עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by slider,

טוב, סוף סוף הגיע המחשב החדש שלי (ראו מפרט) ויש שלי כמה שאלות... 1. האם טמפ' של כ 34 מעלות (מעבד ולוח) לאחר שהמחשב דולק כ 6 שעות והריץ 3 פעמים 3DMARK2001 , ועוד כמה פעמים את הבנצ'מרקים של SANDRA זה טוב? 2. בתוכנת CPU COOL מופיעות 3 טמפרטורות (TEMP1, TEMP2, TEMP3) , מה כל אחת מהן אומרת? 3. כשהחלפתי את מהירות המעבד/FSB ל 166*9 במקום 133*11 , תוצאת ה 3DMARK ירדה מ כ 2800 לכ 2400, מדוע? תודה...

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by ABL,

יש לי Gigabyte GA-Z77-D3H i7-3770k קראתי המון על אוברקלוקינג וכל אחד אומר לשנות דבר אחר בביוס. רציתי לדעת מה לשנות בביוס לפני שמתחילים באוברקלוק. רשימה של דברים תעזור לי מאוד ובכל מקרה הנה כמה הגדרות שהייתי רוצה לדעת מה לשנות בהם: :advanced cpu core features (?Turbo power limit: ? (250 (?Core current limit: ? (250 ? :Cpu core enabled ? :cpu enhanced halt ? :c3/c6 state support ? :cpu thermal monitor ? :cpu eist function :cpu core voltage control ?? :cpu PLL :3D power control (?Vcore loadline calibration: ??? (extreme

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by predator_008,

איך אני נותן למאוורר פחות מ12V?

• 17 תגובות
    • 908 צפיות
  4. Started by SKYPE VOIP,

יש לי מעבד E4600 והורדתי את התוכנה REAL TEMP ובהגדרות TJ ברירת מחדל נמצא על 90 על כמה זה אמור להיות ? הסטפינג שלו זה D . רשום גם M0 ב CPUZ

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by dolev16,

שלום קיבלתי מפרט מזיג זג שאותו הזמנתי הנה הוא: מעבד- q6600 קירור למעבד-SUNBEAM TUNIQ TOWER 120-BLU LED FAN לוח אם-- גיגבייט GA-P35-DS3L ספק כוח- ENERMAX MODU82 525W כרטיסי זיכרון -2GB X2 SAMSUNG DDR II 800 דיסק קשיח- - Seagate 500GB SATA2 7200RPM 32MB כרטיס מסך - GIGABYTE GeForce 8800GT 512MB NX88T512HP GV מארז- P182 ואני חייב לשאול אתכם משהו מה ההבדל בין הטוניק הזה לבין הרגיל שגם עולה פחות? מה זה רק הצבע והאורות הכחולים? כי אין לי גם ככה חלון במארז ככה שאני לא צריך את זה בכלל.. גם יש לי הרגשה שהמוכר דחף לי את זה כי יש להם אותו במלאי.. והאם אתם ממליצים לי להשאר עים הקירור הזה או שיש משהו יותר טוב ושקט למחירו? אשמח לעזרכתם מחר זה דד ליין אחרון לשינוי, תודה.

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אני קונה מחשב חדש בעוד שבוע שבועיים ורציתי לדעת כמה מאווררים לקנות ואיפה למקם אותם במארז. אז מצאתי מדריך באתר הזה: http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casecool.php עכשיו מה שלא הבנתי נמצא בדף השני בתמונה הזאת: תסתכלו בבקשה על מצב "4" שבתמונה. אני כבר הבנתי מהתמונה הזאת שצריכים לשים מאוורר עליון, מעל המארז (כמובן גם לקדוח חורים), וגם צריכים לשים מאוורר מתחת לכוננים הקשיחים, אבל שהמאוורר יהיה על דלת המארז. עכשיו מה שלא הבנתי זה איך אני אמור למקם את המאוורר שנמצא מתחת לספק? (הרבה מתחת לספק). אני אמור לקדוח שם חור? יש שם את כרטיסי ה-PCI, אז יהיה בכלל מקום בשביל זה? ואם יש באתר הזה מודינג שמישהו עשה, והשתמש באותו מצב איוורור כפי שמתואר במצב 4 בתמונה אז תביאו לי …

