עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום הרכבתי Hyper 48 של Cooler master על פרסקוט 3 ג'יגה עם בורד של ASUS P4P800 , למישהו בבקשה יש מושג איך אני משנה את המהירות של המאורר, מהירות המאורר קבועה ו עומדת על RPM1400, לא משנה מה הטמפרטורה של המעבד שמגיעה לי ל60 מעלות. את המאורר בעל חיבור 4 פינים חיברתי ישירות לבורד (כניסה של 3 פינים) בBIOS אין לי אפשרות לעלות את מהירות המאורר, אני אשמח לעזרה ,כי בינתיים הטמפרטורה בתוך הראש שלי מתחרה עם הפרסקוט.

• 7 תגובות
    • 729 צפיות
  2. יש תוכנה שבעזרתה אוכל לשלוט במהירות מאווררים אלו?

• 4 תגובות
    • 527 צפיות
  3. כרגע המעבד נמצא על 2000 RPM בצורה קבועה והשליטה הידנית חדלה לעבודה.. המאוורר נורא רועש.. בחדר השינה.. מה אפשר לעשות? האם אפשר לשלוט על המאוורר בצורה תוכניתית? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. שלום. יש לי לוח MSI Z77 MPOWER. בלוח הזה יש חמישה מחברי מאווררים, אחד CPU_FAN וארבעה SYS_FAN, כולם ארבע פין PWM. אני צריך לשלוט על שני דברים: מאווררי PWM (שלושה דרך מפצל Akasa מיוחד ל-PWM) משאבה MCP655-PWM. שני הצרכנים הנ"ל ניזונים באותה הדרך: מולקס (חוטים אדום ושחור 12V) ישירות לספק (עקב צריכת חשמל גבוהה) ושני חוטים (ירוק\לבן+כחול) ישירות ללוח האם לשליטה ובקרה. אממה? רק מחבר CPU_FAN נותן PWM "אמיתי", משמע? הוא משנה את ה-PWM שגורם למאווררים לשנות את מהירותם. מחברים SYS_FAN כאילו עם שני פינים ליופי, אם אחבר אליהם חוט רק של "שליטה ובקרה" (ירוק\לבן+כחול ללא אדום ושחור) לא יקרה כלום. ואם אחבר מאוורר ישירות, המהירות תשתנה, ואני מעריך שזה קורה כי הלוח פשוט שולט במאוורר אנלוגית,…

5. יש לי טורנדו 92 שמחובר לספק וכבל המידע מחובר ללוח אם עכשיו בSPEED FAN זה אומר לי את המהריות אבל כאשר אני משנה את המהירות לא קורה כלום, האם אתם מכירים תוכנות פשוטות שיכולות לישלוט במהירות של מאוורר ?

• 2 תגובות
    • 610 צפיות
  6. Started by Eylon,

אני מעוניין למרוח משחה טרמית על המעבד אך אני לא מצליח להוציא את ה heatsink שנמצא עליו... אציין כאן שיש לי מאוורר של global win , דגם CAK 2 38 ... כל הקטע של שליפת ה heatsink ממש מסוכן כי אני עלול לפגוע בלוח אם אז אם למישהו יש את ה heatsink הספציפי הזה ויודע איך לעשות זאת אשמח לשמוע פתרון.

• 4 תגובות
    • 810 צפיות
  7. אוקיי אז ככה יש לי Volcano 7Plus אני רוצה לשלוף אותו החוצה אבל אני לא מצליח. מישהו מכיר מדריך שמפרט איך מוציאים את הסינק מהתושבת?

• 4 תגובות
    • 508 צפיות
  8. Started by yair_gobani,

שלום, יש שם נוסף לגריז טרמי כי בחנויות הם לא יודעים מה זה יאיר

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  9. צריך תוכנה שמורידה את קצב ה RPM

• 3 תגובות
    • 741 צפיות
  10. Started by player_1,

מאז שהתקנתי ויסטה 64 לא הצלחתי לעשות אוברקלוק לכ. מסך דרך ה-rivatuner אני מתקין את התוכנה ואז אין לי שום אפשרות לגעת בשעונים דרך ה-atitool אין לי שעונים בכלל

• 3 תגובות
    • 502 צפיות
  11. היי, תגידו, אני צריך לרכוש את המוצרים הללו : washer מספר 6 ברגים 32 על 1.25 אינטצ' ראשית מה התרגום של washer לעברית ? (אום ??) שנית מה המידות הישראליות לברגים ? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום כולם תוך 3 ימים פתאום הגיע לו החורף, ואיתו צנחו הטמפרטורות בצורה דרסטית. אני חסר נסיון לגמרי ב OC למעבד, המפרט שלי נמצא פה בצד, ואין לי שמץ איך עושים OC עם הלוח הזה. דבר ראשון שרציתי לדעת- הבנתי שהלוח זוועתי ל OC, אבל אפשר לסחוט ממנו משהו עם ביוס ערוך שנמצא איפושהו, מישהו במקרה יודע איפה? תודה לכל העונים

