אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מתכנן מחשב עם מעבד Q9450,ויש לו TDP של 105W,כדאי לי לקנות לו קירור נוסף? (ואני לא מתכנן OC) ועוד משהו: אני קונה כרטיס מסך Gigabyte GT8800 512MB והוא מגיע עם אוברקלוק קטן וZalman VF830,זה קירור מספיק לכרטיס?
-
- 4 תגובות
- 615 צפיות
-
-
חג שמח לכולם ברשותי קירור נוזלי קאסטום דיי פשוטה אני מעוניין להשיג תוצאות קירור יותר טובות בכדי להשיג אוברקלוק טוב יותר. המעבד הוא ×5680 עם אוברקלוק ל4ghz. אז ככה כרגע יש לי משאבה מיכל קומבו לפי הנתונים שלה 500ליטר לשעה. אם אני יחליף את המשאבה לחזקה יותר אני יקבל תוצאות קירור טובות יותר או שזה תלוי בעוד חלקים?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש לי מארז של thermaltake armor lcs עם קירור מים וקיבלתי איתו בקבוק מילוי,העיניין הוא שטסתי לחו"ל ל9 חודשים ושחזרתי אני לא מוצא אותו ואני מתקרב לLOW כניראה אמא שלי זרקה אותו לפח(היא אוהבת לזרוק דברים לפח) התקשרתי ליבואן של thermaltake בארץ הוא אמר לי שהם לא מוכרים את החומר בנפרד ושאני יכול להשתמש בנוזל לקירור רדיאטורים,מים ירוקים משהו.העיניין שאני לא כל כך סומך על מה שהוא אמר למרות שהמים ירוקים וזה באמת רדיאטור. אני צריך דעה מקצועית ואין מקום יותר טוב מפה...תעזרו לי כי אני בLOW ואני מודאג שזה יגיע למצב שהרדיאטור הסתובב סביב עצמו. (תיראו לאיזה בעיות הגעתי...להחליף מים ירוקים במחשב). יהונתן.
-
- 1 תגובה
- 469 צפיות
-
-
שלום אני קונה את ה Thermalright ifx-14 לקירור המעבד, ומרכיב גם את החלק האחורי (ה80 מ"מ שמתחבר מאחורי הלוח האם, למעבד). ורציתי לשאול, כמה טוב כל "מפלצת" הזאתי ביחד מקררת? נניח עבור מעבדים כמו QX9650 או QX9770 ? כמו כן אם אני שם עליו קירור שמורכב משני מאוררי Zalman Case Fan ZM-F3 120mm, מה דעתכם? קירור טוב? וכל זמן בתוספת משחה טרמית MX-2. כמו כן, אני הייתי מעדיף אולי קירור כמו הSILVERSTONE מבחינת מאוררים אבל הם גם סופר רעשנים וגם לא מתאימים מבחינת הרכבה. אז ההרכבה הזאתי בהנחה שאני רוצה כמה שיותר קר, אך ברמת רעש סבירה, איך זה? מה דעתכם?
-
- 6 תגובות
- 634 צפיות
-
-
המממ השאלה העיקרית היא, אם כל הרכיבים על הלוח אם מקוררים יתר-על המידה, הדבר יכול להרוס את המרכיבים..? בוא נגיד והצלחתי להכניס ולהרכיב בתוך המחשב גוף קירור קומפקטי של מקרר מיני-בר.. הדבר יכול להרוס .. ?
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
-
-
אני מקווה שאפשר לשאול את זה בפרום מעבדים. לגבי מעבד 64 ביט של אינטל , האם הקירור שיש לו מספיק או כדי להוסיף עוד קרור? המחשב יהיה דלוק לפחות 72 שעות. (כי בפנטיום 1.6 זה לא עושה לי בעיות )
-
- 8 תגובות
- 546 צפיות
-
-
כשהמארז סגור אז טמפ' הלוח אם היא 34 מעלות אבל המעבד מגיע ל40 כשהמארז פתוח הטמפ' של הלוח אם עולה ב-10 מעלות אבל הטמפ' של המעבד יורדת ב-5 מעלות מה המצב העדיף?! האם להשאיר את המארז פתוח או סגור ?!
