עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. [glow=red,2,300]שלום לכולם[/glow]. התחיל הקיץ ולפי דעתי המחשב שלי מתחיל לסבול . בשביל הנושא הטמפ' במחשב שלי הם : (לפי occt) cpu : כל ארבעת המעבדים על ממוצע של 57-59 - מעבד q8200 gpu : 65 כרטיס מסך gigabyte9800gt לוח אם : ep45 ds4 הקירור שברשותי : alphine 7 (מאוורר + צלעות) למעבד מארז : Chieftec Aegis CH-05B-B-OP Midi-Tower (למען הסר ספק בדבר גודל המארז) ספק : Hec 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin אם כן .. אני צריך חוות דעת , האם כדי לקרר ? ואם אתם חושבים שכן אז המלצות בכיף יש לציין שלא בוצע אוברקלוק (משום שהביצועים טובים ביותר) ובבדיקה של OCCT הטמפ' המקס' של gpu מגיעה ל105 תודה.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. היי, יש פה אולי כמה אנשים שזוכרים אותי, פעם הייתי כל יום באתר הייתי כל היום מיתעסק ב-OC אפשר להגיד שהייתי מטורף בקשר לזה(כל זה לפני בערך 7-9 חודשיים). אבל מאז לא יצא לי להיתעניין ביכול עניין ה-OC ויושב אצלי בחדר קרוב לחצי שנה מאך-1 (קירור גז) שהגיע הזמן שאני ינצל אותו קצת... וסוף סוף היתפנה לי כסף בשביל ליקנות מערכת לOC מטורף ולכן אני מבקש המלצה ללוח, זיכרון יש לי (CORSAIR 512MB 3500 C2 ) ומעבד אני כניראה יקנה A64 3500

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by vner@,

כידןע, השבוע נפתחה לציבור תערוכת ה Computex ביפן, בה מוצגים מיטב השכלולים הטכנולוגיים של החברות המובילות בתחומי המחשבים. משהו בסגנון ה-CeBiT הגרמני... תראו את המוצג העיקרי של זלמן ! מין רדיאטור ענק שפועל, ככל הנראה, על קרון פשוט - הוא מכיל מים, ומפזר את החום מדפנותיו המתכתיות. האובייקט אכן דומה נורא לשיטת פיזור חום המים של ה bong, אך כאן אני חושב שזה יותר פשוט, כלומר הוא רק מכיל מים כמיכל.

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. היי זה המפרט שלי למטה. בהמלצתו של INTEGRAL וחברים החלטתי לעשות OC למעבד אבל אף פעם לא עשיתי את זה. בקשר לקירור המליצו לי על THERMALTAKE BIGTYPHOON אני רוצה להגיע עם המעבד ל3.4 ג'יגה הרץ איך עושים? (צריך הוראות שימוש) ואיך נזהרים?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. יש לי רעיון נחמד לעשות, אבל אני לא יודע איך לעשות אותו. (בטח צריך קצת אלקטרוניקה) אני רוצה לקחת מאוורר עם 4 לדים כחולים. במצב שההרד דיסק לא פעיל, אז שהלדים הכחולים ישארו דולקים. אם יש עבודה על ההרד דיסק (כלומר גישה רגילה לדיסק, כמו שהלד שבפרונט של המארז דולק) אז הכחולים יכבו ו4 אדומים אחרים ידלקו. לפני שתגידו לי על ה A1640 של thermaltake, אז אומנם זה דומה אבל זה לא. למאוורר הזה יש 2 כחולים ו2 אדומים, ושיש גישה כולם דולקים ולא רק האדומים. וגם במאוורר הזה חייב לנתק את הלד של הפנל הקידמי. טוב אנשים, איך עושים?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. אורח PrototypE
    Started by אורח PrototypE,

אני הולך להחליף את המאוורר שיש לי עם הEPOX , על הצ'יפסט לגוף קירור דיי גדול בלי מאוורר . השאלה היא , עד כמה הצ'יקס הזה מתחמם ואם הוא לא יעלה לי באש , כי אין לי ממש חשק לנסוע לקיסריה . הנסיעה האחרונה שלי לשם , הייתה האחרונה . ואם מישהו מצוות !! קורא את זה , זה לא בגלל השירות , אלא בגלל הרכבת המזורג#ת הזאת , אני יותר לא עולה עליה , אפילו אם זה יהיה בחינם ויחלקו מעבדי XP בפנים ! קיצר , ישרף או לא ?

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by Gil28,

הגעתי עד ל- 418X8.5 עם מכפלת זיכרון 2.0 (1836 מג"ה זיכרון) הכל עובד יפה... הבעיה היא להגיע ל-3.6 מעבר (רציתי להגיע ל-4!) המפרט הוא Q9550, ga-ep43-ds3l, 4gb geil cl4 800mhz וקירור ultra 120E + s-flex הטמפרטרות הם 50 מעלות במאמץ מלא והזיכרונות לא מגבילים אותי (הם רצים גם ב-950 MHZ) המתח למעבד כרגע הוא 1.38 למישהו יש מושג מה הבעייה?

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by יניב51,

שלום לכולם. יש לי 7900GS שמשום מה נותן לי תוצאה דיי עלובה בשבילו ב 3DMARK05 וגם באובר הוא לא עובר את ה 525 בליבה.. יש לי עליו VF900, הטמפ' במאמץ עד עכשיו לא עברה את ה 53 מעלות לאחר 10 דקות של בדיקת ארטיפקטים ב ATITOOL. התוצאה שאני מקבל ב 3DMARK05 היא 6300+-, דיי עלוב לכרטיס הזה... מפרט אתם יכולים לראות בצד... כאשר עברתי את ה 525 בליבה התחילו להיות לי ארטיפקטים ב ATITOOL וגם התוצאה ב 3DMARK05 ירדה.. כרגע אני על מהירויות סטוק. כשהגעתי לאובר של 450@525 ליבה 660@760 זכרון התוצאה ב 3DMARK לא הציגה שינוי משמעותי, רק 6600... ברור לי שיש כאן איזה פאק, אבל אין לי מושג מה לעשות... אני מקווה שכאן תוכלו לעזור לי אגב, stingeR אני מקווה שלא תנעל את האשכול למרות שדיברתי א…

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by Xvertigo,

קודם כל, הקרור של פאנטקס לא מיובא לארץ וחבל. הוא טוב יותר מהמתחרה הישירה - נוקטואה. הזמנתי אותו מאמזון במשלוח ישיר לארץ בתוספת מאוורר שלישי זהה לאלו הבאים עם הקרור. הקרור, כמו ה noctua nh-d14 הוא פשוט ענק. ההרכבה לא מסובכת והקליפסים שמצמידים את המאווררים לגוף הם הכי פשוטים לשימוש ונוחים שיצא לי לנסות. בחרתי פרופיל טורבו בביוס למאווררים וגם במקסימום (במאמץ) הם די שקטים. בCorsair H80 אני לא יכול להשתמש בשום דבר מלבד מהירות הסיבוב הנמוכה ביותר אחרת הרעש הוא בלתי נסבל. השוותי בין הקורסייר על מינימום סל"ד והפאנטקס על מקסימום וההבדל הוא בין 10 ל13 מעלות במהלך ריצה של Prime95 על SmallFFT עם AVX על כל 12 הת'רדים במשך כ20 דקות. המעבד הוא i7-4930K @ 4.5Ghz, 1.325V . האלבום המלא כא…

