אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
אני קניתי אותם ביום שישי בPC Hardware שברמת-גן. הם עלו לי 138ש"ח (שלמתי מזומן). מדובר כמובן בסט הכבלים של Chaintech במהירות ATA133 הכולל 2 כבלי IDE בעלי 2 חיבור להתקנים ועוד חיבור אחד לכונן דיסקטים בעל חיבור אחד. אני לא יכול להגיד שהם הכבלים הכי טובים שהם יכולים להיות. יש להם כמה חיסרונות כמו העבודה שהם רק 40ס"מ, דבר היכול להפריע לאנשים בעלי מארז FULL TOWER, אבל דווקא יכול להיות מתאים בול לאנשים בעלי מארזים סטנדרטיים. עוד בעיה קטנה היא שהגומי על החוטים הוא משני חלקים. 1.) מן צינור לאורך החוט 2.) חיבור נוסף בקראת סוף הכבל והחיבור עצמו. החלקים הללו לא מחוברים פיסית ויכולה להיות תנועה בינהם ואז החוטים עצמם יכולים להגלות לעין (ד"א הם בצבע אפור כהה - לא סמפטי במיוחד). מלבד …
-
- 8 תגובות
- 828 צפיות
-
-
קראתי הרבה מאוד מדריכים ואני רואה שכמעט בכל אחד יש משהו שונה. פעם נגד 100 אוהם פעם אחד של 10K פעם לחבר אותו פה פעם לחבר אותו שם ובסופו של דבר לכולם זה עובד ורק אני לא מבין איך לחבר את זה בכלל ;D בקיצור: יש את השרטוט הזה שיש בו 2 נגדים שאני לא מבין למה הם משמשים והאם אפשר לוותר עליהם זה מופיע פה באתר במדריך LCD זה מעוד מדריך כפי שאתם רואים.. יש הרבה שוני בין כל השרטוטים האלה. אני אשמח אם מישהו יעזור לי ויעשה לי קצת סדר פה לפני שאני מתעצבן ( מרוקאי מה : ) עוד שאלה: אפשר לחבר את הLCD ללא נגדים בכלל? ואם לא אז למה בעצם משמש כל נגד והאם אפשר לוותר על אחד מהם לפחות?..
-
- 4 תגובות
- 754 צפיות
-
-
היי אנשים, יש לי צורך בכלי שיהיה ניתן בעזרתו לפרק בקלות את חיבורי המולקס של הספק, כלומר להוציא מהם את כל החוטים.. עכשיו עשיתי את זה לחוט אחד מסכן ולקח לי איזה 15 דקות עד שהצלחתי עם מברג קטן ושטוח.. בעיקרון בכזה של כל חוט יש את החיבור ברזל שלו, ולו יש סנפירים בצדדים שמונעים ממנו לרדת למטה בלי שילחצו עליהם. אני יודע שיש כזה כלי (שהוא בטח פשוט בקוטר המדוייק של החיבור, כך שהוא מקיף אותו ומצמיד את הסנפיר, כך שניתן להוציא את החוט בקלות). השאלה היא רק אם יש לו איזשהו שם כלשהו ואיפה ניתן להשיגו?
-
- 3 תגובות
- 701 צפיות
-
-
חברה, קודם כל שלום לכולם אני דיי חדש פה (גיליתי את המקום היום) הייתי רוצה לדעת איפה אפשר לקנות מסך LCD בגודל 20X4... אפ אפשר כתובת וטלפון של החנות יהיה נהדר
-
- 3 תגובות
- 589 צפיות
-
-
יש לי צג עם תמיכה בעברית... מישהו יודע איזה תוכנה תומכת בעברית לעזעזל?
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז קראתי את המדריך, אבל לצערי אני לא מבין אלקט' גדול אז גם אם השאלות נראות לחלקכם מובנות מאליו נא להתייחס ברצינות. 1. את הפין הראשון אני מלחים לצד אחד של המולקס והצד השני מתחבר לספק ? אם לא אז לאיפה ? ואיפה נכנס העניין של הנגד המשתנה ? מה אני אמור להלחים לנגד המשתנה ? ולאיפה אני מלחים את הצד השני של הנגד ?. כי בשרטוט במדריך הפין הראשון מתחבר ל-100HM ולא הבנתי כ"כ לאיפה הוא ממשיך ואחרי זה ראיתי שפין 3 מתחבר להמשך שלו, מזה ההמשך הזה ?. בעצם הבעייה שלי היא שלא הבנתי איפה נכנס הנגד הזה ? מה מולחם אליו ומה מולחם ממנו ? ומה מולחם למולקס ? אם מישהו יוכל להראות לי תמונה של כל המעגל בשלמותו שמחובר להכל זה יעשה לי סדר בדברים...כי אחרי הכל תמונה אחת שווה 1000 מילים עריכה: מישהו…
-
- 34 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אם יש מישהו כזה שמזמין מחו"ל אשמח להצטרף לקניה - לתגובות אלי בפרטי
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
היי, מישהו יודע אולי איפה ניתן להשיג מסכי VFD עם בקר HD44780...?
-
- 2 תגובות
- 697 צפיות
-
-
יש לי יומן אלקטרוני ישן כזה של Genius... עם מסך LCD עם עברית..... בגודל נחמד....! השאלה שלי (אם מישהו ידע לענות....) האם אפשרי לפרק אותו ולהשתמש בו למחשב ? אין לי מושג איזה בקר יש לו....
-
- 3 תגובות
- 678 צפיות
-
-
יש לי פאנל פלסטיק שמכסה מפרץ סידירום ועליו אני רוצה להתקין צג LCD. הבעיה, מבחינת מידות. מידות הפאנל (חיתוך חיצוני) 150X45 מ"מ ועכשיו איפה הבעיה? אני רוצה מסך עם 4 שורות, ועד עכשיו לא מצאתי אחד שהגודל האמיתי שלו (הכרטיס שעליו הוא יושב) לא גדול יותר מ 45 מ"מ. אז נכון שלרוב המסכים יש תצוגה בגודל של 36 או 38 (המסך עצמו) מ"מ אבל מה זה עוזר כשהרכיב עצמו יותר גדול מגודל המפרץ? מישהו יכול אולי להמליץ לי על צג שעומד בדרישות שלי? בתודה מראש ניצן
-
- 6 תגובות
- 653 צפיות
-
-
למרות שאני מניח שלא יהיה בעיה גדולה למצוא רכיבים אלקטרוניים כמו לדים, נגדים וכ' ובהחלט שלא תהיה בעיה עם כבלים שונים, מה לגבי הדברים היותר נדירים? מסכי LCD למשל, מישהו פה שאל על מקום לקניית מסכי LCD בחיפה וקיבל 4 חנויות מתוכן רק לאחת יש ברשומות, אך אין במלאי כרגע. חנויות און ליין שמוכרות ציוד שכזה אני בטוח שיש כמו זבל אבל קיימות מספר שאלות. 1. האם קיימת אחת בתחומי הארץ (שהמשלוח לא יהיה מחו"ל) 2. אם היא מחו"ל האם היא עושה משלוחים לארץ? כבר מצאתי אחת באוסטרליה שעושה משלוחים לאוסטראליה וניו זילנד בלבד. 3. עלות דמי משלוח לעומת מחיר רכיב, קצת מגוחך לשלם 20$ משלוח בשביל לד שעולה 3$ נכון? ואני מניח שפה אני בא בהצעה די מעניינת, יתכן למנהל הפורום או האתר אם יחליט לאמץ אותה, מה שבהח…
-
- 6 תגובות
- 722 צפיות
-
-
מה לפי דעתכם הכי יתאים לההמהרה בהתחשב בעובדה שאני לא פותח בינתים מכפלה amd 1600 1700 2000? 2100?
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
יש לי מוד די מעניין שחשבתי עליו, הוא על אך להתקין חלון במארז ללא צורך בקניה של אחד. והוא די פשוט. אני רוצה שתרשמו לי רעיונות לשיפור או עצות בקשר לתהליך שלבים: 1.קונים לוח של פלסטיק קשיח שקוף בעובי של 0.5 ס"מ. 2.מסמנים על הדלת של המארז את קו המתאר של לוח הפלסטיק. 3.מהקו שסימנתם מורידים 1 ס"מ ומסמנים עוד פעם. *בשלב הזה יהיה לכם ריבוע/מלבן בגודל של הלוח ועוד ריבוע בתוכו* 4.עכשיו צריך לחתוך את הריבוע הפנימי על ידי כלי כל שהוא, אני משתמש במספרי ברזל. 5.גוזרים 4 קוים קטנים בין הקודקודים של הריבוע הגדול והפנימי. 6.מקפלים את מה שנוצר פנימה. *בשלב זה יש לכם חור גדול במארז עם קצוות של 1 ס"מ שנכנסות פנימה* 7. עושים עוד כפל בקצוות הפנימיים על שתיווצר צורה של L בפנים. 8. לתוך החלל שנו…
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
-
-
שמעו, קודם כל זה המפרט שלי שצריך לדעת: AMD AthlonXP 2000+ Polamino 256mb DDR PC2100 Viking Chaintech 7KJD0 mobo Antec 400W עכשיו, יש לי מאוורר ג'נרי שקיבלתי עם המעבד, הטמפרטורות הן בדרך כלל 35-36C idle ו39 במאמץ. לפעמים כשהחלון פתוח הטמפרטורות הן 33C idle ו 36 מאמץ. הבאס של המעבד כידוע הוא 133MHZ DDR, עד כמה אני יכול להעלות אותו לדעתכם בלי שיקרה כלום? עוד משהו, אם אני למשל מעלה לבאס של 140MHZ, ואני שומר את השינויים בביוס ואז זה מאתחל את המחשב, ואני ממש ממש מפחד לעשות את זה אם יקרה משהו למחשב (כי כבר 2 מעבדים נשרפו לי בגלל משהו אחר ואני לא רוצה להרוס עוד אחד), יכול להיות שיקרה משהו לא תקין? תודה.
-
- 5 תגובות
- 705 צפיות
-
-
אתם כל הזמן מדברים על נגדים משתנים של 100 אוהם, למה? הם לא יותר יקרים מלקנות נגד יעודי אחד? הרי, אם נניח ידוע לנו שהלד יעמוד בזרם של 0.2A (לצורך הדוגמא) ויש לנו מקור מתח של 5 וולט הרי שחישוב פשוט לפי חוק אוהם יראה לנו V=I*R R=v/I=5/0.2=25 כלומר נגד של 25 אוהם יספיק לנו בהחלט לא??
-
- 10 תגובות
- 997 צפיות
-
-
תרשמו לי בבקשה עד לאיזה באס הגעת? שהמחשב היה יציב כולל העלת מתח לזיכרון ולמעבד.? אני לדוגמא הגעתי ל148 באס וזה לא היה יציב ו145 באס יציב.. אז בבקשה תגובות
-
אין אני לא יודע מה לעשות אך אמי חושד במשהו אבל זה בהמשך אז ככה יש לי מארז שלטסוני והמפרט תקראו במפרט. יש לי בעיות חום החום כל הזמן על 60 ומעלה עכשיו אני לא יודע אני חושד שהמאוורר של המעבד דפוק ז"א לא עושה את העבודהת הטמפ' הגיע לי עד 70 והיתה די הרבה זמן ככה לפני הבדיקה גלשתי באינטרנט ולא העמסתי על המחשב. עכשיו ככה המארז נמצע כל הזמן במקום הזה בשולחן למחשב שכמובן הוא מקום די סגור. היום הוספתימאוורר של 80ממ כאשר שמתי אותו שיקרר בתוך המארז החום עדייין עלה אבל היה בין64 ל67 אבל כששיניתי אתכיוון שלו ז"א שיוציא אויר הטמפ'מתייצבעל62 61 חבר'ה מה לעשות???? אם אני ישים VOLCANO זה יעזור??? אני רוצה גם להוסיף בתכנה HMONITOR זה מראה ככה(אני לא יודע איך סמים תמונה): בCOOLINGFANS רוב ה…
-
- 7 תגובות
- 833 צפיות
-
-
1.אחלה מדריך! 2.התרשמתי מהTOLED זה פשוט חתיכת פלסטיק?(הכוונה בלי PCB כמו בשאר) 3.כמה מסך TOLED אמור לעלות? 4.צורת החיבור שלו זהה לLCDים הרגילים? תודה לכל העונים ;D
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם מעבד זה נחשב לאוברקלוקר טוב? נ.ב. לא קשור בגרוש, רק לפורום, האם המכפלה נפרצת במעבדי הTBRED B גם בEPOX 8RDA + או רק ב8K9A2?
-
- 5 תגובות
- 733 צפיות
-
-
את הדבר השקוף הזה קצת גמיש שמשתמשים בו להכנת glow pad??? אני צריך כזה דחוף !!!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז הנה מה שהספקתי לעשות היום. לקח לי כ 5 דקות בערך, כולל פירוקים אבל שיהיה. בכל אופן, פירקתי ספק ישן של 486, והוצאתי ממנו את המאוורר 80 מ"מ. מעל המעבד (486 כבר אמרתי) הסרתי מאוורר קטן של 40 מ"מ מבין בליל החוטים מצאתי מפצל מתח לכוננים (שאני לא זוכר את שמו, למרות שברגע שאני אלחץ על שלח, אני אזכר) חיבור המאווררים לחוטים (כפי שניתן לראות) ובדיקה על פנטיום 2 ישן שעומד אצלי בסלון. כן כן הסלון שלי נראה כמו מעבדת מחשבים כרגע יש בו: 486 DX2 - יהי זכרו ברוך פנטיום 1 MMX, גם יהי זכרו ברוך. פנטיום 2 - שאני עוד מנסה לשפץ אותו ברמה מספקת כדי שיעבוד ויוכל להריץ חלונות 98, ואז הוא הולך לאח קטן של ידידה שלי. וכמובן שני המחשבים שאני עובד עליהם. מחשב ביתי - DURON 1200 ומחשב ני…
-
- 7 תגובות
- 895 צפיות
-
-
אני מניח שחלקכם כבר חשבתם על זה בעצמכם, אולי אפילו יש הסבר דומה לזה אבל אני חדש כאן, וזה בטח קבור מאוד אחורה, וחוץ מזה שיהיה נגלה לעין אולי אפשר אפילו לצרף את זה לאגף המדריכים של האתר, אני בטוח שרבים פה ימצאו את הטיפ שימושי בהחלט. רוצים לעשות פאנל קידמי? בטח שרוצים. ואיך הכי פשוט ליצור פאנל קדמי אם לא על ידי קדיחה וחירור של הפלסטיק שמכסה את המפרצים גם ככה? אבל פלסטיק כידוע הוא חומר עדין, נשבר בקלות, ואי אפשר להפעיל עליו עומס גבוה מדי. כך גם אם תנסו לקדוח בפאנל במהירות גבוהה אתם עלולים לסדוק אותו מהר מאוד. אז מה עושים? שלב ראשון - קדיחות --------------------- חומרים דרושים: 1. נר - מומלץ מהנרות הקטנים הללו שמשתמשים בהם למבערים של שמנים ארומטיים וכ' (הם בגובה של כסנטימטר, ו…
-
- 1 תגובה
- 7.7k צפיות
-
-
מחשב מובייל. לכל מי שלא יודע מה זה מובייל, זה מספר חתיכות של עץ / פלסטיק / מתכת קשורות בחוטים ותלוייות מהתיקרה. ניתן לקשור את החלקים באמצעות חוט דייג שקוף, מה שיקנה תחושה כאילו הם מרחפים באוויר. נכון שזה יהיה מגניב?
-
- 6 תגובות
- 673 צפיות
-
-
קניתי שלשום (יום שלישי) את כל הציוד להכנת כבלים עגולים שיראו יפה ויעבדו טוב. בהתחלה ניסיתי את זה על הכבל של ה-FLOPPY, באמת יצא כבל יפה מאוד, ועבד מצויין. אחרי זה שהתקדמתי וניסיתי את הכבל של הסידירום והצורב גם הכל יצא יפה אבל הכבל לא עבד, יכול להיות שזה בגלל שלפעמים חתכתי את הכבל (בטעות), איך אפשר לעשות שזה לא יקרה? הציוד? ==== צינור גינה שקוף 15-19, איזולירבנד, סכין יפנית. הכבלים יצאו פצצה, פי אלף יותר יפים מכבלים מוכנים, אבל מה לעשות הכבל של הסידירומים לא פעל. עצות דחוף.
-
- 8 תגובות
- 723 צפיות
-
-
אני מתכנן משהו נחמד לפאנל מקדימה של האמרז שלי, יש לי כ3 מאווררי 40 מ"מ, עכשיו אני ממש רוצה לחבר אותם מקדימה (זה יוצא ממש ממש יפה!) אבל כמה שאלות מה הדרך המומלצת לחתוך כזה פאנל מפלסטיק בדיוק (גם למאווררים וגם לברגים), חשבתי על מלכם... (מלחם?) ודבר שני, יהיה ממש מגעיל לחבר את שלושת המאווררים בשלושה חיבורים נפרדים, וממש ממש לא נוח, עכשיו היות והם ממש גרועים (40 מ"מ) ואין לי ממש כוונה להשתמש בהם אני רק רוצה שהם יעבדו, לא יעבדו טוב, לכן, יש דרך בא אני יכול לגרום להם לעבוד על חיבור אחד?
-
- 5 תגובות
- 614 צפיות
-