אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,123 דיונים בפורום זה
-
שלום, יש לי מעבד Pentium 3 667Mhz עם Heatsink אך ללא מאורר. המאורר של הספק מופנה קצת לכיוון ה Heatsink של המעבד אבל אני לא חושב שהוא משפיע על הקירור של המעבד. (יש לי מחשב של IBM מדגם APTIVA, מי שיש לו כזה ידע על מה אני מדבר) שאלה ראשונה: איך אני יכול לעשות Overclocking למעבד שלי ללא החלפת ה- Heatsink או הוספת מאורר? (אני אשמח אם תפרטו בדיוק איך אני יכול לעשות את זה Step by Step). שאלה שניה: אני חושב לעשות חור למאורר במארז שלי, איזה מאורר כדי לי לקנות שהוא גם זול אבל גם ישפיע בצורה ניכרת על ביצועי המחשב? בתודה מראש, עומר.
-
- 5 תגובות
- 775 צפיות
-
-
היי יש לי slk 600 extreme שבא עם מאורר 60 על 60 של דלתא שעושה מלא רעש. רציתי לשאול אם אפשר להחליף אותו נגיד למאורר של 80 על 80 נגיד שיעשה פחות רעש אבל אותו קירור. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_139_472&products_id=1970 תודה.
-
- 10 תגובות
- 962 צפיות
-
-
-
היי. יש לי פנטיום 2 350. מאחר וזה מחשב ישן, החלטתי שאני עושה OC. אין לי מה להפסיד. הבעיה שלי היא שכאשר אני מנסה לשנות את מהירות המכפלה, היא לא משתנה. ניתן לשנות את מהירות הבאס. יש לי לוח אם Elitegroup P6BX-A+ (ציפסט 440BX כמובן). בחוברת PDF שהורדתי, כתוב שמהירות המכפלה ניתנת לשינוי : "The P6BX-A+ does not use jumpers to set the parameters for your processor, such as the core voltage, the clock multiplier, and so on. You can set the parameters for the processor in firmware using the system BIOS. After your system is installed, the BIOS will automatically detect the kind of processor that is installed and implement the correct setting for it. See the next chapte…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם אמורות להיות לי בעיות להעלות את ה FSB ל 533 ?
-
- 11 תגובות
- 781 צפיות
-
-
אז ככה.... יש לי ASUS AGP-V7700 GeForce 2 GTS Deluxe 64 MB. מהירות הCORE שלו 200 ומהירות הזכרון 333. השאלה שלי היא עד איזה גבול אני יכול לשנות את מהירות הזכרון ומהירות הCORE, בהתחשב בכך שלא ביצעתי שום שינויים פיזיים ברטיס עצמו (הרכבת מאוור, היטסינק וכו'). אם זה עוזר יש לי P4 1.5Ghz וזכרון 256 RDRAM. תודה לכל העוזרים.
-
- 1 תגובה
- 507 צפיות
-
-
היי,אני חדש כאן. תגידו,כמה אוברקלוקינג אני יכול לעשות לP3 667 בלי להחליף היטסינק? ואיזה היטסינק כדאי לי לשים בשביל לעשות אוברקלוק ל1000 (או משהו באיזור)?
-
- 4 תגובות
- 599 צפיות
-
-
יש לי שאלה, אם אני צובע את המאווררים בצבעי uv (פלורוסנט) ושם קתודה, זה יתן לי משהו? או שאני צריך מנורת uv מיוחדת למארז... ואם כן, יש בארץ כאלה? ???
-
- 5 תגובות
- 890 צפיות
-
-
יש לי כרגע על המעבד את ה CAK II 38 של GlobalWin והוא מחרפן אותי (מבחינת רעש)!!! אני קונה לו מעביר מ 60 מ"מ ל 80 מ"מ כדי שאני יוכל להשתמש במאוורר פחות רועש ויותר חזק, ואני כרגע מתלבט בין 2 (שניהם של Sunon): אחד 39cfm, 32dBA והשני 50cfm, 40dBA אני לא יודע אם לקחת את החזק כי זה הבדל של רק 7 דציבלים מה CAK שלי... יהיה שיפור משמעותי מבחינת רעש במעבר ל 40dBA או שזה עדיין רועש?
