אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
אז ככה לפי מה שהבנתי אז כמה שיש יותר אמפר([A] /[AMP] ), כך מהירות המאוורר ועוצמתו גדולה יותר.. - נכון? [זו שאלה ראשונה] ושאלה שנייה -> איפה אני יכול למצוא מאווררים אחד של 6/8/9cm עם מעל 0.24 amper ועוד אחד 4cm עם מעל ל 0.24 amper ? תודה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 432 צפיות
-
-
א. לא התקנתי נכון כל כך את גוף הקירור. יש פלסטיק שצריך לשבת מתחת לבקפלייט (אין לי מילה בעברית לזה) שהיא קצת עקומה וצריך לסובב את הברגים עד שהבקפלייט מתיישר מה שאני עשיתי זה לקחתי את שתי הגומיות שמתי מתחת לבקפלייט ושמתי את הבקפלייט הפוך (בולטת כלפי מעלה) וסובבתי את הברגים קצת כל אחד כל פעם עד שהכל היה חזק (לא יכולתי לסובב עוד ופחדתי שהליבה תהרס). בכל מקרה הגוף קירור יושב טוב עובדה שעכשיו הטמפרטורה היא 48 על אידיל ו63+- במאמץ (לעומת טמפרטורות 60 ו83 עם קירור הסטוק) ביום חם בצהריים אחרי כמה שעות עבודה בחדר לא ממוזג. בכל מקרה אני ישאל האם יהיה מאוד גרוע אם אני יוריד את גוף הקירור ואחר כך יתקין אותו שוב מבחינת הגריז הטרמי (שבה כבר על ההיטסינק כך שאין לי עוד חומר). או שאין צור…
-
- 10 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול האם אכן אפשר לצרוב מחדש ביוס של כרטיס מסך ואם כן מה זה יכול לשנות ודבר שני האם אפשר איכשהו לעשות OC למעבד P4 HT 800FSB ? תודה מראש ???
-
- 5 תגובות
- 473 צפיות
-
-
העניין הראשון הוא: עם איזה תוכנה אני יכול לדעת את הטמפ' של המחשב שלי? והשני הוא: אני רוצה לעשות oc למחשב שאני עובד עליו בבית ספר.. מה אתם אומרים על זה?.. ובאיזה תוכנות אני צריך להצתייד? תודה..
-
- 3 תגובות
- 509 צפיות
-
-
wwwaaazzaapp? יש לי שתי שאלות בקשר ל-AMD ו-OC. בבקשה תענו לי עליהם 1. איזה מעבד של AMD הכי טוב ל-OC החל מה +2500? 2. איך ה-2500 בישביל OC?
-
- 8 תגובות
- 707 צפיות
-
-
אני קונה את הכבל הזה http://www.pch.co.il/docs/pd-83220401.htm ורוצה לחבר אותו לסי די ולצורב, אבל סי די וצורב עובדים על 33 או ו-66 ATA והכבל הוא 133 ATA עכשיו אני רוצה לדעת אם יהיה לי בעיה לחבר את הכבל הזה אליהם? (אנשים שכבר יש להם ככה מחובר בבקשה להגיב) וגם כן אם יש למישהו מושג מה המרחק בין החיבור שלו של הלוח אם לבין החיבור של ה-slave? (שזה השני ולא הראשי)
-
- 27 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קודם כל, השאלה הקלה: המעבד שלי ב 50 מעלות, יש לי 2.4B עם קירור ג'נרי של אינטל. הוא תמיד על 50-53 מעלות (תלוי בטמפ החדר) לא משנה עם אני גולש או משחק 7 שעות פלנטסייד (משחק שנותן ל full-load משמעות חדשה) יש לי את המארז הזה: http://pch.co.il/docs/pd1225129144.htm אבל עם חלון, חורי אוורור בדלת, כבלים מעוגלים ומסודרים והכל. כשאני שם את היד