עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכם... אני חדש כאן בפורום, אך מאז ומתמיד היה לי עניין בחומרה ותוכנה בפרט... בקיצור, יש לי בעיה. בעת כתיבת הדיון הזה, בשימוש עם המחשב הזה: Pentium4 3.0GHz LGA775 עם לוח אם של אסוס P5GDC זכרונות 2*256MB DDR2 בקיצור, בעת כתיבת הדיון הזה, אחרי ריסטרט, כאשר שום תוכנה מלבד האקפלורר ואברסט, טמפ' הכרטיס מסך 7C, לוח אם 29C, והמעבד על 60+- עכשיו, זה מאוד מטריד. אי אפשר לעשות כלום בבת אחת, שכן המעבד יגיע ל72. אני אשאוב אבק יותר מאוחר, בדיוק כמו שעשיתי חודש שעבר, ואבדוק את המשחה הטרמית, בדיוק כמו חודש שעבר. אני מניח שכל אלה יקחו אותי בחזרה ל45 מעלות הרגיל שבדר"כ יש לי, אבל בעת משחקים זה יקפוץ שוב ל60... פעם שעברה שזה קרה, בדקתי והמעבד היה על 82 מעלות. זה היה בגלל אבק, ולאחר מכן …

• 0 תגובות
    • 518 צפיות
  2. Started by ed1,

יש סיבה שלא לקנות את ה-AeroCool AATK0188 II שהוא קצת יותר יקר מה-Spire 5U213C1H3G FridgeRock AMD שבמפרטים המומלצים (עבןר מעבד XP 2200+)? פשוט זה לא מופיע כאופציה ב-ZENIT ואז לא ישתלם להוסיף דמי משלוח רק עבור חלק שעולה 50.

• 0 תגובות
    • 581 צפיות
  3. Started by asaf_azar,

מזה מכפלה של מעבד,באס של מעבד ולמה אומרים ש400 בבאס זה הכי גבוהה(הבאס לא אמור להיות 1066 לדוגמא בC2D)? והאם זה משנה באיזה שבוע או משהו כזה המעבד יוצר? קיצר אפשר כמה שיותר מידע על זה כי מהמדריך באתר ממש לא הבנתי ומה גם הוא נעשה על AMD ואני מתכנן לעשות OC לE660. תודה לכל העוזרים חחח קצת חפרתי...

• 0 תגובות
    • 412 צפיות
  4. Started by fit3,

קודם כול המון תודה לכם אנשים אבל השאלה מה עדיף ?Thermaltake BIG Typhoon 4 IN 1? ל ?Zalman 9500 Cu LED? ??? ואני יודע ששניהם מתאימים לסוקט 775 שזה הלוח שלי השאלה שלי האם בטוח לא תהיה לי בעיה עם הגודל שלהם בתוך הלוח???? שוב הלוח שלי הוא Intel Cherry Creek D915PCY אני יודה מאוד למי שיוכל לעזור לי...

• 0 תגובות
    • 401 צפיות
  5. אני כנרא בעתיד הקרוב עם בוא הקיץ יחליף את הקירור ה STOCK של SAPHIRE למשהו טוב יותר הנה כמה מאוררים עם יחידות קירור: http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=1&artpage=574&articID=149 מה שמפחיד אותו זה הפירוק וההרכה של היחדה. קראתי הרבה על אנשים שתלש את המאורר יחד עם הליבה, חיממו את הכרטיס עם מייבש שיער, הקפיאו את הכרטיס ומה לא. אני רוצה להבין אחד ולתמיד איך אני מנתק את המאורר?העניין של ההרכבה לא כולכך מתריד אותי אני פשוט רוצה לדעת והאם היחידות קירור המפיעות בלינק הנ"ל יתאימו ל9600XT שלי? תודה L.A

• 0 תגובות
    • 526 צפיות
  6. שלום, הובכן רציתי לשאול איזה פאן באס הכי מומלץ לקנות, אני מעוניין לשלוט על המאווררים שלי שבמחשב בימיוחד על איזה שניים רציניים שעושים מלא רעש (termaltake smartfan 2 80mm & enermax ball bearing 120mm) אפשר לומר שבלילה זה קצת מעצבן הרעש הזה של המאווררים ולכן לא נוח להשאיר אותו דלוק. בכל אופן אשמח לקבל הצאות לפאן באס איכותי וטוב.

