עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אהלן, יש לי מעבד E4500, ולוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L. עשיתי אוברקלוק דרך הביוס, אבל משום מה הוא עושה את האוברקלוק רק למעבד אחד. גם CPU-Z נראה מוזר, הוא לא נותן לי לצפות בשני המעבדים. (מצורפות תמונות) מה הבעיה? תודה, אור. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 576 צפיות
  2. Started by m.l,

יש לי מחשב ישן של פנטיום 3 מעבד 500 מגה הרץ וזיכרון 384 SDRAM....האם אפשר לעשות לו אובר קלוק.? ואם כן אז איך..אני לא בדיוק יודע איך..קירור דווקא יש לו...אני חולה על קירור.. ;D המארז שלו יהיה מצויין לאובר קלוק-הוא גדול מרווח ויש מלא מקומות להשים מאווררים ויש חירור רב לאיוורור.....אני רק צריך לדעת איך לעשות אובר קלוק למעבד.

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  3. Started by Winstonman,

http://www.fastup.co.il/v.php?file=1790877.jpg אהלן, זה המחשב שברשותי ורציתי לשאול מה זה אומר הטמפ בסגול (Aux) ובנוגע לטמ'פ, האם הם תקינות?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Ac-Boy,

לפני הכל זה המארז שלי: http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/soprano/vb1000bws.asp אוקי אלו שאלותיי =] אשמח אם תוכלו לענות עליהן. 1. במארז סופרנו הרגיל של Thermaltake יש מאוורר בחלון, האם הוא 90 מ"מ או 80 מ"מ? ואם יש גדלים שונים ל90 או 80? 2. מה יותר כדאי? שאותו מאוורר יוציא אוויר או יכניס אוויר? 3. יש לכם המלצה לאיזה מאווררר להחליף עם לדים? ושיהיה שקט ויעשה את העבודה כראוי תודה רבה =]]]][br]פורסם בתאריך: 25.03.2007 בשעה 19:55:54 עריכה:אהה התקציב הוא למאוורר החדש הוא 50 ש"ח. זה המאוורר שחשבתי שאני צריך את אישורכם אם הוא יתאים http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6084

• 24 תגובות
    • 977 צפיות
  5. Started by אנימשוגע,

קניתי היום את המאוורר והוא הוריד לי 5-7 מעלות בערך זה טוב?

• 10 תגובות
    • 598 צפיות
  6. שלום, רציתי לדעת האם הבקר הבא: http://tms.co.il/product/4307 יכול להתאים למאוררים של thermeltake הללו: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_124_166&products_id=4950 בנוסף ,האם יש עוד בקרים של 3.5 בלבד,כי אין הרבה כאלה.

7. Started by ABL,

יש לי X800XT PE 256MB עם קרור של ארקטיק הנתוני בסיס הם מעבד 520 וזכרון 560 הצלחתי להגיע ל521 על 610 בלי ארטיפקטים (כשאני מעלה את המעבד יוצאים מיד ארטיפקטים) טמפרטורות במצב מנוחה 37-39 טמפרטורות מקסימליות 51-55 וזה הוסיף לי 300 נקודות ל3DMARK05 1)השאלה אם זה לא ידפוק את הזכרונות או את הכרטיס מסך לאורך זמן? 2) ובכלל מתי יש סכנה לכרטיס מסך?

• 1 תגובה
    • 509 צפיות
  8. היי אנשים. רציתי לשאול האם הקירור מסוגל לקרר 3 סטיקים של זכרונות, מבחינת גודל. ידוע לי שהוא מגיע עם 3 מאווררים איכותיים, יעילים ושקטים אבל אני לא יודע שום דבר על גודלם. כלומר, האם יכול להיות שהוא יוכל לקרר באופן אפקטיבי רק 2 סטיקים ולא 3? אחרי הכול, הוא תוכנן למערכי Dual Channel. תודה רבה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 462 צפיות
  9. Started by Omry,

היי אנשים. הייתי רוצה לדעת האם אני יכול לנתק מקירור הסטוק את המתאם לסוקט 1366 ולחבר אותו לקירור ייעודי לסוקט 775, כדי לחסוך את תוספת התשלום (שמגיע ל-150 ש"ח..) על קירור שמגיע כמתאים לסוקט 1366. תודה רבה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by huhxd,

שלום לכולם, היום קניתי מחשב הכולל את המעבד הנ"ל. גוף הקירור שקניתי לו הינו AC FREEZER 7 PRO. כרגע לא מתוכנן אצלי OC. אך בעתיד (משהו כמו חצי שנה) אני ארצה לעשות לו OC הקירור הזה יספק אותי? בתכנון רציתי לקחת את ה INFINITY אבל לא היה להם בהספקה אז ויתרתי והלכתי על ה 7 PRO. תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 659 צפיות
  11. Started by Chymes,

יש לי שאלה: לא מסוכן להרכיב על הסוקט גוף קירור במשקל קילוגרם?

