עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by nitzanzb,

אתם כל הזמן מדברים על נגדים משתנים של 100 אוהם, למה? הם לא יותר יקרים מלקנות נגד יעודי אחד? הרי, אם נניח ידוע לנו שהלד יעמוד בזרם של 0.2A (לצורך הדוגמא) ויש לנו מקור מתח של 5 וולט הרי שחישוב פשוט לפי חוק אוהם יראה לנו V=I*R R=v/I=5/0.2=25 כלומר נגד של 25 אוהם יספיק לנו בהחלט לא??

• 10 תגובות
    • 993 צפיות
  2. Started by needacomp,

שלום לכם, קיבלתי את כל המפרט והחלטתי כי המחשב יחזיק מעמד לתקופה ארוכה, אזי כדאי להשקיע בקירור טוב כבר עכשיו. הדברים החשובים פה הם: 1. מעבד i7-4790K 2. לוח אם Gigabyte Z97X Gaming G1 3. זכרון Crucial Baslistix Tactical 8*2GB. 4. כרטיס מסך EVGA 780 SuperClocked עם 2 מאוררים. 5. מארז Deep Silence 1 עכשיו חשבתי שהקירור אוויר (אין לי רצון בקירור אחר) הכי טוב בארץ (חבל שלא מוכרים את המקררים של Phanteks) הוא ה NH-D15, אבל מה הבעיה... ברשימת תמיכה רשום שהוא גדול מדי ויחסום את הסלוט הראשון של ה PCIE: http://www.noctua.at/main.php?show=compatibility_gen&products_id=68&lng=en#LGA1150_Gigabyte אבל בספרות של הלוח אם רשום שמומלץ לשים את הכרטיס הראשון (יש לי רק אחד) בסלוט הכי קר…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  3. Started by ORrrr,

שלום לכולם. פתחתי את המארז שלי והסתכלתי על גוף הקירור של המעבד, וראיתי שהמאורר קצת אפור יותר מאשר הוא היה בהתחלה... תפס אבק.. גם הגוף עצמו ראיתי קצת התאבק.. אז מה שאני רוצה לדעת זה, איך אתם מנקים את גוף הקירור שלכם, האם צריך להוציא אותו ובכל פעם למרוח מחדש את המשחה הטרמית.. בקשר לגוף הקירור, עם מים? איך אתם מנקים את המאורר.. האם אני צריך להוריד אותו מגוף הקירור? ובכלל כל מה שאני צריך לעשות כדי לקבל שוב את מקסימום היעילות ראוי לציין כי עוד לא יצא לי לעשות זאת, ולכן אני שואל את כל השאלות האלו.. יום טוב

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by hardtwiker,

מצאתי באתרים רבים מדריכים שמסבירים בדיוק איך לעשות טוויקינג לCPU, איך להרכיב מאווררים חדשים וכו' וכו'. הבעיה היא שכשהם הגיעו לקטע של האוברקלוק עצמו, הם סיכמו אותו בכמה משפטים- שינוי מהירות בFSB ובBIOS וגם הוסיפו ADVANCED OPTIONS. לי אין מושג מהם כל המושגים האלו ואיך אפשר בעזרתם לעשות אוברקלוק לCPU. לכן, האם מישהו יכול להביא לי בבקשה מדריכים אשר מסבירים מ-א' עד ת' את תהליך האוברקלוק של הCPU. בתודה.

• 1 תגובה
    • 584 צפיות
  5. Started by adizarko,

האם מישהו כבר עשה את פתיחת הצינורות ב GTO2? ואם כן, אז אם הוא יוכל להסביר את התהליך בדיוק, כי בפורומים בחו"ל זה לא הכי מוסבר.... תודה

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by tfo,

האם מאוורר ה - DEFAULT של amd 64 ביט יתאים למעבד של AMD ATHLON 1000?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by kinggil,

תודה לך שאמרתה לי שכדאי לרכוש את ה AC 64 FREEZER. אחלה מאוורר. רק בטעות לא מרחתי טוב את המשחה הטרמית \: והמעבד קצת חם. http://img122.imageshack.us/img122/3373/dscf12616wq.jpg

• 7 תגובות
    • 556 צפיות
  8. Started by KoDkOd,

אחים שלי מזל שעניתם מהר כי אחרת הייתי הורס לגמרי את מה שרציתי לעשות... וישלי עוד שאלה קטנטונת...שעליה לא הצלחתי לחשוב.. איך לעזאזל אני מוציא את הפנאל הקידמי?????????????????? :'(

