עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. היי, היה לי את המאוורר למעבד שלהם U14S שנקנה כחלק ממחשב שלם שהורכב על מעבד אינטל E8400. לאחרונה קניתי מחשב חדש עם מעבד חדש AM5 ושמתי לב שנוקטואה כחלק מהשירות שלהם נותנים בחינם קיט התאמה למעבדים חדשים יותר במידה ובעתיד משדרגים: https://noctua.at/en/support/mounting-and-upgrade-kits אז פשוט מילאתי את הטופס הבא: https://noctua.at/en/amd-am5-mounting-kit-order-form הם רוצים צילום של קבלה של המאוורר המקורי (אבל למי יש קבלה מלפני 16 שנה?!) או צילום של המאורר ביחד עם דף נייר עם שבו כתוב שמי ותאריך עדכני + קבלה על הלוח אם החדש. זאת התמונה ששלחתי: https://postimg.cc/1nKptdVX ואחרי יומיים הם שלחו לי את הערכה בלי תשלום בכלל. כל הכבוד לנוקטואה, זה שירות!

• 0 תגובות
    • 363 צפיות
  2. למחשב מאד ישן אני צריך להחליף את המאוורר הקידמי (שמכניס אויר) והאחורי (שמוציא אויר). המאווררים הנוכחים הם של 80 מ"מ. איזה מאווררים מומלצים שיהיו שקטים? כיוון שמחשב ישן (כ 8 שנים) האם אני צריך לוודא התאמה כלשהי עם מאווררים שמיוצאים היום או ששום דבר לא השתנה?

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  3. Started by token_toker,

אני מעוניין לרכוש קירור חרישי ואפקטיבי ל-4870X2 (לא CF) שיושב בתוך מארז של אנטק P182. מישהו יכול להמליץ לי בבקשה על יחידה כזו שעושה את העבודה ואם אפשר גם הסבר קטן על איך לפרק את גוף הקירור הנוכחי והתקנת החדש. תנקס אין אדוונס

• 0 תגובות
    • 621 צפיות
  4. יש לי משחה טרמית Arctic Cooling MX-2. ראיתי שיצא משחה חדשה MX-3. השאלה שלי האם ה MX-3 יותר טובה מ MX-2? יש לי עוד שאלה. באיזה מעמד המשחה הנ"ל עומדת בהשוואה למשחות טרמיות אחרות? תודה ויום טוב.

• 0 תגובות
    • 641 צפיות
  5. אחרי שעשיתי אוברקלוק למעבד +_ פתיחת ליבה רביעית אני מאוד מסוקרן לדעת מהן האפשרויות שעומדות לרשותי בקטגוריית Advance setting (או משו כזה)/ בקטגוריה זו פתחתי ליבה והגדרתי את המעבד כ-0 HYBRID . יש שם אופציה לבחור לכל מעבד (וירטואלי) כמה אחוזים נגיד core 0 - 2% core 1 - 2% core 2 - 2% core 3 - 2% מה ה- מינוס 2 % הזה אומר ? יש אפשרות לשחק עד ל- (-) 10 . או + 10 . *** ***כשפתחתי את הליבות האחוזים היו על (-)2% ועד היום אין לי עם זה בעיה .

• 0 תגובות
    • 750 צפיות
  6. Started by L1ron,

למחוק.. התכוונתי לפתוח בפורום OC.

• 0 תגובות
    • 707 צפיות
  7. http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-phenom-ii-x6-1055t-overclocking_3.html#sect0 המדריך שימושי לכל מעבד של AMD שמכיל בקר זיכרון. כל מה שצריך זה לא לתת ל-HT ולגשר הצפוני לעבור את ה-2GHz.

