אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מתכוון לקנות מחשב נייד בימים הקרובים המחשב הנייד יחליף לי את המחשב הנייח והוא יהיה המחשב הראשי לכל השימושים אז רציתי לדעת אם כדאי לי לקנות לו משטח קירור? כי מחשבים ניידים מתחממים בקלות והוא הולך להיות המחשב היחידי שלי ואני יעשה בו את כל השימושים שלי תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 979 צפיות
-
-
צהריים טובים. ברשותי כרטיס מסך 8800GT. אומנם ישן אבל בכל זאת בא לי לעשות לו OC. עשיתי לו לפני שנה ומשהו עד שמשהו השתבש והחזרתי הכל לקדמותו. בעבר שניתי כמה הגדרות אבל עכשיו עם העדכונים החדשים של הכרטיס אני לא יודע אם צריך לשנות משהו לפני הביצוע.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. סליחה על הבורות, אבל האם מישהו יכול להגיד לי מהו המתקן (מכשיר) שנמצא במחשב שלי (מחשב שרכשתי ממכר)? אציין שהמכשיר לא מחובר ללוח האם: וכפי שאפשר לראות הוא יושב מתחת לכונן ה DVD. הנה תמונה:
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב שלי I5 760 4GB DDR3 1066MHz LeadTek GTX460 768 ספק כוח Sea Sonic 430W בכל מקרה פעלתי לפי המדריך פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=459130.0 אבל נתקלתי בכמה קשיים דבר ראשון הCore Clock והShader Clock נעולים אחד עם השני ואין לי אפשרות להזיז כל אחד בנפרד דבר שני אני לא מצליח להזיז את המד את של ה Core Voltage (mV) (לא הבנתי בכלל אם יש לי צורך לגעת בזה) ועוד דבר אחרון, איך אני יודע בפועל אם אני באמת מקבל ביצועים יותר טובים?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תושבת 775. אין כמעט חשיבות לרמת הרעש. עיקר השימוש של המחשב הוא משחקים כבדים. בנוסף ישנו בסמוך מכונת לייצור חום בדמות GTX 470, נראה לי שצריך להתחשב גם בזה. תודה,
-
- 3 תגובות
- 775 צפיות
-
-
שלום. במקרה, גיליתי היום שהשארת המארז פתוח מביאה לירידה של 10 (!) מעלות צלזיוס ב CPU. אהיה מדויק: על פי בדיקה של התוכנה RealTemp, טמפרטורת המעבד עמדה על 45 מעלות צלזיוס, ולאחר פתיחת צידו של המארז, נצפתה ירידה של 10 מעלות צלזיוס - ל 35 מעלות. אציין שטמפרטורת כרטיס המסך נשארה כשהייתה. לכן - הדבר מביא אותי לשאלה הבאה: האם להשאיר את המארז פתוח? אצרף תמונה כדי שתראה את מיקום המחשב, אשר ממילא צמוד לקיר (ולכן נושא הבטיחות איננו בעייתי). תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מי מהם טוב יותר? יש קירור אחר בתקציב של עד 120-130 ש"ח שמתעלה עליהם? שאלה נוספת, כשקונים מחשב צריך לקנות גם קירור למארז או שזה בעצם נכלל בקירור למעבד? כי באף מפרט שראיתי לא היה קירור נפרד למארז ומצד שני בכל חנות שיש בה אפשרות של "בנה מחשב" יש קטגוריה של "קירור למארז"..
