אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם , קייםן אצלי מחשב חדש עם המפרט הבא: q9300 לוח gigabyte p45ds3r הארדיסק 500 wd כרטיס מסך 4850 זכרונות 2gb mushkin הקירור למעבד הוא הרגיל של אינטל שמגיע עם המעבד. הטמפרטורות במנוחה: הטמפרטורות במאמץ: השאלה היא כמה צריכות להיות הטמפרטורות עם הקירור המקורי של Intel. ואם לא מה צריך לעשות?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכותרת דיי מתקצרת את מה שיש לי לומר כאן. מפרט בצד. לא, אין קירור מיוחד למעבד, אני על סטוק. הטמפ' לא עוברות 61 במאמץ [גם עם OC לא יציב] החלפתי ספק כדי להחליף כרטיס מסך וגם כדי לעשות OC, זה לא ממש עוזר. תדרים על סטוק כרגע, וגם כשעשיתי OC. ברגע שהגעתי ל2400 המחשב קפא, חזרתי ל2300 והוא לא היה יציב במשחק, ירדתי עד שחזרתי לסטוק, הוא לא יציב בשום אוברקלוק, אבל בשום אוברקלוק. פיתרונות?
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מארז HEC 6C11 עם מעבד Q6600 וכרטיס מסך 4850 עכשיו כמו שהוא הגיע, הכרטיס מסך היה 78 מעלות במנוחה! והמעבד 52 עכשיו שמתי מאוורר מתחת לכרטיס מסך ומאוורר על דלת המארז הצלחתי לשפר את המעבד ב-2 מעלות ואת הכרטיס מסך הורדתי ל-67 מעלות במנוחה אני מעוניין להוריד את הטמפרטורה במארז בעוד כ-7-8 מעלות מה אפשר לעשות??? תודה!
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני שוקל לקנות את הקירור הזה של ThermalTake: (http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0391/cl-p0391.asp) יש לי לוח P35-DS4 של ג'יגה בייט. ללוח יש צלעות קירור די גדולות, ואני חושש שהם יפריעו לקירור. מישהו יודע אם זה מתאים? למישהו יש לוח כזה וניסיון עם קירורים מהסוג הזה? אולי חשוב לציין שכל 4 הסלוטים של הזכרון תפוסים, ככה שאם הוא מפריע לזכרון זו גם בעיה. (למרות שאני מאמין שהוא לא אמור להפריע..) ובכלל, איך הקירור הזה? אני יודע שיש קירורים יותר טובים ממנו, אבל אני מחפש גם משהו שיראה טוב, וגם יחסית למחיר לדעתי הוא נותן תפוקה לא רעה.. לא? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי יש לי כרגע קירור אויר - IFX14 והוא נחמד והכל אבל אני רוצה משהו חזק בהרבה יותר. לא צריך משהו שיקרר את כל המחשב, לא מעניין אותי כרטיסי המסך וכו' אלא רק שיקרר את המעבד. משהו נחמד, שמצידי יהיה כמו יחידה חיצונית, שפשוט יתחבר אל המעבד וממש "יקפיא" אותו מה יש לכם להציע לי? בתודה מראש!
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בקיצור.. אני לא אחד שמבין על OC כלום אבל זה נישמע מגניב רצח.. לקנות מעבד של 3GHZ ולהפוך אותו לאיזה 4.5.. אבל האם זה בכלל כדאי? ואם כן.. אז למה היצרן לא עשה את זה לבד כבר.. מן הסתם מעבד של 4.5GHZ שווה יותר כסף.. אני שמעתי מפי טכנאי בכיר במעבדה של רשת מחשבים בכירה.. שטען שלעשות OC זה אם נשווה את זה לרכב .. כמו לנסוע ברכב(פיאט) במהירות 100 על הילוך 2 בסופו של דבר ההילוך ישרף.. או יקרע אחרי זמן שהוא פחות בהרבה ממה שהוא אמור לעשות.. מה שאומר שהמעבד אם הוא אמור להחזיק כל החיים.. הוא פשוט יפגע וילך... והלך הכסף..והוא הציעה לי אם כבר עושים OC ל3GHZ אז מקסימום להגיע ל-3.5GHZ... כי מעבר לזה.. חבל על אותו מעבד/כרטיס זיכרון/כ.מסך וכו'... מה אתם אומרים על המיתוס ? האם בן אדם שמשק…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ברצוני להחליף את הקירור המעבד שלי ( Stock) ב AC 64 Freezer Pro. יש לי 2 אפשרויות , או להזמין את הקירור מ TMS ב 105 ש"ח ולהתקין אותו לבדי או ליקנות אותו מחנות בעיר ב 150 ש"ח כולל התקנה. אני אף פעם לא החלפתי ולא התקנתי קירור למעבד , העם זהו תהליך מסובך, או שכל אחד יכול לעשות זאת?
