אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
אהלן, התחדשתי לאחרונה באסוס K55VM ושמתי לב שהוא מתחמם קצת כאשר הוא עובד, התקנתי את הספיד פאן ובדקתי טמפרטורות. זה המפרט i7 3610QM nvidia 630m 2 gb 4 gm ram ואלה הטמפרטורות: במאמץ: GPU: 80-90 CPU: 80-90 כללי: 60-70 במנוחה: GPU: 46 CPU: 36 כללי: 55 אני רוצה לציין ששוב, המחשב חדש, ולפי אסוס יש לו איזה טכנולוגיית ice cool או משהו כזה. מה דעתכם?
-
- 18 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני מחפש קירור שקט ואיכותי למעבד 3470 i5. הוא הולך לשבת על לוח H77 בתוך מארז R4 אם זה משנה מבחינת ממדים. חשוב לי שהוא יוריד את הטמפ' של המעבד ככל שניתן. כמו כן מאוד חשוב שיהיה חרישי, אפילו אם זה דורש ממני לקחת קירור גדול יותר או מעט יקר יותר. בעבר המליצו לי על katana 3 אך שמעתי שיש טובים ממנו. תודה רבה!
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני הולך כנראה להביא את המעבד הזה מחירו בגרסאת BOX הוא 1000 שקל. ובגרסאת הTRAY בערך 890 . האם כדאי לקנות את הTRAY ולהוסיף קירור חיצוני בהפרש או לקנות את הBOX ב1000 וזהו . מתוכנן OC קטן ולא רציני מ2.66 אולי ל2.8-3 מה דעתכם ?
-
- 18 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
החלפתי לוח אם והגעתי עם אותו מעבד 3.8GHZ והמעלות היו בסדר+- 65 בבדיקות מעמץ עכשיו אני מגיעה איתו ל3.5GHz 1.2V ואני עובר את המעלות במותרות 76 היה המקסימום אני חושב ש1.2V זה קצת יותר מידי אבל אני ינסה להוריד קירור: סקייט מוגן 2 רב B COREI5 750 מאוורר שהחלפתי לג'נטל טייפון 1450RPM מאוורר מדהים
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום אני עומד לרכוש חלקים חדשים למחשב , בהתחלה חשבתי ללכת על הCM Aquadmax עד שהבנתי שזה סתם ביזבוז כסף . המערכת שהולכת להיות היא ככה מעבד -Intel i7 2600k לוח אם asus p8p67 deluxe זכרונות G.Skill Ripjaws-X 2x4GB (8GB) DDR3 1333MHz CL7 כרטיס מסך - hd4870 x2 ספק crosair 620HX מארז CM 690 advanced עכשיו אני מחפש קירור אוויר שיענה על הדרישות הבאות: 1.מתוכנן OC בהמשך 2. חשיבות גדולה לגודל של הקירור בגלל המארז והזכרונות 3.שקט . עוד פעם המארז בינוני ולא גדול מידי והזכרונות בעלי "קוצים" אז צריך לקחת את זה בחשבון. איזה קירור יתאים למעבד- איכותי לOC, לא גדול מידי ושקט.בשביל זה פניתי אליכם. תודה לכול העוזרים. בברכה יוני.
