עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by IG,

בחיפוש מצאתי רק תשובות של שורה וחצי שממש לא עונות לי על השאלה: תיזמונים- על מה כל דבר (כל אחד מהתזמונים... ה4 מספרים...) משפיע, למה זה טוב להורים אותם ומה השילוב האידאלי (להוריד אחד על חשבון אחר, לא להוריד מעבר לסף מסויים...) תודה. (תעדכנו את הFAQ :-X)

• 10 תגובות
    • 676 צפיות
  2. Started by spongBob,

אוקיי, אני ארכז את השאלות שלי (מצאתי כמה תשובות בחיפוש, אבל הן לא סיפקו אותי). 1.איך משפיעה העלתו של הFSB הנ"ל, על תיזמוני הזיכרונות ועל הזיכרונות בכלל? 2.מהו יחס סינכרוני בין המעבד לזכרונות? (לא ממש הבנתי את החישוב שנעשה).. 3.איזה זיכרונות מתאימים יותר\פחות לאוברקלוק? 4.מה בדיוק קורה כאשר מתבצעת המהרת FSB פשוטה? (האם ביצועיו של המעבד עולים על חשבון הזיכרון?!) סורי אם אני מתקרצץ , פשוט אלו דברים שאני ממש חייב לדעת לקראת הרכישה הקרובה שלי [= אשמח אם מישהו יענה על שאלותיי המעיקות. D:

• 3 תגובות
    • 530 צפיות
  3. אז ככה, בסוף הסתבר לי שאבא ממש ממש קרוב לאיזו חנות מחשבים גדולה שהוא מכיר ב-NY והוא מביא לי תזכרונות ( A-DATA ) לוח ( EP-8RDA3+ ) ומעבד ( Barton 2500+ ) אז ממש קצת לפני שהוא מגיע הורדתי תאוברקלוק כי המאוורר הפריע לי באוזן ועכשיו בא לי לבדוק משהו שונה, התיזמונים הנוכחיים של הזיכרונות הג'נריים שלי הם 2.5-3-3-6 לכמה נראה לכם אני יכול להוריד אותם ללא OC? סתומרת על ההסטוק שלהם. תודה

• 7 תגובות
    • 691 צפיות
  4. Started by Jenia24,

המארז http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_402_2249&products_id=19959 תמונה שלו מבפנים כפי שאתם רואים יש לי 2 מקומות לשים מאוורים השאלה היא איזה גודל. ואיפו המכניס אוויר ואיפו המוציא. כמו כן תמליצו לי גם על זוג המאוורים עצמם תקציב של 40-45 ש''ח למאוור. ורק מפנדס או מקיי אס פי ורעש לא משנה העיקר שיהיו איכותיים ויעשו את העבודה שלהם. תודה מראש

• 12 תגובות
    • 922 צפיות
  5. טוב יש לי כל כך הרבה שאלות אני אנסה לעשות אותם כמה שיותר מסודרות: טוב אני לוקח NF7 nForce 2 Rev-2 טוף? אני לוקח גם מעבד Athlon XP 2100+ טוף? את השאר אני לא יודע. 1)אמרו לי שעם עיפרון מודינג אני יכול לגרום ללוח אם שהוא יוכל להעלות יותר את המתח , זה נכון? זה מסובך? זה עולה הרבה כסף? (לקנות את העיפרון) 2)בקשר למעבד AXP 2100+ הסטפינג של AIUHB זה הכי טוב נכון? איך אני אדע שלא עובדים עלי? (עם הסטפינג) וגם אני רוצה לקנות ליבה של T-Bred B אבל אני לא יודע איפה למצוא אותה, איפה אני יכול לקנות את הליבה הזאת? ואיך אני אדע שעובדים עלי גם לגביה :< (תשמעו יש הרבה מניאקים בעולם ) 3)זכרונות- אמרו לי לקחת Corsair ה CMX של LOW LATENCY (זה 2-2-2) מדגם ה 400MHz DDR...כמובן שמצאתי שיש…

