עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם שאלה קטנה שלא ממש הצלחתי למצוא לה מענה - האם קירור שמתאים לסוקט 1156 מתאים גם 1155? או שיש שוני בלוחות שמונעים להתקין גוף קירור - כגון BACK PLATE שונה, חורים במיקום שונה סביב הסוקט? לדוגמא הMUGEN 2 REV.B - שמגיע עם מתאם לסוקט 1156, יהיה בעייתי להתקין אותו על סוקט 1155? תודה מראש על הINFO נ.ב. לדעתי מומלץ לעדכן את הסטיקי בנושא זה

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. דגם Noctua NH-U9S רשום שמתאים לתושבת 1151 אבל דגם NH- U12S לא כל האתרים מציינים שזה 1151 כמו KSP ומצד שני אתר היצרן כן מציין, אז היצרן זה מה שקובע בוודאות? לגבי הדגם NH-C12P SE14 אין אותו כבר בשום מקום. לא מייצרים אותו והוא לא נמכר כבר? (ידוע לי שיש דגם שדומה לו Noctua NH- C14S , ואני לא מעוניינת בו) ובמידה והוא מיוצר עדיין או שלא , התושבת שלו היתה 1151?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by wow,

שלום לכולם. אני רוצה להזמין את הבלוק קירור לכרטיס מסך הזה ולפי האתר של זלמן הכרטיס מסך שלי (ASUS RADEON X1900 XT HTVDP 256MB) לא מופיע ברשימה אבל הרשימה של הכרטיסי מסך ישנה ואולי לא מעודכנת. מישהו אולי יודע אם זה יתאים לי ?

• 4 תגובות
    • 569 צפיות
  4. חודש הבא קונים לי מחשב חדש ואני רוצה לקנות את גוף הקירור הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_943&products_id=7266 רציתי לדעת אם אני יוכל להלביש על גוף הקירור מאוורר 80 מ"מ, ולא מאוורר 92 מ"מ. יש אפשרות כזאת?

• 8 תגובות
    • 446 צפיות
  5. בעקבות הקיץ החלטתי לשנות את העומס בOC על המחשב. בנוסף עדכנתי את הBIOS ולכן כל ההגדרות התאפסו ושיניתי מחדש את ההגדרות ליותר "קלילות". כרגע אני עומד על טמפ' מקסימלית 65 מעלות במאמץ. אבל מה שלא ברור לי הוא למה ה CPUZ והתוכנה PERFORMANCETEST מראות את מהירות הזכרון אחת על 561MHZ והשניה על 667 בהתאמה כשהמהירות המוגדרת היא 1122 במכפיל 3 בתזמון 5-5-5-18 מצורפות תמונות... [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 605 צפיות
  6. Started by בייגל טוסט,

האם הרמת התדר מעל הסטוק עלולה לגרום נזק ממשי למחשב או שבמקרה הכי גרוע הוא רק ייתקע?

• 14 תגובות
    • 882 צפיות
  7. Started by ברק דדון,

שלום לכולם יש לי לוח של MSI Z270 PRO CARBON ומעבד I7 6700K ועשיתי אוברקלוק ל4.6 ומבחינת המתח אני לא רומה לעלות יותר מדיי ושיניתי קצת את הBASE CLOCK מ100 ל101 וזה שיפר קצת את הביצועים האם זה יכול לגרום נזק שמעלים את הBCLK? הבנתי שזה מאיץ את כל מה שיש בלוח. עד כמה אפשר להרים את התדר מבחינת שזה לא יגרום נזק חלק אומרים 103 וחלק אומרים יותר אשמח לעזרה

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  8. שלום רב. שלום יש לי מעבד של 1.6ghz זיכרון ב L2 256KB זיכרון L1 12KB של WILLAMETTE רציתי לדעת עד איזה טמפרטורה הוא יכול להגיע בעבודה, (מבלי שהוא ישרף או יהיה לו נזק כלשהו) ובבקשה אם אפשר להגיד גם טמפרטורה מומלצת (הוא בדרך כלל על 50c בO.C של 15%-20% הוא מגיע לC55 תודה מראש לעוזרים !