• 0 תגובות
    • 775 צפיות
  8. לינעול או לימחוק בבקשה בטעות פתחתי שתיים סליחה

• 0 תגובות
    • 621 צפיות
  9. Started by Jenia24,

שלום, אז אחרי שזנחתי את הרעיון של לקנות קירור לכ.מסך שלי (4670), בשל יכולות האוברקלוק הנמוכות שלו, אני מחפש קירור למעבד שלי שהפתיע אותי לטובה וכרגע עומד על 2500 (שיפור של יותר מ20%). בדקתי כל מני ביקורות וכרגע מה שאני מתכנן זה על הSycthe Katana 3, שיש עליו הרבה המלצות, השאלה אם יש קירור יותר טוב ל-AM2 בטווח המחירים מהKatana 3? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by Gam3r,

אני מעוניין בקניית מאורר נוסף למארז שלי כפי שצוין - בחלון יש מקום לעוד מאורר , למה הוא יהיה בדיוק על הכרטיס מסך והכרטיס הישן הלך אז לא רוצה עוד סיכונים . אם אפשר בבקשה המלצות על מאוררים מתאימים גודל 120mm , תודה !

• 0 תגובות
    • 900 צפיות
  11. Started by idan1111111,

קניתי לפני שבוע את הכרטיס GTX570 ועכשיו בשיא לי הכרטיס מסך מגיע לי ל 70 מעלות זה בסדר או שזה לא טוב?

• 0 תגובות
    • 794 צפיות
  12. שלום, לאחר שהבנתי באשכול הקודם(http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=403229.20) שהטמפ' שלי גבוהות מדיי... ושיניתי את הRPM דרך SPEEDFAN, הדרך לשנות שם ל ON/OFF ארוכה ומסורבלת האם יש תוכנה\דרך אחרת לשינוי RPM בקליק אחד? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 614 צפיות
  13. Started by Bashash,

חבר'ה, אני זקוק לעזרה! כרגע אין לי את המחשב עם ה-CF (הלוח מת והוחלף... כרגע מחכה לחדש שצריך להגיע מחרותיים או בשישי) אבל בכל זאת, אני רוצה שתיתנו לי כמה עצות\דעות... רק אחד ה-4850 שלי הצליח להגיע ל-710 לליבה יציב (השני רק ל 690/680 - אני לא זוכר...) וכל זה עם מתח דיי גבוה! (מצטער שאני לא יודע להגיד מספרים, פשוט אני לא זוכר... אבל אני זוכר שזה היה שתי או שלוש רמות מעל הסטוק ב-ATI TRAY TOOLS). לגבי הקירור, אתם יכולים לראות בחתימה ובמפרט שיש לי שני TWIN TURBO עליהם.... קירורים פשוט חלומיים.... בקיצור, אתם חושבים ששני(!!) הכרטיסים שלי עד כדי כך(!!!) גרועים ל-OC?.... מה הסיכויים?... יכול להיות שאני עשיתי משהו לא נכון? אני אשמח אם תביאו את הדרכים שאתם עשיתם OC תודה רב…

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  14. למרות שמדובר במעבד המבוסס ליבות הE2xxx\E4xxx המעבד מחביא בתוכו פוטנציאל אוברקלוק גבוה מאוד. ערכו השוואה מול E6850 כאשר הE1200 הומהר ל3.4GHZ הביצועים בתוכנות רינדרור ועריכה היו לרוב זהות ואף גבוהות באחוזים בודדים מהמתחרה שעלותו גבוהה בהרבה. במשחקים המעבד נופל בכך שהL2 CESH שלו רק 512kb ויש נפילה של 40% בקירוב מול הE6850 שבעל L2 גבוה יותר. הבעיה היחידה במעבד הזה הוא התמחור,בהפרש לא גדול ניתן לרכוש כבר E5200 שבעל פוטנציאל OC גבוה ביותר וכמובן בעל ליטוגרפיה של 45nm. המתחרה בשוק AMD לא השאירה מקום לE1200 כאשר ניתן למצוא מעבד 4200x2 AM2 בקטגורית התמחור שמתחת ל300ש"ח. למי שאינו משחק,שתקציבו אינו בשמיים שמעוניין בפעולות DESKTOP ועריכה פשוטה וקצה כוחו מלרכוש את הE5200 הE1200 יכו…

