אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
-
רציתי לדעת כמה דברים על הרעש שהמאווררים מייצרים (אני קונה מחשב חדש והוא יהיה מטר מהמיטה) הסבירו לי שה 120mm פחות רועש מאשר ה 80mm, איך זה הגיוני..? עוד דבר, לפי הטבלה באתר של KSP (מפורט איך להכנס): בטבלה אפשר לראות את המאפיין Noise Level שבו יש db (A) & Sone. db כמו שהבנתי זה הדציבלים (ככל שיותר גבוה - יותר מרעיש- וכל ה 120mm עם דציבלים גבוהים מה 80mm). מה זה ה Sone הזה..? והאם יש עוד מאפיינים חשובים? תודה
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם , קייםן אצלי מחשב חדש עם המפרט הבא: q9300 לוח gigabyte p45ds3r הארדיסק 500 wd כרטיס מסך 4850 זכרונות 2gb mushkin הקירור למעבד הוא הרגיל של אינטל שמגיע עם המעבד. הטמפרטורות במנוחה: הטמפרטורות במאמץ: השאלה היא כמה צריכות להיות הטמפרטורות עם הקירור המקורי של Intel. ואם לא מה צריך לעשות?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היום ניסרתי את הדלת של המארז עם מסור חשמלי ,הגימור כמובן מכוער. איך שייפתם את החיתוכים כדי להוריד שבבים מיותרים ולעשות גימור יפה? איזה רעיון יש לכם כדי להסתיר את החיתוך כי בואו נגיד שלא היית ממש ישר(:
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
והמעבד לא באוברקלוק תודה
-
- 18 תגובות
- 745 צפיות
-
-
התקנתי אתמול בלילה, ושני דברים לא מסתדרים לי - 1- הטמפרטורות רק עלו! אם קודם הייתי מקבל בסביבות 31-32 (zalman 7000, generic paste) עכשיו, עם sp94, טורנאדו 80 ו-as5 זה יושב בסביבות ה40 (טמפרטורות נמדדות עם MBM5) זה פשוט לא נראה הגיוני - הכבלים מאוד מסודרים ויש 5 מאוררי מארז, 2 מקדימה מכניסים, 2 מאחורה מוציאים ואחד בדלת מכניס שכבת הpaste מאוד, מאוד דקה 2- אני לא מצליח לשלוט על המאורר עם האנרמקס שלי (A5) - סיבוב של החוגה לא מזיז לא כהוא זה והוא ממשיך להסתובב במהירות המירבית.
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מכיר אנשים עם מפרטים כמו שלי, שאני יודע שזה חזק והוא אומרים שזה טס ברמות על לדעתי המחשב שלי לא.. ניסיתי כבר כל דבר אפשרי למיטב ידיעתי בצד של התוכנה עכשיו אני חושב על החומרה אז באתי לפה
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המממממ ....... ככה : כל מי שחושב שיש לו את הביצים לטגן את המחשב שלו בלי רגשות חמלה , מי שלא פוחד להרוס , להלחים , ולעשות כל דבר , שיביא את המחשב שלו לדבר הבא : הFSB הכי גבוה , ולתדר מעבד מקסימלי הכי יציב , עם 2 כרטיסי PCI , כרטיס מסך לבחירתו , מערכת יציבה למשך 24 שעות של קריעת מעבד , מה עוד ? BYTER , תוסיף כרצונך סעיפים . זה צריך להיות מעניין . המנצח , נחשוב כבר על משהו הולם שהפסיכופט יקבל .
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס מסך הזה http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2516 וחיברתי לו מאוורר 92 מ"מ כמה טמפ' במאמץ אני צריך שתהיה לי בשביל שאני יוכל לעשות OC קטן? המאוורר שלי מחובר ל MOLEX ומיסתובב על מקס' מהירות 1800RPM
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
המעבד שלי על 48 מעלות במאמץ והיום הגעתי הביתה וראיתי אותו על 62 נשבע לכם חשבתי נשרף המחשב החדש! כיביתי את המחשב לאחר 24 שעות שהוא היה דלוק הדלקתי שוב פעם הוא היה על 50 וירד עד ל 45 בשינה [לא במאמץ] והכרטיס מסך שלי חם אש נשבע לכם אני לא יכול לגעת בו... [הכול חם ואפשר לגעת בהכול חוץ מבשבב אחד רותח שמתי את הפלסטיק של הדני והוא נמס תוך שניה וחצי] אז איזה קירור לקנות???????????? סעמק הינה המפרט abit max 3 2.8c p4 2X256 geil golden ]מתח של 3.0V ANTEC 1000MG ? WINDOW ANTEC 430V REDEON 9800 SE ALL IN WONDER PLOS OMEGA עריכת דיון : תוסיפו את השאלה אה ומה זה הטמפרטורות של ה- PWM? כאילו מה הפירוש? כי זה עכשיו על 39 מעלות... וה-SYS על 32 מעלות... מה זה בכלל SYS AND PWM? אני כבר יותר…
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תראו, רק עכשיו שמתי לב לזה אבל קניתי את המפרט שבצד לפני כשבועיים שלושה ורק עכשיו שמתי לב ש CPU-Z אומר שהמעבד על 1.875GHZ. הגיוני? חזוב לציין שלא ביצעתי שום OC.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום , לפעמים אני חושב למה צריך לסבול כלכך מהחימום יתר של ה amd לא עדיף לקנות intel וזהו?? האם ה -amd שווה את כל השטויות האלה ?!