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך שלי...עכשיו יש לכם את המפרט שלי בצד... יש לי את התוכנה EVGA Precision וגם את RiverTuner... אם אני משנה ידנית את התדרים לכמה אתם ממליצים לעלות את ה- memory clock ואת ה-core clock?... כרגע הם על-core clock:513 וה-memory clock:792. ומה המקסימום של טמפרטורה כדי להגיע אחרי OC בשביל לא לגרום נזק לכרטיס מסך ולמחשב. תודה רבה רבה לעוזרים!!
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לדעת כמה דברים על הרעש שהמאווררים מייצרים (אני קונה מחשב חדש והוא יהיה מטר מהמיטה) הסבירו לי שה 120mm פחות רועש מאשר ה 80mm, איך זה הגיוני..? עוד דבר, לפי הטבלה באתר של KSP (מפורט איך להכנס): בטבלה אפשר לראות את המאפיין Noise Level שבו יש db (A) & Sone. db כמו שהבנתי זה הדציבלים (ככל שיותר גבוה - יותר מרעיש- וכל ה 120mm עם דציבלים גבוהים מה 80mm). מה זה ה Sone הזה..? והאם יש עוד מאפיינים חשובים? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל איזה עדיף מבין אלו: 1. http://www.skypc.co.il/pl_product~AC-FREEZER-7-PRO~18~0.htm 2. http://www.skypc.co.il/pl_product~LXM-8200~18~0.htm אממ כמובן שחשוב לי שיקרר כמה שיותר טוב...אבל גם חשוב לי שקט, אני לא רוצה שקט טוטאלי אבל שיהיה שקט מספיק כדי שלא יציק תוך כדי שימוש במחשב. לא יודע אם זה חשוב אבל המעבד שלי זה PENTIUM D 930 ולוח אם INTEL D945PSN - לא אמורה להיות בעיה בחיבור עם החומרה הזו, הכל מתאים, נכון? עריכה: מה לגבי הקירור הזה: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=752 ??? אני מוכן לחרוג אם זה ממש שווה את החריגה.[br]פורסם בתאריך: 9.09.2008 בשעה 17:30:13 מישהו??אני חייב תשובה מהר כי אני רוצה ללכת לקנות עכשיו ואני לא יודע מה לקנות.................
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני רוצה לדעת מהי הטמפרטורה המקסימלית של המעבד הזה (e7200) כי הוא הגיע לי פעם ל 77 ולא קרה כלום אז אני רוצה לדעת מהי הטמפרטורה שכבר נחשבת לגבוהה במעבד הזה עריכה : שאמרתי 77 מעלות התכוונתי לכל ליבה לא למעבד עצמו תודה לעוזרים
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה אני מתכנן להתחיל מחר את האובר קלוק הראשון שלי למעבד E6300 ואני לא ממש הבנתי הכל במדריך שיש באתר אז מה שאני מבקש בעצם זה שמישו שמבין באוברקלוק ויכול לעזור לי לבצע אותו שיביא לי את האייסי שלו ויתדרך אותו קצת במהלך העבודה אני אדבר איתו דרך המחשב הנייד בבקשה זה ממש חושב לי ואם יש מישו שיכול לעזור לי בזה אני אשמח ויודה לו מאוד .... תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, זה המצב של המחשב שלי אחרי ריסטרט ללא ביצוע אוברקלוק - http://www.zshare.net/image/19633618ded91208/ אני חושב שזה חם מדי, רציתי לבצע oc ואני מפחד בגלל שאחרי שעשיתי oc המעבד די התחמם (לא במאמץ) - http://www.zshare.net/image/19633708cbec9843/ איך אני יכול לפתור את זה? המפרט שלי זה לוח אם gigabyte דגם ex38-ds4 מעבד e8400 כ.מסך 9800gtx ספק 400 וואט של antec
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מאוורר שיש לו רק חיבור ישיר לספק כח, אני רוצה לחבר אליו חיבור ללוח אם, איך אני עושה את זה? ולגבי חלקים, יש לי חיבור מיותר של מאוורר-לוח אם. חג שמח
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פרטים של המחשב שלי: כרטיס מסך: Nvidia GF 8600GT 1GB DDR2 מעבד: Intel P4 3.20GHz זיכרון: 2 GB DDR2 עכשיו אני יתחיל. תמיד היה לי במחשב בעיה של חום במעבד היה לי קירור סטוק משו דפוק. היום קניתי את הקירור ARCTIC COLLING Freezer 7 Pro עכשיו שחברתי את הקירור החדש לא היה אפשר ליסגור את המארז ביגלל שבעבר הוספתי מאוורר 220V למארז והוא היה מקרר לי את המחשב אז היום הוצאתי את המאוור הגדול שהיה לי שעובד על 220V ועכשיו יש רק את הרשת של המאוורר במקום המאוור והרשת!. שהיה לי את הקירור הקודם למעבד! הטמפרטורה היתה 70 60 בעומס ו50לא בעומס עכשיו זה 39 40 לא בעומס ובעומס זה 45 50 סבבה? לא יודע למההההההה הנחס הזה המחשב לא זז עגלהה כל פעם ניתקע לי אפילו שפתחתי את האשקול הזה עכשיו אני רוצה לדעת מה…
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! ראשית, אציין שקראתי את המדריכים בנושא OC. המפרט שלי מצוין בצד ימין. המטרה שלי היא OC ל-Q6600 על גבי לוח אם Asus P5Q. הבעיה היא שב-BIOS יש המון אפשרויות, ואני לא כל כך יודע מה לעשות איתן. מה עשיתי עד עכשיו: 1. ביטלתי C1E ו-EIST. 2. העליתי את ה-FSB bus ל-333MHz במקום ה-266Mhz המקורי. את כל השאר השארתי על Auto. 3. שמתי לב שה-P5Q העלה לי אוטומטית את ה-VCore ל-1.35v, אז הורדתי אותו ידנית ל-1.25v, משום שזה היה המתח המקורי. 4. הרצתי prime95 על Small FFTs למשך כ-6 שעות. הכול עבר. טמפרטורה מקסימלית: 58C. 5. שמתי לב שהזכרונות שלי ב-OC, למרות שלא תכננתי. אני חושד שה-P5Q שינה לי גם את המתחים שלהם ואת ה-LAT. מצורפים קבצים עם הנתונים מ-realtemp ו-cpuz. השאלות להמשך: 1. האם…
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איזה קירור אוויר טוב כדאי לי לקנות בשביל מעבד- Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz Conroe OEM E6550T (שיתאים גם ל- E6750 אני מתלבט בינהם עדיין) שיהיה של חברת ZALMAN או Thermaltake. (חשוב שיהיה מאוורר שקט כמה שניתן) תודה..
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום,קניתי מאוורר חדש למארז מדגם AC הוא מגיע עם 2 חיבורים ללוח אם: 1)3 פינים 2)4 פינים + מפצל למאוורר של המעבד (אם אין חיבור פנוי בלוח אם) העניין הוא כזה. יש לי מקום פנוי לחבר את המאוורר בלוח אבל קצת מסובך להגיע אליו,ניתן אך כרטיס המסך קצת מפריע ואני לא רוצה שהכבל יהיה על הכרטיס ויתחמם לו. האם אפשר לסמוך על המפצל הזה ? לא יהיה עומס כלשהו ? אני יודע שבתאחלס הזרם ששניהם מקבלים ממש לא גדול אך בכל זאת. לצורך העניין שני המאווררים הינם מתצרת AC. עד עכשיו זה עובד מעולה,השאלה אם אני יכול להמשיל כך לאורך זמן אני אנסה להסביר איך הוא מחובר מהמאוורר הגדול יוצא חוט המחובר ללוח אם,ממנו מסתעפים שני חטים,3 פינים ומתאם נקבה עם 4 חורים. את החוט עם 3 הפינים השארתי בצד ואילו למתאם חיברתי את…
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
ואיזה בדיקה הכי יסודית או זאתי שהכי כדאי לעשות? עשו לי אוברקלוק למעבד שלי e2160 ובזמן האחרון חלק מהמשחקים נופלים והמשחק האחרון שהתקנתי, Gears of war מתרקסת על השנייה הראשונה ומציג הודעה של "שגיאה חמורה". ישנו עוד מקרה שגורם לשגיאה והיא מתרחשת בקבצים שנמחקו מהMoorHunt אבל לא נמחקו פיזית, אך זה נראה לי דיי ברור מאליו שיצור שגיאות. בקיצור... נראה לי שיש בעיית יציבות למעבד, אני צודק? ואם כן אולי צריך להוסיף מתח, לא? תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מעולם לא ביצעתי אוברקלוק ואני מעוניין להתחיל. המערכת שלי היא: Q6600+TUNIQ TOWER gigabyte p35-ds3l 2X1GB 800MHZ OCZ CL5 liberty 400w מה עלי לעשות לפני האוברקלוק? איך אני עושה בכלל את האוברקלוק? לאיזה תדר אני צפוי להגיע? כמו כן, יש לי מין כפתור מאחורי המחשב שנראה לי שקובע את מהירות המאוורר של הTUNIQ. כרגע הוא מסובב טיפה אחרי האמצע. האם מומלץ להעלות אותו למקסימום.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות OC עם לוח Gigabyte x38 dq6 Q6600 OCZ CL3-4-4-12 REAPER 4GB ANTEC 850W PSU ניסיתי כמה שאפשר לחפש באינטרנט ולא מצאתי ממש משהו אני מנסה לעשות OC אפילו בFSB1 יותר ל267 ואחרי שאני עושה שמירה לביוס ויוצא הוא מאפס את עצמו כנראה אחד ההגדרות שמה לא נכונות עשיתי עדכון ביוס הכי חדש ועשיתי את ההגדרות האלו Advanced Bios Features CPU Multi-Threading: Enabled Limit CPUID Max to 3: Disabled No-Execute Memory Protect: Disabled CPU Enhanced Halt(CIE): Disabled CPU Thermal Monitor 2 : Enabled CPU EIST Function: Disabled Virtuaalization Technology: Disabled ובהגדרות OC שזה MB Intelligent Tweaker (MIT) ניסיתי לעלות אותו אפילו טיפה וגם מתח שום דבר לא עוזר אם מישהו נתקל או יודע א…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
סוף סוף קיבלתי את המחשב החדש שלי ;D AMD64 3200+ | EPoX 8kda3+ | CORSAIR 512MB*2 433MHZ DDR C2 BH5 | Albatron 6800GT | WD 120 SATA | Tt PurePower 420watt APFC ואני רוצה לשנות את התזמונים של הזכרונות ל2-2-2-5 ול400MHZ עם אפשר. ( ראה תמונות למטה.. ) הטכנאי שהרכיב את המחשב שלי שם לי את הזכרונות על 2-3-3-8 ועל 200MHZ. אז עם מישהו בבקשה יכול להסביר לי איך לשנות את התזמונים? ואיך לשנות את המהירות, Frequeny, עם אפשר כי אמרו לי שיש בעיה בהרצה של 2 זכרונות זהים על 400MHZ? ואיזה סיכונים כרוכים בזה (האם הם יכולים להשרף או שזה פשוט גורם לאי יציבות ואתחול המערכת )? ועם מישהו יודע אולי עד כמה מתח אני יכול לתת לזכרונות לפני שפגה האחריות עם בכלל אני צריך לשנות מתח.. ( כי אני לא מוצ…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה עדיף תיזמונים 3-3-3-5 עם מהירות 133Mhz או תיזמונים 2-2-2-5 עם מהירות 100Mhz
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
נראה לי שיש משהו לא טוב במחשב או משהו.... רק ווינאמפ ואיי סי קיו עובדים... אלה המעלות: לוח אם - 24 מעבד - 58 הארד דיסק - 30 יש לי מעבד אינטל פנטיום 4 2.0 וקירור רגיל של אינטל....לא נראה לי שהמעבד צריך להיות גבוהה כלכך נכון? אח"כ סיימתי לשחק קאונטר המעבד היה על 63 מעלות פתחתי את המחשב בזמן שהוא עובד נגעתי בגוף קירור והוא היה חם החזרתי את המבט שלי לתוכנה(aida32) והמעבד שלי עכשיו 32 מעלות... יש מצב שהסנסור לא טוב או משהו??
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ככה. יש לי את הזלמן (שימו לב חתימה לפרטים) על המעבד. הטמפ' שלו ב OC של 15% היא 33 בממוצע. (סביר) יש לי את הספק שיש לו מאורר. היה לי גם מאורר קטן על ה Nvidia Gf Fx5200 שלי - הוא חדל לעבוד :\ (שימנתי בדקתי חשמל וכו'. כלום) עכשיו הלוח אם שלי די חם (יחסית למעבד) ממוצע של 39-41 מעלות (לא במאמץ כן?!) עכשיו. הכ.מסך שלי די חם בלי המאורר (לדעתי כ 43 מעלות בד"כ) הבנתי שכדי שהמחשב בכללי יהיה קר אני צריך 2 מוציאים ו 2 מכניסים. אני לא יודע ממה שיש לי מה מוציא ומה מכניס. בנוסף יש לי מארז סטנדרטי. איפה אני יכול להסיף עוד מאווריים
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-