עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לאחר בערך שנה מאז שהמעבד שלי נקנה החלטתי שהגיע הזמן לראות עד איפה אפשר לדחוף את המעבד להפתעתי בלי הרבה התעסקויות הצלחתי להגיע לתדר של 4050MHz במקום תדר מקור של 2700MHz , לפי דעתי זאת התחלה לא רעה למעבד שלא כל כך מהולל ביכולות האוברקלוק שלו בנתיים לא עשיתי יותר מידי בדיקות לגבי היציבות אבל לא נראה לי שהאוברקלוק כל כך יציב עם ההגדרות שכרגע נמצאות בביוס. כמו שאמרתי זה רק גישוש ראשוני לגבי היכולות ואני מקווה שבעתיד אני יוכל לדחוף את המעבד לתדרים יותר מרשימים אשמח לשמוע מאנשים אחרים שהתנסו עם ההמהרה למעבד זה או למעבדים אחרים מהסדרה המפרט: מעבד : AMD Athlon II X3 425 AM3 2.7Ghz גוף קירור: Cooler Master Hyper 212 Plus לוח אם : Gigabyte GA-MA790X-UD3P זיכרונות: G.…

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. אהלן, אני מעוניין לחבר את הבקר הנ"ל חיצונית למחשב ( לשקע בקיר ) והשאלה שלי איזה שנאי יתאים למטרה. או יותר לדייק, האם שנאי של AC to DC 12V 500 mA מצאתי את המוצר הנ"ל http://www.xpcgear.com/ac4pin.html שמתאים בוודאות לעניין אבל לצערי אני לא מוצא היכן או אם זה נמכר בארץ אשמח אם תוכלו לעזור/לייעץ לי בנושא. נ.ב. - אני מתכוון לחבר אליו 5 מאווררים של 40מ"מ תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by bennnn,

שלום-ראשית אקדים ואומר שאין לי ניסיון עם אוברקלוק-רציתי לדעת כרגע התדר הוא 3.4 גיגהרץ, לכמה אפשר להגיע עם המפרט שלי?מבלי שיהרוס את המעבד? במנוחה כרגע הטמפ היא 40 מעלות לערך,כמה מעלות למשל ב PRIME 95 יגיע המעבד? ומה המקסימום שהוא אמור להגיע (כלומר עד דרגה שזה נחשב למסוכן) אודה לתשובות.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by barbaresh,

אני רוצה לעשות OC לכרטיס הזה בכלל כדאי להיכנס לזה אני יודע שצריך כמובן להחליף לו את הקירור האם כדאי להשקיע והאם הביצועים יכולים להיות הוגנים לעבודה..אם כן האם מישהו יכול להפנות אותי למדריכים כי בחיים לא עשיתי OC לשום דבר זו פעם ראשונה. (מקווה לא להתמכר) תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  5. Started by oren99,

מעבד, לוח וזכרונות שמפורטים במפרט מימין. הצלחתי להגיע ל 2.5GHZ ויציב במשך שנתיים. קראתי שאפשר עוד. 2.8 בקלות ואפילו 3. אין אפשרות לשנות את המכלפה והיא על 10. בביוס, אני לא יכול לכתוב מה שאני רוצה במחלקים של הזכרונות ויש שם 1:1, 1:1.33, 1:1.66 (או משהו בכיוון, לא זוכר בדיוק). האם הזכרונות חייבים להגיע ל667MHZ או שאפשר לשים אותם על פחות? בנתונים הללו, אני חייב לשים 300 בFSB ואז אני מגיע ל3GHZ ו 667 בזכרונות. אבל כל ערך שאני שם שהוא לא 250 (שיציב כרגע) המחשב לא עולה בכלל. אני מדליק ומכבה פעמים ואז מקבל הודעה ש הOC נכשל ואני חוזר לברירת מחדל. יש משהו שאפשר לעשות?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום, את המפרט שלי אתם יכולים לראות למטה! :-) בגדול אני מחפש מאוורר יותר טוב שיתאים לתושבת בלי לפרק את הלוח. עד 200 ש"ח. תודה!

