אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! ראיתי בביוס את אפשרות הFSB וראיתי שאני יכול להעלות ולהוריד אותו כרגע הוא על 100 במכפלה של 17 (מקווה שניסחתי נכון) אני מעוניין באובר קלוק-קטן של איזה 150-200 MHZ אני פשוט מת להגיע ל7000 ב3DMARK אני כבר ב6600 בלי OC רציתי להיות בטוח שאם אני מעלה את הFSB אני לא יכול לגרום נזק מיידי למעבד? אני יכול להעלות קצת ולבדוק טמפ' וככה הלאה או שבנקודה מסוימת הוא פשוט יפסיק לעבוד? מקווה שתוכלו לעזור! תודה
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום שוב... מישהו יכול לומר לי איפה אמור להיות המקום שמשנים את המחלק ל1:1 (זה מה שכתוב במדריך) אצלי בביוס במקום שאפשר לשנות את הבאס יש את התפריט הבא: cpu frequency (mhz) 200~500<- pcie clock (mhz) 100~200<- cpu clock ratio ברירת מחדל על אוטומטי ואפשר לבחור מX1-X11 robust graphics booster auto<- fast<- turbo<- ddr2 voltage control normal<- 0.025v~0.700v<- chipset/pcie voltage normal<- 0.025v~0.375v<- ht-link voltage normal<- 0.025v~0375v<- cpu ht-link voltage normal<- 0.025v~0.375<- cpu voltage control normal<- 0.8000v~1.5500v<- את השניים הראשונים אני מבין את השאר לא כל כך (לא מבין מהבחינה של מה צריך ומה לא צריך לשנות...) חשוב …
-
- 8 תגובות
- 648 צפיות
-
-
האם זה יהיה מוסרי לקרא למעבד שלי XP1800 , כי עשיתי לו אוורקלוק ל1530 ? כי גם חסר לי 3 מגהרץ , ואין לי SSE , אז מצד אחד זה באסה מצד שני זה מגניב . מה אתם אומרים ?
-
אני מנסה לעשות OC. שמתי לב שלפני שהתעסקתי עם ה - BIOS - המולטיפלייר היה משתנה בהתאם לצרכי המחשב. על איידל הוא היה על כפול 9 ובמאמץ הוא טיפס למכפלה של 22. לאחר OC - האם יש עדיין אפשרות לגמישות הזאת? או שהערך תמיד יהיה קבוע? והמערכת תמיד תעבוד "בסלדים גבוהים"? מקווה שהבנתם למה התכוונתי.. תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עשיתי אתמול את ה-oc הראשון שלי עם מעבד 2600 ברטון, הרמתי בהתחלה ל-2700 חחח היה יציב, 2800 היה יציב, (הרמתי את הבס ל-179 בלוח epox 8rda3+) הרמתי ל-185 הלוח התחיל לשיר שירים.............. והיתי צריך לאפס את הביוס על ידי הוצאת הסוללה והכנסתה מחדש מה עשיתי לא נכון?,אגה שמתי לב שהזכרונות שלי מעודכנים בנוגע למהירות by spd לשים את זה על אותו בגלל ששמתי לב שככל שאני מעלה את הבס המהירות שלהם גוברת, זה צריך להיות כהה?? (אגב זיכרון של-512 ddr 400 mhz geil +cooling) אז אני צריך לקבוע את המהירות שלהם ידנית? או לעשות משהו עם המכפלה אולי אפילו להקפיץ קצת מתח??
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי. אני חדש בנושא ה OC ולא ממש רוצה להתעסק יותר מידי ידנית בשינוי מתחים, או מאווררים וכו'. רציתי לדעת האם יש תוכנה שמבצעת מבחני יכולת למערכת (בזמן מאמץ ומנוחה) וממליצה (!),(או מבצעת באופן אוטומטי, שינויי OC בהתאם ליכולות המערכת ? המפרט שלי רשום בצד ורציתי לדעת איך ועד כמה אני יכול "למתוח" את המערכת מבלי להרוס או לשרוף אותה. תודה מראש לעוזרים והממליצים. תומר.