• 0 תגובות
    • 564 צפיות
  9. שלום רב. אני משתמש ב מעבד של אינטל 1.6GHZ מסוג WILLAMETTE, אני רוצה לעשות איתו O.C יותר רציני ממש שעשית עד עכשיו, עד עכשיו עשית העלה של עד 15MHZ בFSB שזה נתן לי די הרבה,רציתי לשאול עד איזה טמפרטורה אני יכול להגיע איתו מבלי שהוא ישרף בO.C ומבלי שיהיה לו נזק אחר,ואם אפשר גם לתת טווח של מטמפרטורה שהיא טובה בO.C עד לטמפרטורה שהיא כבר מתחילה להיות מסוכנת עבורי. תודה מראש לעוזרים

• 5 תגובות
    • 586 צפיות
  10. שלום ותודה על הקריאה. מחר או בימים הקרובים אני הולך להתקין על כרטיס המסך שלי (ATI Radeon 1950x pro) גוף קירור של AC, ה accelero S1 rev 2, כמו כן קניתי את ה Turbo Module (סט המאווררים שאפשר לקנות בנפרד). השאלה שלי היא האם אני יכול לשלוט על מהירות המאווררים (Turbo module) באמצעות תוכנה מסויימת ? תודה מראש על כל עזרה. http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=147 http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=139&data=1&disc=

• 2 תגובות
    • 807 צפיות
  11. Started by Baz34,

לאחר ביצוע OC למעבד Q6600 (כרגע עומד על 3.5G כאשר TUNIQ מחזיק אותו במאמץ על כ-65 מעלות...הבנתי במשפחת מעבדים אלו הקו האדום עומד על 80 כיוון שה-TJAN עומד על 100 מעלות). אני מנסה להריץ בדיקות יציבות בעזרת PRIME95 שתי שאלות ברשותכם: 1. כאשר הבדיקה רצה אני רואה את 4 הליבות עולות רק עד 25% כאשר TORTURE TEST מאופשר במצב הכי קשה. האם הגיוני? 2. כמה זמן נדרש לתת לבדיקה על מנת לקבוע יציבות טובה למערכת תודה חמתייחסים..

• 3 תגובות
    • 788 צפיות
  12. אני מחפש תוכנת בנצ'מרקינג טובה אשר בודקת את יציבות המעבד ובמה מסתקמת יציבות מעבד טמפ' או משהוא?

13. אז ככה אני שוקל לקנות את המוצר הבאה http://www.thermaltake.com/watercooling/cl-w0032AquaBayM1/cl-w0032.htm הוא יפה מאוד השאלה היא עם זה יעיל או רק ליופי ? הבנתי שהמיכל מים הזה גם מפזר חום של מים האם זה נכון ? כדאי לקנות ? בתודה איתי

• 5 תגובות
    • 502 צפיות
  14. אז ככה יש לי מחשב עם 6200 AGP 1 p4 2.4c 1giga 400 ddr ram הציון הכללי שלי אחרי אובר קלוק ופתימת צינורות הוא 2248 לפני הבלאגן יוצא לי 1400 באחד המבחנים שם יש את הספינת אוויר הזו שיוצא עליה איזה יצור מן המים , בסיבוב הראשון של המבחן הזה אני מקבל איזה 8-15 פריימים לשנייה אני מקבל במבחן השני אולי פריים אחד לשנייה מה ההבדל בין המבחן הראשון של הספינת אוויר לזה שבא אחריו ??? והאם זה הגייוני?? העלתי את הכרטיס ל 375 ב CORE ו ל 625 בזכרונות ורק אז פתחתי צינורות אם אני פותח צינורות אני לא יכול להעלות בכלל ,כנראה שיש לי צינורות פגומים בעסה......... יש לי קירור של זלמן עלייו ככה שאני לא מודאג מהחום אבל לא ניסיתי להעלות יותר. תודה מראש למגיבים

• 6 תגובות
    • 688 צפיות
  15. קיבלתי ציון במחשב הישן של 6681 אחרי אוברקלוק לכרטיס מסך. הוא היה על זיכרונות-200 ליבה-460 אחרי- זיכרונות-240 ליבה 500 מחשב פנטיום 1.8 זיכרון 512 rdram 400hrz לוח asus p4t כרטיס מסך- asus gf3 v8200 delux דבר ראשון איך הציון הסופי? דבר שני איך האוברקלוק הראשון שביצעתי? זה נחשב שיפור גדול בכרטיס מסך? או שאפשר לדחוף אותו עוד... נ.ב שכחתי לציין לפי האוברקלוק היה הציון -6220

16. Started by orkir,

שלום לכולם, התזמונים של הזכרונות שלי הם 5-5-5-16@800MHZ כשאני עושה OC עם באס שהוא מעל 400 (אפילו אם זה 401) התזמונים שלי עולים ל5-6-6-17... הצלחתי למשוך את הבאס למעלה עד ל-422 (כאמור במצב זה התזמונים הם 5-6-6-17) במצב יציב. השאלה שלי היא מה עדיף? 176MHZ נוספים או תזמונים פחות טובים?

• 3 תגובות
    • 528 צפיות
  17. מישהו מכיר אתר שמודד את צריכת החשמל של רכיבי מחשב שונים, בהתאם לאוברקלוק שהם עברו?