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
רציתי לשאול אם הקומבינציה הזו טובה, קרירה ועד כמה רחוק אפשר להגיע איתה. עדיין לא קניתי ואני בוחן את האופציות. המפרט המלא שהקומבינציה תרוץ עליו: i5 2500K Katana3 ASUS P8P67-M ASUS GTS250 Trancsend DDR3 1333MHz 2x2048 CORSAIR 450VX 2 HDD וצורב במארז SUNBEAM TRANSFORMER עדיף לוח אחר(עד 750 עם חיבור IDE חובה)? קירור טוב יותר(עד 130)? תודה
-
- 18 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
בשעה טובה רכשתי שני בלוקי קירור לשני ה GTX 460 שלי (EK Waterblocks EK-FC460 GTX - Acetal + Nickel ). קניתי ביחד איתם גם EK FC Bridge Dual Parallel - SLI Connection ושני לינקים שתואמים את הבלוק. אני עכשיו בהתלבטות לגבי השילוש הנכון של משאבה רדיאטור ומיכל (בהשקעה של עד 220 דולר לא כולל משלוח). כאשר הרעש הוא לא קריטי אבל נחמד אם יהיה שקט, ולא ממש משנה לי שההתקנה תהיה חיצונית או פנימית. היות והמארז הוא ה armor a60, אין לי המון מקום בפנים (החלק העליון תפוס כבר ע"י הרדיאטור של ה CPU) אני יכול להצמיד רדיאטור נוסף בפנים אבל זה מגביל לי גישה לחיבורי ה USB שעל הלוח, וגם קצת יחנוק את ההארדיסקים. המחשב באוברקלוק של 4.2 (i7 875) והמטרה של הקירור היא לעשות OC לכרטיסי המסך. כרגע חשב…
-
- 18 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אני מבין שבגדול לא ממליצים על קיטים לקירור מים למעבד ותמיד עדיף לבנות מחלקים נפרדים, רציתי להבין למה. אם אני שוקל (לצורך הדוגמה) לקנות קיט H70 של קרוסייר , מה בדיוק הדברים שלא טובים בקיט הזה? האם זה בגלל שהרדיאטור קטן מידי? האם זה שהמשאבה נמצאת על הCPU בלוק? האם זה בגלל שהצינורות דקים יחסית? אני רוצה לשקול להחליף לקירור מים אבל אני רוצה בצורה כזאת שלא כל המארז שלי יהיה מלא צינורות, האם זה שהמשאבה על ה CPU זה לא טוב ? היא חלשה מדי? האם אפשר לקנות כזה קיט ולעשות לו MOD של החלפת רדיאטור ליותר גדול וצינורות עבים? האם שווה לי לקנות כזה קיט רק בשביל כרטיס מסך?
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום שלום, עשיתי OC פשוט למדיי למערכת שלי ל3GHZ , הבעיה בעיקרון היא כאשר זמן מה,במיוחד בזמן שאני משחק במשחקים המחשב קורס,BSOD וכנראה יש בעיה במתחים(לדעתי). השאלה שלי דיי פשוטה,איזה מתחים אני צריך לעלות ולהתעסק על מנת שהמערכת תיהיה יציבה 24 7 . הטמפ' טובות למדיי (בסביבות 41 CPU). מפרט מערכת: Intel E6600 Gigabyte GA-P35-DS4 rev 1.0 4GB RAM 2x1GB and 1x2GB יותר מידע למה שעשיתי בBIOS: MULTI ON 9X FSB על 333 PCI על 100 כמובן SYSTEM MEMORY MULTIPLITER 2.00 בMEMORY FREQUENCY נראה בצד שמאל כמקסימלי על 667 וכששיחקתי בFSB הגעתי בדיוק גם ל667 בSTANDARD TIMING CONTROL הכל על AUTO (זכרונות CAS DRAM RAS וכו..) ובמיוחד בקשר למתחים: המתח היחיד ששיניתי הוא של הCPU עצמו שבנ…
-
- 18 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי AMD 955 עם OC ל3.8 והמעלות מגיעות ל62-63 מאמץ מלא עם OCCT LINPACK עכשיו אני רוצה להגיע לכיוון ה4GHZ+ ואני רוצה לדעת מה המעלות המותרות למעבד הזה, תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בזמן האחרון שמתי לב שהטמפ' גבוהות בהרבה ממה שאני רגיל. לפני מספר חודשים, כשעוצמת המאוורר הייתה 7% , הטמפ' במנוחה הייתה כ 50. אחרי כמה זמן הטמפ' עלו, והטמפ' הייתה 52-4 ברמת אוורור של 32%. ניקיתי אבק, והטמפ' נשארה קבועה, אך עם עוצמת אוורור של 7%. לאחרונה התקלקל המאוורר העליון שלי במארז, ומשום מה הטמפ' קפצו משמעותית. כדי להגיע ל 50 מעלות, אני זקוק ללא פחות מ 70% אוורור. בעבר בעוצמה כזאת הייתי מגיע ל 46 מעלות. על 100% אוורור, הטמפרטורות יורדות לגבול ה 49-50, כשבעבר על עוצמה כזאת הייתי על 42/3 מעלות. יכול להיות שהפסקת המאוורר במארז השפיעה בצורה כה משמעותית על ביצועי כרטיס המסך? לא הייתי מתפלא אם המעבד היה מתחמם, אבל מה כרטיס המסך קשור?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
המסך היה כבוי ונשמעו רעשים מן המארז.. פתחתי וראיתי שהמאוורר וחלק מגוף הקירור פשוט נתלשו לא יודע אם לצחוק או לבכות.. אפשר לומר שלום ל Bioshock 2. הכרטיס בן 3 שנים.. מישהו יודע אם יש מצב שיש לי אחריות? או האם הוא בר תיקון?
