אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
לא ידעתי איפה בדיוק לשים את הנושא הזה , אז סורי בקצרה , היה לי " היה " מאורר זלמן CU7000 נראה לי , 90מ"מ עם קירור מנחושת לתושבת 478 . בגלל טעות אנוש שלי המאורר נשבר ( נשברו 2 כנפיים מהמאורר ) ולא יכלתי להישתמש בו יותר . אז השאלה שלי , איזה מאורר אני יכול לשים במקום המאורר של הזלמן הקיים ? והאם זה ישב טוב , או במקרה אחר .. לשים על הצלעות מאורר מאורר של 120 או 80 מ"מ ולהצמיד אותו לצלעות . האם זה יתן לי קירור טוב כמו קודם או שזה יהרוס לי את כל העסק ותעלה הטמפ' .. אם תרצו תמונות העלה לכם , מה שקרה לזלמן המסכן הזה :'( תודה לכולם ול"ט
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למאוורר למעבד פנטיום 4 3000Mhz... אני רוצה: שהמאוורר יקרר טוב, לפחות ברמה של המאוורר האורגינלי של פנטיום 4. ועוד משהו שחשוב לא פחות - שיהיה שקט!!! אבל שקט שקט... אם אפשר אז תכתבו גם מחיר, ואיזה לינק לאנשהו שמוכרים את המאוורר שם... תודה רבה!
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אשמח לשמוע את דעתכם (תיבה תחתונה)
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
רציתי לדעת איך אני יכול לראות את הטמפ' בזמן מאמץ של הכ. מסך ושל הליבות במעבד שלי. יש לי DUAL CORE של ATHLON וHD4850. תודה לכל העוזרים.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחרונה התקנתי את הקירור NINJA PLUS [עם המאורר] על המעבד שלי [amd athlon 64 3000+]. בהתחלה רק קניתי את הקירור בשביל השקט, כי קירור הSTOCK עשה לי חור בראש. אז התקנתי את הNINJA PLUS עם AS5 וחשבתי שהתוצאות יהיו טובות. עם הקירור סטוק המעבד במנוחה היה 36 ככה, ועם הNINJA בסביבות 32. במאמץ [פה הקירור היה אמור לעשות את ההבדל..] עם קירור הסטוק המעבד הגיע ל43 מעלות, ועם הNINJA PLUS במאמץ הוא הגיע ל41. [וזה עוד אחרי שהAS5 הפך "לבשל", לפני גם עם הNINJA המעלות היו 43] אוקיי עדיין לא איבדתי תקווה והתחלתי לעשות OC.הפסקתי ב2500 MHZ ובדקתי עם התוכנה S&M את הטמפ' והיציבות שלי. המחשב לא קרס ועבד מעולה.... אבל הטמפ' - 45 במנוחה, בעוד 60 במאמץ [ולא סיימתי את הבדיקה של הFPU כי …
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי בביוס אפשרות לעשות את הPCI\AGP ב 33.33\ 66.66 ויש לי AUTO האם כשאני עושה 33.33\ 66.66 זה נועל את הPCI\AGP הלוח הוא ASUS P4P800 SE ?
-
- 17 תגובות
- 886 צפיות
-
-
טוב אנשים אני הולך לקנות את המאוורר הזה אז תגידו הוא טוב בכלל למארז או שעדיף את הזלמן על פניו......איך הביצועים שלו והוא שקט? טנקס! תמונה:
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר'ה בעוד כשבוע אני אביא את הקירור מים שלי עכשיו אני רוצה לדעת מה להביא התקציב יעמוד בערך על 800 שקל (ש500 כבר יש לי עכשיו) כמובן שביג ווטר לא בא בחשבון 2 דברים אני רוצה הם משאבה של ENHIM (נראה לי הפשוט זה 1042 ) ורדיאטור כפול ל2 מאווררי 120MM כמה יעלו לי אלה בערך, ועוד כמה ישאר לי לבלוק, ומה הבלוק האיכותי ביותר שאפשר להביא במסגרת התקציב? ד"א EMP, עדיין עוד קיימת, ניסיתי ליצור קשר במייל, ולא קיבלתי תשובה
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אמרו לי פה כמה שהם עושים חורים עם מקדח כוס אבל איך אפשר בכלל עם מקדח עושים חורים עם קונגו בבטון יש מכשיר קטן שיש לו מקדח כוס שאפשר לחתוך איתו את המארז??? אני צריך לחתוך את המארז FULL TOWER של CHIEFTEC שלי ואני לא יודע עם מה
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מערכת: Asus P5B Deluxe (bios 0804) E6600 B4 stepping 6 Corsair XMS2-6400C4 2GB Enermax Liberty 620W ThermalTake BigTyp 120 VX @ 1300RPM יציב לחלוטין ב-3.2GHz, vcore=1.38V, mem=888MHz 4-4-4-12 2.1V, FSB=355MHz ניסיתי להעלות את הבאס ל-400MHz, אבל המחשב לא היה יציב, למרות שהעלתי את ה-vcore ל-1.45V. הזכרון עובד יציב לחלוטין גם ב-900MHz 4-4-4-12 (2.1V, לכן כשאני משנה את היחס מעבד:זכרון ל-1:1 אני יודע שהזכרון הוא לא הסיבה כשהוא עובד רק ב-800MHz 4-4-4-12. שאלות: 1. מהי הגדרת הביוס ב-P5B Deluxe המקבילה להגדרת ה-MCH voltage בלוחות אחרים? 2. מה משמעות שלושה ביפים שמשמיע ה-P5B Deluxe כאשר אני מדליק את המחשב באוברקלוק גבוה יותר מ-3.2GHZ ל-E6600 (המחשב נדלק אחרי השמעת שלושת הביפים ומ…
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא משנה לי איזה מאוורר, 60, 70, 80 מ"מ. העיקר שיהיה שקט (ב 7 וולט זה יותר חשוב) וחזק (ב 12 וולט בעיקר). אני לא רוצה SF2, אין לי כסף לזה והוא מרעיש יותר מדי. גם אני לא צריך ת'בקרת סיבוב שלו כי יש לי בייסאס. רצוי מעל 40 CFM. רצוי מתחת ל 35 דציבלים. מה יש לכם להציע? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, המחשב שלי שנקנה מלפני כשנה וחצי מחפש עזרה, אבל נואשת. אני אספר לכם, יש לי ספק ג'נרי, נראה לי 200 או מקסימום 300W, שזה ממש אבל ממש לא טוב. אין לי מאווררים חוץ מאחד שעל הכרטיס מסך (כמה שאני שונא את הטכנאי, הוא הביא לי מחשב שעד היום אני מצטער על הכסף). הרכיבים הם E6300 1.86GHz 1GB RAM 7600GS with 512MB לוח אם כמובן של אינטל, וזהו, אם תרצו עוד פרטים אני אוסיף. הייתי רוצה לעשות אוברקלוק, איני יודע איך ואני מחפש את עזרתכם, המחשב שלי צולע ולא מריץ משחקים בכלל כמו שצריך! BF2 על מדיום מקרטע, האף לייף 2 קורס לי בטעינה, MOH:A מכבה לי את המחשב בעת ההתקנה וכו'. איך להתחיל, מה להוסיף, והאם לקנות רכיבים חדשים (הקציבו לי 600 עד 700 שקל!). תודה.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, E7200 ב4.5GHZ על אוויר, 1.575V מהביוס(אני דיי בטוח שהוא יכול פחות פשוט לא ניסיתי) סגור בתוך המארז עם הTTBT - ראו תמונה : שמרתי תמונה עם SUPERPI וREALTEMP ותוצאה של 11.625 ב1MB אבל זה לא נשמר משום מה(הטמפרטורות היו דיי גבוהות כבר בסביבות ה75) http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=379243 אולי בסופ"ש אני אוציא אותו מהמארז ונראה מה הוא שווה עם מזגן על 16 מעלות וכמה מאוררים מהצדדים אני דיי בטוח ש4.7GHZ אפשרי או אפילו יותר.. נחיה ונראה עידכון : CPUZ וSPI 1MB על 4.5 וVALID של 4598.. : http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=379581 ו4.5GHZ SPI 1MB :
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חייברה , אני על פנטיום 4 1500 , אני צריך עזרה קטנה בלכנפג את MBM כינפגתי את הסנסורים של המעבד ושל המארז (טמפ') האם הטמפ בתמונה הם נורמליות? כמו כן , איך מכוונים את ה RPM SENSORS? עזרה.. =) (תראו תתמונה) הטמפ של המעבד נעה בין 38-44 והמארז 30-32 נורמלי? גבוה?
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם המאוור שמגיע האיתו זה מספיק בשיבל OC פשוט... אני רוצה משו ב-100 שקל...
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לבצע אוברקלוק למחשב שלי.. המעבד רץ במנוחה על 43 מעלות בערך.. איך מתחילים? עד עכשיו היה לי נסיון עם אוברקלוק של כרטיסי מסך כולל החלפת גופי קירור..
-
- 17 תגובות
- 957 צפיות
-
-
(מכיוון שאני לא בטוח איפה לפתוח את זה בכלל, אולי תקלות חומרה, החלטתי לפתוח כאן כי זה קרה בעיקר אחרי שניסיתי לעשות OCים שונים). המפרט בצד, יש לי אותו כבר מאוקטובר בערך, שזה אומר חצי שנה. עשיתי 3DMARK 06 (אין לי VANTAGE, רק XP) על ההגדרות הכי גבוהות, ובזמנו איך שקיבלתי את המחשב יצא לי 10800 בערך (מה שכתוב מתחת למפרט זה המדויק). ~אבל~ עשיתי אתמול שוב בדיקה, ויצא לי 8500 בערך. השאלה שלי היא - מה יכולה להיות הבעיה? ניסיתי לעשות OC למעבד למשל (קטן קטן, של הFSB מ266 ל276), ואז ניסיתי להריץ 3DMARK וזה יצא לי 8500 אז חשבתי שהמערכת לא יציבה, אז עכשיו המערכת על STOCK והוא עדיין נותן לי 8500, אז אני ללא OC כרגע, למרות שאפשר להבין מזה שהOC לא הייתה הבעיה. יש לציין גם שניסיתי OC לזכרונ…
-
- 17 תגובות
- 999 צפיות
-
-
הכנתי קבלים מעוגלים כמו במדריך באתר ואז חיברתי הכל הדלקתי תמחשב וזה כתב לי להכניס את הדיסקט בוט וללחוץ אנטר ולא הבנתי כי חיברתי הכל אז ככה 1. האם זה נובע מהקבלים 2. מה זה יכול ליהיות ???
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני חדש פה נעים מאוד שמי אביחי. יש לי מעבד AMD PHENOM 3 720 פתחתי למעבד את הליבה ה4 והכל תקין. עכשיו אני רוצה לעשות OC ואני צריך קצת עזרה. מה אני אמור לשים במכפלת HT link frequency בביוס? כרגע זה על אוטו' עשיתי גם OC מ-200 ל-230 עם מכפלה של 14 ומתח העלתי רק באחד (0.25), מה שזה אומר שלא נגעתי במכפלה והפעלתי OCCT ולא היו שגיאות עם מעלות שהגיעו ל-45-49... עכשיו הבעיה שלי היא כזו קניתי Mugen II ואני לא מצליח להגיע באחד יותר מ-230 ניסיתי לעשות 231 וזה עשה לי שגיאה והמחשב בכלל לא זז לי ממסך הפתיחה. נ.ב. שכחתי לשאול מזה אומר CPU NorthBridge Freg גם מה עושים שם? סליחה על החפירה ואם אפשר לא לדבר איתי בשפת מחשבים גבוהה כי אז אני סתם ישלח לא הבנתי שוב ושוב ושוב (סליחה שאני …
-
- 17 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אולי מישהוא יודע מה זה ?Water Cooler Kit for Socket 478/754/939 CPUs? ? מערכת קירור מים או משאבה בלבד?