• 18 תגובות
    • 4.1k צפיות
  10. Started by FeedMe,

מראש: אולי זה לא המקום לבקש. אם זה אכן לא, סליחה ושמנהלי הפורום יעיפו את זה מפה. ;D אני התחלתי בפרוייקט של קירור גז (בעזרת שחר ואליאור, תודה לשניכם ) השגתי חלק ניכר מהרכיבים (למרות שבגלל ההפגזות היו עיכובים לא מתוכננים :'() עכשיו אני צריך למצוא טכנאי קירור שיוכל: להחליף שמן במדחס (משמן של R22 לשמן של R507, לרתך את החלקים, למלא גז, לוודא שאין נזילות ולעזור בנושא הבידוד. תאריך היעד שלי לביצוע הדברים האלה הוא בערך אמצע אוגוסט, אני עוד צריך לגרד תקציב לכמה דברים. אם יש מישהו עד אזור ת"א (כולל) שיכול לתת לי הצעת מחיר ודרכי יצירת קשר, אפשר גם ב-PM (הודעה אישית), במייל או במסנג'ר. תודה רבה מראש (אה, ואליאור, אני אקח את ההצעה שלך אם לא יציעו לי שום דבר יותר אטרקטיבי, אבל…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. אהלן , החלטתי לשדרג את הזיכרון במחשב שלי מ4 ג'יגה ל8 ג'יגה , אבל עלו לי כמה שאלות עקרוניות לפני שאני משדרג ואין יותר טוב מאשר להתייעץ עם אנשי הפורום לפני. קצת רקע : המחשב שלי (מפרט בתחתית ההודעה) נמצא בOC יציב על 3.8GHZ ואני רוצה לשמור אותו כך , לא הצלחתי למצוא אף חנות שמוכרת את אותו סט זכרונות שכרגע מותקן לי (4GB DDR2 800mhz OCZ EL Platinum XTC Dual Channel) מה שהיה מקל עלי מאוד .. וזה העלה אצלי כמה שאלות ... 1. הזכרונות הנוכחיים שלי עובדים על 2.1V ..האם אני יכול לקנות זכרונות לצורך ההרחבה שעובדים ב1.8V ? או שאני חייב שגם החדשים יעבדו ב 2.1V 2. עד כמה העובדה שבמחשב יהיו 2 סוגי זיכרון שונים עשוי להשפיע על יציבות המערכת ?..אני מדבר במצב הנוכחי של אוברקלוקינג . 3. למישהו י…

• 18 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום אני חדש פה ולכן אני לא מש יודע אם מותר לשאול כאן את השאלה, אז מצטער אם זה לא צריך להיות כאן. קניתי לפני חודש בערך כרטיס מסך מסוג: saphire x1950pro 512mb. הכרטיס פשוט עננק והכל עובד טוב, אבל, כשהתקנתי את הגירסה האחרונה של ATITOOL (גירסה 0.26) ועשיתי show 3d view כדי לבדוק כמה הוא מתחמם אז ראיתי שהמעלות של ה-GPU עלו בבת אחת כמעט ל70 מעלות ומשם זה מטפס לעבר ה-90 מעלות. אז עשיתי שהמאוורר ירוץ יותר מהר (שיניתי דרך התוכנה את ההגדרות של סיבוב המאורר)ץ בקיצור הצלחתי שהוא לא יעבור את ה75 מעלות. הבעיה שלי היא כזאת: כשאני מראה את הקובייה הזו בATITOOL פתחתי את הEVEREST והסתכלתי בסנסורים. יש שם משהו שנקרא Gpu VRM. ראיתי שבמנוחה זה עומד על 60 מעלות בערך אבל כשאני מריץ את הקוביה ה…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  13. צריך המלצה למיקום סוגי המאווררים במארז: יש מקום ל2 מאווררים בצד המארז ועוד אחד מאחורה (בסה"כ 3) יש 2 זוגי מאווררים: אחד שמכניס אוויר לבפנים ARCTIC COOLING AF8025 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4897 ואחד שמוציא אוויר החוצה ARCTIC COOLING Arctic Fan 8 http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4900 אז איך אתם אומרים למקם? *דרך אגב, שניהם טובים וסופר שקטים נכון? (אני רוצה שבכלל לא ישמעו אותם או שממש בקושי [רוצה מחשב סופר שקט...])

