אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,127 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני גולש מהמחשב של אחי, ויש לי שאלה. כמה זמן הסוללה של הלוח אם צריכה להיות בחוץ בשביל שה-CMOS יתאפס? היו לי בעיות עם האוברקלוק, ה-FSB לא היה מוכן לעלות מעל 266MHz למרות שהמעבד והלוח שניהם יכלו יותר מאז שעדכנתי ל-F14 את הביוס, ואמרו לי ב-XS ששווה לנסות לאפס את ה-CMOS על ידי הוצאת הסוללה. השאלה היא כמה זמן היא צריכה להיות בחוץ בשביל שהוא יתאפס?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בהנחה ואני קונה מעבד TRAY E6000, ולא מתוכנן OC האם יש סיבה להשקיע בקירור שונה מקירור סטוק ? אני לא מרגיש צורך להוסיף קירור מיוחד ולכן אם קירור הסטוק לא מספיק טוב למעבד הנ"ל אז אני אשמח להמלצה על קירור זול שישמור על טמפ' סבירה ורעש נמוך (לצורך העניין הרעש של מאווררי הסטוק של סדרת ה E4XXX לא מפריע לי יותר מדי )
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, קראתי את המדריך באתר המסביר כיצד לעשות OC אבל הוא מיועד למעבדי AMD בעיקר, אני צריך הפניה למדריך מתאים. נתקלתי במושג TJ MAX והבנתי שישנה סטייה במדידת הטמפ' - אני משתמש ב REALTEMP . המערכת כדלקמן : C2D E8400 STOCK 2997MHZ DFI LANPARTY X48 T2RS MUSHKIN RED 1000MHZ DD2 2*2GB יש לי קירור למעבד : NEXUS HOC-9000 קירור לא מי יודע מה, המחשב בן שניה וחצי אולי כבר שנתיים, כשקניתי אותו די דחפו לי את הקירור הנ"ל. ברצוני לדעת האם יש מנגנון שיגרום לכיבוי המחשב במידה והמעבד מתחמם יתר על המידה, או שהמתח שמסופק גבוה מידי- בכדי חלילה לא לשרוף אותו. מה סדר הפעולות כשאני עושה לאחר העלאת FSB כאשר המחשב לא מגיע ל POST ? מה גודל הקפיצות של הFSB כל פעם? בעזרת איזו תוכנה אני בודק יציבות , לכ…
-
- 30 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
אהלן חברה. המארז שלי חם... ועוד עכשיו בקיץ הוא בכלל כבר צועק.. יש לי מארז Thermaltake Soprano VB1000. נשמע מפציץ?.. ממש לא. ואני מתחרט גם שקניתי אותו. למעבד שלי (Core 2 Duel E6400) יש קירור רגיל סטוק. המעלות כפי בתמונה שציינתי הן במצב של חדר (לא חנוק, מאוורר רגיל ללא מזגן) וללא כל מאמץ. נמדדו כ-20 דקות לאחר הדלקת המחשב לאחר גלישה באינטרנט. במצב עומס המעבד שלי מגיע ל-60 מעלות ואף ל65. הכרטיס מסך גם מגיע לאיזור ה55 (הוא שורד ככה בגלל הקירור המשודרג שלו. כל המפרט שלי מצויין בצד). וכל המארז בכלליות חם חם חם. אני רוצה לקנות גוף קירור נורמלי למעבד שלי. איפשהו באיזור ה-150 שקל (אם יש משהו טיפה יותר יקר אבל משמעותית טוב יותר, אשמח לשמוע). ושאלה נוספת. חשבתי לקנות מארז אחר, שבו א…
-
- 15 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן, לחבר התקלקל המאוורר של ההיטסינק. יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג מאוורר מתאים של 70 מ"מ? במידה ולא - כנראה שנחליף את כל הגוף קירור. אני אישית בד"כ שם משחה תרמית, אבל על מעבדים וקירורים יקרים. עד כמה הכרחי לשים משחה על קירור מסכן (כנראה Alpine 64) שיורכב על מעבד athlon 3700? תודה, ערן
-
- 3 תגובות
- 952 צפיות
-
-
אני מתכוון להזמין בשבוע שבועיים הקרובים את המערכת הבאה. כרגע זה לופ רק למעבד בגלל שאין לי 300$ להוציא על גופי קירור לכרטיסים ולופ נוסף. בשלב יותר מאוחר אני אקנה את http://www.coolitsystems.com/index.php/en/omni.html. יותר חשוב לי השקט מאשר הביצועים בכל מה שנוגע לכרטיסי מסך כי כרגע הם די רועשים. מסקירות באינטרנט הקיט הזה נראה מאוד משתלם, הוספתי עוד רדיאטור שיתחבר לרדיאטור שאני מקבל בקיט ( לא אמורה להיות בעיה למשאבה להסתדר עם זה ). קישור לדף של הקיט: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=59_202_604&products_id=26994 יש הצעות לשינויים או משהו שכחתי? משלוח יוצא 110$ התקציב שלי עד 500$ כולל משלוח [attachment deleted by admin]
-
- 38 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