• 36 תגובות
    • 7k צפיות
  7. Started by intrex,

המפרט שלי הוא מעבד Intel Core 2 Duo e8400 לוח אם Gigabyte GA-EP45-DS3L זיכרונות G.Skill DDR2 4096MB (2048MBX2) 900MHZ 4-4-4 12 pi black כרטיס מסך nVIDIA 9800GTX+ 512MB DDR3 PCIE Club3D מארז ללא ספק Lian-Li Pc-7B Plus Black Window ספק כח Hiper S625 625W קרור למעבד Thermalright HR-01 PLUS מאוורר למארז Nexus Real Silent Case Fan 120mm PWM וניסיתי לעשות לו OC ל 3.6 כמו שהסבירו לי פעם שעבד לי וכרגע הוא מראה לי בCPUZ 2400 MHZ ורק לפעמים קפיצות ל3600... הVCORE בינתיים על 1.30 השאלה עם לעלות עוד כי קודם שמתי גם על 1.4 וזה לא עבד שמתי תמונה מה CPUZ בקבצים למטה תורידו כי עם לא פשוט לא רואים טוב.. או את הכל. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. המחשב במצב של מנוחה ממש ממש יענו עומד על 50 מעלות לליבה החמה ביותר . במצב מאמץ שאני מפעיל 2 משחקים + OCCT + Prime95 .. הוא מגיע רק ל67 ולא עולה יענו נעצר שם ממש על 67 . מה שמוזר לי הפער בין הטמפ' שהוא יחסית לא גדול כמו שהוא אמור ליהיות . בנוסף במצב כמו עכשיו של דפדפן פתוח עם כמה חלונות הוא על 54 אפילו .. מה דעתכם זה בסדר או שזה מוזר שהמפרטורות זזות בצורה לא יציבה כזאתי .. אני בOC בלי להזיז מתחים בכלל מ2.8 ל3.5

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by devild,

שלום לכולם , ברשותי מזה כמעט 4 שנים המפרט הבא: E6600 - קירור למעבד: FREEZER PRO 7 ( טמפ לפני oc : במצב מנוחה 27 , במאמץ: 42 ) 8800GTS 640 בלי OC זיכרונות 800MHZ MUSHKIN 2X2GB תיזמונים : 5-5-5-18 לוח אם P5B . ספק ENRMAX 500W. אני כרגע לקראת סיום ניתור הטמפ' של המעבד ושאר הרכיבים . המעבד הורד למכפלה 8 והזיכרונות ל-יחס של 1:1 המעבד כרגע נימצא על מהירות 3.2GHZ כבר 11 שעות רצוף .מתח למעבד עומד על 1.375V בביוס ( ב-CPUZ מצויין אחרת- 1.272V) ושאר התהליכים בביוס בוטלו/שונו עפ"י מאמרים ב-אתר ואתרים נוספים בחו"ל. הטמפ' של כול ליבה נימצאת על 55 - 57 בזמן שאני גולש עם בדיקת ORTHOS ברקע. התוכנות שאני משתמש הם: CORE TEMP ו everest לפי שתי התוכונת קיים הפרש של כ- 5 מעלות. C…

• 11 תגובות
    • 3.1k צפיות
  10. Started by efee123,

שלום אני עושה OC לכרטיס הנ"ל ורציתי לשאול מספר שאלות: דרך אגב אני עוד עם המדריך שבאתר עם התוכנה של MSI. 1) איך אני יודע שהמדדים שהגעתי אליהם תקינים? 2) האם כדאי לעלות את תדר הזכרונות ואם כן כמה בערך? 3) מה ההבדל בין shader clock ל- core clock ולמה כשאני מעלה אחד השני עולה יחד איתו? במדריך כתוב שלא אמורים לגעת ב- shader clock נ.ב הוספתי תמונות של ה-OC לפני ואחרי, אשמח אם תתיחסו. תודה! בדיקה ב-3DMARK : CPU Score 47890 Graphics Score 13258 [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 4.4k צפיות
  11. Started by DarkIDevil,

שמעו זה המפרט: מעבד:AMD Phenom 2 X3 720 BlackEdition Triple Core AM3 Tray @ 3.6GHZ קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPUCOOLER לוח-אם: Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 AMD770CHIPSET זכרונות:אני מביא 8GB בתדר של 1066MHZ דיסקים קשיחים: WD 320GB 7200RPM 16MB Sata2 SAMSUNG HD160JJ (149 GB) כ.מסך:Sapphire ATI Radeon HD4870 Vapor-X 1GB צורב: Samsung SHS223 x 22 Sata- ATABlack מארז: NZXT Tempest - Air FlowKing ספק נוכחי: OCZ StralthXStream 500WPSU וזה מה שאני רוצה להביא, אבל שמתי לב שהקירור הנוכחי שלי מפריע לזכרונות, אז חשבתי להביא SCYTHE MUGEN 2 עם שני מאוררים, אבל נראלי שגם הוא גדול, אז על איזה קירור למעבד אתם ממליצים לי עד 235 ש"ח שלא יפריע לזכרונות? *חשבתי לקנות את המוגן 2 …