מאחורי המאוורר שיושב מתחת לספק האוויר לא חם יותר מהאוויר בחדר שלי. יש זרימת אוויר מצויינת במארז. השאלה שלי אם זה בסדר או שאני צריך להשיג כסף למאוורר טוב? אני לא עושה OC. שאלה שנייה. איפה נמדדת הטמפ system? כי אפילו שיש לי מארז קריר כתוב לי ב BIOS 40-42 מעלות. זה הטמפ של הצ'יפסט או של מה זה? כי הגשר הצפוני בהחלט חם. תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 489 צפיות
-
-
היי, צצו לי שתי שאלות לגבי קירור שמאוד אשמח אם תענו עליהן 1 אפשרי לחבר מאווררים ללוח האם בצורה כזו שאת החשמל הם יקבלו מחיבור נפרד למולקס שבא מהספק, והכבל הצהוב שדרכו ניתן לבדוק מה מהירות המאוורר יהיה מחובר ישירות לחיבור המיועד בלוח האם? הכוונה היא לחתוך את החוטים של החשמל ולחבר אותם דרך פאן בס, אבל אני עדיין רוצה דרך לנטר את המהירות ולכן להשאיר את הכבל הצהוב מחובר 2 קירור מים לכרטיס מסך לא הצלחתי למצוא בחנויות בארץ בלוק לכרטיס מסך HD4780X2 שיקרר גם את המעבד וגם את הזכרונות, ולכן השאלה מתפצלת האם יש חנויות שמוכרות בלוקים כאלו? והאם בלוק כזה דורש משאבה יותר חזקה מאשר בלוק רק לGPU, אם כן איזו מומלצת? תודה מראש שחר
-
- 9 תגובות
- 869 צפיות
-
-
1. אני קונה מחשב חדש בקרוב, אני רושם לאבא שלי רשימת חלקים והוא מביא לי מחו"ל ואז מרכיבים בבית. עכשיו רציתי לעשות למחשב OC לא גדול אבל משהו סביר (לעלות 400מגה הרץ ככה..). אז בקשר ללוח אם ביקשתי DFI LANPARTY שהוא המועדף לOC למיטב הבנתי. את המעבד אני קונה עם ליבת ויניס בשביל לאפשר OC בביטחון. א. בקשר למאורר, מכיוון שמאורר זה לא חלק יקר אז תקציב הוא לא הבעיה שלי, הייתי בטוח שאני קונה של זלמן: Zalman CNPS7700-Cu 120MM Fan אבל אחרי שקראתי את הביקורת על TR SI97 אז אני שוקל גם אותו. רציתי להתייעץ איתכם איזה מאורר יותר טוב, אבל מכיוון שאני לא מתחנן לשבור שיא עולם בOC אז איזה קירור משיג טמפרטורה יותר נמוכה זה לא חשוב לי אם ההבדלים לא גדולים כמובן, מה שיותר חשוב לי זה מי מהם יותר קל…
-
- 10 תגובות
- 840 צפיות
-
-
שאלה ראשונה מה זה לעזאזל אובר קלוק?!?! שאלה שנייה כמה מאוורים איזה מאוורים ואיפה לשים מאוורים בכדאי לקרר את המעבד AMD ATHLON XP 1800 בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 960 צפיות
-
-
א. מה הheatsink הכי שקט בארץ שמתאים לamd athlon TB 1.4? ב. מהם החומרים שצריך כדי לנקות שבב של כרטיס מסך שהורידו ממנו את ההיטסינק ואיך עושים את זה? עם איזה מטלית? יש לי degreaser אבל הוא בצורת ספריי...
-
- 5 תגובות
- 546 צפיות
-
-
איך אני משיג חיישן עם מסך LCD מאיפה אני מוציא מתח מהספק? תודה מראש אחים
-
- 3 תגובות
- 543 צפיות
-
-
-
שאלה ראשונה-איזה קירור טוב אפשר להביא למעבד E7200 שיתאים גם למקרה שאני ירצה אוברקלוק... ולאיזה מהירות המעבד שלי יכול להגיע עם אוברקלוק?