יש לי מעבד שמגיע לטמפרטורות מטורפות - גם בלי לעשות כלום, הוא לא הגיע עם מאוורר מקורי - למרות שזאת הית הדרישה שלי אלא עם מעבד תחליפי מישהו יכול לומר לי האם באמת כמו שסיפרו לי "המאווררים של אינטל" לא שווים כלום - ושאכן המאוורר התחליפי הזה הוא יותר טוב משל אינטל מקורי ? לי זה נראה כמו מעבד ב50 ש"ח שחוסך לחברה לרכוש מעבד + מאוורר מקורי בחבילה אחת מקורית ואיכותית, לא פחות מגירסת BOX ובמקום זה שמים לך מעבד שהגיע בסוג של "תפזורת" בלי מאוורר מקורי ככה גורמים לך גם לשלם יותר על כביכול תוספת "מאוורר" ובמקום לשדרג לך את הקירור - משנמכים לכם גם את הקירור וגם את המעבד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ShowImage.asp?path=1_144165899.jpg&msgid=144165899
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לעשות OC למעבד (E4300), המעבד כנראה יישב על לוח אם GAEP45UD3L/R (אחד מהשניים). איזה קירור הכי מומלץ למעבד הזה בשביל להגיע למהירות כמעט מקסימלית? האם הקירור יחליף את הקירור סטוק או שיבוא בנוסף? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
שלום, אני לפני קנייה של לוח אם חדש (P45) ואני רוצה לדעת +- לאן אני יכול להגיע עם הE4300 ולאיזה מעבד להשתוות פחות או יותר (מבחינת מהירות וכו...) המפרט שלי הוא כזה: מעבד - E4300, ספק - EZCOOL 450W, כרטיס מסך - GEFORCE 7600GS, זיכרון - 3GB 800MHZ DDR2, מארז סטנדרטי. אני יודע שאם אני רוצה לעשות OC אז אני צריך להחליף את הספק ולקנות קירור. יש לי כמה שאלות: 1. האם משתלם יותר לעשות OC למעבד הזה מאשר לקנות Q8400 - Q9400 יד שניה? 2. עד כמה זה מסובך לעשות את זה? 3. מה העלות +- של ספק 550W וקירור למעבד שיוכל לספק תוצאות טובות? 4. האם יש צורך בשדרוג של הכרטיס מסך גם בשביל הOC? אני לא מחפש להגיע לקצה היכולת של המעבד, רק לשפר אותו במידה ניכרת. אני לא מתכוון לקנות מעבד חדש, רק יד שנייה ו…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
החלטתי לשדרג קצת את החומרה שלי, להל"ן החומרה החדשה: Intel Core i3 540 Box H55M-USB3 Kingston KHX1600C9D3/2G * 2 אני צריך איוורור למעבד החדש. נכון לעכשיו שמתי את עיני על Alpine Arctic Cooling 11. אני מעוניין במאוורר רציני וחשוב מאוד מאוד שקט. מחיר של עד 300 ש"ח, המלצות יתקבלו בברכה.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
גם במנוחה, ובלילה, המעבד שלי מגיע ל59 מעלות בלי לעשות כלום ! אני חייב לציין שאין לו מאוורר מקורי של אינטל אלא משהו תחליפי זול מה הטמפרטורה התקינה של מעבד אינטל Core 2 Duo E6300 @ 1.86GHz צריכה להיות ? כמה ברגע שמערכת ההפעלה עולה וחוץ מזה הוא לא עושה כלום וכמה באימוץ מירבי של הCPU ?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בקיצור החלטתי שאני כבר לא מרוצה מאוד מביצועי המחשב שלי, ולקנות חלקים חדשים\לשרג לא בא בחשבון עכשיו (חייל מה לעשות) והאופציה הכי טובה שמצאתי היא קניית מאוורר חדש למעבד E6300 שלי ולעשות לו OC, המארז שיש לי הוא ENERMAX CHAKRA איזה מאוורר מומלץ בסביבות ה200 שקל שיכנס במארז? תודה מראש לעוזרים (וכן, עברתי על הסטיקים של הפורום, פשוט אין לי מושג איך לבדוק אם המאוורר מתאים למארז)
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני לא מצליח לעבור את 3.7 גיגה הרץ לא משנה מה ניסיתי האם יש מישהו שיכול לעזור לי בעניין הזה אני אשמח מאוד . יש לי קירור AC FREEZER EXTREME e8400 +ac freezer extreme running at 40C load ep43-ds3l g.skill 4 gb 800 mhz pi 9800 gtx+ 512mb 50c load corsair 550 psu
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום כולם יש לי בעיה בכרטיס מסך יש לי מארז עם 4 מאווררים שנים מצוים אוויר שנים מכנסים זה שהוא במצב רגיל לא משחק לא כלוםלא עשיתי OC) בבקשה עזרה תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, עד לפני שבועיים היה לי את הלוח אם של MSI MS-7267 . מעפן ביותר שתומך עד 2GB RAM ... לפני שבוע שידרגתי ל ASUS P5G41C-M LX עכשיו זו הבעיה ... בלוח אם הקודם הגעתי עם המעבד לOC של 2.30 ועם זה אני בקושי מגיע ל 2.30... אני צריך להגיד תודה שהבעתי ל 2.26 וגם זה בקושי למה לעזאזל ? ( אם לא מתאים לפה תעבירו בבקשה )
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חשבתי לקנות את השילוב הזה: DFI Lanparty UT X58-T3eH8 I7 930 G.Skill DDR3 Trident 3GB Tri Channel 2000MHZ 3GBTD CL9 הכול יעלה לי ביחד 3000 שקל יש לי ספק HEC 475 W וכרטיס מסך אני קונה במפרד כולל בלוקים לקירור מים עכשייו השאלה שלי אם הלוח או המעבד מוגבלים בOC , ואם הזיכרונות האלה שווים תחיר שלהם 560 שקל,או משו שם לא משתלם יחס תועלת מחיר..
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כבר כמה פעמים יצא לי לראות שהמאורר בקירור לא מסתובב.....אבל איך שאני נותן לו דחיפה קטנה עם היד הוא מתחיל להסתובב....האם יש לו מנגנון כלשהוא הוא שהוא פשוט נידפק..? וגם כשהוא מסתובב...הוא מסתובב יחסית נורא חלש. יש תוכנה כלשהיא להגברת המהירות? יש לי I5 במנוחה הוא 38-40 בעומה (משחקים) הוא 52 האם זה סבבה ? תודה.
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי קודם כל, אין לי שום ניסיון ואף פעם לא ניסיתי לעשות OC. אני מחפש תוכנה קטנה שתעשה OC ממש ממש קטן למעבד שלי כדי שאני אצליח להריץ משחק מסויים, בלי יותר מדי לקרוא וסיבוכים. המעבד: AMD Athlone 64 Provessor 3200 2.00 GHz ווינדוס 7. תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
סתם מתוך סקרנות, למה יש לי פערים כל כך גדולים בין מהירות קריאה לכתיבה?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
זה לוח אחד http://www.bernard.co.il/product.asp?productid=262 וזה השני http://www.pcdepot.co.il/sale.asp?pid=88&salenum= ואם בכלל אפשר לעשות אוברקלוק לשני כי הבנתי שאי אפשר. ודבר שני שרציתי לשאול שאני עושה אוברקלוק אז אני מעלה את ה fsb של הלוח או את המגה הרץ של המעבד עד למהירות (fsb) שבה הלוח תומך? כי קראתי הרבה מדריכים ולא הבנתי אז אני אשמח אם תענו לי על זה פה..
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב יחסית חדש אני מנסה לעלות את מהירות המאוורר ואני לא מצליח בתוכנה speedfan אין את האפשרות של הפאנים קיבלתי עם הלוח תוכנה שנקראת Intel® Desktop Utilities וגם אין אפשרות של העלאת מהירות...... יש למישהו פתרון לקירור יותר אינטנסיבי של המעבד ללא צורך בהחלפת המאוורר? או תוכנה חלופית?
-
- 5 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אני עומד לקנות מחשב חדש עם מעבד I5 750 כרגע אני חושב על שני קירורים למעבד הזה: Scythe דגם Kabuto SCKBT-1000 או Scythe דגם Zipang SCZP-1000 האם שניהם ברמה מספיק טובה למעבד שכזה ונחשבים לשקטים(שזה חשוב לי)? שאלה נוספת - אני מתכוון לקנות מארז של COOLERMASTER CM590 שבאים עימו שני מאווררים. האם ניתן להסתפק בהם ועדיין לשמור על רמת קור סבירה ועל שקט? תודה.
-
- 3 תגובות
- 788 צפיות
-
-
עריכה: החלפתי קירור לאחד טיפה יותר גדול ושמתי משחה טרמית איכותית והטמפ' יציבות על 102-106 מעל' [עם OCCT]. השאלה היא האם זה בסדר או שבכל זאת כדאי לקנות קירור עוד יותר איכותי [פלטות נחושת]? לאיזו טמפ' אני אמור להביא את זה? 80? *במנוחה זה יושב על ה-50. ובקרייסיס על הגדרות מקסימליות בלי AA בDX10 על 1050*1680 כשהכ.מסך עובד על 98% הטמפ' של הVDDC עומדת על 86-87. הנה תמונות של הטמפ' במנוחה לפני החלפת הקירור על גבי ה-VDDC: זה מה שקורה במאמץ של OCCT ברזולוצית מבחן של 1280*1024 לפני החלפת הקירור על גבי ה-VDDC [שימו לב לטמפ' המפחידות של ה-VDDC]: מה עם להחליף את הקירור שלהם בזה: http://www.sidewindercomputers.com/enbmfocobgar.html ולשים MX-2 בתור דבק?
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי, קניתי קירור מבית AC דגם ACCELERO TWIN TURBO PRO ואחד ההיטסינקס של הזיכרונות העליונים בכ.מסך לא נדבק. הדבק דפוק\יבש. השאלה היא האם אני יכול לשים את המשחה MX-2 בתור דבק. האם זה יחזיק את הקירור\היטסינק כמו שצריך [זה יושב הפוך, ככה שזה חייב ממש להידבק]? בתודה מראש!
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-