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by חובב,

אוקייי כבר פירסמתי הודעה דומה אבל אכתוב שוב (שינוי קירור מעבד E7400 לוח אם EP43 S3L GIGABY זיכרוןKINGSTON 2GBX2 800 ספק :huntkey model:lw-6400h 400W אני על קירור MUGEN 2. כרטיס מסך:GTX260 כרגע ללא שינוי מתחים (אלא אם כן הלוח אם עושה את זה אוטומטי ואני לא יודע). FSB266@333 מעבד 2.8@3.5 זיכרון 800 שיניתי את היחס *טמפ' עבודה הכי גבוה (כרגע) זה 64 . *המחשב עדין בבדיקת מאמץ עם OCCT . שאלות: איך הטמפ'? כדאי לעלות עוד את הבאס ?יש סיוכי ל4 GHZ עם הקירור הנ"ל ועם המתחים כרגע(ללא השינוי)?להשאיר באזור ה800-850 את הזיכרונות? ואשמח להמלצות!

• 13 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. אני רוצה להמהיר את המעבד עצמו בלי לגעת במתחים. עברתי על הנעוץ כבר מספר פעמים. הקירור שלי הוא AC FREEZER PRO. נ.ב- אני יודע שזה מאוד כללי אבל קראתי ונכנסתי לביוס ופשוט לא הכי הבנתי מה לשנות... תודה!

• 53 תגובות
    • 10.7k צפיות
  14. Started by Gimel,

שמתי במחשב מעבד Q6600. במהירות סטוק הוא מגיע לאיזה 68 מעלות במאמץ. זה נורמאלי? שמתי לו בינתיים קירור של אינטל שהיה מיועד לפנטיום D (עם ליבת נחושת) האם AC פריזר 7 יהיה מספיק טוב למעבד הזה?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. שלום איזה יצרני מאווררים ידועים בתור שקטים מאד, עבור קירור למעבד? אני צריך להחליף את המאורר שיש לי כרגע, ומחפש מה הכי שקט. כמה פרטים חשובים: זה מעבד i3, הוא לא מייצר הרבה חום, כמו כן, אני לא עושה OC וכל זה, ודבר אחרון, אני מעדיף מאוורר קטן וחמוד, ולא מפלצת ענקית.. אין לי צורך בה.. זה לא i7. אז בקיצור מאוורר קטן וחמוד, ושקטטט לסוקט 1156 על מה אתם ממליצים? תודה רבה עומר

16. Started by Or4more,

אני צריך המלצה לאיזה גוף קירור למעבד I5 760(סוקט 1156) תקציב בין 80 ל130 שקל.. המטרה היא טמפרטורות נחמדות ושיהיה שקט יותר מהסטוק, לא למטרת OC חשבתי על כמה דברים בינתיים: Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU Cooler Cooler Master Hyper TX 3 Scythe Katana 3 דבר נוסף שחשוב - שיהיה מ RSM תודה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by Jenia24,

שלום, אני כרגע בתהליכי OC למעבד שלי: 4000X2 כרגע הצלחתי להגיע איתו לFSB של 250 שזה 2600mhz~, הורדתי את תדר הזיכרונות ל533 (במקור 800). והעלתי את המתח מ3 ל3.5 ואני מבצע בדיקות של חצי שעה בתוכנה של OCCT, בהגדרות של Medium Data Set, ו Normal ב-Priority. המעבד בשיא המאמץ מגיע ל65-67 מעלות. כרגע הכל יציב ומתפקד מצוין ויש לי כמה שאלות לגבי המשך הדרך. 1.אני מבין ש65 מעלות זה כבר ממש חם בשביל המעבד, האם כדאי להמשיך ולדחוף?, והאם משחה טרמית יכולה לעשות הבדל משמעותי? 2.האם ההגדרות שלי בOCCT הם בסדר? וכמה זמן מומלץ להריץ את הבדיקה הסופית כדי לוודא סופית שה-OC יציב? 3.מה בדיוק עושה ה-HT Link וכל מה שקשור לHT במעבד. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. שלום לכולם... שידרגתי את המעבד שלי מ E6400 ל Q9400 (עידכנתי ביוס כדי שיתמוך) הכל טוב ויפה עובד מעולה...אבל מה אני לא יכול לשנות את המתח למעבד בביוס...כשאני אני משנה לא משנה לאיזה מתח, אז אחרי ריסטרט שהוא עושה בביוס המתח קופץ לאופציה AUTO ויותר מזה הוא לא מראה כלום...אם אני שוב יעשה ריסטרט אז הוא שוב יראה לי אופציות למתחים אבל עאשר אני יבחר מתח מסויים והוא יעשה ריסטרט שוב זה יחזור לAUTO וללא כל אופציות... מה העניין כאן?למה לא נותן לי ביכלל לשנות? (עשיתי FACTORY DEFAULT לביוס והוצאתי והכנסתי את הבטריה) עדיין אותו עניין.... כרגע המעבד באוברקלוק הבא: FSB=425 DDR2=850 מתח זיכרונות =2.0V מתח גשר צפוני=1.45V אם צריך צילום מסך אני יעשה... מאוד מוזר לא יתכן שהלוח מגביל את האופציה …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by levimadman,