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. היי לכולם. אומנם בOC למעבד(ולמערכת) אני כבר די מנוסה, אך עם כרטיס מסך זאת ההתעסקות הראשונה שלי. stinger - האשמה עלייך, לא עמדתי בפיתוי אחרי ההודעה שלך על ה7600GT. סתם אני משתמש בריבהטיונר לצורך המטרה, וכרגע אני בודק יציבות של הכרטיס עם 600MHZ ליבה, ו450MHZ לזכרונות. כלומר 900 מגה הרץ אפקטיבי. אני לא חושב שהכרטיס יכול לעשות הרבה יותר, כי אם אני מעלה עוד 10-15 מגה הרץ לכל אחד הוא מניב שגיאה. מספר שאלות ברשותכם: 1. איך בודקים יציבות של כרטיס מסך? אני יודע שאם הוא לא עומד בעומס אז רואים ארטיפקטים. אבל בהנחה שלא רואים, האם יש דרך יותר מהימנה? 2. מה יותר משמעותי ב7600GS - אובר קלוק לזכרונות או לליבה? כי בנושא הליבה ההצלחה גדולה יותר. 3. האם זה נחשב אובר קלוק רציני? או ד…

• 17 תגובות
    • 980 צפיות
  8. אחרי שמורחים את המשחה צריך לחכות לפני שמניחים את גוף הקירור על המעבד? אחרי שמניחים את גוף הקירור, צריך לחכות לפני שאפשר להדליק את המחשב?

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  9. Started by Thunder^,

שלום! היום חברתי לכרטיס מסך שלי (Radeon 9500 PRo) את Silencer rev.3 וגיליתי שהוא לא גרם לשום שינוי כלשהוא בטמפרטורת הכרטיס...... ופעלתי בדיוק לפי ההוראות... ועכשיו לפעמים הוא מעוות לי טקסטורות לכמה שניות במשחקים (בדרך כלל בפיצוצים...)......מישהו יכול להגיד מה יכולה להיות הבעיה? ואם זה עוזר במהלך ההרכבה אחרי שמרחתי את המשחה הטרמית והנחתי את הקירור על הכרטיס לפני ההידוק הזזתי בטעות אותו ואז הייתי צריך להזיז את הגוף קירור בחזרה למקום.........אולי זה עשה משהו? לפני שחיברתי את הקירור לא יכולתי לגעת בכרטיס......וגם עכשיו כשהוא עובד על גבוהה וכשהמחשב במנוחה.....(לא לדבר כשאני משחק.......) בבקשה אם מישהוא יכול לעזור לי......אולי כדאי שאני אמרח מחדש את המשחה הטרמית? תודה מראש לעזו…