-
- 3 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום. שאלה פשוטה בבקשה. יש לי את המפרט הבא : Itel 2.8c Asus p4p800 2X512 400DDR Radeon 9600 Pro. שני מאוורים פשוטים בתוך המחשב. בבדיקה ב AIDA 32 המחשב הראה טמפ' קבועה של 44 מעלות על הלוח אם וכ 36 - 45 מעלות על המעבד. שאלתי היא, מהי טמפרטורה נורמלית למחשב כזה ? והאם אני צריך קירור מוסף למחשב. תודה מראש. תומר.
-
- 11 תגובות
- 617 צפיות
-
-
שלום לכולם הייתי רוצה קצת לשפר את הבצועים במחשב שלי,ממש קצת לא משהו שהמחשב יתחיל להתחמם רצח,אז ככה,אני לא רוצה להתחיל להתעסק עם ה jumpers על הלוח-אם שלי,לפי המאמרים הרבים שקראתי פה אתם יכולים לסחוט מהמעבד עוד כמה Mhz טובים דרך הביוס,השאלה שלי איך אני יכול לעשות את זה? הדבר היחידי שאני יכול לעשות הוא לשנות את ה DRAM/CPU Speed/Frequency ב DRAM אני רק יכול לשנות מ 100Mhz ל 133Mhz וב CPU זה נמצא על HW/TRAP ואני יכול לשנות עד 10x אני חושב,אין לי מושג מה זה עושה. יש לי לוח-אם של SiS המודל שלו הוא ECS M935LR האם מישהו יודע איך אני יכול אולי להשיג את קבצי ה INF שלו ועדכון (אם יש בכלל) לביוס? ניסיתי דרך באתר של SiS אבל אני מתקשה למצוא שם אנא עיזרו לי תודה.
-
- 8 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום . השאלה הראשונה שלי היא כמה ה - OC שאני יעשה ייעל את מהירות המחשב שלי( אם בכלל) יש ליRDR 256 אני יודע שזה איטי אבל הוא זיקרון יקר ולא משתלם להוסיףעוד 256 והשאלה השניה מצטער, על הבורות, קצת טיפשית איך אני בודק את הטמפרטורה של רכיבי המערכת שלי ושל המארזי אני מצפה לתגובות רציניות אל תשכחו אתם לא ידעתם פעם !!
-
- 4 תגובות
- 456 צפיות
-
-
יש לי לוח ASUS MAXSIMUS FORMULA , מעבד E6600 וזכרונות 800MHZ , ניסיתי לבצע OC דרך הלוח אם וגם דרך התוכנות שמסופקות עם הלוח אבל משום מה נראה לי שהמחשב ניהיה רק איטי יותר כאשר אני מבצע את הפעולה , יש מצב שזה קשור לספק כוח ? ( הוא די פשוט .... ) או שאולי זה משהו אחר שאני לא יודע ? אשמח לעזרה , תודה
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל אצא בהצהרה ואומר שבחיים שלי לא התקרבתי אפילו למחשב "מומהר" ובטח שלא "המהרתי" אחד. אבל בכל זאת, שאלה קטנה.. אני מתכנן לקנות מחשב חדש, וחשבתי על מעבד E6600 של אינטל מסדרת CORE 2 DUE. אבל אז ראיתי הודעה של מישהו שגם קונה מחשב חדש, מעבד E4300 של אינטל מסדרת CORE 2 DUE, ואמר כי הוא יוכל להגיע ל-E6600. זה הגיוני ? זה מסובך ? אני הולך לשלם 1300 ש"ח על ה-6600, כשבחצי מחיר אפשר לקנות את ה-4300 ולהפוך אותו למהיר כמו ה-6600 ??? זה לא נשמע הוגן לכן אני חייב לשאול..כמה מסובך זה להפוך 4300 ל-6600 ? מבחינת מחיר, ציוד, והידע שצריך להיות לי בנושא (שכרגע הוא 0.0). המשך יום נעים
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כי אפשר לשנות רק את ה- MEMORY ו- GPU.. זה משתנה אוטומטי?