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחרונה אני שוקל לפנק את המחשב בקירור מים איכותי (כרגע לופ אחד למעבד)מבחינת תקציב , באיזור ה300+ דולר כולל משלוח. המטרה היא לבצע OC גדול יותר למעבד ולמקסם את הביצועים שלו - כרגע הוא על 3.2 בערך , רוצה להגיע כמה שיותר גבוה. לאחרונה נחשפתי למס' קיטים מוכנים (כלומר רק לחבר פלטה אחורית ואת הרדיאטור) כגון הcoolIT ECO ALC (וכמובן הדגם המקדים שלו הדומינו) ואת הקורסייר H50 (בגירסתו השלישית אאל"ט) ולעומתם את הקיט שמכיל את כל מה שאני צריך רק להרכבה ועצמית כגון הSwiftech H20-220 Ultima XT. http://www.sidewindercomputers.com/swh2edukit.html אני אתחיל בזה שברור לי ששניהם לא נמצאים אפילו קרוב אחד לשני מבחינת מחיר וסביר להניח (סביר לי) שגם הביצועים לא יהיו דומים. 1.האם בכלל …
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס מסך הזה http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2516 וחיברתי לו מאוורר 92 מ"מ כמה טמפ' במאמץ אני צריך שתהיה לי בשביל שאני יוכל לעשות OC קטן? המאוורר שלי מחובר ל MOLEX ומיסתובב על מקס' מהירות 1800RPM
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ההתלבטות היא בין: Alpine 11 Pro Rev.2 Freezer 7 LP(נראה לי שהוא בכלל לא מתאים, אני לא כ"כ מבין בקירורים) הטמפ' שלי כרגע לא גבוהות מדי ולא נמוכות מדי(60-65 במאמץ מלא) אחרי OC. השקט הוא הפרמטר החשוב.
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
עם לדוגמא שמרתי בפרופיל 1 את הOC ואני לא רוצה כל פעם במקש לקבוע את זה,יש אפשרות בתוכנה שהמחשב כל פעם יעלה עם הOC? תודה מראש
-
- 18 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום המחשב שלי רותח. אני לא יודע עד כמה זה פוגע בביצועים ואולי הוא אמור להיות ככה אבל הכרטיס מסך והדיסק קשיח ואפילו הזכרונות, כולם חמים עד רותחים למגע. בדקתי בחנות ואמרו לי שהקירור שיש לי אמור להספיק אבל הכל עדיין רותח. במיוחד הכרטיס מסך אפילו שהוא לא במאמץ. מצאתי וסת לקירור וגם על הכי גבוה אין הבדל, חוץ מהרעש. יש לי את המחשב 3 שנים ואני מנקה אותו אבל אף פעם לא מרחתי או שימנתי או משהו כזה. ראיתי שיש משחות ומאווררים אבל איך אני יודע מה צריך ומה מתאים ואם בכלל? Sapphire Radeon HD2900XT 512MB DDR3 Vivo HDMI DualDVI PCI-E Ret Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 KINGSTON DDR2 2048MB 800MHZ CL6 Thermaltake V1 CL-…
-
- 18 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
תקשיבו אני ממש מיואש כבר.. למה תמיד שאני מגיע ל2.7 באוברקלוק המחשב לא עולה ?? אפילו הקפצתי פעמיים מתח והוא לא עולה .. השקעתי בזה מלא כסף ובסוף זה לא עובד.. אתם יודעים אולי מה הבעיה? אולי משהו שקשור לזיכרון\תיזמון?? אני יעלה תמונות מהביוס (אחרי האיפוס כמובן כי הווינדוס לא עולה לי ) אשמח אם תגידו לי מה לשנות שמה .. כי אני לא מוצא ת'קטגוריה *System Memory Multiplier (SPD)i אם אין אותה אז איך אפשר להוריד את היחס של הזיכרון ? CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2100 MHz (10.5 x 200) 4000+ Motherboard Name Gigabyte GA-M56S-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) DIMM4: G Skill F2-6400CL5-2GBPQ יש לי קירור מוג'ן 2 אשמח אם מישהו י…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן , החלטתי לשדרג את הזיכרון במחשב שלי מ4 ג'יגה ל8 ג'יגה , אבל עלו לי כמה שאלות עקרוניות לפני שאני משדרג ואין יותר טוב מאשר להתייעץ עם אנשי הפורום לפני. קצת רקע : המחשב שלי (מפרט בתחתית ההודעה) נמצא בOC יציב על 3.8GHZ ואני רוצה לשמור אותו כך , לא הצלחתי למצוא אף חנות שמוכרת את אותו סט זכרונות שכרגע מותקן לי (4GB DDR2 800mhz OCZ EL Platinum XTC Dual Channel) מה שהיה מקל עלי מאוד .. וזה העלה אצלי כמה שאלות ... 1. הזכרונות הנוכחיים שלי עובדים על 2.1V ..האם אני יכול לקנות זכרונות לצורך ההרחבה שעובדים ב1.8V ? או שאני חייב שגם החדשים יעבדו ב 2.1V 2. עד כמה העובדה שבמחשב יהיו 2 סוגי זיכרון שונים עשוי להשפיע על יציבות המערכת ?..אני מדבר במצב הנוכחי של אוברקלוקינג . 3. למישהו י…
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המערכת קירור הזאת? קיבלתי ממנה רושם טוב בסרטונים ביוטיוב. אגב איפה אפשר להשיג מערכת כזאת באיזור הצפון?