• 5 תגובות
    • 899 צפיות
  9. שלום לכולם, רציתי להודות לכולם על העזרה ועל הייעוץ המקצועי בפורום הזה. לפני מספר שבועות התלבטתי אם להחליף את מאוורר המעבד במחשב שלי כדי להשיג יותר שקט, ואם כן לאיזה מאוורר. קיבלתי מכם עצות טובות וענייניות, ולאחרונה החלפתי את המאוורר הסטנדרטי שהגיע עם המעבד במאוורר Scythe Katana 3 CPU Cooler. לשמחתי, המחשב הפך שקט יותר באופן משמעותי. לא חל שינוי בטמפרטורה של המעבד (כרגע למשל הטמפרטורה היא 39 מעלות), וזה כמובן טוב מאד גם כן. אז שוב תודה רבה לכולם, על העזרה ועל הייעוץ המאד מקצועי. בברכה, אורי.

• 1 תגובה
    • 651 צפיות
  10. Started by singera,

בספטמבר רכשתי רדאון 8500 תוצרת ATI מקורי בדצמבר רכשתי DIGIDOC ושמתי חיישן טמפ בסינק של המאוורר לפני כשעה הDIGIDOC ציפצף כמו מטורף כי טמפ הסינק עלתה מ 30 ל 60!!!! בעבר ארעו מקרים לא נעימים של שריפות מעבדי כ. מסך עקב תקלת מאוורר (GF2 MX BY POWER COLOR) מחר אקפוץ לפבל שיסדר לי את המאוורר או יחליף את הכטיס כי אני לא הצלחתי לנקות (אזהרה מוקדמת) בקיצור DIGIDOC שווה את ה350 ש"ח שמנטר 8 מוקדים ומפעיל מאווררים בהתאם

• 3 תגובות
    • 568 צפיות
  11. אוקי אז דבר ראשון תודה רבה למי שעזר לי והביא לידיעתי שהכרטיס שלי הוא 64BIT ולא 128BIT כמו שצריך להיות..הלכתי לחנות והם החליפו לי ל LeadTek PX6600 256MB ואני מאוד מרוצה ממנו..אז תודה רבה רבה לכם אתם הבסט! דבר שני יש לי שאלה קטנטנה אבל קודם הפרטים: GPU Clock 301 MHz Memory Clock 501 MHz 3DMark05Pro Score: 2020 OverClock Step #1: GPU Clock 405 MHz Memory Clock 551 MHz 3DMark05Pro Score: 2637 כשאני מנסה לעלות את הזיכרון ל 580 הכל בסדר אבל אז כשאני מפעיל את 3DM אני מתחיל לראות ורוד וקווים שחורים כאלה..וכל מיני דבריפ מוזרים כאלה.. מזה אומר?למה זה?מישהו מוכן להסביר לי למה זה ואיך אני פותר את זה?

• 8 תגובות
    • 578 צפיות
  12. עם איזו תוכנה כדאי לי לעשות אוברקלוקינג לכרטיס מסך שלי , מסוג GEFORCE 3 TI 200 של CREATIVE אני מקודם פתחתי אשכול וכתבתי שיש לי שם בעייה , והיא עד עכשיו לא הסתדרה שאני עושה OC אפילו חלש נתקעים המשחקים, ניסיתי את GTU, NVMAX יש למישהו פתרון ?

• 3 תגובות
    • 727 צפיות
  13. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

האם המאורר דוחף אוויר לכיוון המעבד או מוציא את האוויר?

• 2 תגובות
    • 508 צפיות
  14. Started by fire1ce,

שלום אני רוצה לדעת אך אני "קורא" את הנתונים. למשל מה יותר טוב יותר גבוה יותר נמוך, היחס שיותר טוב וכו... בקטגוריות הבאות: FSB:DRAM (מה היחס היותר טוב? ב OC או ללא OC) CAS# LATENCY RAS# to CAS# Delay RAS# Precharge Cycle Time (tras תודה!

• 7 תגובות
    • 601 צפיות
  15. Started by AliceInChains,

תוכן נמחק

• 5 תגובות
    • 705 צפיות
  16. Started by x-pac,

אני צריך תוכנה שתראה לי את תדר הPCI/AGP ביוס שלי לא מראה

• 1 תגובה
    • 450 צפיות
  17. Started by Big_White,

25 מעלות ? היתכן? נמדד באוורסט. בעבודה באינטרנט וכאלה הטמפרטורה עולה ל 28-30 קירור סטוק של אינטל הגיוני או שהתוכנה טועה?