• 0 תגובות
    • 702 צפיות
  7. איפה אני מוצא מאוור מחליף צבעים של 80MM? אני רוצה משהו בסביבות 50-70 ש"ח שקא כמובן.. תודה

• 0 תגובות
    • 488 צפיות
  8. Started by shmulikg,

מה הכוונה שכשאומרים בדביק של טמפ' ממומלצות ש P4 NORTHWOOD לא צריך לעבור את 45 במאמץ עכשיו השאלה שלי היא כמה אחוזים של מאמץ כי כשאני מריץ 2 PRIME 95 הוא על מעלות-50 ( שימוש100%)

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  9. Started by יניב51,

ראיתי תוצאות טובות של אנשים עם מוד עיפרון, חשבתי אולי גם לי זה יעזור ב OC... השאלה שלי היא: במידה ומשהו לא הולך טוב בזה וקורה משהו לכרטיס (לפני ביצוע אובר - ז"א לפני כל זה אני מחזיר אותו למהירויות סטוק ) יש מצב שעולים על זה דרך האחריות שיש לי? ( כרטיס של לידיטק ) אשמח אם תענו לי (:

• 0 תגובות
    • 484 צפיות
  10. לפי וויקיפדיה יש לו TDP השווה ל-68.3 וואט. קניתי את המחשב המבוסס על המעבד הנ"ל לפני למעלה מ-3 שנים והוא הגיע אליי מ-KSP בתוך מארז עם אוורור צדדי(המארז הפופולארי של HEC). אני שוקל אופציה לשים לו דופן צדדי ללא האוורור ואת הדופן הצדדי המקורי לשים למארז אחר שמחזיק בתוכו מעבד pentium D820 שהוא בעל TDP השווה ל-95 וואט.

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  11. Started by -Nike-,

שלום, אני מעונין לעשות OC למעבד והתחלתי בתהליך לפי המדריך שיש באתר אך הביוס שלי קצת שונה ואני לא מוצא את משצריך. דגם הלוח שלי הוא : K8NF9 Ultra אז משארך OC אם הלוח זה או שיודע את הביוס הזה בבקשה שינכה אותי .. תודה רבה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 383 צפיות
  12. אהלן, יש לי מארז antec p101 silent ,כאשר רק צמד כלובי האחסון התחתונים מורכבים. הוא מגיע עם 3*120 מאווררי סטוק מקדימה ו1*140 מאחורה. יש להם שני מצבים..במצב החזק הם קצת רועשים לי (התמיכה הראשית של אנטק לא יודעים לספק עליהם שום נתונים מעבר למהירות סיבוב של 1500 rpm). אני רוצה להחליף אותם במאווררי נוקטואה- 3* nf-s12a pwm ואת האחורי ב nf a14 pwm.. האם יהיה שיפור ברמת הרעש והקירור(גם אם ברמת ה1-2 מעלות)? האם יש המלצה על מאווררים אחרים? A12x25 יעשו עבודה טובה יותר?כי נראה שעם מהירות סיבוב של 2000 rpm הם יהיו רועשים הרבה יותר.. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 682 צפיות
  13. Started by shovel_xxx,

התחלתי לעשות OC למעבד ב SYSTOOL וכל פעם שאני מגיע לסביבות ה 214 FSB כשאני עושה STREES TEST הוא רושם שיש ERROR ( ניסיתי כמה פעמים ורוב הפעמים הוא קורס לי כשהוא מגיע ל 214 ) ואני הגבלתי אותו למתח של 1.4 V ויש לי BT מורכב עליו הוא 33 מעלות ללא מעמץ ועל מעמץ הוא ב 38 - 39 ואני לא יודע למה זה ככה יש לי לוח אם של GIGABYTE GA-K8NF9 מישהו יכול לעזור לי בבקשה!