-
- 2 תגובות
- 568 צפיות
-
-
אז בקרוב אני קונה מחשב חדש (תודה לכולם מפורום מפרטים על העזרה) כרגע יש לי במחשב הנוכחי כרטיס מסך nVidia fx5200 128mb , לאור המצב של מחשב חדש הייתי רוצה לעשות לכרטיס OC (אין לי מושג איך), השאלה שלי היא האם זה אפשרי ? אם כן כדאי ? ואם כן, פרטים על איך לבצע את התהליך (או לינק למדריך יהיה גם נחמד) תודה ;D (אחרי שהבהרתי שאין לי שום מושג לגבי OC , המחשב הנוכחי שלי הוא intel® P4 2.6, יש סיכוי לעשות למעבד OC ? ... מצטער אם השאלה מפגרת עד כדי כך שהיא פוגעת במישהו)
-
- 4 תגובות
- 403 צפיות
-
-
אהלן חברה תשמעו יש לי בעיונת............. אני מכין MOD מטורף של משהו שבקרוב יהיה בגלריה אבל יש לי בעייה.....אני יודע שכדי שיהיה איורור טוב צריך מאורר מאחורה שמוציא ומאורר מקדימה שמכניס.. ברמת העיקרון.....אבל בדגם שלי אין מצב לשים מאוררים בשום מקום אחר חוץ מאחורה! השאלה היא האם אפשר לייצור סרקולצית אויר טובה אם שתיי מאווררים (או יותר..?) אשר נמצאים רק מאחורה! לא בצדדים לא על הגג ולא מקדימה......רק מאחורה ..... אולי לשים מאורר בפנים וליצור כניסת אוויר ויציאה מאחורה ..בכל מקרה אני צריך כמה עצות אז GIVE IT TO ME!
-
- 3 תגובות
- 483 צפיות
-
-
איך אני מחשב את המכפלה? איך אני יודע את מהירות הזכרונות ?באוורסט כתוב לי מאתיים ואני לא יודע עם מאתיים אוו 400 תודה
-
- 2 תגובות
- 400 צפיות
-
-
אני מתעתד לקנות את הלוח הבא: P5E64 WS Evolution את המעבד הבא: Intel C2Q Q9450 2.66GHZ ואת הזכרונות הבאים: OCZ DDR3 PC3-14400 Platinum Edition האם אוכל תאורטית להגיע לFSB450MHZ כך שכל השלושה יעבדו ביחס של 1:1?(לוח וזכרונות על 1800Mhz ומעבד על 3600Mhz) יש פוטנציאל סביר?
-
- 8 תגובות
- 667 צפיות
-
-
הבנתי שאפשר לנעול את התדר של הזכרון ורק להעלות את התדר של המעבד אז אם יש לי זכרונות פשוטים 667 אין לי בעיה להגיע איתם לאובר קלוק מכובר למעבד. השאלה האם זה כך. כי עם התדר של הזכרון נעול אז אני אל מוגבל על ידו כן?
-
- 6 תגובות
- 485 צפיות
-
-
עד היום הייתי מן הממתינים ל-K10, אבל בוא נגיד שהביקורת של גיא על OC לE4300 פתחה לי מאוד את התיאבון בקשר למעבד הנ"ל. אני יודע שהשאלה הבאה מאוד היפוטטית, אבל תנסו לענות עליה ברצינות ולא פשוט לרשום אי אפשר לדעת וכו'. בהנחה ואני קונה מחשב המבוסס על המפרט שלמטה, מה הסיכוי שלי להגיע לOC של 3 GHZ? האם מרבית האנשים עם מפרט דומה יכולים להגיע לכך, 90% מהם, או אחד מתוך 5? INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ENERMAX LIBERTY 400 WATT 2GB TWINMOS TWISTER 667 MHZ קירור SUNBEAM TUNIQ הערה: אין לי כמעט נסיון ב-OC, למעט OC של כמה כרטיסי מסך, אבל קראתי די הרבה בנושא.