• 3 תגובות
    • 634 צפיות
  6. שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בנושא הבא: אני מתכוון לבסס מחשב על 2 הרכיבים הנ"ל, תוך ביצוע אוברקלוקינג נאה, אבל לא מוגזם - אני לא רוצה כמויות רציניות של חום ורעש. הקירור ככל הנראה יהיה Scythe Ninja (יש לי כבר אחד סגור בחבילה). התקציב לא גדול, ולכן גם בחירת הרכיבים הזו - מעבד ולוח אם לא יקרים עם פוטנציאל גבוה, וזיכרון שבתקווה לא יהיה יקר מדי. ההתלבטות המרכזית שלי כרגע היא בחירת המכפלה של המעבד, ובחירת מהירות הזיכרון בהתאמה. במקור המעבד הוא 200x9=1800MHz. מצד אחד ישנה האופציה להרים את ה-FSB בלבד, סביר שאקבל תוצאה כמו 333x9=3000MHz. מצד שני, ניתן להוריד את המכפלה ולהשיג FSB גבוה ממש, משהו כמו 400x8=3200MHz. עוד לא החלטתי איזה מהאופציות עדיפה. יש שיקולים לכאן ולכאן :s05:…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אהלן וחג שמייח לכולם! בעקבות מספר מארזים מושקעים שראיתי בגלרייה שמדהימה שיש כאן, אני מתכנן את המוד הבא: קודם כל סיום קניית הרכיבים הבאים: Gigabyte GA-7VRXP Mather Board AMD Deuron 1200 MHz Tehrmal Right SLK-600 כנראה אני אקנה עוד שתי TT Hardcano 2. להרכיב הכל ביחד במארז בחדש (יחסית) שיש לי (Compucase super Midi Tower Black). במארז שיש לי יש מאוורר 120 מ"מ מקדימה. אני רוצה לחתוך במקום המאוורר הזה שתי מאווררי 80 מ"מ. - מכניסים אוויר. מאוורר 80 מ"מ בצד הדלת. - מכניס אוויר. מאוורר 80 מ"מ בחלק העליון של המארז. - מוציא אוויר. (כנראה) מאוורר 80 מ"מ בתחתית המארז. - מכניס אוויר. ויש עוד את 2 המאווררי 80 מ"מ מאחורה שהגיעו עם המארז. - מוציאים אוויר. אני מתכוון לעשות למעבד O/C בתקווה…

• 13 תגובות
    • 832 צפיות
  8. אז ככה תעזרו לי תגידו מה אתם חושבים איזה תיכנון יותר עדיף למאוורים? אם יש לכם עוד רעיונות ...את תגידו לא שמתי מאוור מקדימה כי יש לי מארז בעיתי .

• 6 תגובות
    • 591 צפיות
  9. בניתי נגן אורות ( Wave Meter ) שמראה את עוצמת הסאונד. איך כדאי לסדר את הלדים: מפוזרים במארז שכל פעם קבוצה של לדים נדלקים תלוי בעוצמת הסאוד או שלמקם אותם כפאנל ?

• 4 תגובות
    • 694 צפיות
  10. שבוע הבא מגיע לי המחשב החדש אני מתכנן OC , השאלה היא האם הקירור הבסיסי שמגיע מספיק ? ועד כמה אני יכול להגיע איתו? המארז כנראה יהיה COOLER MASTER 830 EVO עם 9 מאווררים ... אגב , הזכרונות הם של G.SKILL 1000MHZ .. אם זה חשוב . תודה

• 8 תגובות
    • 518 צפיות
  11. Started by dotans,

שלום לכולם, בתכנון OC למערכת מבוססת E6300. מפרט המחשב: C2D E6300 @ 1.86GHz + קירור סטוק 2x1GB DDR2 Twinmos 667 5-5-5-15 Gigabyte 965P-S3 HEC 300W ביוס: FSB:DRAM 4:5 Bus 266MHz מה האפשרויות המומלצות ל OC למערכת זו? לאיזה ביצועים ניתן להגיע? תודה

• 4 תגובות
    • 787 צפיות
  12. Started by Kriz,

אז ככה... אני הולך לחרוט את הבלוק אותו תכננו אני וחבר , חשבתי לשתף אתכם בסרטוטים :] ועוד שאלה... החומר אותו אני מעבד הוא אלומיניום , השאלה היא - כאשר המערכת תפעל - באמצעות מים , התיתכן "הזעה"? ( עם ראדיאטור וללא קרור נוסף) לסרטוטים :

