עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by liram21,

שלום לכולם, ארצה לקבל המלצה על לופ נכון שיהיה במערכת ITX, הרציונל הוא לחבר גם כרטיס מסך וגם מעבד בלופ אחד. המארז ככל הניראה יהיה NR200P של CM. חשבתי על הלופ הבא - ורציתי לשמוע המלצות: רדיאטור גדול (240) > מעבד > רדיאטור קטן (120) > כ.מסך > משאבה >

2. Started by Adi Olshanzki,

שלום רב, אני מחפש קירור למעבד שלי (מעדיף כמובן קירור אוויר), ואשמח מאוד להצעות מכיוון ואני פחות מבין בעניין. המארז שלי הוא - LIAN-LI Full Tower Case PC-011 Dynamic RAZER מידות למאווררים (לפי היצרן) הם: (Top) 120mm x3 / 140mm x2(Option) (Side) 120mm x3(Option) (Bottom) 120mm x3 (Option) תודה רבה לכל העונים!

• 1 תגובה
    • 841 צפיות
  3. Started by captaincaveman,

אז יש לי משהו כמו 33-34 מאווררים. כולם עובדים, אבל מג׳וייפים ברמות. חצי 140 וחצי 120. כולם עם חיבור שלושה פינים. לבנים. אני מעדיף לתת (בערך, מיד אסביר) אותם למישהו שמעוניין בהם במקום לזרוק אותם. מה זה לתת בערך? אני לא רוצה כסף עבורם, אבל כן רוצה שמי שלוקח אותם יתרום 200 ש״ח לעמותה לבחירתי. וכדי להרגיע (או לא, תלוי בכם)ֿ, מדובר בעמותה למען בעלי חיים. אלה התנאים שלי, מקווה שלא עברתי על אף חוק של הפורום

4. אהלן, קיבלתי לא מזמן מחבר קירור למעבד Antec KUHLER H2O H1200 Pro, הבעיה היא שהוא קצת ישן ככה שאין לו את הסוגר (Bracket) שתואם ל-AM4. יש למישהו מושג איך אני יכול להשיג רק את החלק הזה בנפרד או לחלופין אם למישהו יש את הסוגר הזה של antec ומוכן למסור אותו תודה!

• 1 תגובה
    • 951 צפיות
  5. Started by ברק דדון,

עזרה לגביי מתח 7\24 שלום לכולם יש לי מעבד I7-8700K שעבר דליד עם קירור NH-D15 לוח ASUS PRIME Z370-A השאלה שלי כרגע התדר 5.2 במתח 1.39 הטמפרטורה המקסימלית 70 וב5.1 המתח 1.36 טמפרטורה מקסימלית 65 השאלה שלי כמה זה שוחק את הסילקון של המעבד 1.36 מול 1.39 האם המתח שוחק יותר מטמפרטורה? והאם זה מתח ל7\24? תודה לעוזרים

6. שלום כולם, מתכנן להתחדש בקרוב, החלקים המיועדים הם AMD Ryzen 9 5900X יחד עם וורסיה כלשהי של RTX 3080, בתכנון להשתמש בקירור מים, ואשמח להסבר על מימוש אפשרים אופטימלים לקרר את המעבד ואת הכרטיס מסך בעזרת קירור מים. בין אם מספר רדיאטורים, או כמה לופים, ואולי הסבר בכללי אם יש לך סבלנות וידע לצורך העניין מדובר במארז Full tower תודה רבה לעוזרים

7. Started by ravnadal,

כמה שאלות לאחר צפייה במדריך של buildzoid וגם כמה כלליות. דיי הבנתי את הרעיון וכבר רשמתי לי בדיוק את ההגדרות שצריך לשחק איתם, המתחים וכו' הדבר היחיד שהפריע לי זה שהוא אומר שצריך לעשות את כל ה OC על מערכת windows 10 נקייה במחיצה נפרדת ושאם עושים את זה במחיצה הקיימת יש מצב שזה יידפוק את מערכת ההפעלה ואני אצטרך להתקין מחדש את הווינדוס עם כל המשתמע מכך (משחקים, תוכנות וכו') מילא שהתהליך לוקח יחסית הרבה זמן + בזמן הבדיקות המחשב שלך מושבת. אבל להתקין ווינדוס בכונן אחר או במחיצה אחרת לעשות שם את כל הבדיקות ואז לנקות את הכל שמסיימים ולעבור לעבוד עם המחיצה העיקרית נראה לי כמו הרבה מאוד עבודה. להוסיף לזה את הקטע שעם הזמן צריך לשחק במילא עם ההגדרות עקב ט…

• 1 תגובה
    • 757 צפיות
  8. המעבד שלי רייזן 5800X הסטוק שלו אמור להיות 3200 מגהרץ. הזכרונות 3600. מחשב חדש כשהורכב נפתח הXMP והוא עובד רוב הזמן על מינימום 3600 ומדי פעם גם יותר. כשמפעיל כרום זה מעלה מיד את הטמפרטורה של המעבד ( אחת הליבות שלו) בכ 7-8 מעלות , מה ששמעלה את מהירות מאוורר הקירור למעבד ( b quiet drk pro 4) למקסימום עם רעש חזק. קורה גם מדי פעם תוך כדי גלישה, במעבר לטאב/אתר חדש. ניסיתי לבדוק אם אוריד את מהירות השעון ל 3200 הוא זה יתחמם פחות ויפתור את הבעיה. ניטרלתי את ה XMP אבל המהירות נשארה כמקודם. אגב, בדפדפן כמו אדג' זה לא קורה לי, אבל כל הדברים שלי על כרום ואני כבר רגיל אליו.

