אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
הנה מפרט המחשב : board : ASUS TUSL2-C with BIOS Version 1012 CPU : Intel Celeron Tualatin 1.2Ghz HeatSink : Volcano 7+ Memory : Kingston SDRAM 256Mb PC133 אלה הרכיבים הבסיסיים. אין ללוח הזה אפשרויות O/C מדהימות ובכל זאת חשבתי שאוכל להגדיר מהירות FSB של 133 מגה הרץ לזיכרון ולמעבד ואז התדר של ה-PCI הוא 33 מגה הרץ ללא O/C בכלל. בדקתי שיש קירור כמו שצריך , בדקתי מתחי VCORE שונים (הלכתי אפילו עד המקסימום שהלוח מאפשר-1.8 וולט) ובכל זאת, המחשב נתקע באיזשהו שלב (זה קורה באקראי ולא בשלב מסוים) של טעינת WINDOWS XP PRO. גם אם פעם אחת המחשב כן עולה עד הסוף זה לא מספיק ובפעם הבאה הוא שוב יתקע האם זה אומר שהמעבד שלי פשוט לא מאפשר O/C של 400 מגה הרץ מסכנים ?? אולי זאת בעיה אחרת ? או…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום! בביוס שלי יש אפשרות לקבוע באיזה יחס יעבדו הזכרונות וה-FSB. האפשרויות הן 2, 2.66, ו-3. המעבד שלי עובד על 230 FSB והזכרונות ביחס של 2, מה שנותן לי מהירות זכרון של 460MHZ. הזכרונות שלי יכולים לעבוד במהירות 533, אך אם אני מעלה את היחס ל-2.66 הם כבר עולים מעל 600MHZ, וזהו OC גדול מדי בשבילם בהנחה שמדובר בזכרון שאינו מיועד ל-OC רציני במיוחד. מה עדיף לי לעשות? אני מפחד להעלות את ה-FSB כי אני אתקל בחוסר יציבות של המעבד ובטמפ' אסטרונומיות... רעיונות? תודה!
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חברה 3 שאלות 1. חחחח יש לי מעבד AMD 4200 ליבה כפולה על הקירור סטוק שלו אמורה להיות מדבקה של AMD? 2. איזה מהקירורים הבאים עדיף יעני מה מקרר הכי טוב זה: http://tms.co.il/product/5019 זה: http://tms.co.il/product/4368 או זה: http://tms.co.il/product/4369 או זה: http://tms.co.il/product/3373 3. יש קירור אחר מומלץ בתקציב? תושבת AM2
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. איזה זכרונות יהיו מצויינים בשבילי לצורכי אוברקלוק גבוהים, כלומר שאני יוכל לעלות ת'מהירות וזה בכלל לא יזיז להם. היו ת'זכרונות המעולים של סדרת הBH5 אבל לצערי הם כבר לא נמכרים ...אם אתם יודעים לגבי איזה חנות שעדיין מוכרת ת'זה אני אשמח לשמוע ישנם עכשיו זכרונות גם מעולים מסדרת TCCD וחשבתי עליהם, אם כבר אין מצב לBH5 אז פה מגיעה השאלה איזה זכרונות טובים שווה לקנות מהגרסא הזו של חברה טובה...תזמונים טובים שיהיה אפשר להוריד אם הם לא נמוכים דיו (חח) שיהיו 512 מגה אני לא צריך יותר...ומהירות עדיף 500 MHZ אבל אולי זה מוגזם אז לא משנה אבל ככל שיותר טוב ככה יותר יועיל לי לביצועי "המארה" גבוהים.... התקציב נע על 1000 שקל גמיש כי עוד מעט יש לי יומולדת! עריכה: האם הזכרונות האלו טובים…
-
- 18 תגובות
- 881 צפיות
-
-
בתור אחד שהוא לא תותח OC הצלחתי תמיד עם קירור אויר וציפסטים בסיסיים להגיע עד 20 אחוז OC מ 3 גיגה להגיע ל 3.6 זה נחשב הרבה ? עם קירור BOX וספק גנרי 300W פשוט. הפנום נותן עד 25 אחוז OC מ 3 עד 3.75-8 זה שווה את הכסף ? מבאס רצח . גם במבחן ה OC ההבדל הוא אפסי בביצועים גרף 58 מול 59 אחרי OC .
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי טרנספורמר והוא פשוט רועש! בדקתי ומה שרועש במערכת שלי הם: 2 מאוררים 80 מ"מ שבחלון. מאורר 120 מ"מ אחורי. והגוף קירור של הכרטיס מסך. עכשיו את הקירור של הכרטיס מסך אני לא הולך להחליף כי אני עוד כמה חודשים כנראה יחליף כרטיס מסך ואז סתם קניתי את הקירור. אז מה שאני צריך זה 2 מאוררים 80 ואחד 120. הדרישות שלי זה שהם יהיו שקטים ואם אפשר שהיו מוארים עם לדים או רגישים לuv אבל שהיו עדיין שקטים.
