עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by pes7,

מה ההבדל בין SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm LFB לה SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm ?

• 0 תגובות
    • 416 צפיות
  2. Started by rjjb7,

יש לי מאוורר מסוג COMAIR ROTRON הוא מסיבי ביותר יחסית למאווררים רגילים שישנם במחשב. (דגם: MUFFIN XL DC). עובד על 25A ו- 6W. הוא ללא שום כבל היוצא ממנו אך יש לו שני "ניבים" ממתכת עם חור המרכז שמן הסתם אליהם אמור להתחבר כבל/ים כלשהוא/הם. לדעתי הוא יוכל לעזור לי מאוד בקירור המחשב. מה עליי לעשות כדי להפעיל אותו (איזה כבל? לאן לחבר מבחינת הניבים? לאן לחבר מבחינת המחשב? כיצד להתקין?) גם הפניות למדריכים בנושא יתקבלו בברכה... בתודה מראש..רועי.

• 0 תגובות
    • 516 צפיות
  3. Started by vr6turbo,

שלום לכולם קניתי היום את הזלמן 9700 לקרר את המעבד שלי E6600 למישהו יש ניסיון עם דגם הזה? אם כן אשמח לתגובות תודה

• 0 תגובות
    • 679 צפיות
  4. Started by bazooka joe,

אני משתמש בפלטייר 40mmX40mmX3.3mm בהספק של W105+- ניסתי לאלתר לו את הגוף קירור הבא אבל זה ממש לא עוזר :\ הפרוייקט לא קשור לאוברקלוקינג אבל אני משער שכאן יש אנשים שמבינים בהיטסינקים ושאר ירקות שיוכלו להמליץ לי על גוף קירור טוב. תודה לעוזרים. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 419 צפיות
  5. Started by sofix4,

המאוורר ששמתי מקדימה של AC 120mm לא ממש שקט.. אז אני מחפש מאוורר אחר ומצאתי שלושה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_168&products_id=5728 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_2592&products_id=18687 http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3038 מה אתם אומרים? הזה שבפנדה נראה שקט מאוד אבל 90 ש"ח? ??? שווה את זה?

• 0 תגובות
    • 438 צפיות
  6. Started by orental5,

האם ניתן לחבר קירור למעבד עם 3 PIN ללוח האם עם חיבור עבור המעבד עם 4 PIN

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  7. האם שווה לשים מאוורר Led בקדמת האפולו (האם יראו את האור שלו) אני יודע שיש על המארז 2 led כחולים מלמטה אבל האם יש פתחים לאור המאוורר ? אם כן/לא איזה מאוורר מומלץ?

• 0 תגובות
    • 482 צפיות
  8. זרמו גם לא מוכרות וזה. למשל גיליתי שרק PC Probe מזהה אצלי כמו שצריך. עכשיו אני צריך תוכנה לשליטה במאווררים. תודה!

• 0 תגובות
    • 489 צפיות
  9. מערכת קירור מים סגורה עבור מערכות Mini-ITX? מעכשיו זו כבר לא פנטזיה מערכות קירור מים מתחילות לחדור אל המיינסטרים של עולם המחשוב, לאט אבל בטוח – בין פתרון ה-BXTS13X של אינטל בכבודה ובעצמה לבין כרטיסי ה-Radeon Fury X, התחושה היא שמערכות אלו הבשילו להיות פשוטות ונוחות יותר לשימוש עבור הצרכן הממוצע (פחות או יותר), ללא צורך בתחזוקה מסובכת או בידע מתקדם כלשהו. מי שמצרפת עתה הצעה מעניינת חדשה לקטגוריה הצומחת הזו היא Corsair, אשר מתיימרת להיות היצרנית הראשונה שמציעה מערכת קירור מים סגורה למעבדים עבור מערכות Mini-ITX קומפקטיות, בעזרתו של ה-Hydro H5 SF. המערכת הייחודית של החברה כוללת יחידת רדיאטור שלא צריך לעגן במקומו של מאוורר 12 או 14 סנטימטר במארז – אלא מתי…