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המערכת קירור הזאת? קיבלתי ממנה רושם טוב בסרטונים ביוטיוב. אגב איפה אפשר להשיג מערכת כזאת באיזור הצפון?
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בכל הביקורות והמאמרים שאני רואה אומרים שצריך לבדוק את מערכת הקירור 24 שעות מחוץ למערכת מה זה בדיוק אומר? כאילו להפעיל את המערכת קירור כשהיא לא מחוברת לכלום? (חוץ מלספק כוח כמובן)
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ברצוני להחליף את הקירור המעבד שלי ( Stock) ב AC 64 Freezer Pro. יש לי 2 אפשרויות , או להזמין את הקירור מ TMS ב 105 ש"ח ולהתקין אותו לבדי או ליקנות אותו מחנות בעיר ב 150 ש"ח כולל התקנה. אני אף פעם לא החלפתי ולא התקנתי קירור למעבד , העם זהו תהליך מסובך, או שכל אחד יכול לעשות זאת?
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכם ברצוני לשים לציפ הצפוני שלי קירור חזק יותר מהפאסיבי שיש לי היום. בדקתי כמה אפשרויות והכי נראית לי סבירה היא הקירור של טיטאן, כאשר הוא כולל : מזרק עם משחה טרמית, ארבעה קליפסים ממתכת, ארבעה קליפסים מפלסטיק, מתאם 4/3 פינים, ארבעה ברגים. הנה תמונה שלו. http://www.pc-look.com/boutik/images/Plus/110020-002_p001.jpg המטרה לביינתים היא לקירור של המחשב שבהמשך יגיע לאוברקלוק האם המאוור יספק אותי, האם הוא רועש, ובכלל ביקורות ותגובות יתקבלו בברכה . נ.ב אם מישהו יכול להביא לי תמונה שהמאוור בתוך המחשב זה יהיה נחמד מאד.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לפי חיפוש בגוגל הבנתי שטמפרטורה של כביכול רכיב ה "AUX" ב everest home edition יכולה להראות שלוש דברים, לוח אם, מעבד או טמפרטורה שלקוחה מהשמיים. הטמפרטורה של הרכיב הזה נעה בין 70 ל 125 מעלות צלזיום מה שלא ממש מרגיע אותי. בהתחלה יצאתי מהנחה שהוא מראה טמפרטורה "שלקוחה מהשמיים" אך אחרי התקנה של speedfan גם הוא הציג לי 3 טמפרטורות, אחד בסביבות 30-40 צלזיוס שזה ככל הנראה לוח אם (גם everest הציג את אותו הדבר) שני בסביביות 60-70 צלזיוס שזה כנראה המעבד (גם everest הציג את אותו הדבר) (כן זה פנטיום 4 פרסקוט לכן הוא כל כך חם) והשלישי טמפרטורה שנעה בין 70 ל 125 מעלות צלזיוס שהיא דומה לטמפרטורה של AUX ב everest אז מה זה בעצם הטמפרטורה הזאתי? האם יתכן שזה טמפרטורה של כרטטיס המסך (I…
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איזה מהקירור למארזים הבאים 120mm הוא הטוב ביותר, ועדיין שומר על שקט? Scythe 120mm MINEBEA 1600RPM 63.7CFM ¤86 Scythe 120mm S-Flex (SONY) 800RPM 33.5CFM ¤75 Glacialtech 120mm Case Fan Hydrodynamic Bearing 18dba 36CFM ¤42 Noctua 120MM Case Fan NF-P12-1300Rpm 115 ש"ח SilenX Ixtrema Pro 120mm x 38mm 14dBA Fan IXP-76-14 120 ש"ח - DBA 18 / RPM 1400 / CFM 90 SilenX Ixtrema Pro 120mm x 38mm 18dBA Fan IXP-76-18 115 ש"ח - DBA 14 / RPM 1200 / CFM 72 SilenX Ixtrema Pro 120mm x 25mm 14dBA Blue Led Fan IXP-74-14B 115 ש"ח - DBA 14 / RPM 1400 / CFM 72 SilenX Ixtrema Pro 120mm x 25mm 14dBA Fan IXP-74-14 105 ש"ח - DBA 14 / RPM 1400 / CFM 72
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אין יותר מידי מה לפרט על זה. השאלה בכותרת. חוץ מסידרת ה-E2XXX יש עוד משהו?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום,קניתי מאוורר חדש למארז מדגם AC הוא מגיע עם 2 חיבורים ללוח אם: 1)3 פינים 2)4 פינים + מפצל למאוורר של המעבד (אם אין חיבור פנוי בלוח אם) העניין הוא כזה. יש לי מקום פנוי לחבר את המאוורר בלוח אבל קצת מסובך להגיע אליו,ניתן אך כרטיס המסך קצת מפריע ואני לא רוצה שהכבל יהיה על הכרטיס ויתחמם לו. האם אפשר לסמוך על המפצל הזה ? לא יהיה עומס כלשהו ? אני יודע שבתאחלס הזרם ששניהם מקבלים ממש לא גדול אך בכל זאת. לצורך העניין שני המאווררים הינם מתצרת AC. עד עכשיו זה עובד מעולה,השאלה אם אני יכול להמשיל כך לאורך זמן אני אנסה להסביר איך הוא מחובר מהמאוורר הגדול יוצא חוט המחובר ללוח אם,ממנו מסתעפים שני חטים,3 פינים ומתאם נקבה עם 4 חורים. את החוט עם 3 הפינים השארתי בצד ואילו למתאם חיברתי את…
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום , אני מחפש קירור כלשהו לציפסט , לא פסיבי (כי אני צריך לאוברקלוקינג) אבל שיהיה ממש ממש שקט .... תודה..