• 18 תגובות
    • 857 צפיות
  14. שלום לכולם בלוח האם שלי (חתימה) השליטה על מהירות המאוורר שך ה-CPU היא רק עי PWM וכמובן מאוורר תומך. כשהמערכת הייתה חדשה המאוורר המקורי שהגיע עם ה HSF של INTEL נשלט בצורה מושלמת עי ה-Q FAN. לאחר ששידרגתי לקרור צד שלישי והשתמשתי כמה חודשים במאוורר ללא שליטה על המהירות (3 פינים), החלטתי להחליף את המאוורר ל-PWM ולתת ל-Q FAN לשלוט על המהירות. לאכזבתי אף מאוורר PWM (כולל המקורי של INTEL) עובדים במקסימום מהירות ! ניסיתי לחזור לגרסת ה-BIOS המקורית, ריסטטי את ה-RTC , בדקתי אם הלוח אם ... כלום לא עזר. רעיונות ? תודה

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by ofirterev,

שלום לכולם רציתי לשאול אותכם משהו המשחב שלי דולק 24 שעות כמעט כל יום כשאני נוגע במארז למעלה הוא די חם אפילו חם מאוד האם זה סביר ואם לא אייך אפשר לדבר את זה יש לי גם כרטיס מסך 9800 gtx הבנתי השכרטיס צריך לפלוט חום לא כל כך חם אייך אני יכול לבדוק את הטמפרטוה של המערכת שלי?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by supercars,

היום בזמן משחק המחשב פתאום נכבה לי, אין לי מושג אם זה בגלל הספק או הטמפ'.. הנה טמפ' במאמץ: טמפ' במנוחה: אני סתם שיניתי ל53 אחוז.. לא משנה על כמה אחוז אני שם את המאורר של המעבד, עדיין הRPM שלו נשאר אותו דבר. ועוד משהו, אני לא בטוח שהטמפ' (הדמיונית יש לומר) של ה System נכונה מאחר שב Configure רשום "winbond W83627D" וכנ'ל לגבי כל הלשונית FAN:

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by 00Amir,

החלטתי לנסות לפתוח פרוייקט חדש לשיפור טמפ' המעבד... לצורך כך קניתי Peltier Cooler , למי שלא יודע זה טרמו אלקטריק קולר - או TEC , קירור בעזרת מגנטים.. (הזוי) אפשר לראות פרטים פה - http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_cooling חברות הקירור השונות כבר חשבו על הרעיון ויצרו את הcooler Master V10 , שמשתמש בטכנולוגיה הזאת... למעשה יש הרבה חברות שניסו והסיבה שלא כלכך שומעים עליהם היא שהם לא הצליחו לזעזע את עולם הקירור למעבדים.. הסיבה לכך שהעוצמה שהשתמשו החברות המסחריות השתמשו בגוף TEC חלש יחסית, בקירור V10 הענקי השתמשו בTEC של 65W שזה עוזר אבל עדיין קשה לו... לצורך הפרוייקט השגתי TEC בעוצמה של 168W , הרבה יותר חזק מה V10, ועם זה אני רוצה לבנות גוף קירור חדש אשר ישתמש בטכנול…

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. איך אני עושה אובר קלוק בביוס תעזרו לי יש לי לוח אם של MSI אם זה קשור למשהו בכלל תודה לעוזרים אני יוסיף תמונות בקרוב תודה מראש