• 0 תגובות
    • 451 צפיות
  18. זה יעזור לי אם מישהו עם הכרטיס המדויק הזה יעזור לי אבל אני ישמח לכל עזרה בכלל. הבנתי מכתבות שהכרטיס של חברת ספיר ה-Sapphire Radeon 9600XT 128MB מגיע ללא HEATSINK לזכרונות שלו. לא נראה לי שאני יעשה OC אבל בכל אופן אם כן ואם לא מה אתם אומרים לגבי לקנות HEATSINK בשבילו או מאורר PCI מולו או כל דבר אחר שתציעו לי! :-\ *שימו לב שרק הכרטיס של ספיר מגיע ללא HEATSINK

• 11 תגובות
    • 796 צפיות
  19. Started by Quickly,

שלום. עשיתי אבורקלוק לכרטיס מבוסס שבב של ATI עם התוכנה ATI Tool מצאתי את אחוז האוברקלוק של הליבה ושל הזכרון הכי מתאים שאני יכול להשיג והשאלה היא האם כאשר אני רוצה לעשות שוב אוברקלוק לאחר שחזרתי למצב רגיל אני יכול לעשות ישר setclock כי אמרו לי שצריך לעלות לאט לאט ולתת לכרטיס להתרגל או משהו כזה תודה... עוד שאלה. הכרטיס מסך שלי בחיים לא יורד מ51 מעלות לא משנה אם הוא מכובה שעה או דלוק יומיים אבל במאמץ הוא בחיים לא הגיע לי ליותר מ54 האם זה טוב? או שזה בכלל מזייף בטמפ'

• 3 תגובות
    • 554 צפיות
  20. Started by ברק דדון,

שלום לכולם יש לי לוח של MSI Z270 PRO CARBON ומעבד I7 6700K קירור מים של ANTEC H600 PRO עכשיו עשיתי אוברקלוק ל4.7GHZ עם מתח של 1.35 וטמפרטורות מקסימליות של 80C האם הטמפרטורות והמתח הם נחשבים לבטוחים בשביל המעבד או שעדיף להוריד קצת? תודה לעוזרים

21. שלום אני דיי חדש פה יש לי שאלה כזאת יש לי לוח אם של msi p35 neo ומעבד q6600 ואני רוצה להמהיר את המעבד ל3.0 רציתי לדעת אם זה אפשרי אם לוח אם שכזה כי אני יודע שהלוח לא משהו my sistem is cpu q6600 2.4 main bord msi p35 neo cpu cooler zalman cnps9700 led gpu nvidia9800gtx+ pow suplay corsair 750 tx case antec 902 ram memory corsair xms 2dhx 800mhz

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  22. שלום לכולם רציתי לשאול לגביי מתחים למעבד Q9550 התדר המקורי הוא 2.83 ואני היום ב3.4 ורציתי לדעת מה יותר בריא מבחינת מתחים. שהגדרתי בלוח מתח מעבד על AUTO אז הוא נתן לי 1.36 האם זה גבוה או שזה בסדר? וששמתי על NORMAL הוא נתן לי מתח של 1.28 על מה כדאי יותר לשים את המתח? בשני המצבים המערכת יציבה. ושאלה נוספת ברגע שאני עובר בטיפה את 3.4 אני עם ווינדוס 10 הוא נותן לי שגיאה ולא עולה האם יש לזה פיתרון?

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. במעבדים כפולי ליבה (2 ליבות) האם אפשר לעשות OC אוברקלוק רק לליבה אחת??

• 1 תגובה
    • 421 צפיות
  24. יש לי לבחירה 4 סוגי חיישנים, או מה שזה לא יהיה שם.. ושאני בוחר אחד מהם הטמפ' של המעבד מראה לי משהו לא הגיוני... ושאני בוחר חיישן אחר, זה בעצם הטמפ' בדקתי במגביל בתוכנה Everest PRO ושאני בוחר בחיישן שמראה לי את הטמפ' הנמוכה, גם שם זה מראה לי את אותה טמפ' ב CPU מישהו יודע מה זה? למה? אם זה באמת המעלות הנכונות?? העלתי תמונה כדי שתבינו יותר טוב... *** שימו לב לחצים המסומנים במצב 1, ובמצב 2... *** [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 1 תגובה
    • 488 צפיות
  25. Started by sh780,

היי אנשים, יש לי את המארז 3D Aurora עכשיו יצא לי לראות שהמאוררים האוחרים שלו מסתובבים במהירות של 800-900 RPM ורציתי לדעת האם זה תקין. ועוד משהו, יש לי רשת בצד המארז ואני הבנתי שהיא מאוד מועילה כשיש לחץ טוב במארז, אבל אני לא בטוח שיש לחץ במארז שלי. (הכוונה שאוורי יוצא החוצה במהירות ונשאב קדימה דרך הרשת) מישהו יכול עזור לי? האם להחליף מאוררים? תודה מראש,

• 13 תגובות
    • 904 צפיות

דיונים חדשים בפורומים