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  10. יש לי קירור סטוק של אינטל, מעבד I7 860 , נמצא בOC ממש מינימלי של 2.93 במקום 2.8, הטמפ' בIDLE עומדת על 55 מעלות. הטמפ' במאמץ מגיעה ל100 מעלות עם PRIME 95. בדקתי גם בביוס , הטמפ עומדת של עם 58 מעלות. הנה תמונות שמראות את זה. גם של REAL TEMP גם של CPU-Z וגם של PRIME. אם אתם אומרים שהמעבד לא מורכב טוב, אז בדקתי את זה עכשיו פעמיים (הרכבתי כבר המון גופי קירור, זה לא פעם ראשונה). כל הבדיקות נעשו שהמארז פתוח, יש זרימת אוויר ממש טובה במחשב. מקדימה למטה מכניס אוויר, בתור המארז איפה שהכוננים של ה5 וחצי יש מאוורר ממש חזק של איזה 90CFM, עוד מאוורר של 110 CFM מאחורה שמוציא אוויר, ומאוורר נוסף של 110CFM שמוציא אוויר. מה יכול לגרום לטמפ כזאת גבוהה? יש מצב שזה הקירור הזה שהוא פשוט כזה מעפ…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. אז כך אנשים מצאתי לי קונה ללוח מעבד וכרטיס מסך שלי בנתיים זאת אופציה עם אני יחליט למכור אז אני צריך המלצה ללוח ומעבד לא משנה איזו חברה.. למרות שלדעתי amd 939 הכי טוב אבל תמליצו נישמע..הגבול הוא בסביבות ה 2800-3000 גגגגגגגגגג, ללוח ומעבד המומלצים ביותר או אינטל או amd ,תחליטו אתם כרטיס מסך בסכום של 3200 לא יותר חשבתי על ה x850xt pe אבל אני מבין שהוא לא יעבוד עם ה sli בקיצור חברה ילאה גם לוח גם מעבד וגם כרטיס מסך הכי מומלצים וטובים שאפשר... בסכום של 6000 אלף שקל פלוס מינוס אולי מאהה מאתיים יותר לא יותר מזה.. תודה... נ.ב אני מיתכוון להישאר עם הזיכרונות שלי .. הם יעבדו בלוחות החדשים אני מיתכוון של amd נכון?? תודהה

• 17 תגובות
    • 929 צפיות
  12. Started by adilevy20,

האם מישהו מכיר או שיש לו את המעבד CORE2DUO E6550 2.33GHZ 1333FSB השאלה שלי האם הוא מתאים לOC ועד כמה אפשר להגיע איתו? לוח ASUS הקירור הוא סטוק והמכפלה של המעבד היא 7

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. יש לי מעבד דואל קוור,2.8- 820, לוח אסוס P5WD2 PREMIUM. האמת עד עכשיו לא הצטרכתי, אבל עכשיו הומלץ לי קירור למעבד לשם שקט בחדר. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=215016.new;topicseen#new המחשב בחדר שינה,משמש מערכת עריכת וידאו. המעבד הוא 2.8, כרגע עובד על מהירות 3.1, עובד ללא בעיות בכלל בקירור אינטל מקורי. מחפש המלצה לקירור למעבד (חיפשתי כבר ולא מצאתי תשובה נורמלית). אני מבצע הזמנה מלוג'יק בימים הקרובים ואני מתכוון להכניס את זה גם להזמנה. אם ניתן להרים מעט יותר OC, זה יהיה נחמד, אבל אני לא מאלה שמשתגעים וזה לא נותן לי פסיכולוגית כלום. חשוב לי שקט,יכול שיפור לעומת האינטל, ומחיר טוב (כי ההשקעה הזו לא הייתה מתוכננת) לא מעניין אותי לדים/אם הוא נראה מגניב יו…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Johnny,

חברל'ך... רק שתדעו שאני גאה ומרוצה מעצמי כמעט עד השמים. היום עשיתי את האוברקלוק הראשון שלי וגם בהצלחה. זה היה על מחשב חדש לחלוטין שפועל בפעם הראשונה (בעבודה, אז מה איכפת לי ;D). זה היה מעבד פנטיום 4 1.6 שהגיע למהירות של 2066. הטמפ' הממוצעת היתה 40-42 מעל'. החזקתי אותו כך כחצי שעה והחזרתי למצב הקודם מבלי שאף אחד ישים לב. דרך אגב הטמפ' הנ"ל נורמלית נכון ?

• 17 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by R9547655G,

ExtremEngine 3T? איכן ניתן להשיגו ו האים יש לו חסרונות כלשהם? ---EDIT--- אוקיי עשיתי חיפוש... תודה... אבל אפשר להשיג אותו בארץ? --EDIT 2-- מצאתי.. ניראה חשוד: http://newprice.shopy.co.il/products/41645

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. אני לא מתכוון לעשות OC עכשיו כי אין לי מספיק ידע על זה בינתיים....אבל בשביל לדעת עם שווה ללמוד על זה אני רוצה לדעת כמה זה יוכל לשפר לי את הביצועים.... המפרט: לוח אם P-4 400MHZ USB AGP תומך עד 1700MHZ דגם - INTEL GARIBALDI מעבד אינטל P4 1400MHZ זיכרון 2*64 PC800 לא זוכר חברה 2*128 PC800 של SUMSONG אם אתם צריכים עוד משהו תגידו... בעיקרון תסבירו לאן אני יכול להגיע בהנחה שיש קירור אוויר טוב!