• 3 תגובות
    • 498 צפיות
  12. Started by tomz,

אני רואה בחנויות המחשבים גריז טרמי, בחבילות נורא נורא קטנות, שעולות בין 30 ל80 שקלים לדעתי זה מוגזם לחלוטין אני מבין שזה מיועד למחשבים אבל אבא שלי נגיד קונה טיובות של קילו ב4וחצי שקל רציתי לדעת אם הם יתאימו גם לחלקי מחשבים פשוט חבל על הכסף :\

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  13. יש לי כרגע 2 ג'יגה זכרון והמחשב באוברקלוק שאלתי היא האם אם אני מוסיף עוד 2 ג'יגה זה יאפס את האוברקלוק או שזה לא יעשה כלום?

• 4 תגובות
    • 565 צפיות
  14. שלום! יש לי מחשב ישן שעומד בצד עכשיו הוא עובד סבבה רציתי לעשות עליו ניסוי לקנות אקווריום לפרק את הלוח אם ואת כל שאר הרכיבים לשים באקווריום לסדר את כל החיווט ולמלא את האקווריום במים מזוקקים .. האם זה יעבוד? הרי זה לא מוליך חשמל ... והאם צריך מערכת קירור למים כדי שלא ירתחו מהמעבד ?

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by idanaz,

חבר'ה שלום רציתי להתיעץ איתכם בנוגע לטמפ' ול oc לגבי המחשב שלי. אז ככה יש לי מעבד amd 3200 אתלון לוח אם של אסוס 939 a8n-e גיגה זכרון של twinoms cl 2.5 ddr 400 ספק של thermaltake 480w silent pure power כרטיס מסך של גיגביט 6600 gt עם 128 מגה בייט זיכרון עם קירור פסיבי וקירור של freezer 64 למעבד קניתי אותו בערך לפני שנה וחצי בזמנו הוא היה חזק מאוד אך כיום הוא קצת נחלש המלצה שלכם לגבי oc לכרטיס מסך ולמעבד ועד כמה אם זה אפשרי בכלל ולגבי הטמפ' של המעבד והכרטיס מסך אם הם תקינות. טמפ המעבד היא 28 מעלות טמפ הכרטיס מסך 50 מעלות עכשיו לגבי המהרת הכרטיס מסך האם מישהו יוכל לומר לי עד כמה להמהיר או עד כמה זה גבול נורמלי כרגע הנתונים הם core clock =542 memory clock=232 תודה מראש

• 5 תגובות
    • 434 צפיות
  16. היי :-) החלטתי להמהיר את המעבד Q6600 שלי בקצת ללא שינוי מתחים, שיהיה קצת מהיר יותר מהמצב הסטנדרטי שלו ושיהיה קבוע על 3GHz. לוח האם שלי הוא GA-P35-DS3P כמו שמופיע בפרטי המערכת שלי בצד ימין. אז זה מה שעשיתי. 1. ביטלתי את ה-EIST Function ב-Advanced Bios. 2. קבעתי את המכפלה ל-9. 3. העלתי את ה-FSB ל-333. 4. את ה-Performance Enhence שיניתי ל-Extreme. 5. באותה הזדמנות גם שמתי את ה-PCI Express Frequency על 100. 6. וגם קבעתי את המכפלה של ה-System Memory ל-2.5. כשהפעלתי את המחשב ראיתי שמהירות המעבד היא רק 2GHz ולא 3 כפי שרציתי וקבעתי בביוס: אך לאחר זמן מה הבנתי שהמעבד עולה ל-3GHz רק כאשר הוא "מתאמץ" (בזמן עבודה): השאלה שלי היא האם זה נורמלי המצב הזה שבו המעבד לא יושב …

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by Master_Modder,

שלום לכל חברי הפורום. היום קיבלתי את ה leadtek ge force 4 ti 4200 128 mb שלי והייתי רוצה לדעת איך אני יכול להמהיר את הליבה והזכרונות ככה שאיך שאני מפעיל את המחשב השינויים כבר פועלים ולא דרך התוכנה בוינדוס. מישהו יודע?

18. Started by HwareNewb,

שלום הזמנתי לפני כמה זמן ati silencer 5 rev.2, ורציתי לדעת אם לפני שאתקין אותו אני אצטרך להסיר בצורה כלשהי משחה טרמית ואיך, כי לפי מה שראיתי באינטרנט, גרסאת ה REV 2 באה עם "פלטה טרמית" (או משהו כזה) שלא מצריכה כל מריחה של משחה טרמית. תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 564 צפיות
  19. Started by moshe_91,

מה המצב אנשים ?.. אתמול הייתי אצל טכנאי כדי להתקין את הכרטיס המסך (HIS HD 4850 IceQ 4 512MB GDDR3) + הספק החדש שלי (Tagan Piperock 500W TG500-BZ) וסתם דיברתי איתו ואמרתי לו שמעתי שצריך לעשות OC למעבד כדי שהכרטיס ישתחרר קצת מהצוואר בקבוק של המעבד ... בקיצור אחרי חצי שעה אני חוזר אחרי שהוא כבר התקין את הכל והוא אומר לי שהוא עשה לי OC . כמובן שמחתי והכל ושאלתי אותו אם אני אפרמט את המחשב ה - OC לא יעלם ?.. הוא אמר לא ... באתי הבייתה, פירמטתי את המחשב ובאמת כל ההגדרות של ה - OC נשמרו ... אבל, כשהתקנתי Service Pack 2 ה - OC נעלם ! ניסיתי להעזר בכם אבל לצערי לא הייתה תגובה שעזרה לי אז התקשרתי אליו ועשינו ביחד דרך הטלפון את ה - OC מחדש ... הצלחנו להחזיר למה שהיה ... עכשיו מה הבעי…

• 6 תגובות
    • 569 צפיות
  20. Started by yaron@,

שלום קניתי מערכת קירור של ARCTIC COOLER - FREEZER PRO 7 על המערכת קרור יש משחה טרמית ... רציתי לדעת אם פרט אליה אני צריך גם לשים על המעבד עוד משחה או שזה מספיק. וגם אם תוכלו לעזור לי בכך שתאמרו לי אייך לנקות את המעבד מהמשחה הקודמת. בחנות הביאו לי ספוג גס לנקיון. תודה.

• 7 תגובות
    • 571 צפיות
  21. אהלן חברים יש ברשותי את המפרט הבא: Intel dual core E4300 @ 3.0Ghz החלפתי זכרונות לחדשים ומהירים יותר: Kingston 2gb PC2 CL6 -6400 800mhz הזכרונות הקודמים שהיו לי הם: Ocz PC2 6400 4-4-4-15 עכשיו השאלה שלי היא כזאת: המעבד באובר קלוק והזיכרונות הקודמים היו באובר לא משמעותי בכלל.. מ 800mhz ל 830 אם אני לא טועה. רציתי לדעת כשהתזמון שונה על כמה אני צריך לשים את החדשים? והאם לעלות להם את הזרם? לוח אם: gigabyte 965P-DS3 תודה.

• 3 תגובות
    • 688 צפיות
  22. שלום , ברשותי שניי סלוטים של זכרונות של חברת GEIL http://www.geilusa.com/proddetail.asp?linenumber=35 על המפרט שלהם רשום כפי שאתם יכולים לראות את התיזמונים הבאים : 2.5-3-3-6 בעיקרון הבעיה שלי היא שכשאני מגדיר בביוס את התיזמונים שלהם אני מקבל חוסר יציבות במחשב וכשאני אומר חוסר יציבות אני מתכוון למהירות תגובה לא אחיד ואיטי + חלונות עולים לאט ולפעמים וינדוס לא עולה (וגם הודעות שגיאה מסויימת בעת הטעינה). בביוס כרגע הם מוגדרים על "AUTO" וב-EVERSET רשום שהם על 2.5-4-4-8 (חשוב להזכיר שאני ב-T2) זה בהחלט הניסיון האחרון שלי לשאוב ממכם עזרה בנוגע לתיזמונים שכן דיברתי על זה המון את הלוח שלי אפשר לראות במפרט ואני מאמין שעם רצון טוב אני יצליח לתזמן אותם כמו שצריך ואף לשים אותם על T…

• 6 תגובות
    • 737 צפיות
  23. Started by JewBear,

שלום לכולם, בבעלותי כרטיס מסך 5850, בזמן מנוחה הוא בסביבות ה41c כאשר אני מחבר את ה LCD שלי בנוסף למסך המחשב הטמפרטורה עולה ל52 מעלות ב IDLE האם זה תיקני? והיכן אני מוצא מה טווח המעלות התקין שאמור להיות?

• 1 תגובה
    • 621 צפיות
  24. Started by oron_s,

שבוע שעבר התקנתי את ה-TUNIQ. בפעם הראשונה התקנתי אותו שהמאוורר עובד מלמעלה למטה, אחרי ההתקנה הטמפ' לא ירדו והחלטתי להתקין אותו מחדש. בעת ההתקנה מחדש שמתי לב שכנראה לא חיזקתי אותו מספיק אבל בגלל שהייתי עייף התקנתי אותו הפוך (המאורר לוקח אוויר מימין לשמאל) אחרי שסגרתי את הכל הפעלתי את המחשב וראיתי שיפור בטמפ' אבל עדיין נראה לי שהטמפ' יחסית גבוהה. עוד משהו מוזר הוא שאין הבדל בטמפ' בין שהמאורר על הכי גבוה לבין הכי נמוך... למישהו יש רעיון ? האם זה משנה לאיזה כיוון הTUNIQ מותקן?

• 17 תגובות
    • 874 צפיות
  25. היי, יכול להיות שהשאלה קצת הדיוטית אבל בכל זאת :s05: המאורר שמתקינים מאחורי הכוננים הקשיחים (בקדמת המארז) אמור להוציא אוויר לחלק האחורי של המארז או לקחת אוויר לחלק הקדמי של המארז ? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 585 צפיות

דיונים חדשים בפורומים