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום... אני מת לקנות/להכין קירור מים... ובקניה הכי זול(מן הסתם מה שאני מחפש) עולה 610 שקל ואני רוצה לדעת כמה יעלה לי לבנות מערכת קירור הכי פשוטה... כמובן פלי פגמים פשוט שתהיה פשוטה... או קיי אז ככה עשיתי רשימה של מה שאני צריך לזה... 1 מאורר 120 יש... 2 רדיאטור מים ... אבא שלי יבדוק של אופנוע יד שניה... 3 3 מטר צינור מים עמיד 65 מעלות 9 שקל... 4 משאבת מים יש לי של אקווריום.. שקניתי אני מקווה שזה יהיה טוב אני יצלם לכם בהמשך את זה.... 5 כלי מים.. עולה 100 שקל .... 5 אינץ' משהו כזה... 6 בלוק מים 275 שקל... מemp.... סה"כ בלי הרדיאטור 384 שקלים חדשים של ישראל....
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה המפרט : COOLERMASTER CM 690 + WINDOW w/o PSU ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME SCYTHE S-FLEX 120mm 1600rpm x3 ועוד מאוור של המארז מקדימה שמכניס אוויר INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9400 : "SLB6B" - BOX GIGABYTE GA-EP45T-UD3R אני לא נגעתי בכלום בBIOS כי אין לי ממש מושג מה לעשות . המחשב הגיע היום אז אין בו אבק וגם את החיווט עשו לי בחנות והוא טוב לפי תמונות שראיתי פה. עשיתי בדיקת PRIME95 ותוך שתי דקות הראה לי 103!!!! מעלות לא יודע אם זה הגיוני אני מפחד לעשות עוד בדיקה כזאת בשביל תמונה. הנה תמונה במנוחה : נ.ב : למה לפעמים זה מראה לי 1.999 GHZ ואז זה קופץ ל2.66 כמו שצריך להיות ? עריכה : תמונה אחרי בדיקת מאמץ -
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ככה זה הולך: יש לי במארז,סכ"ה, 3 מאווררים,אחד שיושב על המעבד,אחד בספק,ואחד קטן על הכרטיס מסך. בזמנו היו לי עוד מאווררים אך הטכנאי הוציא אותם ואמר שזה לא הכרחי( :o,בתקופתו לא הייתי מבין גדול ונתתי לו לעשות מעשה נבזי שכזה.). היום אני מבין שבלי מאווררים במארז יש סיכון גדול לכל החלקים שבו,עקב כך ובגלל שאני רוצה להתחיל עם אוברקלוקינג לאט לאט,החלטתי שיש צורך עז בקירור המערכת. השאלה שלי היא : -איפה הכי כדאי להוסיף מאווררים? -כמה מאווררים כדאי להוסיף? -מה התוכנה הטובה ביותר לבדיקת טמפרטורה? -האם כדאי להשקיע במקום במערכת קירור מים(כמה זה יעלה)? *לפרוטוקול-קראתי את המדריך באתר אך אני מעדיף לקבל חוות דעת ישירה ועדכנית. הנה קישור למארז המרתיע והמצמרר שלי: http://img408.imag…
-
- 18 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עכשיו עם מעבד E8400 הגעתי לתדר של 3825MHZ, עכשיו היה לי את המצב הזה שפיתאום יש חלון כחול וכזה והוא אומר שצריך לעלות מתחים או משהו כזה(לא זוכר בדיוק מה היה כתוב שם). איך בדיוק צריך לבצע את העלאת המתחים?. יש לי בדיוק את האופציות האלה: http://media.photobucket.com/image/voltage%20ep%2045%20ds3l/kg4icg/img1230661487120.jpg אם אתם צריכים לדעת אז הלוח אם הוא P45 DS3L זיכרון OCZ 800MHZ ,תיזמונים 5. איך בדיוק להתחיל עכשיו?. תודה לעוזרים. עריכה: בעיה קטנה,אני עשיתי בדיקה בOCCT והוא גילה בעיה בCORE 0 מה עושים?=[ אני רצה להמשיך את הOC עוד קצת..
-
- 18 תגובות
- 966 צפיות
-