• 41 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. http://www.tomshardware.com/cpu/20030522/index.html התוכנה ממש חדשה, והיא פותחה בזמן קצר ע"י THG כדי לבדוק את מהירות השעון האמיתית בלוחות האם החדשים של MSI שכאמור עושים אוברקלוק לוגי כאשר תוכנה מופעלת ותוכנות כמו SiSoft sandra cpu-z and cpuid לא יכולות לקרוא את מהירויות השעון הללו. תורידו את התוכנה שמה הוא thg_clock.exe והיא מופיעה בתחתית העמוד. הפעלתי את התוכנה 3 פעמים ביחד עם 4 טיימרים בכל אחת וזה קורא לי את שעון המעבד 16 פעמים בשניה וזה פשוט אדיר! שמתי מאורר ריצפה על המארז ויש שיפור במהירות! נ.ב מצטער אם זה לא הפורום הנכון פשוט לא מצאתי פורום יותר מתאים.

• 1 תגובה
    • 450 צפיות
  19. Started by dj shay 30010,

שלום לכולם יש לי מסך LCD 20X2 יש לי את התוכנה CrystalControl נחמד אבל לא משהו אני רוצה תוכנה שנותנת טמפרטורות של CPU ו אקולייזר של WINAMP יש למישהו את לינק משהו ????

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  20. Started by shaike_adler,

שלום אני חדש כאן האם אתם מכירים תוכנה חינמית ל monitor של טמפ' ה CPU תודה מראש

• 7 תגובות
    • 679 צפיות
  21. Started by eladbu,

שלום לכולם קניתי 7600GS והייתי מעוניין לעשות לו OC עם קרור פאסיבי סטוק איזו תוכנה מומלצת???

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  22. Started by Impreza,

אז ככה זה מחשב ישן.. פנטיום 2 400MHZ עם זכרון 512MB עכשיו, הלוח הוא של Iwill. הוא תומך 133 אבל הזכרונות עובדים על 100 ואין לי אפשרות לשנות את זה בביוס. הזכרונות כן תומכים ב 133 בביוס יש אפשרות להגדיר למעבד מהירות ולשנות מכפלה אבל בפועל כלום לא קורה המכפלה תמיד נשארת על 4 ואם אני מגדיר לו 500MHZ, 450MHZ וכו' לא קורה כלום. רק אם אני משנה ב FSB זה משתנה. אבל יש לי אפשרות רק עד 124 שזה בעצם 496MHZ גג איך אני יכול להגדיר שהזכרונות ינוצלו ויעבדו ב 133 במקום 100? ניסיתי את כל התוכנות האפשריות במאגר ההורדות באתר אבל שום תוכנה לא תומכת בצ'יפסט או במעבד..

• 4 תגובות
    • 461 צפיות
  23. Started by edoson,

35 » -------------------------------------------------------------------------------- שלום לכולם! יש לי בעיה פשוטה עבורכם: קניתי לא מזמן ASUS TI4200 64MB ואני רוצה לעשות לו OVERCLOCKING הבעיה היא שהתוכנה שקבלתי מהחברה, SMARTDOCTOR, לא עובדת על הכרטיס שלי יש תוכנה אחרת?? אני מתכוון גם שנותנת טמפרטורה, גם מזהירה במידה וצריך, וגם יודעת לקרר את המעבד. גם תוכנות חלקיות יתקבלו בברכה. חוצמזה, הייתי רוצה שתכניסו אותי קצת לעניינים. עד כמה אפשר להאיץ מעסד של כרטיס מסך בכלל ואת שלי בפרט? מה הטמפ' המקסימלית או המסוכנת למעבד? עד כמה ניתן להאיץ ללא שימוש בפתרונות קירור? ככל שתפרטו יותר כך ייטב, פשוט תציפו אותי במידע נתונים נוספים על המערכת: לוח asus p4s8x זכרון 2…

• 1 תגובה
    • 538 צפיות
  24. Started by OmerS,

שלום, לפני כמה ימים ראיתי באיזשהוא אתר תמונה של תוכנה שנקראת JetStream והיה כתוב שם שאפשר לעשות איתה Overclocking למעבד... האם זה נכון והיכן אפשר למצוא את התוכנה הזאת? עומר.

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  25. Started by e.t,

חיפשתי קצת בפורום, ולא מצאתי. אני מחפש תוכנה ל-OC עבור הכרטיס מסך (GF4 Ti4600). יש לי את GeForce Tweak Utility, אבל מוצהר שהיא לא תומכת בדרייברים מעל 29.XX (ויש לי את האחרונים 42.XX) בכ"ז ניסיתי ואכן זה לא עובד. חלופות?

• 3 תגובות
    • 665 צפיות

דיונים חדשים בפורומים