-
- 9 תגובות
- 827 צפיות
-
-
סוף סוף אחרי שיש לי כבר מחשב חדש החלטתי לעשות אוברקלוקינג הכי עצבני שאפשר למחשב הישן שלי, לא שלא חשבתי על זה קודם פשוט אז עוד פחדתי לאבד אותו... אז ככה המחשב הישן שלי הוא פנטיום 2 300 MHZ מהדור החדש ה Deschutes שנעול משינוי המכפלה אשר עובד על לוח המבוסס על ערכת השבבים BX440 של אינטל ותומך בבאס של עד 133. כמובן שלוח יש בקר שבודק אם הלוח אמור לעבוד עם באס של 66 או 100 פלוס מינוס ולצערי שלי היה חסום על 66-83 בבאס אבל כיסיתי את הפין B21 כדי "לעבוד" על המחשב ולגרום לו לחשוב שהוא עובד עם מעבד 333-450 ומכיוון שהמכפלה היתה נעולה על 4.5 מהירות המעבד קפצה לי מ 300 ל 450 וכאן בעצם מתחילות הבעיות. :'( כמובן שגם הצטיידתי בציוד קרור פשוט והוספתי מאוורר ליציאה הקידמית של המחשב אבל לא נג…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
יש לי לוח אם 8IEX של ג'יגה בייט לפנטיום 4. ישר כאשר אני מפעיל את התוכנה הלוח אם או ההבאזר במחשב מתחיל לתקתק כמו שעון בצליל מתכתי. כשאני מתעלם מזה אני מכוון את 3 הסנסורים ל3 האפשרויות הראשונות- כמה מספרים ואותיות לא מובנים כשלכל אחד מצורף 1 או 2 או 3 ב1 ו2 הטמפרטורה היא 25 ובשלישי היא על 75. כשאני מעביר לאותם מספרים רק עם התוספת של הדיודה ב1 ו2 הטפרטורה היא 95 בערך ובשלישי 35 השאלה שלי היא מה כל אחד מהם ואיך יכולות להיות כאלה טמפרטורות גדולות ? (וגם אם מישהו מבין בקשר לתיקתוק)
-
- 4 תגובות
- 648 צפיות
-
-
athlon 1g asus a7v 133 בזמן האחרון המחשב שלי פולט חום בצורה בלתי רגילה. האם אני צריך לעשות משהו או להשאיר את זה ככה? איך כדאי לי לקרר את המארז בצורה הכי פשוטה שיש?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי כרגע צורב שמשמש לי גם בתור סי די רום וגם בתור צורב ועוד סי די שלא קורא דיסקים כידוע זהו בזבוז של חלקיי מחשב שלא עברו התעללות פיזית על פי הצורך ובכן עלה לי הרעיון לעשות חלון בסי די ולהכניס לשם לדים צבעוניים אבל זה לא בדיוק החלק המיוחד ברעיון תיכננתי לשים את הסי די בצורה שבה במקום לראות את המגש של הכונן ואת הלחצים החלק של הסי די שאותו יהיה אפשר לראות יהיה החלון כלומר אני ישים את הסי די בצורה שבה החלון תופס לי את כל הפאנלים של הכוננים (סי די רום, צורב, DVD) ובכן ארגנתי כבר את הכל, הסרתי את הכלוב הכוננים כדיי שאני יוכל לחבר את הסי די רום כמו שצריך ואפילו עשיתי חור בחלקו העליון של המארז ובניתי מכסה קטן לצורב כך שהוא יסתיר את את הכונן עצמו חוץ מהפאנל הקדמי של הצורב בכל מק…
-
- 10 תגובות
- 799 צפיות
-
-
לשים קתודה קרה במסך שזה יאיר מהחריצים... יכול להיות ממש מגניב.... יש לי מסך 19 ככה שזה יהיה ממש יפה... אני רוצה לדעת אם זה אפשרי וכדאי...
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ... אני בערך מתחיל במודינג... ומצאתי באתר איך לשים אור בתוך קונן הדי וי די... בשביל זה אני צריך פלורסנט בגודל 10 סמ (עם סרטר) איפה אפשר לקנות את זה באזור השרון??? תודה חברי!