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  10. האוברקלוקר הנודע K|NGP|N השתמש בדגם שהוא עצמו סייע ל-EVGA ליצור בכדי לשבור את שיא המהירות ומספר שיאי ביצועים עבור הליבה המובילה של NVIDIA בחצי השנה האחרונה התרגלנו לראות את כרטיסי ה-GeForce GTX 980 Ti של NVIDIA שוברים שלל שיאי ביצועים, ובכל זאת נראה שעוד נותר מעט פונטציאל לשיפור – כפי שמוכיח עכשיו K|NGP|N בשיתוף עם חברת EVGA. האוברקלוקר המפורסם (שלא לומר אגדי) עשה שימוש בדגם היקר שנושא את שמו ונוצר בידי EVGA, בסיוע של קירור חנקן נוזלי כמובן, בכדי לבצע המהרה לתדר שיא של 2,203MHz, הגבוה ביותר עבור GTTX 980 Ti, שגם היה יציב מספיק בכדי לאפשר לו לשבור את תוצאות השיא עבור כרטיס מסך בודד במבחן ה-3DMark Fire Strike, בגירסה הסטנדרטית, בגירסת ה-Extreme ובגירסת ה-Ultra. …

• 0 תגובות
    • 999 צפיות
  11. בתור מה שנראה כמו הכנה לבואם של מעבדי הדור החדש של AMD בהמשך השנה, החברה מציגה קירור סטוק חדש שיגיע בקופסאות עם מעבדיה. המטרה: שלא נקנה קירורי צד-שלישי זולים כתחליף בעוד שבצד של אינטל מצטמצמים ומחלישים את גופי הקירור שמגיעים עם מעבידם מתקדמים (אלומיניום בלבד כיום אפילו במעבד Core i7), נראה שבצד של AMD דווקא מוכנים להשקיע בקירור מתקדמים מהקודם רק כדי לגרום למשתמשים לא להחליף אותו באחר. AMD רוצה שתשתמשו בקירור הסטוק שלה, הקירור שמגיע בקופסא עם המעבד. מה הפתרון? פיתוח קירור מתקדם שעושה שימוש בצינורות נחושת ומאוורר שקט במיוחד. אפילו כללו לוגו מואר של החברה. לפניכם סרטון הדגמה של AMD המשווה את הקירור הישן לקירור החדש, כששניהם מריצים מאוורר במהירות מירבית: …

• 0 תגובות
    • 620 צפיות
  12. בדיקה מעניינת מעלה כי שילוב של כונן M.2 מהיר עם פלטה ייעודית לפיזור חום אפקטיבי יותר מעניק שדרוג בלתי מבוטל לביצועים כונני SSD הם לא הרכיב הראשון במערכת עליו יחשבו רוב המשתמשים כאשר ידברו איתם על קירור, אך עכשיו מסתבר שגם הם יכולים להרוויח לא מעט תועלת מאמצעי שיסייע להם להתפטר מהחום הנוצר בזריזות. באתר anandtech קיבלו לידיהם גוף קירור פאסיבי מבוסס PCI-Express של חברת Angelbird, המיועד לאכלס כונני M.2 עדכניים. מעבר לכך שגוף הקירור הנ"ל מאפשר להמיר את ממשק ה-M.2 עדיין חדש יחסית ולא קיים בכלל לוחות האם לממשק ה-PCI-Express הסטנדרטי שכן זמין בכל הלוחות בשוק, הוא מאפשר כאמור שיפור של הביצועים המירביים, לפחות בחלק ממבחני הביצועים. גוף קירור קטן –…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. לא עוד קירור סטוק: חברת Arctic מביאה אל השוק קירור פאסיבי (ללא מאווררים) עבור המעבדים החסכוניים של אינטל במחיר שווה לכל נפש אנחנו רואים לאחרונה מגמה ההולכת ומתפתחת שלמוצרים העשויים על טהרת הקירור הפאסיבי, כלומר חסר המאווררים, ואל המגמה מצטרפת חברת Arctic (הידועה גם כ-Arctic Cooling עבור חטיבת הקירור שלה) עם קירור פאסיבי עבור מעבדי אינטל הפשוטים יותר. הקירור החדש שלה משתייך לסדרת ה-Alpine ושמו הרשמי הוא "Alpine 11 Passive". המוצר מכיל תמיכה עבור כל התושבות האחרונות של מעבדי אינטל מלבד האקסטרים (LGA1156, LGA1155, LGA1150 ו-LGA1151 החדשה), והוא יעיל עבור אלו בעלי מעטפת טרמית של עד 45W, כלומר מעבדים מסדרות ה-T (דוגמת Core i7 6300T). שילוב של מעבד מסוג רגי…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. חברת PLUNKETT ושות' הדפיסה חמישה צלעות קירור מהונדסים לפיזור יעיל וטוענת שכולם השיגו תוצאות טובות מקירורי אוויר סטנדרטים. http://www.3ders.org/articles/20160115-plunkett-associates-uses-3d-printing-to-build-high-performance-heat-sinks.html איפה התוצאות??? בכל מקרה נראה מעניין. האם מדפסות תלת מימד יפתחו את הדלת לתחרות עיצוב ברמות חדשות של יעילות?

