עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by oren_vegas,

יש לי פנטיום 4 2.4 ללא אוברקלוקינג,טמפרטורת המחשה במצב רגיל היא:42 מעלות בערך, בעת הפעלת תוכנות ,גלישה,ולמשל שאני ממיר בנרו ל- VCD לפני הצריבה אז הטמרטורה מגיעה ל-56-עד 58 מעלות.. האם זו טמפרטורה נורמלית? (לפי תוכנת SPEEDFAN)(יש לי רק שני מאווררים),שאלתי היא כזאת: יש לי מיזוג מיני מרכזי בבית,מה דעתכם שאקח צינור פשוט וקטן בקוטר נניח 1 ס"מ מתריס המזגן לאיזור (לא לתוך) המארז מאוחורי המארז,והאויר הקר של המזגן פשוט יקרר את כל המארז וכך יורד את הטמפרטורות מה דעתכם?

• 0 תגובות
    • 570 צפיות
  2. Started by wow,

החלפתי את הלוח אם שלי לאסוס A7N8X דלוקס,התקנתי את הדרייברים(מהדיסק) ולפי הביוס הטמפ' של המעבד שלי(AMD 2000) היא 48 מעלות בעוד שהפאנל (של ה-XASER 3) מראה 38 מעלות בערך. מי צודק,ולמה יש כאלו הבדלים כי עם הלוח הישן(ג'יגבייט VAX) הטמפ' היו כמעט אותו הדבר.

• 0 תגובות
    • 468 צפיות
  3. Started by Grim Reaper,

עשיתי OC לכרטיס מסך שלי (9500PRO) והגעתי למהירות ליבה 1MHZ מתחת ל 9700 פרו ומהירות זיכרון 15 מעל. אחרי זה עשיתי OC למעבד P3 700 ל 784. הוספתי מ 1.65 ל 1.7. הכל טוב ויפה, האצתי את המעבד, הוספתי עוד 600 נקודות ב 3DMARK. יש לציין שעשיתי את זה בלי היטסינק מסויים ובלי מאווררים נוספים (האצתי את המערכתכמו שהיא). עכשיו, לאור התוצאות האם יש איזה שהיא סכנה למעבד, זיכרונות או כרטיס מסך (האצתי אותו ממש הרבה כי 2 MHZ מעל הוא מתחיל "לבלוע" טסקסטורות)? האם כדאי לי להמשיך עם זה או להחזיר למצב הקודם? האם כדאי להאיץ את המעבד עוד קצת? תעזרו לי כי אני ממש לא רוצה לשרוף משהו! (וסליחה אם ראיתם את ההודעה הזאת בפורומים אחרים כי אני ממש מפחד על המחשב שלי- מה לעשות שאני CC)

• 11 תגובות
    • 916 צפיות
  4. Started by adlanm,

Corsair TWINX 512 3200C2 או Corsair CMX 512 3200C2

• 0 תגובות
    • 440 צפיות
  5. Started by HeaT-SinK,

אז אמרתם לי שעדיף עוד מאוורר ארובה ומאוורר מהצד + למאווררים שיש לי מאחורה ומקדימה (כולם 120) על פני קירור מים של טרמלטייק . יהיה הפרש טמפ' זניח או ניכר בין הסיטואציה הזאת לבין 2 מכניסים מהצד 2 מוציאים בגג + אחד מקדימה ואחד מאחורה ?

• 0 תגובות
    • 514 צפיות
  6. Started by HeaT-SinK,

2 מאווררים בצד מכניסים + 2 מאווררים בגג מוציאים + אחד מקדימה + אחד מאחורה (כולם 120 ס"מ) יתנו נאי מניח טמפרטורות יותר נמוכות מאשר 1 בצד 1 בגג אחד מאחורה ואחד מקדימה ... ההפרש יהיה זניח או ניכר ?

• 9 תגובות
    • 737 צפיות
  7. Started by sAXIn,

מה ידוע לכם חברים, בעניין , שמתי לב שבעלי הTBRED ה-WCPUID מתנהג שונה, לגבי חישוב מהירות מעבד אצלי בPALAMINO זה באס כפול מכפיל אצלם זה שונה ??? ??? ???