• 0 תגובות
    • 656 צפיות
  15. שלום לכולם, סטיקי זה עוסק בכל הנושא הזמנה, שילוח , החברות השונות וכל המידע הרלוונטי שאתם זקוקים לו לפני ואחרי שאתם מזמינים מערכות/מוצרים לקירור מים. * שימו לב כי בכל הנוגע להמלצה על מוצרים או התייעצות אתם מוזמנים לפתוח תרד בפורום. נקודות חשובות לאלו הרוצים לבצע הזמנות וחושבים על קירור מים: 1. קחו בחשבון בתקציב שלכם את עלות המשלוח+מכס שהמוצר יגיע לארץ. 2. חישוב עלות המכס, שגובה בעצם את המע"מ, היא לפי המוצהר על החבילה עצמה (מוצר+משלוח). 3. לחבילה שערכה מתחת ל75 דולר, לא תשלמו דבר. 4. בהזמנות מעל לסכום של 1000 דולר, אתם תאלצו להגיע למכס ישירות. חנויות העוסקות בקירור מים ומבצעות משלוחים לארץ http://www.performance-pcs.com http://www.frozencpu.com http://www.s…

• 0 תגובות
    • 29.3k צפיות
  16. אני רוצה מערכת קירור מים בתקציב של עד 1500 ש"ח כולל משלוח, מכס, ולא יודע מה.... כולל הכול. המערכת תהיה לצ'יפסט ולמעבד. תושבת 775, רצוי מאוד שהבלוק למעבד יהיה מחברה שידועה כחברה שעושה מתאמים לתושבות חדשות... המארז יהיה ככל הנראה HAF 932... למעלה יש מקום לרדיאטור באורך שני מאווררים (מצטער על המושגים המפגרים, אני פשוט לא מומחה בתחום קירור המים...) וכמובן שיש אפשרות גם למיקום בגב במארז. תודה רבה לכולם!!! עריכה: אני לא יודע אם התקציב מאפשר את הדרישות... תוכלו לומר לי האם הוא מאפשר? ירדתי מהעניין... אפשר לנעול\למחוק.

• 0 תגובות
    • 489 צפיות
  17. האמת, שבטח מומחי הפורום מכירים את העניין, אבל, למען אלו שיחפשו פתרון למחשב שפתאום לא נדלק למרות שעל פניו לא התחמם יותר מדי. שני מחשבים עם הלוח ומעבד AMD 4200 הפסיקו לעבוד לפתע פתאום. :s05: שני המחשבים עבדו כרגיל, נכנסו למצב המתנה בלילה ונכנסו לקומה. בשני המקרים המחשבים לא נדלקו - לא הגיעו למסך הביוס, נורת ON דולקת , וזהו. בשני המקרים לא היתה התחממות מיד לפני התקלה, שניהם עבדו במשך זמן רב (מתחילת הקיץ) על טמפרטורות של סביב ה-60 מעלות עם הקרור המקורי של AMD. מסתבר שהטמפרטוה הגבוהה למשך זמן יבשה את המשחה הטרמית. למרות שלא היה מדובר בטמפרטורות קיצוניות יש ללוח הזה מנגנון הגנה נוסף. הפתרון: RESET לביוס, אם ע"י קיצור הפינים המיועדים לכך, או ע"י הוצאת הסוללה, מריח…

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  18. אם כן אשמח להבין כיצד , וכמה מומלץ ל8800GT או שכדאי להריץ את ה FIND OPTIMAL למרות שהרצתי את זה אבל אני לא כל כך מצליח להוציא תא זה לפועל וכמו כן מה מומלץ גבי המאוור , קראתי הרבה תרדים בפורום אבל הם לא התיחסו לתכונה החדשה הזאתי של לוח הבקרה ש לNVIDIA תודה לכל העונים

19. Started by dragon772,

נסיתי לעשות oc לכרטיס מסך על ידיד העלאת 5 בליבה ובדיקת ארטיפקטים .. לאחר שהעלתי 40 התחלית לראות סימנים צהובים מעט כאלה אבל היה.. קיצר זה היה נראה לי לא הגיוני קצת אז הורדתי ב 5..ועדיין היה את הצהובים האלה! לבסוף הורדתי עד המספר ההתחלתי ועדיין ראיתי את הצהובים! למרות שהתחלה לא היה זכר אליהם גם אחרי שהעלתי 35... מה זה השטויות האלה? זאת תוכנת בלאי או מה?