-
- 18 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב לכולם. קיבלתי את הכרטיס מסך ATI Radeon X1800GTO של Connect3D ונדהמתי מכמות הרעש שהוא עושה והמשקל העצום. אני לא בטוח אם יש לו בקרת שליטה אוטומתי על מהירות המאורר של הכרטיס. ראיתי שהכרטיס אמור להגיע לטמפ' של 69 מעלות! שזה מטורף ואני לא רגיל גם לטמפ' כזאת. אני מחפש פתרונות קירור לפי כמות הרעש (פחות יותר טוב) ובקרת שליטה כלשהי. האם פתרון fanless של ThermalTake יכול להיות טוב מספיק? ולמשהו יש יצרים שחושבים שקירור זכרון זה לא רלוונטי Arctic-Cooling NV Silencer 5 REV2
-
- 18 תגובות
- 880 צפיות
-
-
הרכבתי מחשב מבוסס P4 PRESSCOT 2.6 עם ביג טייפון עליו. הביוס, ספידפאן ואוורסט מדווחים לי על 17 מעלות למעבד : האם יש תוכנה כלשהיא שתצליח לזהות מה הטמפרטורה האמיתית של המעבד? הלוח הוא GIGABYTE G31M-S2L עם ביוס עדכני.
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם: אתמול קניתי לחבר שלי זיכרון מיד שניה הזכרון הוא 333MHZ ורשום עליו שהתזמונים שלו הם: 2.5-6-3-3 וחשבתי לעצמי יהיה מעניין לבדוק אותו ולראות לאן הוא יוכל להגיע... אחרי הבדיקה אני ממש הופתעתי !!! הזכרון הגיע ל 460MHZ על התזמונים המקוריים 2.5-6-3-3 ויכול להיות שהם היו יכולים לעלותל עוד קצת ( לא בדקתי כי תראו מה השעה... ) תגידו לי מה אתם אומרים טוב/לא טוב פשוט מעניין אותי לדעת עם הם הגיע ל OC טוב...
-
שלום לכולם אני בשבוע הבא מקבל כרטיס מסך 6600GT ואיתו גם עוד 512 זכרון, ואז המערכת שלי תיהיה p4 2400 asus p4s533 1giga ram 6600GT עכשיו אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי ואין לי מושג בתכום הזה, אני יודע שהעסק צריך קירור וזה, יש לי מחשב דיי מקורר ועם מוד כבר וכל המסביב. עכשיו מה אני צריך לעשות כדי לעשות אוברקלוק טוב? איך אני ממהיר את החלקים שלי? יש איזה מדריך או משהו בעיברית שמסביר שלב אחרי שלב איך עושים אוברקלוק טוב ?
-
- 18 תגובות
- 976 צפיות
-
-
286Mhz FSB יציב ! רשמי בORB כרגע זה שיא עולם http://s6.invisionfree.com/underclock/index.php?showtopic=28 יש מתחרים?
-
- 18 תגובות
- 5k צפיות
-
-
אני מקווה שאתם עומדים בקצב שלי...על תדאגו, אחרי זה אני הולך למנוחה של איזה שבועים שלושה. בניסיונותי להגיע למחשב שקט, ואחרי שמערכת המים עובדת ומחוברת. עדין הרעש הפריע לי ולא בדיוק הצלחתי למצוא מה לעשות. המאוורר היחיד שנשאר להוריד הוא מאוורר הספק. אבל זה כנראה לא רעיון טוב. כסף לספק כח חדש אין לי, מה גם שאני לא כל כך בטוח מה ההבדל ברעש בין ספק רגיל של 200 ש"ח לספק "שקט" של 500 ש"ח. חיפוש מהיר באינטרנט http://www.digital-explosion.co.uk/index.php?articleID=29 גילה לי שאני לא הראשון שנתקל בבעיה. הרעיון הוא להכניס צינור נחושת בצורת U שישב על צלעות הקירור של הספק. יש לדאוג למגע מירבי בין חלקי המתחת על מנת שיעבור כל החום. הספק מתחבר בטור למערכת כולה - משאבת מים -> למעב…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז אחר צהריים טובים וחג שמח לכולם ! אתמול חזרתי מצרפת עם בין היתר, לוח פרספקס בגודל 60 על 180 ס"מ, בעובי 5 מ"מ. תוכניות רבות היו לי ללוח הפרספקס הזה, להחליף את החלון במארז הגדול שלי, להתאמן על חריטות וכ'ו. הבוקר חתכתי רצועה של 15 ס"מ, עם הרוחב של 60 ס"מ (סה"כ - 15*60 ס"מ) חתכתי לחלקים הבאים: 10*15 שלוש פעמים 15*15 פעמיים הדבקתי לקוביה פתוחה עם דבק חם, וכמובן - אטמתי מבפנים עלם סיליקון. הכנסתי לדים לתוך הפרספקס, שניים ירוקים, אחד אדום, כתום, וכחול. הם מחוברים ליציאה המקבלית, ונשלטים ע"י המחשב כמובן. היצירה לפניכם, עם המשאבה הטבולה, 750 ליטר לשעה, 8 וואט, עם עוצמה נשלטת. אשמח לשמוע הערות, בקשות, עצות, טיפ…
-
- 18 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
אהלן, התחדשתי לאחרונה באסוס K55VM ושמתי לב שהוא מתחמם קצת כאשר הוא עובד, התקנתי את הספיד פאן ובדקתי טמפרטורות. זה המפרט i7 3610QM nvidia 630m 2 gb 4 gm ram ואלה הטמפרטורות: במאמץ: GPU: 80-90 CPU: 80-90 כללי: 60-70 במנוחה: GPU: 46 CPU: 36 כללי: 55 אני רוצה לציין ששוב, המחשב חדש, ולפי אסוס יש לו איזה טכנולוגיית ice cool או משהו כזה. מה דעתכם?