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. נכנסתי סתם לבדוק משהו בביוס טוב לא ידעתי שאפשר בכלל לבצע פה אוברקלוק ראיתי כמה אופציות והתחלתי לשחק טוב שיניתי את המהירות של הAXP1700 שלי והזיכרון ל140x38 ושמרתי קיבלתי המהרה ל1800 והיה שינוי של וולט אחד במתח של המעבד עלה לי...הווינדוס כמו שאתם רואים עולה בסדר גמור הטמפרטורות כמו מקודם...במעבד בעבודה 38...יש לי מארז מאוורר מאוד בכל מקרה הזיכרון לא נתקע אבל זה DDR PC2100 זול ביותר...אתם חושבים שעם אני יקח PC2100 איכותי מאוד עם קירור פאסיבי וקירור עוד יותר מאסיבי למעבד אני יגיע ליותר?!

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by ATAG,

פרטים על המחשב : AMD XP 1700+ GIGABYTE 7VRXP ביוס F12 GIGABYTE RADEON 8500 275MHZ DIRECTX 9 256MB סמסונג 333MHZ התוצאה ב 3DMARK2001SE היא 8476 טמפ' מעבד: 48 מעבד 30 לוח טמפ' כרטיס מסך: 42 ============== אז ככה, ניסיתי לעשות OC והעלתי אותו מ 1.47 ל 1.54MHZ המחשב נתקע וקורס במשחקים וכשאני מריץ את ה3DMARK 2001SE היא נסגרת עוד בהתחלה! ולפעמים יש קריסה. לדעתי הבעיה באה מהגדרה בביוס, אני לא מצליח לפתור את הבעיה. למישהו יש נסיון בבעיה כזו? מה לעשות? תוצאות 3DMARK2001SE בלי OC הבעיה לדעתי בהגדרה בביוס כאן:

• 11 תגובות
    • 834 צפיות
  10. Started by dor31,

רציתי לדעת עם למישהוא יש רעיון איפה לשים חיישן טמפ' לפנטיום 4 חוץ ממתחת למעבד כי הפינים קטנים והחוטים לא עוברים שם.

• 2 תגובות
    • 668 צפיות
  11. Started by Gritzman,

הטמפרטורות לפני האובר קלוק מראות 24 מעלות למעבד בכמה אני יכול להעלות אותו? עכשיו זה 133X7.5

• 6 תגובות
    • 641 צפיות
  12. Started by Milford Cubicle,

HWzone's TOP SECRET project... will be revealed soon... Stay..... Tuned.

• 30 תגובות
    • 3.3k צפיות
  13. Started by RomaDev,

המעבד עומד כרגע על 75.3 מעלות עשיתי אובר מ- 800 ל- 1000 ומחשב טס אבל המעבד רותח!!!!! 75.3מעלות!!! :AR15: :AR15: :AR15: :AR15:

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. כמו שהבנתי אין היטסינק מסדרת slk שמתאים לסוקט 478

• 1 תגובה
    • 662 צפיות
  15. Started by vner@,

יש לי לוח של gigabyte, 7VKML, עם אתלון +1700, 384 מגה ddr, ויש לי את התוכנה Easy tune 4 הדמו, מה שבא עם הלוח. העלתי בתוכנה את ה system bus מ-101 ל 119, אבל ב-120 המחשב נתקע, היה מסך כחול, והייתי צריך להפעיל מחדש. חיפשתי בביוס, אין שום מילה המרמזת על מכפלה או OC או voltage, שום דבר ! מה אני עושה ? ? ? ? טמפרטורה ממוצעת - 23 מעלות בצל

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by 3d_max,

שלום לכולם. איפה בדיוק בביוס קובעים את הFSB? אני מבין שיש מכפלה מסוימת של מהירות הבסיס 100 או 133 בה יש להכפיל ויש גם יחס cpu:dram ? עשיתי מס נסיונות ובכל אחד מהם המחשב לא עלה והייתי צריך לאפס כל פעם מחדש את הביוס בעזרת הג'אמפר המיועד לכך. הלוח של ( MSI (ms 6547 צ'יפ SIS 645 פנטיום 4 1.6 GHZ תודה מראש גל@ד.

• 7 תגובות
    • 811 צפיות
  17. אני מנסה לעשות אובר קלוק למעבד שלי , אפילו הכי קטן ולא הולך לי. אפילו להעלות את האתלון 1700 ל1800 אני לא מצליח , ישר המחשב נתקע אחרי דקה או משהו. ניסיתי להעלות מתח לזכרונות או למעבד וזה לא עוזר בכלום. וזה גם לא שהטמפרטורה עולה או משהו כזה. המחשב פשוט נתקע סתם, ניסיתי אפילו לעדכן ביוס וזה לא עזר. יש לכם רעיונות למה אני לא יכול לעשות את זה? נתוני המערכת שלי: athlon xp 1700 MSI k7t266 pro2 2100 256DDR SUMSUNG MSI TI4200 128MB וולקנו 6CU טמפטורה בזמן מנוחה : מעבד - 36 לוח -36 בזמן מאמץ מעבד - 43 לוח- 38

• 1 תגובה
    • 530 צפיות
  18. איך הלוח למטרות אובר קלוקינג ומה ההבדל בינו לבין ה- EPOX EP-8K9A2 KT 400?! האם כרטיסי מסך של גיגה בייט (ראדאון 9000 פרו) עומדים במתחים של מעל 37 מגה הרץ?

• 18 תגובות
    • 980 צפיות
  19. Started by def,

אני מדבר על התכנית ה1 שבאתר לא מובן לי חיבור הדיודות עם מישהו יוכל להרחיב פשוט אין לי מושג מה תפקיד הדיודה ואיך מחברים אותה בשרטוט מופיע משהו אחד ובתצלומים משהו אחר ??!? אם תוכלו להסביר אודה !

20. יש לי מעבד AXP1700 ולוח דיי פשוט מבוסס KT333 בלי אופציה לאוברקלוק...אני צריך המלצה ללוח טוב ולא יקר לאוברקלוק איכותי וקירור אני חושב SLK800 עם מאוורר טורנאדו 80 מ"מ אבל עם יש משהו יותר איכותי או מאוור יותר גדול שאני יכול לשים עם דחיפת אוויר גדולה אז גם זה טוב ובנוגע לזיכרון אני לא רוצה לעשות יש לי 512 DDR PC2100 מסדר איתם טוב...אז מה בנוגע ללוח אתם אומרים?

• 4 תגובות
    • 497 צפיות
  21. איך אתם חותכים מתכת כמו מתכת של מארז ? עם איזה דיסק ? מסור ברזל/פלדה אם אבן משחזת ? עם איזה ראש אתם חותכים פלסטיק/פרספקס ? ואם איזה ראש אתם חורטים על פלסטיק/פרספקס ? תודה מראש לכל העונים.

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  22. יש פנטיום 4 1.8 באוברקלוק ל 2.33 אז איזה קירור עדיף zalman slk 600 ax 7 slk 800

23. שלום! יש לי כבר בגלרייה שלי את המחשב שלי, אבל מאז הוא עבר הרבה שינויים וחידושים. בנוסף, הפעם ממש ממש השתדלתי להביא תמונות מאוד איכותיות שתוכלו לראות הכל בפרטים. ניתן למוצא גם כמה תמונות של הרמקולים שהכנתי במיוחד בשביל המחשב. אני שלחתי לאורי סלמוני כמה פעמים את התמונות, אבל הן חזרו אליי, לכן החלטתי לפרסם את זה כאן. בבקשה, מנהלים יקרים, תעבירו את זה ותחמקו את המתמונות הישנות שלי. את כל התמונות שאני רוצה שיעלו לגלרייה ניתן למצוא כאן: http://planet.nana.co.il/hipery/casev2 הנה כמה תמונות ושאר הקישורים: הנה המידע המעודכן שיש לשים: המפרט (המעודכן) שלום! אני מביא לכם כאן עידכון למארז שלי אחרי שהוא עבר צבע והוספת תאורה. בעיקרון החלון נעשה עם דיסק ואחרי ז…

• 9 תגובות
    • 884 צפיות
  24. בבקשה אל תגידו לי MBM5 או SpeedFan ו HMonitor, כל אחת עושה בעיה שונה. אשמח אם תוכלו, בבקשה, להמליץ לי על תוכנה פשוטה וטובה למדידת טמפ' המעבד ולוח האם, תודה!

• 2 תגובות
    • 582 צפיות
  25. Started by Arik.G,

שמתי לב שאני לא ישן טוב בלילה בגלל המחשב אז החלטתי לחפש מה עושה כל כך הרבה רעש. שמתי לב שהבלו אורב ממש רועש יחסית לגודל שלו אז ניתקתי אותו כי מילא הוא לא מועיל על הצ'יפ סט. והמאורר האחורי של המארז שהוא מאורר של Globe fan עשה המון רעש ואחרי חיפוש באינטרנט מצאתי את הנתונים שלו: 3000RPM 32.6DBA 39.8CFM אחרי שניתקתי אותו עדיין היה רעש אז בדקתי את הספק (HEC 300W) והיה בו בדיוק כזה מאורר אז החלפתי אותו במאורר ג'נרי אחר שהיה לי. עכשיו השאלה שלי היא האם המאורר הזה יספיק לספק או שזה מסוכן ואני צריך לקנות מאורר טוב יותר אבל שקט.

• 3 תגובות
    • 688 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.