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה המצב חבר'ה ?.. לפני כמה זמן, בערך לפני חודש עשיתי OC למעבד שלי e5200 מ - 2.5 ל - 3.7 והצלחתי לייצב אותו לאחר שהרצתי בדיקה של שעתיים ב - occt .. פתאום היום בזמן שהשתמשתי במחשב קיבלתי מסך כחול שמקבלים כשעושים OC והוא לא יציב .. הרצתי בדיקות עם Memtest לכרטיסי זכרון (במשך חצי שעה - אני יודע שצריך כמה שעות אבל חשבתי אולי שאם נדפק לי כרטיס זכרון אחרי כמה דקות התוכנה הייתה מוציאה לי Errorים) והם תקינים .. הרצתי בדיקה ב - occt כמו שהרצתי לפני חודש כדי לבדוק אם הכל יציב והפעם יצא לי Error (Error Code 0) שה - OC לא יציב .. המעבד שלי היה עד עכשיו על 1.43v (לפי cpu-z המעבד היה על 1.408) כשאינטל המליצו לא לעבור את ה - 1.3625 אבל אנשים פה אמרו לי שאם הטמפרטורות שלי תקינות אין סיבה …
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום כולם, יש לי את המארז הזה: http://www.nzxt.com/new/products/classic_series/gamma אליו הוספתי עוד 5 מאוורי 90 מ"מ חוץ מה120 שיש לו מאחורה (עכשיו יש לו 2 למעלה שמוציאים, 2 בצד שמכניסים, 1 מקדימה שמכניס ואחד מאחורה שמוציא) יש לי AMD 945 עם הקירור BOX שהגיע איתו HIS - Radeon HD5770 עם הקירור שלו.. ספק 550W עם מאוורר 140 מ"מ שמכניס אוויר מלמטה (של צ'יפטק) DDR3 - 4GB - 1333 הארדיסק 1TB של סיגייט MB - M4N68T-M - ASUS טמפרטורה כשהמזגן לא עובד ואני משתמש במחשב לשימוש פשוט (גלישה לדוגמה) - 37-40 טמפ' למשחק עם הגדרות גרפיקה מקסימליות - 55 טוב? לא טוב? המלצות? תודה מראש, Zinger777.
-
- 21 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
רכשתי לא מזמן קירור של cooler master דגם aquagate max הכל טוב ויפה רק שלא הבנתי למה יש לו חיבור usb מאחורה מישהו יכול לעוזר לי בזה בבקשה?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם , אני מקבל שגיאה בהרצת התוכנה linx והינה הלוג , המחשב חדש ( עוד לא חודש אצלי ) לא בוצע OC כלל להלן הלוג שאני מקבל וזאת רק לאחר דקה ו 22 שניות האם יש צורך לפנות לחברה ממנה קניתי את המחשב ? להחלפת חומרה מסויימת ? בפעם השניה התוכנה נעצרה שוב עקב שגיאה רק שהפעם לאחר דקה ו- 57 שניות להלן הלוג פורסם גם בתקלות חומרה אך אין תגובה האם יש בעיה חומרתית במערכת ?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
איך המערכת לקירור במים של CoolerMaster ? הדגם: AquaGate Max היא יותר טובה מקירור אוויר רגיל ? אני מתלבט בין AquaGate Max ל ThermalRight Ultra-120 Extreme עם 2 מאווררים. השאלות הן: 1. מה יקרר יותר טוב ? 2. מה יהיה שקט יותר ? 3. מה עדיף ? אני עושה OC. *בלי להתייחס לכסף !
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לבצע אובר קלוק למעבד שלי E6750, הייתי בעניין לפני שנתיים בערך, הצלחתי להגיע ל-3.5 יציב, עד שנתקע פעם אחת המחשב והחזרתי הכל לקדמותו, כרגע הכל ברח לי מהראש ואני מתחיל שוב מהתחלה עם מדריכים וכל המאמרים. השאלה שלי היא, ה- TJ MAX של המעבד שלי הוא 80, אני משתמש בתוכנה CORE TEMP 0.99.7 ואני רוצה לשנות את ה-TJ המקורי של התוכנה רק שאני לא בדיוק יודע איך, לפי מדריך שמצאתי רשום להכנס ל-OPTIONS ואז ל- ADJUST OFFSETS ואז ב-CORE 0 לכתוב 80 וב-CORE 1 לכתוב 85 האם ככה אני אמור לבצע את הפעולה? אודה לעוזרים.
-
- 17 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אז ככה אתמול הרכבתי את המחשב החדש שלי אבל לצערי הוא לא שקט כמו שציפיתי. ראשית כל הדיסק קשיח בזמן SEAK אחראי על מירב הרעש. שנית כונן הדיסקים בפעולה עושה המון רעש אני חושב לשכך רעידות לא בטוח כיצד. המארז הוא HEC 6A19 שהרכבתי בו את כל הרכיבים החדשים. פירוט קירור: מארז- 2 מאוררים GLACIAL TECH 120MM שקטים 1 קדמי אחד אחורי PUSH PULL. מעבד- MUGEN 2 על גבי I5 760 - בדקתי טמפרטורות הכל תקין PWM מווסת לשקט. כרטיס מסך GIGABYTE NVIDIA GeForce GTX 460 GPU http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3530#ov קירור עם HEATPIPES ושני מאררים. ספק כוח SEASONIC 520W S12II ניסיתי למצוא איזה מאורר אחראי לרעש עולה יורד גלי במחזורים של שנייה (כולם עובדים מסתובבים כמו שצריך וכו'). פתחת…
-
- 4 תגובות
- 997 צפיות
-
-
מחפש קירור למארז HTPC , בעל גובה של פחות מ 10ס"מ עבור מעבד Q6600 עד מחיר 100 ש"ח , לא חשוב רמת רעש תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מעבד 955 עם קירור סטוק והטמפרטורות שלו 46 במנוחה 73 במאמץ בדקתי עם core temp כרטיס מסך 6870 עם קירור סטוק והטמפרטורות שלו 42.5 במנוחה 79.5 במאמץ בדקתי עם hwmonitor הכרטיס מסך חדש אצלי שבועיים רק בימים האחרונים יצא לי להתחיל לשחק, המשחקים ששיחקתי הם DIRT2 FARCRY2 על הגדרות הגבוהות ביותר ב FARCRY2 המשחק פעם אחת נכבה לי באמצע וב DIRT2 יש לי לפעמים פריזים חשבתי שזה קורה אולי בגלל החום המארז שלי הוא LANCOOL 56 שאר המפרט רשום בצד אין לי OC בשום רכיב במחשב האם הטמפ' נורמליות ? אולי יש לי בעיה ברכיב מסויים ? מה אני צריך לעשות להחליף מארז ? להוסיף מאווררים ? לקנות קירור חדש למעבד/כרטיס מסך ? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הנתונים בביוס הם: Ai Overclock Tuner : Manual CPU Ratio Setting : 10 FSB Frequency : 290 PCIE Frequency: 100 FSB Strap to North Bridge : Auto DRAM Frequency: Auto DRAM Timing Control: Auto DRAM Static Read Control: Auto Dram Read Training : Auto MEM OC Charger : Auto Ai Clock Twister : Auto Ai Transaction Booster : Auto CPU Voltage : 1.325 CPU GTL Reference: Auto CPU PLL Voltage : 1.50 FSB Termination Voltage: 1.20 DRAM Voltage : Auto NB Voltage : Auto PCIE Sata Voltage: Auto Load Line Calabration : Enabled CPU Sread Spectrum : Disabled PCIE Spread Spectrum : Disabled CPU Clock Skew: Auto MB Clock Skew: Auto המפרט בצד. ניסיתי כל מיני וריאציות של מכפלה וFSB בשביל ל הגיע ל3…
-
- 19 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
שלום לכולם עקב הגעתה הקרובה של בתי הראשונה אל העולם, אני מעביר את המחשב לסלון כדי לפנות את החדר עבורה. הרעיון הוא לחבר את המחשב ל - lcd ולהשתמש בו כמחשב לצפייה בסרטי HD, הורדות ומדי פעם משחקים (פעם בשנה לאיזה שבועיים-שלושה כשיוצאת גרסה חדשה של COD). אני רוצה למקם את המחשב באחד מארונות המזנון ולהשאיר את הדלת סגורה, כך שרק הצד האוחרי יהיה פתוח במלואו. במארז יש 3 מאווררים 120, כאשר הקדמי יונק וכולל פילטר, העליון והאחורי מוציאים את האוויר מחוץ למארז. שאר מפרט המחשב : Intel core 2 duo E8400 Asus P5QL-EM W.D 5000AAKS 500GB 7200rpm Mushkin DDR2 4096MB (2048x2) 800MHz CL4 Asus DRW x20 case -Nexus Clodius1 CPU colling - Nexus LXM-8200 case fan 120mm x 3 connect3d HD4850 Hiper HP…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט שלי פה בצד ימין העלתי כל פעם בכפילות של 10 עד שהגעתי בינתיים ל3.46GHZ המעבד שלי זה Core i5 760 נכון לעכשיו זו התמונת מצב ב CPU-Z הטמפ' במנוחה 40-50, כל מה שקשור לוואט אני לא הכי מבין אז לא נגעתי ובגלל זה לא העלתי יותר מידי /up203.siz.co.il/up3/wyzkyyzgyjv2.jpg תוסיפו HTTP או תדביקו בשורת כתובות
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! עשיתי OC למעבד ל4.1 מ 2.8 ומעבר לזה אני רואה שהטמפ קצת גבוה מה שגורם לפעמים למחשב להתקע באמצע משחק כבד פעם ב ........ והאצתי את המאווררים ל100% ... אולי יש אפשרות לעלות מתח או משהו בסיגנון ולהאיץ יותר את המאווררים? בכללי אני רוצה מאוורר למעבד i5
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד מסוג AMD Phenom II x4 965 Box והמאוורר של המעבד מרעיש בצורה מטורפת בזמן עומס. עד כדי כך שזה מפריע למשחק וזה פשוט לא הגיוני שהמאווררים שלהם ככה... עכשיו אני רוצה להחליף את המאוורר לאחד שקט יותר... אני לא מתכוון לעשות אוברלוק ואני רוצה מאוורר שיהיה שקט בבקשה. מה מומלץ? זה לא בזמן מעמס: וזה בזמן מעמס (בתוך משחק כבד): קראתי את הביקורת על הקירור למעבדים, אך זה סיבך אותי עוד יותר וכרגע אני לא יודע מה לבחור. תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. האם יש תוכנה או איזה אפליקציה בווינודס 7 ששולטת על מהירות המאוורר ? שאני אוכל לכוון אותו למשל באחוזים 0-100 כמה אני רוצה שיקרר?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
איזה קירור שקט יותר? Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 Scythe Shuriken Scythe Big Shuriken Scythe Katana 3
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הגעתי עד ל970 במנוע אבל עדיין אני מקבל תוצאה נמוכה ב3D מארק ונטייג' התוצאה היא 16705 אבל כשהמהירות היא על 950 התוצאה היא 16727 ואין לי מושג למה זה... עד כמה הOC למהירות הזכרונות משפיע על הFPS במשחק? כרגע אני ב1.3 V עד כמה אפשר להעלות מתח לכרטיס מבלי חשש לפגיעה בו?(ההגבלה בסמארט דוקטור היא עד 1.5 השאלה אם זה בטוח) ועוד שאלה שנשכחה על הספק 620W של SS זה מספיק גם לOC למעבד וגם לכרטיס? תודה רבה לעונים!
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב שמשמש כ HTPC לוח אם שלו זה: MSI G31M MicroATX לפי חיפוש בגוגל התושבת היא LGA 775 הקירור הקיים עושה רעש בסלון ולכן אני רוצה למצוא לו מחליף כמה שיותר שקט במחיר מינמלי אני לא מתכנן לעשות OC ולא צריך מפלצות יקרות. ראיתי שאנשים ממליצים על: Scythe Katana 3 CPU Cooler SCKTN3000 95שח Scythe Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366 185שח Arctic-Cooling Alpine 7 for 775/AM2/939/754 - PWM - RETAIL 150שח איזה מהם הכי שקט? יש עוד המלצות יותר שקטות\משתלמות?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-