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך פה קצת עזרה..יש לי כמו שאמרתי GeForce 4 mx440 של ASUS דגם 7180 אם אתם ממש רוצים לדעת.. אז עם הכרטיס מגיעה תוכנת tweak utility שבוודאי חלקכם מכירים שמאפשרת להאיץ את מהירות הזיכרון מ270 ל 280 ומהירות המעבד מ400 ל420..ועכשיו לשאלה: כדאי?? ??? אם כן, כדאי להחליף מאוורר? ובכלל, האם אפשר לעשות יותר אוברקלוקינג ממה שמאפשרים לי פה? **לכל מי שיעזור אני אפרסם פה תמונות אם אני אצליח (ואם לא אז תראו כרטיס מסך שרוף) וגם את התוצאות שלי** ;D ;D
-
- 2 תגובות
- 625 צפיות
-
-
-
יש לי AX1700 והמעלות שלו הם 57 ויש לי Volcano 7 האים זה נורמלי ?
-
- 13 תגובות
- 804 צפיות
-
-
מחר אני הולך לפאנדס לקחת את כול הציוד שהזמנתי..... והזמנתי קטודה כחולה כי אני יודע שהיא פצצה אבל אמרו לי שהכול מוכן חוץ מהקטודה שיש רק סגולה.... אז למי שיש כזאת אני מעוניין לשמוע חוות דעת... כי שמעתי שמישה קנה צהובה אמר שזה על הפנים ועוד לא שמעתי על סגולה אז בבקשה... תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 672 צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 2.0 ה-RPM עומד על 2500 יש אפשרות לעלות את הRPM הסיבה לכך שהמעבד חם מידי בין50-45 מעלות ללא מאמץ שהמארז פתוח. יש אולי תוכנה שבעזרתה אני יכול להביר את המהירות של המאורר?????? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 659 צפיות
-
-
חבר שלי מזמין מחשב סטנדרטי כולל הכל מפנדה ואחת הדילמות שעומדות בפניו זה בחירת אחד מהמארזים הבאים: Enermax FS-710-B 350 הידוע Antec High Performance 1080B AMG +Tsunami 350Watt שכולל : "שלוש שנים אחריות יצרן. יציאות USB ו FIRE WIRE בקידמת המארז מסנן מקדימה לאבק 3 מאווררי ANTEC כולל אחד בדלת. צבע אפור מטאלי מדהים! דלת ללא ברגים + נעילה." Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver + Window + Tsunami 350W כולל 3 מאוררים וחלון מובנה בצד הדלת. כולם כמעט ממש אותו מחיר ...
-
- 5 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום כולם! קראתי את המדריך הנ"ל http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=casefan ביצעתי את כל פעולותיו והכנתי את המאוורר ועכשיו השאלה שלי שאולי תשמע לכם מטומטמת: האם אני צריך לקדוח לי מקום נוסף במארז כדי לחבר את המאוורר במידה ואין לי עוד מקום למאוורר או שאני פשוט יכול לשים אותו ליד המעבד או למקום אחר שאני רוצה לקרר וככה הוא ייתקרר. גם קראתי מדריכים נוספים באתר אבל לא ידעתי אם אני צריך לעשות את זה. אני פשוט ממש לא בקיא בנושא הזה ורוצה קצת להעמיר בו אז תעזרו לי בבקשה ממש תודה לכולם, שנה טובה
-
- 1 תגובה
- 490 צפיות
-
-
שלום, כפי שחלק כבר יודעים, אני שונא להשתמש בחיפוש כי הוא מלא באגים... בקרוב, אני קונה Volcano7+ (כבר כל הפורום הזה יודע), ואני אצטרך להסיר את המשחה תרמית הקודמת מהמעבד, אני יודע שעושים את זה עם אלכוהול וצמר גפן, אבל אני מחפש מדריך מפורט היטב, כי אני לא רוצה להיות תקוע עם מעבד הרוס....אז בבקשה, אני סומך עליכם... נ.ב: חיפשתי מדריך כבר, ולא מצאתי...אז זה אפילו יותר טוב אם משהו יכול לתת לי קישור לאתר עם מדריך
-
- 6 תגובות
- 807 צפיות
-
-
מחפש מדריך מסודר + תמונת והסבר כי המדרך שיש בפרום לא הכי מדויק
-
- 12 תגובות
- 998 צפיות
-