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by RLM,

אני שוקל לקנות את הקירור הזה של ThermalTake: (http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0391/cl-p0391.asp) יש לי לוח P35-DS4 של ג'יגה בייט. ללוח יש צלעות קירור די גדולות, ואני חושש שהם יפריעו לקירור. מישהו יודע אם זה מתאים? למישהו יש לוח כזה וניסיון עם קירורים מהסוג הזה? אולי חשוב לציין שכל 4 הסלוטים של הזכרון תפוסים, ככה שאם הוא מפריע לזכרון זו גם בעיה. (למרות שאני מאמין שהוא לא אמור להפריע..) ובכלל, איך הקירור הזה? אני יודע שיש קירורים יותר טובים ממנו, אבל אני מחפש גם משהו שיראה טוב, וגם יחסית למחיר לדעתי הוא נותן תפוקה לא רעה.. לא? תודה

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. במבט חיצוני המאורר נראה איכותי , מותקנות במסגרת גומיות לספיגת זעוזים. צורה חדשנית לעומת מתחרים, נבנה מפלסטיק קשיח ומגיע עם אחריות ארוכה. ההתקנה ארכה מספר דקות, המחשב הופעל ועתה נותר לבחון את ביצועי המאורר לעומת הרעש המופק ממנו. ב12V המאורר ב 1500RPM ודוחף 56CFM בעשותו זאת נוצר רעש בעוצמה 23.5 dB על פי הגדרות יצרן. משמיעה ראשונית המאורר שקט, יותר מן 23 דציבל להערכתי כמעט 30 DB, היתרון שהרעש המופק מגיע בתדרים פחות צורמים כפי שהיה עם מאורר ANTEC TRI-COOL 120. לאחר שהמאורר חובר אל בקר הונמך מהירותו אל 1000RPM, בכך הושגה ירידה משמעותית ברעש המופק ועדיין המאורר דוחף לא מעט אוויר. ברגע זה מאורר הספק כוח [Antec Neo HE 430] יותר דומיננטי והרעש המופק ממנו [סביבות 20DB] בולט אל מעל …

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by looo,

האיורור במארז אצלי טוב? אם לא איך לסדר את האוררים?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by tamiravigan,

רציתי לשאול אם הקומבינציה הזו טובה, קרירה ועד כמה רחוק אפשר להגיע איתה. עדיין לא קניתי ואני בוחן את האופציות. המפרט המלא שהקומבינציה תרוץ עליו: i5 2500K Katana3 ASUS P8P67-M ASUS GTS250 Trancsend DDR3 1333MHz 2x2048 CORSAIR 450VX 2 HDD וצורב במארז SUNBEAM TRANSFORMER עדיף לוח אחר(עד 750 עם חיבור IDE חובה)? קירור טוב יותר(עד 130)? תודה

• 18 תגובות
    • 4.4k צפיות
  23. Started by general328,

לא הבנתי את זה, אז לפי איזה טמפ' הולכים? [attachment deleted by admin]

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by SpiritKnight,

OK לאחר ששמעתי על הבעיה של יותמו, וMB אמר לי ללכת על CORSAIR V2.0 או צ'יפים של מיקרון, יש לי כמה שאלות: מי OCקר יותר טוב? ה2.0 או ה1.8, עם האפוקס 4G4A+? על איזה זכרונות כדאי לי ללכת, והאם אני יכול לחוות בעיות OC עם MUSHKINPC2700? עוד שאלה: על מנת לאפשר תמיכה של הלוח בזכרונות, כל מה שאני צריך לעשות זה להעלות את הFSB ל133, ואז אני מקבל גם OC למעבד? אנא השיבו בפירוט,תודה.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. בשיטוטים קלים בפורומים של AnandTech מצאתי טבלה נחמדה שכוללת את כל הסטפינגים לסדרת ה-AthlonXP בעלי ליבות הפולימינו, וכדיי לעשות לנו חיים קלים יחד עם דירוג מ-1 עד 10 לסטפינג הכי טוב לאוברקלוקינג.. קבלו אותה: לגזור ולשמור! ההודעה המקורית בפורום AnandTech

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.