• 0 תגובות
    • 971 צפיות
  15. חברת ASRock עושה זאת שנית, ומציעה למשתמשים האצה של מעבדי סקיילייק ללא מכפלה פתוחה בזוג לוחות אם חדשים אותה היא משיקה לפני כחודש וחצי הביאה חברת ASRock בשורה משמחתלבעלי מעבדי סקיילייק עם מכפלה סגורה: ניתן להאיץ את המעבדים שלכם בעזרת לוחות האם שלנו, זאת בשל מה שנראה כבאג בלתי מכוון במעבדיה של אינטל. יחד אליה הצטרפו שאר החברות ואפשרו גם הן אוברקלוקינג שכזה על גבי לוחות האם שלהן. לרוע המזל, החגיגה הסתיימה מהר יחסית, כשחברת אינטל שלא חיבבה כל כך את העניין מיהרה להורות לחברות הנ"ל להוציא עדכוני BIOS המבטלים את האפשרות הנ"ל, מה שהחזיר אותן ואת חברת ASRock במיוחד עם הזנב בין הרגליים. ASRock משלבת אמצעים עקיפים בכדי לאפשר אוברקלוקינג למעבדי סקיילייק נעולים …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. שלום לכולם! זו הודעה ראשונה שלי בפורומים אחרי צפייה של שנים כצופה מן הצד..בעיקר בגלל שלא הייתי צריך להתייעץ לגבי משהו עקב מחשב מחורבן בן 7 שנים אם אני לא טועה שויתר עלי ואני עליו (: אבל עכשיו זה משתנה,בשעה טובה הזמנתי חלקים למחשב חדש-ואחת הטראומות שלי מהמחשב הקודם שלי (I5 750 HD4890 4GB RAM CM690 עם XP SP3 לא מתפקד בעליל למי שסקרן עד כמה המצב היה רע) היא עניין השקט: להפעיל אותו היה מקביל בערך להמראה של F-16 ואני מאוד מאוד מעוניין להימנע מהטעות הזו במחשב החדש,לכן שמתי דגש רציני על חלקים שקטים. יחד עם זאת,אני עדיין מעוניין לשמור על רמה סבירה של קירור,אני לא מחפש להקפיא משהו ואני אפילו לא מתכנן OC נכון לרגע זה (אבל לא פוסל לחלוטין אופציה בע…

• 0 תגובות
    • 768 צפיות
  17. שלום מבקש המלצה המלצה לקירור למעבד I7 6800K מ-TMS בלבד. מתוכנן OC יפה, אך אין רדיפה אחר המקסימום. מעבד I7 6800K מתוכנן OC הלוח יהיה ASUS X99-A המארז עדיין לא סגור. פתחתי דיון בנושא. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Or Banay,

פתחתי פוסט שאני מחפש מארז חדש למערכת בת חצי שנה ,בנוסף צריך המלצה ל2 מאווררים 120 עם לד אדום / לבן איכותיים ושקטים אבל לא ב150 שקל לאחד כמו קורסאייר ,איזה אפשרויות יש ?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by iyehuda,

הבנתי שניתן לעשות ל Q9500 אוברקלוקינג אפשר הסבר איך ניתן לעשות זאת ?

• 0 תגובות
    • 747 צפיות
  20. בס"ד שלום לכולם, המחשב שלי חזר מתיקון בשישי והטכנאי המליץ לי להוסיף קירור למחשב כי הוא די מתחמם, הוא הוסיף לי 2 מאווררים. אחד מהם הוא מאוורר עליון שנועד להוצאת אוויר והוא ממש מפריע לי. בזמן שאני משתמש במחשב אני פחות מרגיש אותו אבל אם אני משתיק את כל החדר אני שומע אותו וזה מחרפן אותי. רציתי לדעת אם יש איזה משהו יותר שקט אולי שאתם ממליצים להתקין? המאוורר שהוא התקין לי זה ZALMAN ZM-F3(SF) 12CM - https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6285 המארז שיש לי הוא ANTEC P100 - http://www.antec.com/product.php?id=706702&fid=5022020&lan=nz הנה תמונה של איך הזרימת אוויר בו עובדת המאוורים שהוא הוסיף לי זה אחד למעלה ואחד מ…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by matizami,