-
- 18 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אובר קלוק 1 למעבד שלי 8400 9X400 זכרונות על 801 PCI E מקובע למאה. להלן תמונה של פריים 95 וטמפרטורות. קירור של SCYTHE NINGA PLUS מאורר על RPM מקסימלי של 1000. עכשיו השאלה היא האם הטמפ תקינות כמו כן אם אחליף מאורר למאורר שמגיע לRPM של 2000 יהיה לי הבדל משמעותי בטמפ? תודה לכולם מראש [attachment deleted by admin]
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס מסך Ati Radeon X1950 pro ולאחרונה בזמן שאני נכנס למשחקים , אחרי 5-10 דקות משחק, המסך מתחיל לרצד עד שהוא נתקע לגמרי. אני הבנתי שזאת בעיה של התחממות של הכרטיס מסך.. אז חשבתי לקנות קירור לכרטיס על איזה קירור אתם ממליצים? חשבתי על Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Dual Fans הוא טוב? או שעדיף משהו אחר? תודה
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני הולך כנראה להביא את המעבד הזה מחירו בגרסאת BOX הוא 1000 שקל. ובגרסאת הTRAY בערך 890 . האם כדאי לקנות את הTRAY ולהוסיף קירור חיצוני בהפרש או לקנות את הBOX ב1000 וזהו . מתוכנן OC קטן ולא רציני מ2.66 אולי ל2.8-3 מה דעתכם ?
-
- 18 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
זכרונות נראים מטורפים ביותר מישהו שמע עליהם ? 275 בתיזמונים 3-4-4-8 מתח 2.7 280 בתיזמונים 3-4-4-10 אותו מתח וגם 290 בתיזמונים 3-4-4-8 הסאמסונג UCCC טובים קישור : http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=206613&highlight=a-data מישהוא שמע , או יודע מאיפה משיגים ? וכמה אמור לעלות?
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה זה? מה זה עושה, איך זה פועל, על מה משתמשים בזה, איך? סתם סקרנות...
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בזמן האחרון אני רואה בקשות שחוזרות על עצמן בפורומים לגבי ביצוע OC לכרטיס מסך, שליטה במאוורר, או בדיקת טמפ' הליבה של הכרטיס. רבים מציעים (ובצדק) את ה RIVATUNER אבל אני פה כדי להציע פתרון הרבה יותר פשוט ואלגנטי לביצוע OC וניתור כרטיס המסך, השימוש בתוכנה הוא באחריותכם בלבד. אני מצאתי אותה מאוד נוחה לשימוש ואני משתמש בה כבר כמה חודשים... למי שלא מכיר: EVGA Precision כך זה נראה עם ההגדרות שלי... השימוש בתוכנה הזאת הוא ממש פשוט. ישנם 4 ברים (כסמל ל 4 אבות המזון של האוברקלוק) : לCORE, ל SHADER, לMEMORY (ללא המכפלה), ולמהירות המאוורר (למי שיש בקר מאוורר, מי שאין לו האפשרות חסומה). כאשר אני מעביר את העכבר אני יכול לראות את היסטוריית הניטור (הערך המשתנה ומתחתיו את השעה…
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מחפש המלצה לקירור למעבד, תקציב עד 500 שקל. לגבי המוגן 2 אל תמליצו לי עליו, כי אין אותו לאף חנות במלאי.. אם יש יותר טוב ממנו גם טוב.
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי ואני לא יודע איך, אין לי שום תוכנות ושום כלום. צריך את עזרתכם. תודה.
-
- 18 תגובות
- 932 צפיות
-
-
נשרף לי המעבד AXP1700 palomino שלי, וקיבלתי במקומו AXP 2100. מה שכתוב על המעבד זה כך: AXD2100DUT3C AIUHB0302MPMW האם זה טוב? איזו ליבה יש למעבד הזה?
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפש תוכנה שעושה OC למעבד אבל!!!! ללוחות מקוריים של אינטל .... תודה
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-