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם היא צריכה לגעת בגוף המעבד או לא? שאלתי הרבה אנשים ולא קיבלתי שום תשובה אחידה חלק אמרו שהיא לא צריכה לגעת כיוון שאז הטמפרטורה שמדווחת תהיה גבוהה יותר ממה שהיא באמת, חלק אמרו שהיא צריכה לגעת כדי לקבל מדידה מדויקת יותר וחלק אמרו שזה לא משנה כי ממילא הדיודה לא מדויקת בכלל. ובכן, What do you think?
-
- 17 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
אוקי , אז הגעתי למספר מסקנות לאחר אוברקלוקינג כושל , כיוון שהמכפלה של המעבד , XP1800 לא פתוחה , השינוי היחידי הוא בFSB , לאחר אין ספור נסיונות , לא יכולתי לעבור את ה141 בFSB , לא משנה שינויי המתח והטמפ' של המעבד , אגב , אשר לא היתה גבוהה (עם הSLK 600 שלי) , הבעיה היא התחממות יתר של הגשר הצפוני אשר עליו מותקן CRYSTAL ORB... עכשיו, האם יש לכם מוצרים , אותם אפשר לרכוש בארץ (גם אצל הדובים אם זה מה שידרש) אשר יעזרו לי בשמירת טמפ' בה אני אוכל לעלות את הFSB יותר?
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן אחים שלי, יש לי בעיה קטנה ואני מבקש את עצתכם.. אני רוצה לקנות מחשב (כמעט שלם) חדש עבור אוברקלוק אבל אני רוצה גם קירור מים ב-1,800 ש"ח .. המחשב ללא הקירור מים עולה 7,500 וזה התקציב שלי בערך.. תוכלן להגיד לי איזה חלק כדאי לשנות (להחליף באחד טיפה פחות טוב) כדי שאני אוכל לשלב את קניית החלקים ואת קניית המערכת קירור מים? החלקים המתוכננים: Athlon 64 3200+ Socket 939 DFI LanParty UT nForce4 SLI-D G.Skill 2X512 PC4800 600Mhz -הטובים ביותר Sapphire X800XL 256MB PCI-E תודה מראש, עמית
-
- 17 תגובות
- 990 צפיות
-
-
שלום, אז הסיפור מתחיל כך: יש לי מעבד AMD כנראה במהירות 1000MHZ. קיבלתי אותו ואת הלוח שמתאים לו מלפני כמה זמן. רק רציתי לבדוק אותו אם אולי כדאי להשתמש בו... חיברתי את החוטים וכל.... וראיתי שאחרי עשר דקות חום המעבד מגיע ל64מעלות...כשנגעתי ב- HEATSINK (מקווה שאמרת נכון) זה היה חם למדיי. בו זמנית חום הלוח היה בערך 32 מעלות שזה בסדר... מה קרה למעבד...אני לא כל-כך מבין במעבדים האלה....יש לי על מה לדאוג...ואם כן, אז מה עושים??? נ.ב.: 1 הלוח הוא:A7A266 של אסוס 2 אני לא בטוח לגבי מהירות המעבד כי יש אפשרות בכיוון המהירות בביוס לשנות לשתי מהירויות "אוטומטיות" 1000MHZ או 1333MHZ טוב....מקווה שתוכלו לעזור לי....תודה בכל אופן...! עשיתי עריכה13-11-03 ... ואני יודע שאני מקפיץ את ההודעה …
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-