-
- 12 תגובות
- 704 צפיות
-
-
לאחר כישלון הפרויקט הקודם עקב היעלמות מצרכים מסוימים מחולון,חריגב קשה מהתקציב ומכירת ה-Lian-Li PC-70 שלי,החלטתי לבטל אותו לטובת פרויקט זול יותר. לעכשיו הפרויקט כולל:השמדת הבז' לטובת תבנית צבע כחולה שחורה ,החלפת לפחות 65%(מדוד :-X) משטח הפלדה של המארז לטובת פלקסי(Hoooooooooge window),הרבה מאוד לדים,וכנראה מערכת של EMP עם בלוק WW(לא בטוח בנוגע לזה עדיין). אני כולל פה סקיצה ראשונית של החלון הגדול,אם תאהבו אני אפרסם עוד:
-
- 6 תגובות
- 819 צפיות
-
-
נושא זה נפתח על מנת שאתם, חברי הפורום, תשתפו עימנו את הישגיכם במבחני הביצועים הנפוצים ביותר: Super Pi - 1MB 3DMark 06 3DMark Vantage על מנת שנוכל לשמור על סדר הדירוג ואמינות התוצאות, הינכם מתבקשים לפרסם את התוצאות בפורמט הבא: מפרט המחשב הכללי (מעבד, לוח, זכרונות, כרטיס מסך). אוברקלוק למעבד/זיכרונות/כרטיס מסך (אם קיים). התוצאה עצמה + סקרינשוט של התוצאה - חובה!, כל סקרינשוט אחר שכולל את פרטי המערכת השונים (תדרי שעון וכו). כמו כן, לאלו מכם שמריצים 3DMark עם כרטיס של NVIDIA, יש צורך לבטל את האצת ה-Physx בדרייבר, שכן כאשר היא מאופשרת בדיקת החלק של המעבד ב-3DMark מתבצעת ע"י הכרטיס, מה שמביא לתוצאת CPU גבוהה ולא הוגנת כלפי הכרטיסים של ATI שלא תומכים בהאצה. הודע…
-
- 1.5k תגובות
- 214.1k צפיות
-
-
לא נמאס לראות כל יום : "מה זה OC לעזאזל?!" או "מה זה מקדח כוס?" או שאלות שנשאלות הרבה? חשבתי לעשות ת'רד מיוחד למושגים בנושא המהרה קירור ומודינג תרשמו פה שמות של מושגים ופירוש, אם צריך תמונה אנא הוסיפו אם יש בהשיג יד
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היום אנו נפרדים מהמעבד AXP1700 palomino שלי, בצער רב... איך זה קרה, אתם שואלים? פשוט. קניתי היום משחה תרמית ו-Volcano 9. הורדתי את ההיטסינק הקיים, ופצחתי במלאכת הניקוי של המשחה הישנה. כשסיימתי, מסיבה לא ברורה, רציתי לראות אם המעבד עדיין חי (כי קצת מרחתי את המשחה הכסופה שהיתה שם). אז שמתי את המעבד בחזרה, ללא היטסינק, והדלקתי........ :-\. לאחר 3 שניות לערך, התחיל לעלות לו סילון עשן מאחת הפינות של הליבה... מייד משכתי את הכבל של החשמל מהספק, והתקשרתי לספק החומרה הקרוב לביתי.... הדבר היחיד שלא ברור לי זה האם המעבד נשרף בגלל שהמשחה קצת נמרחה לי, או בגלל שהפעלתי ללא היטסינק? האם ה-AXP מתחמם עד כדי כך מהר???