-
- 5 תגובות
- 401 צפיות
-
-
הייתי מעוניין בהסבר כמה שיותר מקיף על חסרונות הקירורי מים למעבד. אני רוצה להחליף את הקירור הסטוק אינטל הישן שלי למשהו כמה שיותר קומפקטי תוך כדי עמידה בביצועים גבוהים ככל האפשר, והבנתי שאין יותר טוב בתחום מאשר קירור נוזלי. אבל לא הצלחתי למצוא בשום מקום הסבר על ייחס הבלאי של סוג הקירור הזה (אם יש) בייחס לקירור אוויר. הכוונה היא שקצת מוזר לי שנוזל קירור יכול להחזיק כל כך הרבה שנים מבלי הצורך או האפשרות להחליף אותו (אני מדבר רק על מוצרים מסוג רדיאטור+תושבת במעגל סגור ולא על מערכת שלמה הכוללת משאבה ומיכל מים וכו'). אז השאלה שלי היא כמה זמן האורך חיים של קירורי המים בממוצע? האם הצינורות עלולים להינזק ולגרום לדליפת הנוזלים החוצה עם השנים? (אם כן אז מה הממוצע שכדי להתחיל לחשוש ממ…
-
- 19 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
מה זה אומר זיכרון CL 2.5 למשל? ומה זה תיזמונים למשל כאלו 2-3-4-5 ??? מה זה אומר? אשמח להסבר מפורט
-
- 3 תגובות
- 463 צפיות
-
-
-
אני כותב פב בשם חבר שלי שרוצה לעשות מודינג למארז הגנרי שלו. הוא מעוניין ב4 מאווררים: מאוורר 120 עם לד מאוורר 120 בלי לד 2 מאווררים 92-80 אחד עם לד אחד בלי הוא אמר לי שהרעש לא מעניין אותו הוא רוצה את המאווררים הכי חזקים שדוחפים הכי הרבה אויר. ככה שאל תתיחסו לרעש שהמאוורר מוציא רק לביצועים שלו. עכשיו מה שאני הצעתי לו זה 2 מאווררי 120 אחד עם לד אחד בלי של TT ה-THUNDERBLADE כי אמרו לי בפנדה שההבדל ביניהם לבין ה-smart case זה הרעש בלבד. מאוורר 80 עם לד של TT גם THUNDERBLADE ואחד של דלטא ללא לד שהוא המאוורר הכי חזק שיש בשוק נכון?? מה אתם אומרים על זה??
-
- 12 תגובות
- 751 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות את הקירור יחד עם המחשב החדש שאני מתכוון לקנות. השאלה היא האם מומלץ לקנות גם משחה טרמית טובה, או שהקירור מגיע עם משחה טרמית ברמה גבוהה?
-
- 5 תגובות
- 523 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות קירור למעבד AMD Athlon 64 3500+ Integrated into Chip FSB Socket 939 חשבתי לקנות את הקירור Thermalright XP-120 בפנדה את הקירור הזה במלאי. איפה אני יכול לקנות בארץ את הקירור 120XP חוץ מפנדה? ודיברתי עם אחד מהעובדים שלהם והוא אמר לי שה-Thermalright 90 XP יותר טוב. מה דעתכם? מה יותר כדאי לקנות? את ה-120XP או ה- 90XP? התקציב לקירור למעבד הוא 300 ש"ח לא כולל המאורר חריגה עד 50 ש"ח אם זה שווה את החריגה.
-
- 41 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש ערכת קירור מים של חברת EKWB שעולה $367.99 + מהאתר הרשמי שלהם בארה"ב: https://www.ekwb.com/shop/ek-kit-p280 יש להם 2 סוגי שליחויות - DHL Express with tracking $ 58.95 Post Priority No tracking $ 68.98 השאלה שלי היא - אם אני בוחר בDHL - יקחו לי אקסטרה כסף על השליחות? וסביר להניח שגם מכס? כמה צפוי לעלות בסוף?.. אולי עדיפה השליחות השניה בכלל? יש מקום יותר זול לערכה הספציפית הזאת? מעוניין בזאת בגלל החברה והחלקים האיכותיים.. נכון שזה יקר אבל זה ישתלם לטווח הארוך. (לא לשאול אותי למה וכמה , שימוש ודברים דומים, אני פשוט פריק של טמפרטורות נמוכות בגיימינג). תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
גם אם אין כאן בקשה למפרט, עדיין אני חושב שכדאי שהשאלה תשאר בפורום הזה כי מדובר כאן בשאלה עקרונית: שמתי לב שיש מפרטים שונים בהם הומלץ על אותו המעבד. עם זאת, במפרט מסוג אחד הומלץ קרור למעבד ובשני לא (ואין מדובר על מצב בו בהצעה אחת הוצע OC ובשני לא). מה הלוגיקה כאן? איך ניתן לדעת מתי לאמץ הצעה בה למעבד מוצמד קרור לעומת הצעה עם אותו מעבד ללא קרור?
-
- 4 תגובות
- 524 צפיות
-
-
אני קניתי מחשב עם מעבד E6750 , ולוח אם GA-P35-S3L , והמארז הוא HEC - 6A19 רציתי לדעת מה דעתכם על FREEZER-7-PRO האם הוא מתאים למארז/לוח אם (ז"א אם הוא נכנס) , כי הבנתי שהוא ממש גדול אין לי כוונה לעשות OC , או לפחות לא בקרוב ואם בכלל יש הצעות טובות יותר ?
-
- 1 תגובה
- 411 צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה וגם בעייה לגבי קריאת הטמפ' של התוכנה : 3.00/RealTemp_2.70. עכשיו הבעייה היא בקריאת הטמפ' של התוכנה, שאיני יודע אם הקריאה נכונה, כי בגרסה החדישה ( 3.00 RealTemp), הטמפ' גבוהה בכ- 4 - 5 מעלות מאשר בגרסה- 2.70. לכן רציתי לדעת לאיזו גרסה מבינהם עליי להאמין בקריאת הטמפ'.. תודה.
-
- 5 תגובות
- 768 צפיות
-
-
אני אולי קונה את הקירור הבא ל p4 : AX-478 EXTREME ואני לא אוהב רעש ויהיה לי את המארז של אנמרקס ( מה שיש בפנדה) ואני רוצה לדעת אם המאורר יהיה רועש מאוד ? דרגו לפי : נסבל , בלתי נסבל , רועש מאוד ובסדר .
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם שיטה "האזיקיונים" זו תהיה טובה?... מעוניין להתקין סינק על כרטיס המסך... אני צריך שזה יחזיק את זה חזק כך שלא יקרה מצב שלא יהיה מגע והGPU יבער
-
- 4 תגובות
- 610 צפיות
-
-
אין לי מושג בנוגע לאוברקלוקינג וזה גם לא מה שאני מעוניין לבצע. שיניתי בבאיוס של הלוח GA-EG41MF-S2H את ההגדרה של : Performance Enhance [standard] מ- סטנדרט ל- אקסטרים (יש 3 מצבים : סטנדרט, טורבו , אקסטרים) צרפתי קובץ ward מתוך ה- manuel - כקובץ 1 : וסימנתי בצהוב את השורה בבאיוס שבו ביצעתי את השינוי . הבחנתי שיש שינוי בצריכת הזכרון של המחשב (4G) מ- 35% בממוצע ל- 29% בממוצע. וכן ירידה באחוזי השימוש של המעבד במצב עבודה (קשה למדוד אבל רואים שיש ירידה משמעותית). השאלות: 1. מה השינוי בעצם עושה (משנה מתחים ? )? 2. האם זה יכול לגרום נזק כלשהו ? 3. האם השינוי בכלל מומלץ או שהוא יכול יותר לפגום מאשר להועיל? 4. האם זה משנה את היציבות של המחשב? נתוני המחשב : מעבד - E5200, זכרון- CL5 …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אנ יקונה מחשב חדש ואני צריך מאווררים למחשב ולמארז. המארז הוא CM 690 , והוא כולל כבר 3 מאווררים ואנ יקונה עוד 2 שהם SCYTHE S-FLEX 120mm 1200rpm. בשביל הקירור של המעבד חשבתי על SCYTHE S-FLEX 120mm 1900rpm. עכשיו קצת שאלות לגבי אלה: 1)כמה מאווררים אני יוכל לישלוט אליהם דרך הלוח הזה: EP43-DS3L?. 2)איזה דגם של מאוורר כדי לקנות לקירור של המעבד שאפשר לישלוט עליו אנא ציין דגם וחברה,(אלא אם כן אתם חושבים שהמאוורר שציינתי למעלה לא מתאים).
-
- 27 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מארז Thermaltake Xaser III V1000A והמארז מגיע עם 7 מאווררים ועם פאנל שאיתו אני יכול לישלוט על מהירות המאווררים שמגיעים איתו. השאלה שלי היא כזאת; אם אני יגביר את המהירות של המאווררים עם הפאנל לעוצמה מירבית אז המאווררים יעבדו מהר יותר ככה או שהם יעבדו יותר מהר או אפילו אותו דבר אם אני לא ישתמש בפאנל??? אם משהו פה לא מובן אז תגידו...
-
- 4 תגובות
- 626 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מאורר למארז מקדימה של THERMALTAKE 120MM LED FAN והוא מרעיש האם יש אפשרות לשלוט בעוצמת איורור שלו? תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 592 צפיות
-
-
מה ההבדל בין SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm LFB לה SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm ?
-
- 0 תגובות
- 415 צפיות
-
-
האם לדעתכם שילוב של קטודה UV עם מאווררי לדים הוא שילוב לא יפה? האם כאשר אני שם טקודת UV במארז אני צריך להתאים את כל שאר הדברים ע"מ לקבל את האפקטיביות של הUV?
-
- 1 תגובה
- 520 צפיות
-