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by surref,

יש מחשב מלפני שנה בערך ולפני כמה זמן נשרף לי המעבד בגלל שהשארתי את המחשב חודש דלוק שקיבלתי אותו חזרה העברתי אותו למקום פתוח יותר והורדתי חלק(יש 4 מקומות קדמיים בשביל צורב וכו') אז הורדתי אחד וזה יעזור לאוורר את המארז? כדאי להוריד עוד חלק? זה לא יפגע בזרימת אוויר?

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. עד כמה מחשב יכול להתקרר עד כמה מעלות?

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Yaron-Cohen,

אז חשבתי לקנות אותו..! http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0025/cl-p0025silentTower.htm ולהוציא את המאורר הלבן...ולקנות את זה http://www.thermaltake.com/dcfans/35drivebay/a2002.htm ולשים את 2 מאוררי ה90mm...שאלה המפרט שלהם.. Fan Dimension 90x90x25 mm Rated Voltage 12V Started Voltage 7V Rated Current 0.25 A Power Input 3.00 W FAN Speed 1300±200 R.P.M~ 3000±10% R.P.M MAX. Air Pressure 4.3mmH2O Max. Air Flow 64.42CFM Noise 17 dBA at 1300 RPM~ 36.5 dBA at 3000 RPM Bearing Type Sleeve Life Expectation 30,000 Hours Connector 4 Pin אתם אומרים שזה טוב??..או שלא שווה להשקיע ככה בקירור.... שזה יוצא ביחד 350 שח ככה...

• 17 תגובות
    • 894 צפיות
  20. INTEL PENTIUM 3 866 MHZ MOTHERBOARD ; MSI MS-6309 LITE(MS-6309LE V2.0) MOTHERBOARD CHIPST ; VIA VT82C694XAPDLO PRO133A

• 17 תגובות
    • 934 צפיות
  21. אני מעוניין לקנות קונטרולר ורציתי לדעת איך זה עובד. האם הקונטרולר מקבל חשמל מהספק ומתחבר ללוח אם. או שהקונטרולר מקבל חשמל מהספק וכל מאוורר מתחבר ללוח אם???

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by mostwanted,

היום פעם ראשונה עשיתי אוברקלוק עכשיו המעבד שלי והאוברקלוק שעשיתי במפרט הטמפ' במנוחה 31-32 ובמאמץ 35-37 זה בסדר כי אני עם קירור סטוק TR2

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  23. האפ אפשר בעיקרון לערבר מהירויות שונות של זיכרונות (כמובן שהם יעבדו לפי האיטי ביותר) ואם כן זה הזיהוי נעשה אוטומטית או שאני צריך להגדיר בביוס את מהירות הזיכרון לפי הזיכרון האיטי ביותר? לוח Gigabyte 7VAX זיכרונות Hyundia 256MB 266Mhz 2700 Samsung 256MB 333Mhz 3200

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by lidor_abo,

חברה יש לי תופעה ממש מוזררה במחשב ה bios מראה לי שהטמפ' של המעבד שלי מגיעה ל60 בלי מאמץ והרי הדבר לא הגיוני כי אם זה היה ככה הוא היה מתכבה. שאני מגיע ל windows הוא עובד חלק ללא עומס מיותר על המעבד וכשבדקתי בתוכנה speed fan התוכנה הראיתה לי שהטמפ' היא 45 46 ללא מאמץ. יכול להיות שה bios מזייף בטמפ'?

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. שלום אני מעוניין בקניית מאוורר 120mm שקט לקירור הדיסקים הקשיחים. מה הכי מומלץ? איך המאוורר enermax marathon? תודה לעוזרים

• 17 תגובות
    • 985 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.