-
- 18 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
או קיי אתמול קיבלתי לידי את הלוח G31M-S2L של גיגביט כמובן... על היום הראשון כמובן צריך לעשות את הדבר שבשבילו אי פעם קניתי מחשב ה-אוברקלוקניג כמו כל בכל שאר הלוחות אני יכול פשוט להעלות את התדר של המעבד אפילו בMHZ 1 והכל פועל ומושלם אבל! ויש אחד גדול מאוד כשאני ניסתי להעלות ב5 את התדר של המעבד המחשב בכלל לא נדלק הוא נדלק לשניה ואז מתכבה ואחרי שניה וחצי נדלק עוד פעם כמו לולאה כזאת עד שאני מכבה אותו מהכפתור בספק... ביטלתי את כל מה שיכל להפריע.... אולי אני צריך להוסיף מתח לאיפשהו? אגב המפרט Q6600 G31M-S2L 9500GT ספק FSP 550W וזהו בערך הטמפ' של המעבד עומדת על 30 במנוחה
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני בדיוק בשלבי OC למעבד והגעתי כבר ל419 FSB, הבעיה שאחרי 3 וחצי שעות בOCCT הוא נותן לי ארור, ניסיתי להעלות מתח ואחרי שעתיים ו-40 דקות שוב ארור. ניסיתי עוד קצת מתח ועדין אחרי 3 שעות נתן לי ארור. הזיכרונות בOC קטן (על 833) והם על 6 6 6 18 שאין לי מושג מה זה אומר. בינתיים ניסיתי להוריד ל-418 ואת הזיכרונות שמתי על 5 5 5 15(שראיתי שאנשים שמים את ככה) ואני בודק כרגע עם PRIME95. כדאי להעלות מתח לגשר צפוני? אולי גם לזיכרונות? נ.ב, מ420 אין POST והעלתי עוד מתח גם בשביל לבדוק. מקריאות פה בפורום ובגוגל כנראה שזו המגבלה של הלוח אז אני מנסה לייצב על 419 ובזה אני אסיים.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אנשים. כפי שבטח שמתם לב, תכננתי לקנות מחשב המכיל את קירור ה-Thermalright Ultra-120 eXtreme שמצויד ב-2 מאווררי NF-P12, מתוצרת Noctua. לאחר בירורים ארוכים, מסתבר שנגמר המלאי שלהם בארץ.. ככה שאני בבעיה. אני צריך המלצה ל-2 מאווררי 120mm, שיהיו כמה שיותר יעילים עם הקירור שרציתי. התקציב המקסימלי הוא 100 ש"ח למאוורר, לא כולל המשלוח. תודה רבה לעוזרים והמשך יום נעים
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בתור אחד שהוא לא תותח OC הצלחתי תמיד עם קירור אויר וציפסטים בסיסיים להגיע עד 20 אחוז OC מ 3 גיגה להגיע ל 3.6 זה נחשב הרבה ? עם קירור BOX וספק גנרי 300W פשוט. הפנום נותן עד 25 אחוז OC מ 3 עד 3.75-8 זה שווה את הכסף ? מבאס רצח . גם במבחן ה OC ההבדל הוא אפסי בביצועים גרף 58 מול 59 אחרי OC .
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה דעתכם עליו? כמה רעש הוא מפיק? למישהו יש נתונים מדוייקים?
-
- 18 תגובות
- 1.1k צפיות
-