-
- 5 תגובות
- 502 צפיות
-
-
חשבתי להחליף את הקירור של המעבד ממה שקיים כבר שנים ל-ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro. (זה מה שהבנתי מהפורום הזה, אם אתם ממליצים על משהו אחר, זה הזמן לכתוב). עכשיו השאלה האם אפשר לפרק את הקירור הישן, להפריד את המאוורר מגוף הקירור ואיכשהו לאלתר כמאוורר נוסף למארז? מישהו עשה פעם דבר כזה?
-
- 7 תגובות
- 631 צפיות
-
-
נניח ויש לי לוח אשר פותח את המכפלה של המעבד הנ"ל (XP200) ואני רוצה להוריד לו את המכפלה אך עם זאת להעלות לו את ה BUS ל 200 הסטפינג של המעבד הוא AGOIA אפשרי במציאות שחיה כזאת תעבוד כמו שצריך ?
-
- 1 תגובה
- 465 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות את הTT Big Typhoon והוא רצה לדעת אם זה יכנס למארז שלו יש לו ThermalTake Aluminum Tsunami http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_515&products_id=7084
-
- 3 תגובות
- 408 צפיות
-
-
אם כרגע יש לי מערכת עם AMD 1700 (מכפיל של 11.5) יציבה בBUS של 182, ואני אחליף את המעבד לAMD אחר, עם ליבה זהה אבל במכפיל של X15, האם המערכת תישאר יציבה והמעבד יעבור ב2730MHZ?
-
- 4 תגובות
- 927 צפיות
-
-
בקצרה: אני יודע שמערכת לקירור מים לוקחת את החום של המעבד (ע"י הובלת מים חמים לרדיאטור) ופיזור החום ע"י המאוורר של הצלעות שמפזרות את החום. השאלה שלי, נגיד ואין גוף (במקרה שלנו מעבד) שמייצר חום, האם המערכת מסוגלת לקרר את המים לטמפ' מסוימת? ואם כן איך אני יודע לאיזה טמפ' מגיע המים? בתודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 577 צפיות
-
-
נניח שיש לי מקרר קטן ללא שימוש ואני רוצה להפוך אותו למארז. היתרונות שאני רואה בזה הם שניים עיקריים: 1. יתרון הקור למרות שבדקתי את כל החלקים שיש לי במחשב ולא מומלץ שהם יעבדו מתחת ל10 מעלות אז צריך לדאוג שהטמפ' לא תהיה נמוכה מידי. 2. השקט. הוא גם יהיה סגור והבידוד שלו די טוב וגם הדבר היחידי שיעשה רעש זה ההרדיסק כי לא יהיה צורך במאווררים. הבעיה הכי גדולה שאני מצליח לחשוב עליה היא הלחות ופה באה השאלה, האם כאשר הדלת לא תפתח תוכל להכנס לחות והאם ע"י פיזור סיליקה-ג'ל (הכדורים שסופגים את הלחות) הבעיה תפטר ביעילות? למישהו עולים עוד דברים שיכולים לגרום לבעיות? מישהו ניסה לבנות (או בנה) דבר כזה? לסיום נתקלתי היום בפלטות לדים שעד היום לא ראיתי ונראה לי שזה יחסית חדש. זאת פלטת …
-
- 3 תגובות
- 495 צפיות
-
-
איך יכול להיות שמהירות הליבה של המעבד בזה היא 2000 (200*10) ואם נקח לדוגמא מעבד 3500+ מהירות הליבה היא 2200 (11*200) איפה ההיגיון? המהירות ליבה מתחלקת בין שני הליבות? זאת אומרת שכל ליבה מתפקדת במהירות של 1000MHZ כל אחת? או שכל אחת מהן מתפקדות במהירות 2000NHZ?
-
- 1 תגובה
- 445 צפיות
-