• 5 תגובות
    • 697 צפיות
  13. שלום כולם אני מתכנן אובר קלוק למחשב של אח שלי למעבד אז הנה המפרט ספק גנרי 300 וואט מעבד p4 1.8 512k northwood לוח אם משהו לא מוכר של via + קבלים נפוחים ועם חומר צהוב 256 pc2100 של יצרן לא ידוע ------------------------------------------------------------ עכשיו אני מתכנן תזכרון למכור לחבר שלי ולקנות: 512MB A-DATA DDR 500 (ובעתיד אולי אני יקנה עוד אחד כזה ויגיע לגיגה) לתקן תלוח אם עם האחריות אם לא יסכימו כנראה שאני יקנה לוח חדש אבל אני לא יודע איזה לוח לקנות כי אני לא מבין בלוחות לאינטל ואני גם צריך לוח חזק לאובר קלוק, אז אני צריך שתיעצו לי כבר מעכשיו על לוח אם חזק לאובר קלוק לפי המפרט שנתנתי. ספק כוח אני יקנה : Thermaltake - Silent PurePower 410W (W0035) - Passive PFC …

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  14. Started by Ancient1,

זהו. יש . משפך עם חורים - מכוורת - מעל המעבד . נחושת. השטח המתאים מתחתיו על הבסיס (כסף) יחוספס ל"פני ירח" . אולי אני אדביק חוטי כסף קצרים מאונכים לפני השטח . מסביב כנפיים של מאוורר . מודבקות מן הסתם . או "נייר נחושת" כתחליף, מולחם. רווח בין הכנפיים לקיר הבלוק. צנור יניקה במקום כנף אחת. המשפך יצור התזה בלחץ , הכנפיים יצרו זרימה סיבובית מהירה = טורנדו מים. יש עוד אפשרות . כיוון הפוך. שתי קומות. מיים נכנסים בקומה השניה ובקצה מעל כל כנף, חור התזה פנימה לקומה הראשונה. חור יניקה במרכז. כרגע נראה לי שהבחירה העיקרית היא היכן להכניס את המים הקרירים יותר.

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by nice,

בימים האחרונים החלטתי לאור תוספת תקציב פתאומית לסדר סוף את זרימת האוויר במארז המטורף שלי. את זרימת האוויר כפי שרואים בתמונות קשה מאוד לסדר בגלל שניורון (יצרני המחשב הארורים) החליטו שזה יהיה חכם לקרר רק את המעבד,ולהשאיר את האוויר החם בחלק העליון של המארז. יצירת חורים חדשים למאווררים היא אפשרית ומעשית. זכרו גם שהאוויר הכי קר מגיע מלפנים המארז (צד שמאל) בגלל שאחורי המארז נמצאים מתחמת לשולחן. נ.ב. בתמונה האחרונה מלפני החלק המחורר נמצא בדרך כלל פלסטיק כך שהאזור חסום לזרימת אוויר [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 887 צפיות
  16. Started by yuvalkob,

חשבתי לעשות מוד למחשב שלי (בפעם הראשונה) הרעיון שלי הוא לחרוט על הדלת של המארז צורה של כנפי טייס (כמו בחתימה שלי) שהקטעים האפורים יהיו ריקים. והמגן דוד הכחול באמצע יהיה גריל למאורר. ביחד עם לדים כחולים נראה לי שזה יצא יפה. עכשיו בגלל שזו הפעם הראשונה שלי אני רוצה לשאול כמה שאלות: קודם כל האם הרעיון טוב? איך כדאי לי לחרוט המארז (לייזר לא בא בחשבון בגלל העלות הגדולה)? אפשר אולי להשתמש בסכין חדה (כמו סכין יפנית?) תודה!