• 4 תגובות
    • 543 צפיות
  13. שלום לכם, יש לי בעיה קטנה... צבעתי את הכוננים שלי באמצעות ספריי לצבע כסף מראה, אבל אחריי יום יומיים הכוננים נראים זוועה בגלל שהם התכלכו, רציתי לדעת אם אתם מכירים פתרון לבעיה הזו תודה

• 1 תגובה
    • 525 צפיות
  14. Started by narlat1,

או קיי..אז ככה, קניתי עכשיו מחשב ותגידו לי אם כדאי לעשות אוברקלוק מבחינת הרכיבים ותסבירו לי בכלל מה זה נותן מבחינת ביצועים וכו'... Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front USB 300W - 330.00 ¤ Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply - 425.00 ¤ NEC ND-3540 Black 16/8/4//48/24/48 Bulk DVD±R/RW - 270.00 ¤ AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray - 830.00 ¤ Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 - 60.00 ¤ Hitachi 80GB 7200 rpm S-ATA II HDD - 350.00 ¤ DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard - 690.00 ¤ Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory X2 Dual - 620 ¤ Leadtek PX7800GT TDH PCI-e 256Mb Retail Video Card - …

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  15. Started by arkadur,

אנ שוקל לשים במע' קירור מים שלי - שמן האם זה כדאי? (מבחינת ביצועים), והאם זה מתאים לרכיבים? (לדוג'- האם המשאבה "תצליח" להזרים את הנוזל) ועוד יתרון - הוא לא מוליך..

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by flavor,

מישהו ניסה להכניס שמן במקום מים במערכת קירור מים? האם זה אפשרי? האם משאבות שמיועדות לדחוף מים מסוגלות לדחוף שמן?

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by Ancient1,

איזה בעל מקצוע משתמש בשמן מינרלי ? ואיפה קונים דבר כזה ? יש לי בעיה של קורוזיה גלוונית: נחושת-אלומיניום עם מים בפריזר, וחשבתי אולי להחליף לשמן מינרלי !

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שמעו אני רוצה לדעתאם אני יכול לעשות אוברקלוקינג למחשב שלי הוא דיי ישן ובעוד שנה שנה וחצי בערך אני יקנה כבר חדש אז רציתי להישתמש בו כמה שיותר טוב וחשבתי לעשות לו אוברקלוקינג עכשיו יד לי ידע קטן מאוד בנושא אז אני רוצה לדעת איך אני עושה את זה ואיך אני יודע אם אני יכול לעשות אוברקלקינג לפי מה שהבנתי זה קשור ללוח אם שלי.. תגידו לי מה אתם צריכים לדעת ואני יגיד לכם את המפרט... אהה ועוד שאלה.. אם אני עושה את זה נגיד את האוברקלוקינג אז זה יעשה את המשחב שלי ליותר טוב אבל אחראי שנה שנתיים הוא יהרס לגמרה?וזה שווה להשקיע את כל המאמץ וליקנות גם מאוררים אם צריך והכל בישביל זה? בבקשה תעזרו!תודה מראש VeR-MaN!

• 7 תגובות
    • 507 צפיות
  19. מישה יכול להביא לי לינק לתוכנות מסוג זה? יש לי לוח MSI

• 0 תגובות
    • 565 צפיות
  20. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_936_1529&products_id=4894 מה אתם אומרים עליו? המעבד שלי כרגע מגיע ל67 במאמץ, ואני צריך קירור בשבילו.. כדי לקנות אותו?

• 6 תגובות
    • 574 צפיות
  21. MSI K8N Neo2 Platinum זה הלוח וזה המעבד Amd 64 bit 3500 והאם אפשר לשים שני מאווררים למעבד? או שצריך להחליף? הינה הוא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=7069 Thermalright XP-120 for Intel Pentium 4, AMD® Athlon64/FX and Opteron תודה לעוזרים! וד"א על איזה חברה של הארד דיסק אתם ממליצים הכי מהירה והכי טובה?

• 8 תגובות
    • 628 צפיות
  22. Started by MAOR,

למישהו יש אותה ?? שווה לנסות אותה על ההארד דיסק החדש שלי ? Seagate Baracuda 40GB 7200RPM והאם זה יכול לדפוק אותו ?

• 0 תגובות
    • 454 צפיות
  23. Started by roeiw,

בפנדה.

• 2 תגובות
    • 426 צפיות
  24. שלום הרבה זמן שלא הייתי פה אממ מטעמי אקוסטיקה בחדר הייתי צריך להעביר את השולחן של המחשב מול החלון ועכשיו יוצא שהשמש ממש פוגעת במחשב במאחורה שלו, הוא גם רחוק מהקיר בחצי מטר בגלל זה (הוא רחוק בכוונה) המארז זה TT SOPRANO האם זה משפיע על המחשב זה שהשמש פוגעת בו?

• 2 תגובות
    • 772 צפיות

דיונים חדשים בפורומים