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  20. Started by shayw,

E2180 (קירור סטוק) GA-P35-DS3L Mushkin 2X1GB DDR2-800 CL5-5-5-12 Seagate 320 GB 7200 RPM SATA2 16MB EZCool 400W מארז ג'נרי עם מאוורר 1 קידמי (140mm) 1 על דלת המארז (80mm) 1 אחורי (80mm) אני משוכנע שהבנתי איך לבצע OC למעט התעסקות במתחים לאיזה תדר יציב אוכל להגיע עם המערכת הישנה שלי לפני שאתחיל להעלות מתחים? וכשיגיע הזמן לדבר בוולטים, מה אני מגביר? V-CORE? V-DIMM? FSB?

• 0 תגובות
    • 553 צפיות
  21. שלום! קראתי את הכתבה בעמוד הראשי על מערכת טובה לאוברקלוק, ורציתי להשתמש בנסיונכם העשיר כדי לדעת מה הפוטנציאל שלהם. מעבד: E2180 מופיע עם הישגים יפים בפרוייקטי האוברקלוק, אבל E5200 לא. אם אני מתכוון לעשות OC כבד, איזה מהם עדיף לי? כרטיס מסך: Geforce 9600 - האם זה משנה אם יש לו זיכרון של חצי ג'יגה או של ג'יגה? יש יצרן מסויים שנותן תוצאות טובות יותר? אני יודע שGainward נהגו בזמנו להוציא כרטיסים שנבדקו לOC, אבל אני חושב שאתם יודעים יותר :] לוח אם: הבנתי שהצ'יפסט ללכת איתו זה P35 של אינטל. לוח אם של ג'יגהבייט יתן תוצאות טובות בOC? לוח אחר עדיף? הרבה תודה! מתן

• 0 תגובות
    • 433 צפיות
  22. Started by dorlevi2,

יש לי את הקורור הזה למחשב: ואמור לי שיש לי בעיית ספיקיזולציה מהשהו כזה.. ושאני צריך לשנות את הכיוון של המאורר דרך אגב הטמפ שלי היא: 52 לוח אם מעבד תקין-20-32 כרטיס מסך 70 א.איך אני עושה את זה? ב.איך אני מעלה את המיהרות של המאוורים של ה 120mm יש לי 3 כאלה) ג.איך אני מעלה את מהירות של המאורר הגדול שעל המעבד... תודה מראש... (כרגע נוסף עוד hd ליד הקיים...)

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  23. כמה דברים שארצה לציין: -אין תקציב כי אם יש קירור טוב ב 100 שקלים(פריזר פרו) אבל ב180 יש פי 3 יותר טוב אז אשקיע את ה180 האלה. -הצלחתי לעלות את התדר של המעבד ל2904 FSB אבל רק במתח של לא פחות מ1.5 וולט אז השאלה שלי היא עד כמה יעזור לי קירור חיצוני כי הבנתי שיש גבול לכמה מתח המעבד מסוגל לסבול לא משנה מה הטמפ'? והאם המתח הגבוה נובע בגלל הקירור סטוק?(לא הגיוני נכון?) -אני רוצה להגיע לתדר של בערך 3.7-3.8 +- ,הבעיה היא החשש שלי מהמתח הגבוה, מה אתם חושבים? תודה.

24. Started by djelectric,

היי. יש לי 8600GT של INNDO3D 512MB DDR2 ואני צריך מדריך לVMOD חומרתי שלו אודה לנותנים לינקים

25. Started by klips,

יש לי CM690 אני חייב המלצה על מאווררים שיקררו לי את המארז בצורה טובה והכי חשוב שיהיו שקטים מאוורר של 140MM ו3 של 120MM ו2 של 12MM למפרט חזק... הודה על כל עזרה שתתקבל

• 0 תגובות
    • 490 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.