• 0 תגובות
    • 449 צפיות
  14. מעבד E4400 ללא אוברקלוק מארז Antec sonata 2, זקוק למאוורר קדמי. בתקציב נמוך. תודה נ.ב. אני קונה מ skypc אז אשמח להמלצות משם.

• 0 תגובות
    • 423 צפיות
  15. Started by MishaK,

נושא זה הועבר לפורום [link=http://www.hwzone.co.il/cgi-bin/YaBB/YaBB.pl?board=os&action=display&num=1003519682&start=0]מערכות הפעלה[/link] על ידי TheWizard

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. יש לי AXP2500+ סוקט 462 [A] חשבתי אולי לשים לו את ה-BT בקומבינה או שזה נכנס? ואם לא מומלץ הBT מה כדאי למעבד הסחאלה הזה חחח? אני רוצה שיהיה שקט במיוחד ועם הביצועים הטובים ביותר לא יכול לעבור את ה-250 שקל... -תודה!

• 0 תגובות
    • 464 צפיות
  17. Started by Yaron-Cohen,

חשבתי שאני בפורום לוחות אם

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  18. Started by wow,

E6600 P5B DELUXE X1950XT LIBERTY 620W ST 2X1024 CL2 קירור מים מכפלה 9 באס 305 סה"כ 2745MHZ איך שאני מעלה עוד טיפה את הבאס הוינדוס עולה אבל נתקע. הגדרתי לפי המדריך הזה עכשיו אני גם רואה שהטמפ' שלי של ה-CPU היא 81 ושל ה-CPU 1 ו-2 היא 33 ו-35 בהתאמה. מה הולך פה ?

• 0 תגובות
    • 586 צפיות
  19. שלום לכולם ברשותי מעבד פנטיום 4 2.0 GHZ 256 RDRAM לפני כמצה זמן ביצעתי אוברקלוק עד 2.3 ובדקתי עם התוכנה פריים ועברתי את כל המבחנים אך לאחר כמה ימים פתאום המחשב אלא נדלק כנראה קצר. קיבלתי את המחשב מתיקון וניסיתי לעלות שוב את האוברקלוק אך ללא הצלחה הווינדוס נדפק הורדתי את האוברקלוק ופירמטתי. כעת הכל עובד כראוי. כשהמחשב היה באוברקלוק המעלות לא עברו את ה-48 במנוחה (במעבד) .לוח האם שברשותי הוא: MSI 850 Pro5 (MS-6545) אין באפשרותי לשנות את יחס הזכרונות מעבד ואין באפשרותי לנעול pci/agp מכיוון שאין לי את האפשרות הזו בביוס. העלתי את האוברקלוק בעזרת הביוס כאשר במקום שבו שיניתי היה כתוב 100 אני העליתי ל115 וקיבלתי 2.3. כעת אני מעוניין להחזיר את האוברקלוק כי המחשב שלי כר לא מה שהוא ה…

• 0 תגובות
    • 384 צפיות
  20. ניסיתי איך שהו להוריד את זה אם קליפסים לא הצלחתי

• 0 תגובות
    • 487 צפיות
  21. Started by habarbash,

שלום יש לי מעבד סלרון 2GHZ ( נורטווד ) ואני ממהיר אותו , הבעיה שאני יכול להעלות רק את הFSB , ומתי שאני מעלה המחשב עובד בסדר אבל אחרי שאני מפעיל מחדש המחשב משמיע BIP ארוך וזהו נאדה , אני צריך לעשות RESET שוב ואז לשנות את ההגדרות לברירת מחדל . הכפלה : 20 ( נעול ) FSB : 100 אני יכול להעלות אותו עד ל 132 . לוח : EPOX P4M222A . 2: מה זה PCI Universal ?? תודה רבה .

• 0 תגובות
    • 554 צפיות
  22. שלום לכולם. אני כרגע בתחילת פרויקט בניית מארז (לא הראשון שאני בונה) והפעם אני לא חוסך בזמן והשקעה ואני מתכנן סה"כ 2 מאווררים (בנוסף לזה שעל המעבד) לקירור המארז. שניהם יהיו 120 מ"מ ויותקנו בתוך המארז ולא על אחת הדפנות (וזה בכדי להקטין את הרעש). כמו כן אני מתכוון להתקין אותם עם משככים מגומי להורדת הרעידות ורעש מהמארז. למרות כל זה אני מחפש מאווררים טובים (עם מיסבים אמיתיים ולא משהו מפלסטיק) ושקטים. אני לא צריך שיעבדו בצורה מהירה מאוד בייחוד בגלל הצורה שבה הם יותקנו. (מאוורר אחד יקרר את הדיסקים הקשיחים והשני יזרים אויר לכיוון המעבד בתוך שרוול מפלסטיק). מה שאני רוצה לדעת בעיקר זה שמות של חברות ואם אפשר גם של דגמים טובים. לדעתי מחיר של עד 100 ש"ח למאוורר נסבל מבחינתי. תודה מראש…

• 0 תגובות
    • 634 צפיות
  23. Started by yanukav,

אני מנסה כרגע לבנות מערכת שקטה לחלוטין (עד כמה שאפשר) שתשמש אותי להקלטת אודיו. לוח האם שלי הוא p4p800 se של asus. ומעבד pentium-m עם ct-479(מתאם מעבד של אסוס). בגלל החום הנמוך שמספק המעבד (27w) אני חושב לעבור לקרור פסיבי לגמרי. הבעיה היחידה היא שגם heatsink פסיבי דורש תנועת אוויר מינימלית. אני רוצה להמנע ממאוררים או רכיבים אקטיבים אחרים שיגרמו לרעש כלשהו. כרגע המאורר היחידי יושב על המעבד, ושאר המערכת פסיבית לגמרי (חוץ מהארדיסק-כמובן). הרעיון של heatpipe נראה כרגע כמתאים ביותר, אך כל החברות מוכרות את מערכת הקירור שלהם ביחד עם המארז (במקרה הטוב -רוב הזמן all-in-one)ואני לא מוותר על ה pc-v1000b lian-li שלי. האם יש חברה שמוכרת מערכת heatpipe שלמה (heatpipe+heatsink+radiator)…

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  24. האם ניתן לשלוט על מהירות המאווררים בלוחmsi neo p965 תודה מראש על התשובה

• 0 תגובות
    • 412 צפיות
  25. Started by Omri4u,

אני מתכוון לקנות מעבד INTEL P4 2000A Fsb= 100 * 4= 400Mhz ואני רוצה לבצע O/C רצחני למעבד הזה אני מתכוון לקנות מפזר חום קטלני וגם המאז שלי הוא Full Tower מאלומיניום כך זה גם ישפיע על המעבד תיהיה זרימת אוויר טובה במארז ואני רוצה לעלות את מהירות המעבד ל 3000Mhz ואת הFSB לעלות ל 533 ע"י ידי זה שאני יעלה את ה Fsb מ100 ל133 ואז זה יצא 533 אגב בקשר לזיכרון עוד לא החלטתי נגיד ואני קונה DDR400 אז הוא לא שווה כלום כי אף ציספט לא יכול לנצל אותו עד הסוף מישהו יודע מתי יוצא ציספט שיתמוך רשמית ב DDR400 עבור מערכת מבוססת אינטל ועוד דבר מצטרע פשו עד עכשיו רציתי לקנות Amd והתעניינתי בהם עכשיו אני התחלתי להתעניין באינטל והבנתי עליהם יותר לכן קשה לי יותר להחליט אגב אפשר כתבה שעושה …

• 0 תגובות
    • 691 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.