אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
לידידה שלי יש מחשב פשוט מבוסס AMD בגלל חוסר הניסיון שלי עם מערכות כאלו אני שואל אם הטמפרטורות האלו הן הגיוניות: (מצורף קובץ) המערכת מבוססת AXP+2200, Chaintech 7NIF2 nForce 2, וWD40GB7200. חשוב רק להגיד שהמארז לא מאוורר מאוד (שני מאוררים 80 רגילים) ופולט חום לא נורמאלי. הHSF על המעבד הוא Spire FridgeRock תודה לתושבתכם המהירה
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מתלבט בין 3 גופי קירור: http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=1692 http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=2199 http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=752 מה עדיף לOC? ומי יותר שקט?
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים. שידרגתי קצת את המערכת הישנה שלי למערכת לא כל כך חדשה, אבל בכל זאת הצלחתי להגיע לתוצאות יפות ביחס לכסף שהשקעתי - אז הנה התוצאות: מה אתם אומרים ? אני כנראה יכול להמשיך לעלות מהירויות, אז אעדכן בקרוב . עריכה - שחכתי לציין שהמחשב שהשתמשתי בו נמצא במפרט מחשב במהירויות הבאות - מעבד - 2530MHZ על מתח 1.70 (המתח ב CPUZ לא נכון). לוח אם - 240 באס זיכרון - 480 קאס 2.5 כרטיס מסך 465\710 [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום, זה המצב של המחשב שלי אחרי ריסטרט ללא ביצוע אוברקלוק - http://www.zshare.net/image/19633618ded91208/ אני חושב שזה חם מדי, רציתי לבצע oc ואני מפחד בגלל שאחרי שעשיתי oc המעבד די התחמם (לא במאמץ) - http://www.zshare.net/image/19633708cbec9843/ איך אני יכול לפתור את זה? המפרט שלי זה לוח אם gigabyte דגם ex38-ds4 מעבד e8400 כ.מסך 9800gtx ספק 400 וואט של antec
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי את לוח של אסוס A8N-SLI ויש על הציפסט מאורר מאוד מאוד מרעיש ומעצבן רציתי להחליף אותו וקיבלתי המלצה זולה ויעילה מאוד מהמוכר שממנו אני קונה בדרך כלל את הדברים: http://www.zalmanusa.com/usa/product/view.asp?idx=65&code=014 השאלה אם זה מספיק ולא צריך גם מאורר בנוסף ? כי אני כם חושק בעתיד הקרוב ב OC... ס"הכ עלות של 60 שקל למוצר מזערי ויעיל (???) זה. שווה ?
-
- 18 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום אני לא הכי מומחה באוברקלוק ואני רוצה לאמר שאני רואה באתר ביצועים שאנשים פרסמו בהישג ה- OC שלהם הם מפרסמים תמונות מהתוכנה CPU-Z ואת זה הבנתי אבל מה זאת התוכנה SUPER PI כל הזמן אני רואה תמונות שלה ולא מבין מילה אחת מהתמונה שמראים בה את ההישג אז תפרטו לי עליה איך אני משתמש בה ואני רוצה שתכתבו לי את זה "בעברית" כי אני לא מומחה תודה !
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בזמן האחרון שמתי לב שהטמפ' גבוהות בהרבה ממה שאני רגיל. לפני מספר חודשים, כשעוצמת המאוורר הייתה 7% , הטמפ' במנוחה הייתה כ 50. אחרי כמה זמן הטמפ' עלו, והטמפ' הייתה 52-4 ברמת אוורור של 32%. ניקיתי אבק, והטמפ' נשארה קבועה, אך עם עוצמת אוורור של 7%. לאחרונה התקלקל המאוורר העליון שלי במארז, ומשום מה הטמפ' קפצו משמעותית. כדי להגיע ל 50 מעלות, אני זקוק ללא פחות מ 70% אוורור. בעבר בעוצמה כזאת הייתי מגיע ל 46 מעלות. על 100% אוורור, הטמפרטורות יורדות לגבול ה 49-50, כשבעבר על עוצמה כזאת הייתי על 42/3 מעלות. יכול להיות שהפסקת המאוורר במארז השפיעה בצורה כה משמעותית על ביצועי כרטיס המסך? לא הייתי מתפלא אם המעבד היה מתחמם, אבל מה כרטיס המסך קשור?
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ואיזה בדיקה הכי יסודית או זאתי שהכי כדאי לעשות? עשו לי אוברקלוק למעבד שלי e2160 ובזמן האחרון חלק מהמשחקים נופלים והמשחק האחרון שהתקנתי, Gears of war מתרקסת על השנייה הראשונה ומציג הודעה של "שגיאה חמורה". ישנו עוד מקרה שגורם לשגיאה והיא מתרחשת בקבצים שנמחקו מהMoorHunt אבל לא נמחקו פיזית, אך זה נראה לי דיי ברור מאליו שיצור שגיאות. בקיצור... נראה לי שיש בעיית יציבות למעבד, אני צודק? ואם כן אולי צריך להוסיף מתח, לא? תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוכש בקרוב מאוד מאוד!!! את ה xp2500 וכמובן אני ינסה לעשות OC הלוח שיש לי עכשיו זה asus a7v333(kt333) s 2 סטיקים של זיכרונות 1 micron 256 pc2700 והשני twinmos 512 pc3200 והייתי רוצה לדעת מה הכי יגביל אותי ב OC??( את ז Micron אני חושב שאני יסיר אבל לא בטוח) (לוח או זיכרונות?)
-
- 18 תגובות
- 878 צפיות
-
-
-
אז כמו שאתם רואים בחתימה/מפרט זה המפרט שאיתו אני מנסה לעשות OC, לוח האם ABIT מגיע עם תוכנה מיועדת ל-OC שנקראת UGURU הבעיה היא כשאני מנסה לעשות OC איתה אני בקושי ואני מדגיש את הבקושי ל-2.6 כי כל דבר אחר לא יציב מאחר והמערכת פשוט ניתקעת, אני יודע שמומלץ לעשות OC מהביוס אבל גם כאן אותם התסמינים ופה זה יותר מעצבן כי אז המערכת אפילו לא מגיע ל-POST ואני צריך לאפס את הביוס, אני יודע שאין לי זכרונות משהו אבל עד כדי כך שאפילו ל-3.5 אני לא יכול להגיע.. ד"א המעבד מגיע לטמפ' של 45-47 לפי EVERST תקין?
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם . אני צריך/רוצה דרמל טוב ב כ 200 שקל . יש ? תודה לכל העונים
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ככה אני רוצה לעשות OC לכרטיס שלי על מנתלהגיע פחות או יותר לרמה של 850XTPE. אני קצת חדש בעניין אז הייתי רוצה כמה הסברים - אני בעיקרון משתמש בתוכנת ה ATI TOOL עכשיו שאני עושה את הOC איך אני שומר על ההגדרות שישארו כהגדרות DEFAULT? בנוסף קיבלתי עם הכרטיס תוכנת OC בשם TRIXX- כדאי להשתמש בה? תודה לכולם
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט הוא כלהלן: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 3800 MHz (9 x 422) Motherboard Name Gigabyte GA-EP35C-DS3R (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Motherboard Chipset Intel Bearlake P35 DIMM1: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) DIMM3: Kingston KTC1G-UDIMM 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz) Video Adapter NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB) ה-OC היציב האחרון שעשיתי היה על 3.6 כאשר המתח היה על 1.38(אם אני לא טועה) ול-NB(אצלי MCH) היה על +0.1V. אני מנסה להתייצב על 3.8 אבל כל פעם שאני מריץ בדיקת…
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, עד היום ראיתי שממליצים לכל קוני iqpc את הגרסא של palit לכרטיס הנ"ל..(4850) הכרטיס עולה 150 שח בגרסא הזאת פחות מכל גרסא אחרת באתר ולכן הייתי בטוח שאני הולך עליה, אבל פתאום ראיתי את ההודעה הזאת: "חבר'ה, לאלא שמציעים את הכרטיס של PALIT... לצערי PALIT כשלו בגדול בגרסא הרגילה שלהם לHD4850. הכרטיס מרעיש ברמות בלתי נסבלות ובנוסף גם חם במידה גדולה... מאוד לא מומלץ" שאלתי היא האם נכון הדבר ואם כן מה האפשרויות שלי? ללכת על גרסא אחרת ב200 שקל יותר? או שיש פתרון לגרסא הזאת? בקיצור, מה אתם ממליצים לי לעשות?(כמובן שאני לא מעוניין בכרטיס חם לא יציב ורועש אם הוא אכן כזה..)
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי...אז אחרי שכל המערכת קירור מים שלי סגורה ותגיע אליי ביום יומיים הקרובים הגיע הזמן של נוזל הקירור הבנתי שמים בסופו של דבר פוגמים במערכת...אז קודם כל למה? בגלל אבנית וכאלה? שנית...איזה נוזל קירור מומלץ? האם יהיה הבדל משמעותי בטמפ' בין סתם נוזל קירור (למשל לרדיאטורים) לבין נוזל קירור יעודי למחשב? יש למישו המלצה?
-
- 18 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני מקווה שזה בסדר שאני רושם את זה פה - אני פשוט אעלה תמונה שתסביר את כל "הטענה" שלי.. והזיכרון.. זה זיכרון של OCZ - GOLD 1600MHZ CL8 - אני יודע שהלוח תומך עד 1333MHZ בלי אוברקלוק אבל פה אני רואה 1066MHZ אני לא מבין למה התדרי שעון נמוכים כל כך - ממש פי 2 ויותר, ובזיכרון.. אומנם לא פי שתיים אבל עדיין, זה ניראה לי מוזר אז החלטתי לשאול לעצתכם.. אגב הלוח שלי זה: Asus P6T Deluxe V2 תודה רבה לכולם.. שיהיה לכם שבוע מצויין, מתן.
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תקשיבו אני ממש מיואש כבר.. למה תמיד שאני מגיע ל2.7 באוברקלוק המחשב לא עולה ?? אפילו הקפצתי פעמיים מתח והוא לא עולה .. השקעתי בזה מלא כסף ובסוף זה לא עובד.. אתם יודעים אולי מה הבעיה? אולי משהו שקשור לזיכרון\תיזמון?? אני יעלה תמונות מהביוס (אחרי האיפוס כמובן כי הווינדוס לא עולה לי ) אשמח אם תגידו לי מה לשנות שמה .. כי אני לא מוצא ת'קטגוריה *System Memory Multiplier (SPD)i אם אין אותה אז איך אפשר להוריד את היחס של הזיכרון ? CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ Motherboard Name Gigabyte GA-M56S-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) DIMM4: G Skill F2-6400CL5-2GBPQ יש לי קירור מוג'ן 2 אשמח אם מישהו י…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, מדובר במחשב חדש, מעבד i3-8300 עם המאוורר של אינטל (נקרא PCG 2015C). לוח אם - Gigabyte B360M-DS3H. בכל הפעלה של המחשב המאוורר מיד מגיע ליותר מ-3000 סל"ד, למרות שהמעבד ב"איידל" והטמפרטורה שלו היא בסביבות 32 מעלות בלבד. ניסיתי להעביר ב-BIOS ל-"Silent Mode", זה לא עושה כלום. לפי ההגדרות ב-BIOS בטמפרטורה הזו גם ב-"Normal Mode" המהירות של המאוורר אמורה להיות בערך 50% - אני לא בטוח כמה זה בסל"ד אבל לא נראה לי שמעל 3000. הרעש בלתי נסבל ☹️ להבנתי הבעיה ב-BIOS, אני צודק? ככה או ככה, מה אפשר לעשות? תודה!
-
- 18 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
שלום לכולם . והינה אני כאן הגשמתי היום חלום , סוף סוף הוצאתי משהו מה 3800+ הזקן שלי . אני חושב זה הMAX שהצלחתי אני להוציא פה .. יותר מכך לא היתאפשר , אי אפשר להעלות עוד מתח הוא לא נותן לי . ב-CRYSTAL CPU ולתמונות : טמפ' מנוחה : מעבד 35-38 לוח 38-43 טמפ' עבודה : מעבד 42 בלחץ ! לוח 47 בלחץ ! קרידיט ל-LEGENDARY_Undertaker על העזרה והתמיכה והתוצאה שהגעתי עד פה . *שימוש ע"י STEP RECORDER בווינדוס 7 , במדריך שנעשה דרכו שעזר לי בפרוייקט !. ושכחתי לציין , שהכל על קירור סטוק !! אוויר כמובן . מאורר של הCPU של TT RC1 משהו כזה - מה שהגיע עם המעבד לפני שנתיים .
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חיפשתי בכל מקום נייסתי כל מדריך והBIOS מעודכנים לאחרון שיצא [לפי מה שבדקתי] ב 9.2.13 גם בתוכנה INTEL EXTREAM TUNING וגם ב BIOS האפשרות לעשות OVERCLOCK פשוט חסומה לי. זה בצבע אפור. ומה שכן אפשר להזיז לא נותן לשנות ערכים כלפי מעלה אני משתמש ב i7-2700K וב DZ68BC של INTEL בבקשה חברים.. בדיוק חיברתי למחשב קירור H60 עם 2 מאוררים על הראדיאטור ב PUSH&PULL ואני מת להריץ לפחות ל 4.5 . עזרה? תמונות : 1. 2. 3.
-
- 18 תגובות
- 10.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם, רכשתי את המארז Enermax Chakra והוא כולל מאוורר 25cm בפאנדל הצדדי, כאשר אני יכול לקבוע ע"י כפתור את כיוון הסיבוב של המאוורר (לשם הכנסת אוויר או הוצאת אוויר) או לכבות אותו לחלוטין. בתחילה חשבתי להוסיף 2 מאווררים של 12cm - אחד בקידמת המארז לשם הכנסת אוויר ואחד מאחור לשם הוצאת אוויר, כאשר מאוורר ה-25cm ישמש להכנסת אוויר. בסופו של דבר שיניתי את דעתי והחלטתי לרכוש בתחילה רק מאוורר אחד של 12cm שיוציא אוויר ולמקם אותו בחלקו האחורי של המארז, ובהמשך להוסיף מאוורר בקידמת המארז במידה ואזדקק לכך. אשמח לקבל המלצות למאווררי 12cm איכותיים ושקטים שמוציאים אוויר, וכמובן שאשמח לעצות אחרות בנוגע לכמות המאווררים וסוגם (הכנסת/הוצאת אוויר). לגביי תקציב למאוורר בודד - אני מניח שסביב ה-…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
טוב חשבתי פתאום למה לא לקנות מקרר קטן לדוגמא מקרר זה http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=29293 ולהכניס לתוכו תמחב מה אתם אומרים הרעיון בר ביצוע ?
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-