חזרתי לענייני OC לא מזמן אחרי מספר עידכוני BIOS. להפתעתי, לא ניתן יותר לשנות את נתון ה-VCORE של המעבד - נשאר כקבוע על auto. יש סיבה נראית לעין שדבר כזה עשוי לקרות? כל שאר הנתונים קונפיגורביליים.... וכן הצלחתי להגיע לOC קטן עם הנתון שנשאר על auto.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by yz101,

ביצעתי OC של המעבד שלי מ2.66GHZ ל3.2GHZ - מפרט בחתימה. מכפלה 10 וBUS 320MHZ. המערכת עוברת בשמחה בדיקת LINX, הטמפרטורות משביעות רצון. הבעיה היא כזו: לפני הOC התוצאה של הכרטיס ב3DMARK VANTAGE הייתה כ9418 - כאשר SETTINGS הוא PERFORMANCE. לאחר הOC, רואים ירידה בביצועים, והתוצאה באותם SETTINGS היא כ5400. שיניתי את הRobust Graphics Booster לFAST ולהכי מהיר TURBO, לא שינה דבר. מה עוד כדאי לנסות לשנות כדי לבטל את הירידה בביצועים של כרטיס המסך?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by eladrevach,

המעבד שלי i5-750 באוברקלוק של 3.6 במנוחה הוא על 37 מעלות במאמץ של שעה occt הוא מגיע ל65 הטמפרטורות סבירות?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום, אני קונה מחשב חדש לשימושים משרדיים שיהיה מבוסס על : מעבד AMD Athelon2 x3 445 לוח אם GIGABYTE GA-MA78LMT-USH2 זיכרון פנימי של 4 GB מארז Antec NSK 4482 יחד עם הספק שמגיע איתו. וללא כרטיס מסך פרט לזה שמובנה בלוח אם. אני רוצה לקנות מאוורר איכותי למעבד כדי לקבל מערכת כמה שיותר שקטה. מתלבט בין כמה אפשרויות ולא מצליח להחליט מי המאורר השקט ביותר (שעדיין יספק לי קרור ראוי למעבד): Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 Arctic-Cooling Freezer 64 LP Schyte Katana 3 (האם בכלל עובד עם תושבת AM3?) אשמח לקבל פידבקים בנושא. בנוסף, האם זה נכון שדגמים המסומנים LP של Arctic-Cooling מתוכננים כך שיהיו שקטים יותר מאשר מאוורים מקבילים ללא סימון זה? תודה, סטאס.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. המצב אצלי לא להיט (או שכן - הצ'יפסט רותח יחד עם המייצבי מתח) אשמח לשמוע מה המצב אצלכם, ומה עשיתם לפתרון הבעיה. השיקול אצלי הוא האם להשקיע בקירור אקטיבי, אם האם ללכת רחוק ולקרר בעזרת מים

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. Started by חובב,

הוספתי למארז שני מאווררים האחד 80 מ"מ והאחד 120 מקדימה ומהאחורה (בהתאמה). חיברתי אותם האחד ב PWR FAN והשני בSYSFAN לא זוכר בדיוק מה למה... בכל מיקרה רציתי לדעת האם זה משנה לאן מחברים אותם?האם עדיף לחבר אחד מהם או את שניהם לספק ישירות?

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. הרבה זמן אני רואה כל מיני הודעות בפורום לעשות ככה או ככה מעבד מורכב טורבו בוסט ול מיני דברים כאלו .. אבל גם קראתי כמה פעמים שיש דר ךפשוטה בהרבה לעשות OC מ2.8 לאיזור ה3.2-3.4 בלי סיכון ופשוט פשוט . אם מישהו מוכן לכתוב לי את זה כאן יהיה מצויין בלי יותר מידיי דיבורים .. תודה

• 52 תגובות
    • 8.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים