אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
יש לי את גוף הקירור הנ"ל... מעבד 2100+ ואני לא כ"כ מרוצה ממנו...הטמפ' הממוצעת שלי היא בסביבות 48-52 במאמץ ומנוחה לסירוגין... כאשר שלושת הSF2 נמצאים על המהירות הנמוכה ביותר. כאשר הם על מהירות הגבוהה ביותר הטמפ נעות סביב ה 45-42 אבל זה רעש נוראיייייייי!!! (טמפ' החדר היא בערך 30 מעלות...) SF אחד נמצא בחלק האחורי של המארז, אחד בדלת (מארז אנרמקס ,זה עם החלון-פרח והנורות מחליפות צבעים...CS משהו..) ואחד בקדמת המארז שתליתי אותו על הסלוטים הנמוכים של ההארדיסק באלכסון כך שיעיף את האוויר לכיוון הכרטיסים שמולו והארדיסק שמעליו. חשבתי על לקנות "ממיר" למאוורר של ההיטסינק ולשים במקום הסטוק פאן אחד מה-SF2 שלי ...זה אמור לשפר את הטפ' בהרבה...לא? אפשרות נוספת היא להפטר ממנו...(מישהו מעו…
-
- 3 תגובות
- 633 צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לOC לזיכרון: - האם עושים OC לזיכרון? - כמה זמן זה לוקח? - איפה מרגישים את ההבדל? - האם צריך קירור לזיכרון כדי לעשות לו OC?, אם כן איזה קירור הכי מומלץ? - ומה הזיכרונות של 4 ג'יגה שהכי מומלצים לOC? אני מוכרח לציין שכל השאלות הנ"ל מתייחסות ל4 ג'יגה DDR 2.
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
מה המצב אנשים ?.. הטכנאי שלי עשה לי OC למעבד E4500 מ - 2.2 ל - 2.93 . יש לי טמפרטורות מאוד נמוכות במנוחה (25-27) ובמאמץ 40-42 מקסימום, אז הייתי רוצה להגיע מ - 2.93 ל - 3.2 וגם בנוגע ל - Clocks של ה - כ.מ . ויש לי כמה שאלות ... אני אשמח ואודה לכם מאוד אם תתייחסו לכל השאלות שלי וברצינות ... 1) האם אני אשים לב להבדל בין 2.93 ל - 3.2 ?.. 2) האם אני צריך לשנות עוד משהו מההגדרות (כמו למשל PCI Express Frequency מ - 100 למספר אחר, אחרי שאני מבצע OC למשהו גבוה יותר מ - 2.93, או שזה צריך להשאר ככה אפילו אם היתיי עושה OC ל - 5 Mhz ?) של ה - BIOS (ההגדרות פה מתחת) חוץ מאת ה - CPU Host Frequency מ - 266 ל - 291 ?.. 3) אם אני מעלה את המעבד מ - 2.93 ל - 3.2 (291 ב - CPU Host Freque…
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רציתי לברר כמה דברים 1) ליטרים בשעה - ראיתי במדריך באתר שרשום לפחות 2000 ליטר שעה אבל זה ניראה לי קצת הרבה לא? 2) משאבה חיצונית או ראש כח במים ? - כמה זה משנה מבחינת מחיר ? אתם מכירים אתרים (לא של מחשבים אלה של אקווריומים ודגי נוי? כי זה הרבה יותר זול שם (300 ליטר שעה ב 70 שקל) 3) בלוק קירוק - כמה יש הבדל בין זלמן (שעולה איזה 250) לזה של DD (שעולה יותר כמו 400) ? ואיזה בלוק אני יכול למצוא שיתאים גם ל P4 478 וגם ל A64 ? (לא חובה אני בעקרון צריך ל A64 אבל לא יהיה לי כזה עוד כמה חודשים) 4) רדיאטור- יש לכם מושג כמה כזה עולה במוסך של אופנועים? כי המחיר של פנדה לרדיאטור ניראה ממש מגוחך)
-
- 2 תגובות
- 615 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש עם Q9450 ויחד איתו קיבלתי את ARCTIC FREEZER PRO 7 http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=79&data=2&disc= במחשב הישן שלי יש לי את ה-THERMALTAKE GOLDEN ORB 2 http://www.thermaltake.com/product/cooler/retail/cl-p0220/cl-p0220.asp#overview 1) אני יודע ששניהם סוקט 775, האם ניתן להחליף בין המאווררים אף על פי שלא מצויין בפירוש QUAD CORE ב-TT? 2) אם כן, האם כדאי לי להחליף בין השניים מאחר שה-ARCTIC מעט רועש לטעמי. 3) אם לא, על איזה מאוורר או קירור באשר הוא הייתם ממליצים על מנת שיהיה שקט ככל הניתן בהנחה שאולי יעשה OC בעתיד והמחשב הוא כמובן בנוי למשחקים? 4) תקציב עד 300 שח עם אפשרות להתגמש בעת הצורך. תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 706 צפיות
-
-
1.) עם מה הכי כדאי לי לנקות את המאוורר? 2.) יש לי מאוורר אחד במארז למטה, שאני מוציא בלי בעיה ומנקה, ועוד אחד שהוא על המעבד, והוא מחובר חזק, האם ניתן להוציא אותו, או לחלופין דרך לנקות אותו? כי נורא קשה לנקות בתוך המארז. 3.) האם ניקוי הספק מאבק יעזור במשהו? תודה
-
- 2 תגובות
- 456 צפיות
-
-
היי, יש לי את הכרטיס 8800GT של Sparkle. היום (מניח שבעקבות העומס חום) הוא הגיע ליותר מ100 מעלות C במאמץ (COD4) לוקח לו גם המון זמן לרדת, גם אחרי 10 דקות של מנוחה הוא עדיין ב~80 מעלות, זכור לי שלפני כמה חודשים הוא היה ב50 מעלות IDLE. המארז שלי מאורר היטב (CM690 עם 6 מאווררי 120) כך שלא נראה לי שמדובר בקירור המארז שבעייתי. האם תקין? אם לא, אבקש המלצה לקירור איכותי לכרטיס, ממש לא רוצה טוסט ב1400 ש"ח תודה לעוזרים!
-
- 28 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי האם למישהו פה יש ניסיון עם קירור PELTIER ? אני לא מתכוון למוצרים כמו ACTIVECOOL אלא פלטייה אמיתי שמחברים לבד לחשמל. איזה חוזק של פלטייה מומלץ לקנות ? (בדרך כלל נמדד לפי וואטים) כמה כוח הוא לוקח מהספק ?
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
איך אני בודק איזה CAS הזיכרונות שלי? ואני יודע איך מעלים מתח לזיכרונות זו הדרך היחידה לעשות להם OC או שכאשר אני מרים את הFSB התיזמונים מזתפרים במקביל?
-
- 7 תגובות
- 724 צפיות
-
-
שלום לכולם ! אני לא בקיא כל כך בענייני האוברקלוק והקירור ובקרוב אקנה מחשב חדש, כנראה 6600 עם לוח 965 של ג'יגהבייט. אני לא מתכוון לבצע אוברקלוק בשלב הראשוני ורציתי לדעת אם במצב כזה יש צורך בקירור למעבד ? במחשב הזה אני שם דגש על שקט ובגלל זה אני מתכוון לקחת את הP150 של אנטק - האם הוספת קירור פסיבי למעבד כמו sonic tower יוכל לעזור בהשקטה נוספת של המחשב (הכוונה היא לשיפור בשקט שאבחין בו ולא רק "על הנייר")? האם הוא יכנס למארז הזה (הבנתי שהוא די קטן) ? תודה מראש, ליאור.
-
- 7 תגובות
- 486 צפיות
-
-
אני צריך לקבל עוד כמה ימים מחשב חדש - Q6600, 88GT, CM 690 יש לי כמה שאלות איפה במארז כדאי לי מאוררים (הכנסת/הוצאת אויר וזה)? מאורר למטה יהיה טוב? הזמנתי תמחשב עם COOLING FREEZER 7 אבל עדיין אפשר לשנות.. היית רוצה שהמחשב יהיה כמה שיותר קריר - ה COOLING FREEZER יעשה תעבודה? אני לא מתכוון לעשות OC. אולי לקחת tuniq tower? קצת יקר אבל והאם כדאי לי לשים קירור על הכרטיס מסך? לפי מה שהבנתי ה 88GT מתחמם.. מאוד חשבתי על מקסימום 200 שח, ה DuOrb יהיה טוב? לא הייתי רוצה שהכרטיס והמעבד יגיעו לטמפ' של 80 או יותר Oם תודה
-
- 1 תגובה
- 422 צפיות
-
-
יש קרור מים שמחובר על מעבד וכרטיס המסך הלוח? והאם יש קרור מים לקשיח?
-
- 2 תגובות
- 522 צפיות
-
-
אני חדש בכל הנושא הזה של הOC התחלתי לפני כחודש אז תתאזרו בסבלנות איתי אני מקווה לא לעצבן אף אחד בשאלות מטומטמות. בכל מקרה אני חדש גם בפרום הזה שלפי מה שראיתי בריפרוף הוא מצויין אז אני רוצה להגיד תודה לכל האנשים שעוזרים פה בפורם אני ( ואני בטוח שעוד הרבה ) מעריכים את זה מאוד ! אני יתחיל : שמעתי בכל מני מקומות על שינוי התזמונים של הזיכרון ויש לי כמה שאלות בנושא : 1. מה כל פרמטר בתזמון עושה ואיך אני יודע להתאים אותם אחד לשני 2. למה תזמון גבוה לא עובד במהירות באס גבוה 3. האם שינוי התזמון גורם להתחממות 4.האם יש מדיך שיכול להסביר לי את כל זה ( זה דיי כולל את השאלות הקודמות) 5. עוד שאלה שלא ממש קשורה למה שיש שני סטיקים של זיכרון ה OC יהיה גרוע יותר תודה !!!
-
- 6 תגובות
- 509 צפיות
-
-
שלום אנשים יש לי כרטיס מסך 9550 128 BIT של GIGABYTE. השאלות שלי הם: 1) זהו כרטיס של חברת ATI. איזו תוכנה הכי טובה לעבוד איתה בשביל OC? 2) האם התוכנה אמורה לעבוד ברקע כדי לקבל את אפקט ה OC? ומה קורה ברגע שאני עושה ריסטרט למחשב הכרטיס חוזר למקור שלו? בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 546 צפיות
-
-
אז ככה... סוף סוף הבנתי משהו (ממש טיפה) מכל השמות של הדגמים והחברות והמושגים בתחום הזה של ההיטסינקים והמאווררים למעבדים. יש לי כמה שאלות. 1. מה יכול להיות בין ההיטסינק למעבד (יש משחה טרמית, יש פד טרמי, ומה עוד?) ? מה מהם מקרר הכי טוב? מה פחות? מה הכי גרוע? ואפשר שלא יהיה כלום בין ההיטסינק למעבד? 2. איזה HS\F בא עם המעבדים של AMD? אני מתכוון לAthlon XP XXXX+ כמובן. זה סתם HS\F "ג'נריק", או המאוורר הזה? כי הכתבה קצת ישנה... אולי השתנו דברים מאז, אבל הSPIRE הזה גם לוקח את המקום השני. חוצמזה, שמעתי שממעבדי ה1700 מגיע מאוור יותר טוב, זה נכון? 3. מעבדים ישנים יותר (כמו זה בחתימה שלי), באים עם פד תרמי, או משהו אחר? 4. זה פחות חשוב, אבל אם למישהו יש כוח להסביר לי, אתם יכולי…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
דבר ראשון אני בכלל לא מבין מה הטעם באוברקלוקינג... סתם לקרוע את החומרה ולאבד את האחריות על החלקים... זה מומלץ בכלל? אנשים לא איבדו הרבה כסף בגלל זה? זה לא מקצר את האורך חיים של הרכיבים? אפשר לעשות את זה דרך תוכנות בלבד מבלי לגשת לחלקים עצמם?
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
אני כנראה הולך לקנות מחשב חדש בשבועות הקרובים, וכששאלתי על מפרט נתנו לי כל מיני עצות, בכל אופן מה שיהיה בסוף כנראה זה ככה: מעבד: Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe OEM E6750T זיכרון: Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB כרטיס מסך: Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail (tms.co.il) וזה בערך הדברים העיקריים. רב האנשים פה בפורומים שהתייעצתי איתם אמרו לי להגיד להרכבה שיעשו לי OC. עכשיו, הגיע הזמן להתוודות, מעולם לא היה לי מושג מה זה OC, ובכל זאת רוב הגיימרים פה עושים את זה. אני יודע שזו המהרה של חלקי המחשב השונים, השאלה שלי היא האם בחנות יעשו את זה בשבילי או האם אני צריך לעשות את זה בעצמי ואיך?? האם יש לתהליך השלכות? (לא מצאתי תשובה מלאה בדיונים …
-
- 8 תגובות
- 637 צפיות
-
-
לזה: http://www.######.co.il/product_info.php?cPath=55_140_767&products_id=4410 לאיפה מתחבר החשמל? אותו שאלה לגבי זה : http://www.######.co.il/product_info.php?cPath=55_140_634&products_id=4303 אשמח לשמוע חוות דעת עליהם... בתודה fux
-
- 2 תגובות
- 481 צפיות
-
-
עשיתי OC קטנטן עכשיו המעלות במנוחה 42-43 ובמקסימום מאמץ56.. עכשיו המעלות האלה מסוכנות??או אפשר לעבוד איתם? והאם הOC מקצר את חיי המעבד?
-
- 30 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שאלה ראשונה, יש לי ספארק 7+ והשלבים בסינק נורא נורא דקים וקצת גמישית, על הסינק יש המון המון חוצצים עם מרווחים קטנים יש על הסינק אבק איך אני אמור לנקות את זה בלי להוציא את הסינק מהסוקט, מותר להצמיד שואב אבק להיטסינק או שזה יגרום לחשמל סטטי ? שאלה שניה, הבנתי שהאבק מפריע בסינק לכניסת האוויר, אבל האם הוא מפריע על הכנפיים במאוררי מארז רגילים? ואם כן, למה?
-
- 8 תגובות
- 631 צפיות
-
-
1)כדי לעשות OC יותר גבוהה או יותר יציב צריך זכרונות עם תזמונים נמוכים יותר ? או אולי מהירות גבוהה יותר של הזכרונות ? בקיצר כל הקטע הזה בכללי הייתי שמח לקצת הסברים. לדוגמא מה ההבדל ב-OC אם זה CL4 או 5, ואם זה 800MHZ או 1066, וגם בלי קשר לOC מה ההבדלים בביצועים טוב זה דבר ראשון, דבר שני: 2) אם יש לי OC למעבד נניח מ-2.5 ל-3.0GHZ , אז זה ממש משנה את המהירות של המעבד או שזה רק "סוחט" ממנו יותר כי ככה הגדרתי בביוס בלוח אם ? כלומר אם נניח אני מעביר עכשיו את המעבד למחשב אחר עם אותם חלקים, אז הוא עדיין יהיה 3.0 או שיחזור להיות 2.5 ? תודה לעוזרים =]
-
- 2 תגובות
- 565 צפיות
-
-
היגדרתי בביוס שהזכרון יעבוד על 2.5-3-3-6 אבל משום מה גם אחרי ששיניתי זה לא משנה בעצם כלום,ונשאר על 2.5-4-4-10.............אני באוברקלוק יחסית גדול למעבד ,איך אני יוכל לגדיר את הזכרון כמו שצריך בביוס? איך אני יוכל לשנות את הזכרון ככה שהוא יעבוד 1:1 מול המעבד /2:1 מול המעבד? למה הפרקוונסי לא על 200 מגה הרץ כמו שהוא אמור להיות? מפרט: Intel Pentium 4 2000@3060 northwood מכפלה של 20 GA-8IPE1000-G Rev4 PDP dual chanel 512(256X2) 400DDR FX5200 64 BIT 128MB Colorsit U Edition 480W Golden a-top X-blade תודה לעונים עוד שאלה בקשר לאוברקלוק לפני האובר קיבלתי בסופר פי רק דקה ו10 שניות אחרי האובר אני מקבל משהו כמו 55/54 שניות ,האם זה בסדר? מעבד באוברקלוק ל3000 א…
-
- 3 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום לכולם ,אני פתחתי ת'רד לפני כחודש בקשר לעזרה בקניית אביזרי קירור למחשב כדי לבצע אוברקלוק אבל נשארו לי מספר שאלות שלא שוות להקפיץ בשבילן את הת'רד: 1. האם הספק כוח שלי של 300W יספיק לאוברקלוק? 2.האם צריך לזיכרון של הכרטיס מסך קירור? (לפי מה שהבנתי לא צריך לזכרון RAM קירור האם זה נכון?) 3.האם הקירור שבחרתי לכרטיס מסך שווה את המחיר (הגבוה) או שה ATi Silencer של Arctic Cooling יספיק? הנה המפרט של המחשב שלי אם זה יעזור + אמצעי הקירור למקרה שיקפצו לכם עצות\השערות: מעבד: P4 2.53 Ghz,533 mhz. לוח אם: ASUS P4P800 Deluxe. זכרון: 2X256MB DDR 333 Mhz by Micron. כרטיס מסך:Sapphire Radeon 9500Pro. ספק כוח: 300W. ורכיבי הקירור שאני מתכוון לקנות: קירור לכרטיס מסך: Thermalta…
-
- 3 תגובות
- 506 צפיות
-
-
שלום לכם! קניתי מחשב חדש.. התחלתי לעשות (או יותר נכון,לנסות) אוברקלוקינג למעבד ולזכרונות ו..הדרך למעבדה היתה קצרה מאודד (אפילו לא עברו 24 שעות מאז שקיבלתי אותו :'( :'( ) *תוכלו לתת לי תווחים של מתחים (מקסימום ומינימום) כדי שאני אדע באוברקלוק לעתיד? (אני רוצה לעשות אוברקלוק לזכרונות,מעבד כרטיס מסך). -בבקשה תתנו לי את התווחים בשמות שהם מופיעים בלוח שלי -אני לא מתמצא ממש כדי שאני אבין את שמותיהם בלוחות השונים- *ועוד משהו,תוכלו להסביר לי בטלפון\איכשהו כיצד להתחיל את האוברקלוק? (הגדרות בביוס וכו'..) תודה רבה לעוזרים. -המפרט למטה-
-
- 9 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום! יש לי שאלה, חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי תשובה, אני מעוניין לעשות אוברקלוק, אבל משהו מטריד אותי. האם אוברקלוקינג פוגע ברכיב? האם אורך חיי הרכיב נפגעים מאוברקלוק? האם קירור משפיע על כך?
-
- 3 תגובות
- 611 צפיות
-