שעה ניסיתי ולא הצלחתי :\ מפרט: לוח אם:Asus P4P800-E DELUXE מעבד:P4 Socket 478 זכרונות חברות בתחת 400MHZ נ.ב אחרון חח איזה כרטיס מסך יותר טוב ATI 9200SE או GFORCE 5200? תודה לעוזרים. END HAFIRA.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. היי שידרגתי את הביוס לגרסת GHZ עם קובץ הפעלה פשוט EXE שלפי האתר הזה: http://en.expreview.com/2012/07/15/new-bios-turns-reference-hd-7970-into-ghz-model/24148.html עכשיו בבדיקת GPU Z זה מראה לי 1050 לליבה ו1500 לזיכרונות , זה פשוט מדהים הקובץ הזה.

• 17 תגובות
    • 5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.