השבוע מת לי הארדיסק מה שגרם לי לבדוק יותר את נושא הקירור במחשב שלי. ראיתי במאמץ המעבד מגיע ל70-80 מעלות אבל הקטע הוא שהוא לא חוזר לטמרפטורה נמוכה של 30-40, אלא יורד רק עד 50-55 מעלות. בקיצור פתחתי את המארז וגיליתי שאומנם המאוור של המעבד עובד, אבל שני המאוורים האחרים במארז- Fractal Design Define R4 , הקדמי והאחורי לא עובדים בכלל. אני לא איש מחשבים גדול אבל בכל זאת אמרתי אולי ננסה לחבר את המאוורים לחיבור אחר בלוח אם GA-B85M-D3H. ראיתי שיש שלושה חיבורים שנקראים FAN SYS, אמרתי טוב, זה בטח זה. להפתעתי שלוש החיבורים הלל בלוח אם נשארו פנויים. ניסיתי לעקוב אחרי הכבלים וקצת הלכתי לאיבוד. אבל בכל זאת הצלחתי לראות ששתי המאוורים מחוברים בסוף לחיבור שמופיע בתמונה, של…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. שלום לכולם, אני מזמין את הקירור בשבוע הבא ויש לי כמה התלבטויות: 1. אם לשים את צלע הקירור מקדימה כ-intake או מעל כ- exhaust. 2. ממי שכבר ניסה, האם יש הבדל משמעותי (מבחינת רעש וביצועים) אם שמים על הרדיאטור 4 מאווררים במקום 2 ואם זה שווה את התוספת? כל 8 המאווררים במארז יחוברו ל-PWM fan hub. המפרט: CPU: Intel I7 4790k 4.4 GHz Motherboard: Asus MAXIMUS VII HERO Z97 RAM: Corsair Vengeance Pro 32GB (4x8GB) DDR3 2400MHz PC3 GPU: ASUS GeForce GTX 1080 8GB ROG STRIX OC Edition Fans: 8x Corsair ML140 Pro LED, Red, 140mm Premium Magnetic Levitation HDDs: 1x Samsung 950 PRO Series - 512GB PCIe NVMe - M.2 …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Monopoly,

יצא כפול בטעות נא למחוק

• 0 תגובות
    • 922 צפיות
  24. שלום, שדרגתי לאחרונה את המעבד\כרטיס מסך במחשב הישן מלפני 10 שנים. האם כדאי להשקיע בקירור חדש? תוכלו להמליץ על קירורים טובים התקציב עד 100 ש"ח. (יש לי קירור רגיל שהגיע עם המעבד הישן E5300) אני מתכנן לעשות OC למעבד שיגיע עד 4.3Ghz לא נראה לי שתיהיה בעיה להגיע לזה עם אוויר. המפרט המשודרג: זיכרון 4 גיגה מעבד E8600 3.3Ghz לוח GA-G41M-ES2L ספק כוח HEC 400W כרטיס מסך Radeon 6770HD אגב האם הייתם ממליצים להוסיף זיכרון?

• 0 תגובות
    • 891 צפיות
  25. שלום חברים, אתמול התחדשתי בArctic Liquid Freezer 240, למרות שבמקור המארז שלי התאים ל120, שהמוכר שאל אותי האם המארז מתאים- עניתי לו שמיצידי אני זורק את המארז, העיקר הקירור יורכב :-). בחיי קירור מדהים למחיר יחסית לקירורי AIO, גם בשיא הסל"ד (6000 משאבה, 1500 מאוררים) הכל ממש שקט ונעים לאוזן, הI7 860 הזקן מבדיקה מהירה קופץ בקלות ל4GHZ על 1.3V, בהמשך נכוון את המתחים למינימים הנחוץ, מבחינת הטמפ' במאמץ הם סביב ה20+ לטמפ' החדש. אבל יש בעיה קטנה עם הלוח הדפוק של אינטל-DP55WG, מיתברר שאם מהדקים עד הסוף את הברגים של המשאבה על המעבד משהו קורה ללוח והוא לא נידלק ביכלל ומאהבהב לשניה את הלד של VRM, חשבתי שהלוח מת ורק אחרי ששיחררתי קצת את ההברגה הלוח הסכים להידלק- …

• 0 תגובות
    • 989 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.