• 4 תגובות
    • 635 צפיות
  17. Started by BeNzZy-BoY,

טוב אז תכננתי כבר מוד לספק ובגדול זה מה שאני מתכנן שיצא בסוף : http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1742&cat=67&page=1 מה שאני עושה זה בעצם מוציא מהספק שלי את החלק העליון (זה שעשוי מפלסטיק כתום בקישור).. ומכניס במקומו את החלק שאני הכנתי מפרספקט מה שאני הכנתי זה יצא 3 חתיכות של פרספס (2 צדדים ולמעלה) ואני פשוט אחבר אותם לחתיכה אחת.. עכשיו , תכננתי להדביק אותם על רובה סיליקון רק מה אני לא יודע אם הסיליקון יעמוד בטמפרטורות גבוהות ובחום גבוהה.. אז מי שיש לו ניסויון בזה אני אשמח לדעת קצת תגובות על החומר.. עוד משהו.. הפרספקט שלי הוא שקוף.. יש דבר כזה פרספקט בצבע ? או שאולי אפשר פשוט לשבוע את הפרספקט בצורה כלשהי כדי שיהיה יותר מעניין ?

• 11 תגובות
    • 826 צפיות
  18. Started by JohnClark,

שלום אני קונה מחשב חדש והחלטתי לקנות מארז זול להתעלל בו קצת... אני מתכנן לקנות את המארז הזה: http://www.pch.co.il/docs/pd1035676505.htm Compucase-HEC Super Midi Tower CI-6919 BLACK Front USB 300W Case למי שאין כח להיכנס ללינק זו גרסאת הTower של הקומפיוקייס הפופולרי... אה וגם אני לוקח מהמחשב הנוכחי שלי איזה 3-4 מאווררים ג'נריים שלחלק אין בכלל חיבור מולקס מקבלים אותו עם מאוורר 120 מ"מ באחורי המארז. מקדימה יש מקום לעוד שני מאווררי 80. אני מתכנן לעשות לו חלון (יש לי את הכלים המתאימים). איזה עובי פרספקס כדאי? אבא שלי השיג לי לוח של 45x45 בעובי 4 מ"מ... זה סבבה או עבה מדי? אני מתכנן גם לשים קתודה ירוקה... יתאים לשחור של המארז אני צריך קירור טוב על כרטיס המסך (הוא די…

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  19. פרסמתי בפורום לוחות-מעבדים-זכרונות בקשה להמלצה על לוח אם שיאפשר לי OC סולידי אבל אפקטיבי ל-E6400 ולא יהיה יקר מדי (כי אז כבר יהיה שווה לי פשוט לשדרג את המעבד). העניינים קצת הסתבכו כשהתחלנו לדון במכפלות ו-FSB. פתאום הבנתי שגם הזיכרון יכול להגביל את ה-OC של המעבד. הנה הציטוט של ההודעה האחרונה (הסבר מצויין שיכול לסייע לרבים כאן בפורום): ציטוט של: smalul ב אתמול בשעה 18:28:35 הזיכרון הבסיסי שמתאים למעבדי הקונרו הוא זיכרון שעובד ביחס 1:1 מול ה BUS. ה BUS במעבדי הקונרו הוא 266MHz, ולכן זיכרון כזה יהיה DDR2 בתדר של 533MHz (התדר האמיתי של הזיכרון הוא 266MHz, והתדר האפקטיבי הוא 533MHz כי מדובר בזיכרון DDR) הזיכרון המקסימלי שיכול לעבוד בלוחות האלו הוא זיכרון שעובד ביחס 1:2 מול ה BU…

• 0 תגובות
    • 486 צפיות
  20. Started by ShadowFlame,

שלום לכם. למשך השנה האחרונה (בערך), שהיא בעצם כל התקופה שבה ידעתי על מודינג, הרעיון (של מודינג) משך אותי מאוד... העובדה שיש לי מארז מגעיל ג'נרי מצופה בבועת פלסטיק תמיד הרתיעה אותי, ולכן עד שלשום, כל מה שעשיתי היה הכנת כבל IDE עגול אחד (שלא השתמשתי בו), והתחלת ההכנות לכבל שני (שמעולם לא סיימתי אותו...) לפני יומיים-שלושה, התחלתי שוב להתעניין בנושא המודינג, ולקרוא המון מדריכים בכל מיני אתרים... ביניהם, מדריך נוסף להכנת כבלי IDE עגולים, בשיטה אחרת, שנראתי לי יותר פשוטה ונחמדה. אז אתמול החלפתי את אחד מכבלי הIDE בעלי 40 הפינים שלי בכבל מעוגל בתוצרת ביתית, והיום גם את השני. אבל אני לא אסתפק רק במארז עם זרימת אוויר בריאה... לא ולא... אני רוצה גם שתהיה לזרימת האוויר הזו מטרה,…

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by snogoo,

אני מנסה לעשות OC למחשב שלי ואני מחפש אינפורמציה לגבי העבודה עם ה DRAM בביוס אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר קצת מה הולך שם מה זה ה CAS ו ה RAS ואיך משחקים שם עם ה TIMING מה העקרונות לתיקונים שם (עדיף יותר קלוק או פחות ומה זה משנה) ? ומה המתחים המומלצים לעבוד איתם ב DRAM כי כרגע המחשב שלי מכוון ל 3.4V תודה מראש

• 4 תגובות
    • 533 צפיות
  22. Started by MONORAIL,

יש לי P-III 800 עם לוח אם של MSI. יש תכנה טובה לניטור טמפ' מעבד? איך אני יודע אם יש לי חיישן טמפף בכלל? תודה על הסבלנות...

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  23. אז ככה. אחרי שהחלטתי אחרי שיקולים מרובים לא לקנות מחשב חדש מבוסס AMD, נשארתי עם המחשב הישן שלי (PENTIUM 3 450 MHZ SLOT 1, לוח אם מגעיל של LUCKY STAR או משהו כזה, 256 MB זיכרון SDRAM ו MSI GF4 חדש שקניתי כי שרפתי את הקודם) והוולקנו 7+ שתכננתי לשים על המחשב החדש שלא קניתי בסוף. לא רציתי לבזבז את הוולקנו אז אמרתי ננסה להתקין אותו על PIII שלי. היה לי ברור שזה לא מתאים לסלוט 1 אבל אמרתי ננסה אולי נמצא איזה שפצור. אחרי נסיונות ארוכים הגעתי למסכנה שאת ה HS אין מצב שאני מצליח לחבר, אז נשארתי עם הקודם (רק החלפתי את הפד במשחה טרמית), ושמתי את המאוורר של הוולקנו עליו (גם בשפצור עצבני ביותר, לקח לי המון זמן לחבר את זה כמו שצריך כי גם הייתה בעיית מקום בגלל שהמאוור גבוה מדי ונוגע בספק …

24. Started by e-r-a-n,

מכיוון שהמאוורר המקורי שבא עם הכרטיס הרעיש מדי, החלטתי לשים קריסטל אורב במקומו.. הסרנו ( אני ו Component ) את ההיטסינק המקורי שהיה על הכרטיס (שמרוח בחרא לבן ונראה כמו פלסטיק שצבוע בספריי, כמו האקדחים עם האורות והקולות של פעם, אקדחים של מכבי אש משטרה וכו') מרחנו את הארקטיק סילבר 3, אך כשבאנו להרכיב את הקריסטל אורב, החורים בכרטיס היו צרים מדי. הבאנו חוט נחושת (מבודד!) והדקנו איתו את הקריסטל אורב על הכרטיס. בנוסף עשינו סדר בכבלים במארז, הנה כמה תמונות: המארז - לפני: בלאגן גדול כנ"ל הכ. מסך - לפני: היטסינק פלסטיק!!!!!!!! ----------------------------------------------------------------------------------------- המארז - אחרי: הכ. מסך - אחרי: שימו לב במ…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by TZuKi,

יש לי וודו 3 (אז מה!!! עוד אין לי מחשב חדש!! אז אני מ***ין!!! ), עכשיו הוא מתחמם רצח (עזבו מאוררים כרגע.... אני עסוק עם דברים אחרים במחשב יותר מדי...), וזה כשהוא לא עושה משהו מיוחד.. במנוחה, אם תרצו. יש לו צלעות קירור שחורות כאלו, לא שוות מי יודע מה. מי שזוכר מצאתי מחשב, והיו לו צלעות קירור כחולות, יותר גדולות, גם יותר יפות, ניסיתי להוציא את הצלעות הישנות, אבל אני מרגיש כאילו אני תולש אותם, פחדתי להרוס, לכן אני בא אל מועצת החכמים, ושואל - הכיצד?

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים