עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. הקיץ הגיע, ואיתו גם חלומות ישנים עם אבק של שנים... אני רוצה לבנות מערכת קירור מים למעבד, ורק לו, בצורה יחסית תקציבית (אני לא הולך לשים פה אלפי שקלים). הרעיון זה לבנות מערכת חיצונית, שתתלבש על גג ה 3daurora שלי, הכוונה בתוך מארז פרספקס שאני אבנה. מכיוון שאין לי כוח להתרוצץ בפירוקיות בת"א ואילתורים שאני לא יודע כמה זמן הם יחזיקו, חשבתי לקחת את : http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3855. קראתי כמה ביקורות, ועושה רושם נחמד+ , יחסית למערכת "ארוזה" וממתוגת. השאלה שלי האם אני ארגיש הבדל משמעותי בטמפ'? עכשיו המעבד (Q9450) נמצא בטווח 35+- (IDLE), ואם קירור יחסית מעפן (V1 של tr). הסיבה שזה נראה לי כדאי, היא בעיקר בגלל הרדיאטור ומיכל המים, אני יודע שהצנרת יחסית צרה …

• 3 תגובות
    • 777 צפיות
  2. Started by rony1880,

היי היי , לא היתה לי ברירה , בסוף הצמדתי את הקירור הארוך (זה שתופס 4 זיכרונות בשורה) עם פד רך שהוצאתי מהקירור שיש בקירור של הגשר הצפוני מלוח אם חדש אבל פסול , בלוחות האלא של גיגבייט יש מיתחת לכל קירור פדים גמישים אבל שהם קצת דביקים , עשיתי מין מוד כזה , חתחתי מרובעים קטנים מהפד והצמדתי לכל 4 הזיכרונות , לקחתי דבק פרופוקסי (דבק שמערבבים ביד כמו פלסטלינה משתי חומרים ) ושמתי נקודה בצד של זיכרון צדדי , לאחר זאת הצמדתי את פלטת הזיכרון הארוכה לאחר שהסרתי מימנה את הפד המקורי שבא מהיצרן ,עד שאלומניום היה נקי לחלוטין , לאחר שראיתי שהכל מהודק טוב , הרצתי OCCT למשך 10 דקות , בחדר ממוזג קיבלתי 60 מעלות מקסימום בבדיקת כרטיס המסך. אני מקווה מאוד שזה יחזיק מעמד , אין סיכויי שהפלטה טיפול…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by RONEN1N,

שלום לכולם חבר שלי צריך משטח קירור למחשב נייד ללינובו G550 השימוש במחשב: 1.מכונות ורטואליות 2.משחקים כבדים תקרת מחיר 350 לעוד פרטים רק תבקשו

• 1 תגובה
    • 752 צפיות
  4. ניסיתי לעשות את זה פעם 1 בחיים עכשיו לא יודע מה יצא לי אבל לא נראה לי שמשהו טוב ניסיתי לעשות את זה עם התוכנה של אסוס הגעתי כמעט ל100 מעלות.... כרגע החזרתי את המחשב למצבו הקודם כדי שלא יהיו לי בעיות.... יש מצב שהרסתי משהו או שהכל בסדר? בפעם ה1 שעבדתי עם התוכנה היה מסך כחול עשיתי ריסט ואז עוד הפעם התוכנה העלה את הבאס לאחר מכן המחשב נתקע עוד ריסט וזהו הוספתי תמונה מה תגידו על מה שעשיתי http://img96.imageshack.us/img96/9785/4444444444444444d.jpg קירור זלמן 7700ALCU

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. יש לי מעבד E8400 אני לא עושה שום אוורקלוקינג, והוא מתחמם לי עד 70 מעלות בזמן עבודה עם קירור שבא איתו מ INTEL. זה הקירור שבא בקופסא המקורית, בזמנו רכשתי גרסת BOX . השאלה אם הקירור ZALMAN 7000C Al System Integration EDITION יקרר יותר, למישהו כאן יש נסיון איתו ? יש לי גם אפשרות ללכת על ה EVERCOOL BUFFALO 2X COPPER HEATPIPE, 10cm FAN, שנמצא בסדר גודל של אותו מחיר, אלא שאני נוטה לZALMAN יותר בגלל צורת ההרכבה היותר מסיבית שלו על הלוח אם, בלי כל הפלסטיקים שתופסים הנה הקישורים בהתאמה לשני המוצרים http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php?cPath=21_256&products_id=8525&language=en http://tms.co.il/product/8447

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום קניתי את הכרטיס הזה http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000101&pid=338 הוא בא עם קירור שונה (לא כמו פעם עם המאוורר האדום) זאת לא גרסת VAPORX או משהו כזה אני ניכנס לMSI AFTERBURNER מבטל את נעילת המתח דרך ההגדרות של התוכנה ועדיין המתח והSHADER CLOCK נעולים לי. הייתי בטוח שהגרסה הזאת באה אםאפשרות לשינוי מתחים.. יש דרך אחרת לשנות את המתח? אוש אולי לא פעלתי נכון לפי המדריך שיש בפורום?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by yobab,

אני בטוח שאני לא הראשון שמבקש עזרה ולא האחרון, אבל באמת שאני נאבד. המערכת שלי היא כזאת: מעבד:Intel Q6600 2.4 Ghz לוח אם: Gigabyte P35C-DS3R זכרונות: G.Skill 4G DDR2 800 CL5 - קניתי 2 סטיקים של 1G בזמנו ועכשיו עוד אחד של 2G, סה"כ 3 סטיקים אם זה משנה. כרטיס מסך: ASUS GeForce 8800 GT ספק כוח: Corsair 520W מארז: Gigabyte 3D Aurora אם חסר משהו, תגידו לי. בכל מקרה אני מעוניין לעשות אוברקלוקינג למעבד ולכרטיס מסך. ראוי לציין שאני מבין ממש כלום בתחום, ולא משנה כמה אני קורא על זה אני פשוט מסרב להבין. קראתי את המדריכים שיש במדור המדריכים, אבל אני עדיין לא יודע מה לעשות. מה שאני מחפש זה 1 מ2 אפשרויות: 1. לשלם למישהו שיעשה עבורי אוברקלוקינג. אם יש מעבדה שעושה עבודה כזאת א…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by Mr.positive,

שלום לכולם יש לי מספר שאלות לגבי קירור המחשב,יש לי מעבד E6300 שהוא דיי חלש אז אני רוצה לעשות לו OC ואני לא יודע איזה קירור לקנות לפי ההמלצות יש את הMUGEN 2 אבל יש מלה סוגים איזה סוג אני צריך ? או שבכלל כדי לקנות קירור אחר תקציב באזור ה250. חשבתי גם על אפשרות של קירור לכ.מסך שלי X1900XT כדי לעשות לו OC השאלה היא עם בכלל מומלץ לעשות לו ואם כן אז איזה קירור מומלץ עד 200 שקל . והשאלה האחרונה , יש לי מחשב נייד HP Compaq nc2400 חשבתי לקנות לו איזה פלטת קירור על עיזה אתם ממליצים אחן הגבלת תקציב נ.ב רצוי שיהיו כמה שיותר שקטים תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 845 צפיות
  9. היי חבר'ה, יש לי ליבות שהחומר הטרמי הישן עליהן עיקש משהו, אלכוהול 70% לא עוזר.. יש תחליף בארץ ל-Arcticlean? או מקום שמוכר את זה? או אולי אלכוהול יותר חזק יעשה את העבודה? חוץ מזה אני צריך שייבות (washers) מניילון, כמו בתמונה הבאה: http://www.llamma.com/xbox360/repair/images/x-clamp/xclamp%20028.jpg כדי למנוע מגע עם לוח האם. הן צריכות להתאים לבורג 5 מ"מ ולהיות בעובי 1 מ"מ. לא מצאתי בחנויות לחומרי בניין - יודעים אולי איפה יש? אני יכול להכין כאלו בעצמי מפרספקס, השאלה אם הוא יעמוד במשך הזמן בלחץ של ההברגה לגוף הקירור.

• 1 תגובה
    • 924 צפיות
  10. Started by kfirbep,

הרכיבו לי מחשב והייתי רוצה לדעת עד כמה הוא שקט(מ1-10) תודה לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by idanrm,

שלום, קניתי אתמול מאוורר חדש - Scythe Gentle Typhoon 12cm 1450rpm חיברתי אותו למחשב והוא מסתובב רק על 800-850rpm ולא משפר את הטמפרטורה של המחשב. חיברתי אותו כמו שצריך שיכניס אוויר למחשב. מאחורי המחשב יש מאוורר נוסף שמוציא אוויר. השאלה שלי היא איך לשלוט במהירות המאורר כדי שיסתובב לפחות על 1300RPM וישנה משהו בטמפרטורות שם. הוא מחובר בחיבור 3 פינים ללוח אם. תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. המאוורר:http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot&uin=9371 1.עד כמה הוא שקט? 2.הוא כולל גם מערכת מים? 3.יש מצב שמערכת מים תעלה אותו מחיר?אם כן אתם יכולים לחפש לי באתר:www.ksp.co.il תודה לכל העוזרים

• 31 תגובות
    • 3k צפיות
  13. קונה מחר-מחרתיים את הרכיבים הבאים, בכוונה להגיע לסביבות ה-3.8-4.0G יציב בטמפרטורות סבירות ורמת שקט טובה: מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.8GHz 930 - BOX - זמין במלאי ₪1522 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EX58A-UD3R ₪1146 זיכרון: [..] KINGSTON HYPER-X 6144MB (2048MBX3) DDR3 1600MHz CL9 ₪991 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN II REVB ₪225 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי: ₪3884 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il שאלה אחת נותרה לי כרגע - יש משמעות ממשית לבחירת לוח האם שאיני מודע לה? מביני עניין טענו שלפחות מניסיונם הם היו בוחרים ב- ASUS P6T SE במקום במחיר די דומה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=5248 וכל עוד אנחנו בעניין - כיוון שיש חשיבות גדולה לרמת השקט…

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. אהלן לכולם. ברשותי מחשב ישן מבוסס Pentium D (כפולי הליבות הישנים) על לוח אם MSI PM8PM. על המעבד מורכב גוף קירור Freezer 7 Pro. מאז יומו הראשון, הלה עובד קשה (לפי ה BIOS על 3000 סל"ד). לא ידעתי להעריך כמה הוא רועש, עד שקניתי את המחשב החדש (עם MUGEN II). לא מדובר ברעש של בלאי, אלא ברעש עבודה קשה.. השאלות שלי למעשה הן: 1 - האם זה נורמאלי שהמאוורר הנ"ל יעבוד כל כך קשה ויעשה רעש? האם זהו סוג המאוורר או שמא הוא דורש החלפה? 2 - כמו כן, האם לוח האם שלי בכלל מאפשר "ויסות" של המהירות, או שמא עובד תמיד על המקסימום ולכן הרעש? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. היי ידוע לכם היכן ניתן להשיג בארץ פדים כאלו, פירקתי את הקירורים ואין לי אפשרות להדביק אתם.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by EpoXi,

שלום. אני רוצה להתחיל לבצע המהרה למעבד. זה המפרט שלי: לוח אם: GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H ראם: KINGSTON DDR3 1333MHZ 2GB X2 מעבד: AMD Athlon 2 X4 630 ספק: SEASONIC 500W כ.מסך: ATI HD4770 SAPPHIRE קירור: Arctic Cooling FREEZER 64 PRO במארז ישנם 2 מאווררים של 12CM אחד מכניס אוויר מקדימה ואחד מוציאה אוויר מאחורה (האחורי מחובר ללוח אם והקדמי לספק). קראתי את המדריך להמהרה של המעבד שיש בנעוץ והבנתי בכלליות את הנושא אבל את התהליך עצמו בפירוט לא כל כך. כשאני נכנס לביוס איזה אופציות צריך לכבות בדיוק ? האם אותן אופציות שמצוינות במדיך משנת 2006 עדיין זהות? מעבר לFSB ,מכפלה ומחלק, ראיתי שאנשים מדברים על דברים נוספים בזמן הOC כמו למשל תזמונים של הזכרונות שעל זה לא מוזכר במדריך או כל כמה…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by ablabl,

מפרט: ss620W ga-890gpt-ud3h של גיגהבייט amd phenom2X4 955 be mugen 2 קירור למעבד נתקעתי על 39XX המעבד יכול עוד וגם הקרור יכול עוד העלתי מתח למעבד ל1.375 ואפילו ל1.4 אבל עדיין לא הצלחתי הכי טוב שהגעתי זה 39XX ואז הוא נתקע(לא מהתחממות כי במאמץ מלא בOCCTזה הגיע ל45 מעלות) האם זה הלוח אם שמגביל? הורדתי את התדר של הזיכרון ל1066 ואז העלתי וגם אז הוא נתקע בקיצור עזרה חברים!

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. זאת הפעם הראשונה שאני עושה OC אז יתכן שאשאל שאלות טיפשיות עד מאוד טיפשיות. עברתי קצת על מדריכים, מאמרים ות'רדים נבחרים בנושא אוברקלוקינג והחלטתי לנסות. זה המפרט שלי: מעבד: E6500 קירור: Alpine 11 Pro לוח: Gigabyte GA-G41M-ES2L זיכרון: Mushkin 2GB-DDR2-1066Mhz (שמזדהה בתור 800Mhz) [מדובר בדגם 996599es שזה PC2-8500 / 2.1v / 5-5-5-15] כ.מסך: Nvidia 8400GS 512MB ספק: NEOTech 500W (ספק ג'נרי מעפן יכול להיות גם 300W, מי יודע) הארדיסק: Seagate ST3500418AS צורב: Samsung X22 כרטיס Firewire 800 מקלדת+עכבר USB עכשיו לעניין: לפי ה"מדריך להמהרת המעבד" הבנתי שקודם כל מומלץ לנעול את תדר ה-PCI-Express, השאלה באיזה תדר לנעול אותו? חוץ מזה שמדובר במדריך קצת ישן (שנת 200…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. יש לי את הקירור accelero_xtreme_4870x2 ואני רוצה לשנות את המהירות של המאווררים.. עם איזה תוכנה אני יכול לשנות את זה..? ואם אפשר איזה מדריך קטן איך משנים..

• 6 תגובות
    • 3.2k צפיות
  20. היי, מאור. אני מתעסק הרבה בעיצוב תלת-מימד לאחרונה, ומעבד חזק משפיע רבות על זמני-רינדר (מי שמבין על מה אני מדבר) בכל אופן בקהילה הבינלאומית (CGSociety) הציעו לי לעשות אוברקלוקינג.** כמובן שאוברקלוקינג למעבד שכחתי לציין*** אולי ל3GHZ אם אפשר אז יותר D: המפרט שלי: Gigabyte GA-P35-DS3 QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz - 9 x 267 Zalman CNPS7500-Cu LED Retail - קירור למעבד 2 X 2GB Corsair XMS2 CM2X2048-6400C5 DDR2-80 = 4GB - DUAL CHANNEL NVIDIA GeForce 8800 GT 512 MB ENERMAX LIBERTY 400W ____ אני לא מבין בזה הרבה אבל אני מניח שאצטרך ספק חדש ואולי קירור יותר רציני למעבד... אודה לכולם על המלצות בנושא! ראיתי גם ביוטיוב שכל התהליך הוא "רק" שינוי הגדרות בביוס אחרי שנסגרת ע…

• 42 תגובות
    • 3.6k צפיות
  21. Started by shedox,

המאוורר הקודם כבר לא עובד, והכרטיס כבר מגיע ל 135 מעלות במקסימום מאמץ.( היה גם ריח ונראה לי הוא נשרף קצת). אז אפשר המלצה למאוורר חדש, או שהנזק כבר נעשה לכרטיס והוא תמיד יהיה בטמפ' גבוהה ?. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום, נתונים: המחשב הוא pentium 4 על לוח של ASUS P4S800D היום החלפתי למאוורר Samurai Z מרחתי משחה תרמית של ZALMAN STG-1 גם על המעבד (לאחר שנוקה באלכוהול) וכן על המאוורר החדש (המאוורר הקודם נשברה לו הרגלית של החלק שמהדק .. הלך לעולמו) את השינוי הזה ערכתי מכיוון שהטמפרטורות של הCPU נעו קרוב ל- 60 מעלות סלציוס גם במנוחה. לאחר השינוי ... הטמפרטורות עדיין מאד גבוהות טמפרטורת המינימום 49 מעלות צלסיוס טמפרטורת המקסימום 62~66 מעלות . רוב הזמן זה קרוב ל 60 מעלות. הנתון הוא דרך cpuid hardware monitor - וכן דרך טמפרטורת הCPU בביוס. מה אפשר לעשות כדי להוריד את הטמפרטורה? כל עצה תתקבל בברכה תודה [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום, ברשותי קירור ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME אך חסר לי התושבת ללוח amd , החנות (שבה קניתי פעם את הקירור) אמורה לספק לי את התושבת, אך עכשיו יש שם רק ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME rev2 רציתי לברר האם התושבת של rev 2 היא אותה תושבת כמו של הדגם הישן (amd) ? במקרה שזה שונה היכן ניתן להשיג תושבת כזו ? בתודה מראש.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by fredi157,

אני רוצה לקנות קירור חדש למעבד שלי יש לי INTEL PENTIUM D 925 איזה יש אחד זול שמתאים בול

• 6 תגובות
    • 963 צפיות
  25. Started by EpoXi,

שלום. גרמתי למאוורר האחורי שמחובר ללוח אם לפעול על מהירות מקסימאלית (בגלל שהוא מאד איטי המקסימום הוא 900RPM) בעזרת התוכנה. הבעיה שאם אני לא מדליק את התוכנה המהירות שלו חוזרת להיות בשליטת המחשב. איך אני גורם לכך שתוכנה תמיד תפעיל אותו במהירות מקסימאלית? או שאולי זה בביוס בכלל ואני לא צריך את התוכנה? תודה.

• 8 תגובות
    • 879 צפיות

דיונים חדשים בפורומים