-
- 6 תגובות
- 943 צפיות
-
-
לאור (או בעצם החושך) בעית התאורה האחורית בצגים של אריהב החלטנו אנוכי וNIVEZRATI לעלות סקר בכדי לדעת אם רק אנחנו נתקלנו בבעיה זו או עוד אנשים, תודה רבה על ההשתתפות
-
- 8 תגובות
- 856 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מנסה כבר המוןן זמן להכין תאורה אחורית למסך LCD שלי... הוא קטן 16X2 וניסיתי לשים כמה לדים חזקים (לא בטוח שהם אולטרא, הם שקופים וחזקים אבל בחנות ראיתי יותר חזקים) וגם ניסיתי לשים שני מנורות 6V, שעבדו בסדר אבל צריך לדחוף את המסך פנימה כדי שזה יהיה טוב ואז אי אפשר לקרא טוב.. יש אולי הצעות נוספות? כי אולטרא ברייט שראיתי בחנות עולים 10 ש"ח ללד ואני צריך לפחות 4 נראה לי... זה יקר! בתודה, נדב
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי עכבר לא אופטי (עם הגולה הזאת מלמטה) של Maxxtro שקוף, כתום לבן שקוף כזה...ורציתי להוסיף לו איזה לד כחול או משהו, אז קודם כל אני שואל אם זה אפשרי בעכבר שהוא לא אופטי?? ואם כן, אז מישהו יכול להסביר לי מה עושים? *ביקשתי מאמא שתביא לי 2 לדים כחולים של 3 מ"מ ו2 נגדים של 1 קילו אוהם, זה הרכיבים,נכון? תודה לעוזרים!!
-
- 5 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום לכולם כאמור עכשיו הצלחתי להדליק את התאורה האחורית של הצג שלי הצג ממש סבבה והכל אבל הוא ממש מתחמם וחשבתי לשים לו את ההנגד של ה100 אוהם לכיוון התאורה ומה שהכי מפריע לי זה שהקונטרסט (התווים) שלא בשימוש כל כך כהים שבזוויות מסוימות כמעט קשה לקרוא את הכתוב יש לי נגד של 1000 אוהם ואני מתכוון לשים אותו לקונטרסט אבל אני לא יודע בבירור איך לחבר אותו אז מי ששם אחד כזה בבקשה שיעזור לי? ולמי שלא שם זה לא מפריע לכם? איך אתם מתגברים על זה? בתודהההה ניב ;D
-
- 7 תגובות
- 537 צפיות
-
-
שלום. לא מזמן, ראיתי תאור כיצד להוסיף תאורה לתצוגות של HARDCANO II. מישהו אולי יודע היכן זה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול אם יש אפשרות לעשות תאורה אחורית למסך lcd ואיזה לדים חייבים להיות? אני יודע שהאפשרות השניה שלי הוא לקנות אחת עם תאורה אחרית אבל יש לי אחת בלי תאורה ורציתי לעשות תאורה אחורית עם שלל אפשרויות ומודינג.
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
חזרתי כרגע מאוטו דיפו ואחר שהמצבר באוטו שלי מת. ראיתי שיש להם נורות קטודה קרה בשלל צבעים המיועדות לרכב אך מכיוון שרכב פועל על 12V אין בעיה להרכיב כזאת תאורה במארז - צריך רק להלחים מתאם מולקס. המחירים הרבה יותר זולים מאשר בחנויות מחשבים - בין 100 ש"ח לתאורה פשוטה ל 130 ש"ח לתאורה שמשתנה לפי הרעש! וכן אפקטים של אורגן אורות.זה חצי מחיר ואפילו פחות מהמחיר בחנויות מחשבים. המוצרים הללו בנויים הרבה יותר טוב ממה שראיתי שמיועד למחשב - מדובר במוצרים המגומרים היטב מיכוון שהם אמורים להיות מותקנים ברכב במקום שרואים אותם - הם כוללים מדבקות אפשרויות הטיה של המנורה ומפסק. ראיתי שם גם נורת פלורסנט אולטרה סגולה (אור שחור) עם רפלקטור הניתן לכיוון - בדיוק בגודל למארז במחיר של 100 ש"ח. בקיצור…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-