• 1 תגובה
    • 691 צפיות
  9. שלום לכולם יש לי לוח ASUS PRIME Z370-A ומעבד I9 9900K ועשיתי לו אוברקלוק אבל אני רוצה שהמתח ירד בזמן ההמעבד במנוחה אז ראיתי כמה מדריכים והציעו להשמש בoffset voltage וגם לא רציתי המתח יהיה גבוה מדיי אז התחלתי מ-0.120- ראיתי שאכן המתח יורד ל0.6 במנוחה והרצתי CINBENCH R15 ובזמן עומס המעבד קפץ למתח של 1.45 שזה גבוה מאוד אחריי כמה שניות עצרתי את הטסט האם זה גורם נזק ללוח או למעבד אם השתמשתי במתח כזה גבוה ל15 שניות? והאם מישהו יכול להדריך אותי איך להשתמש בoffset voltage בלי שהמתח יקפוץ יותר מדיי גבוה? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. יש לי מערכת קירור מים של קורסייר מלפני חמש שנים שיושבת על תושבת 1151. היא עובדת ממש טוב. אני רוצה לשדרג לתושבת 1700 של הדור החדש של אינטל. יש אפשרות איך שהוא לבצע התאמות? לקנות תושבת מתאימה?

11. המחשב נקנה ב-2015 mobo: Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7 cpu: Intel i7-6700K Fractal Design Define R5 Black Fractal Design water Cooling Kelvin S36 אתמול בערב, לאחר שמשחק התחיל לקרטע, פתחתי תוכנה לבדיקת טמפרטורות וגיליתי שהמעבד עובד על 100 מעלות. מיד כיביתי את המחשב. הערב פתחתי את המחשב, החלפתי משחה טרמית. נכנסתי לביוס והטמפרטורה טיפסה לאט עד שהגיעה ל-80 מעלות. כיביתי את המחשב. האם המים במערכת הסגורה יכולה להתאדות ? מבקש המלצה למאוורר שיוכל להיכנס במארז (קירור אוויר). למיטב הבנתי מדובר בתושבת 1151. אין רגישות למחיר, מעוניין במוצר הכי טוב. תודה רבה

12. Started by 101Hurricane,

מחפש פתרונות קירור אלטרנטיביים לכרטיס מסך GTX 1060 mini של EVGA. יש 2 גרסאות ש-EVGA הוציאו ל-1060, אחת עם קירור יחסית נורמלי, והשניה עם קירור מזעזע שקצת דומה לקירור הרגיל שמקבלים על המעבדים של אינטל. הכרטיס מגיע לטמפ' מעל 80 בקלות במאמץ, גם שהמאוורר מסתובב על 90+ אחוז, ועכשיו עוד חורף. אני לא רוצה להגיע לקיץ שהכרטיס במצב כזה, כי זה עלול להיות בעייתי. רציתי לשאול אם מישהו מכיר אלטרנטיבה לקירור המעאפן שמגיע עם הכרטיס, אולי צלעות קירור אחרות, או אפילו קירור מים שיכול להתלבש על ה-1060? אני סקפטי אם משחה טרמית זה מה שבעייתי פה, כי ב-Idle הוא מתקרר מאד מהר לאיזור ה-30 מעלות ומתחת, ואני מעדיף כבר להחליף קירור אם אני מפרק אותו בשביל משחה.

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  13. Started by yaron86,

בתמונה המצורפת: https://prnt.sc/26w6cuo 2 המאוררים למלעלה באדום - לאיזה כיוון הם מוציאים אויר? למעלה? למטה? מה התפקיד שלהם? והמאורר האחורי (חץ כחול) איפה הולך האויר? לתוך המארז או מחוץ למארז?

14. Started by ארי מילר,

מישהו מכיר את הקירור הזה? ראיתי שיש עליו מבצע הוא שווה משהו ?

15. Started by אופק אופק,

שלום, עשיתי אוברקלוק לזיכרון מ3200 ל3600 ואחרי ששמרתי את זה המחשב נדלק אבל המסך לא עלה וגם המקלדת הייתה כבויה, כדי לכבות את המחשב הייתי צריך להוציא את הכבל מתח הגעתי שוב לביוס והחזרתי ל3200 והכל עבד טוב מישהו יודע למה זה קרה?

16. Started by exod1asun,

היי, צריך המלצה לקירור טוב ואיכותי למעבד i9 13900kf. כרגע מה שיש לי זה: COOLR MASTER ML360P Silver Edition Liquid Cooler וזה הטמפרטורות שאני בתוך המשחק:

17. איפה אפשר בארץ לקנות חלקים למערכת קירור מים ? משאבה מאגר מים רדיאטור וכולי וכולי

18. Started by radioactive,

יש להם בכלל יבואן מסודר כרגע בארץ?

• 1 תגובה
    • 3.9k צפיות
  19. Started by KF,

היי, לאחר שהקירור מים שבק חיים מבקש המלצה לקירור אוויר ל5600X. אין אוברקלוק.. צריך נטו לקירור שיעשה את העבודה. תודה.

20. Started by ZoroZ,

Gigabyte aorus z790 I9-14900k 2x 32gb corsair dominator cl30 6000mhz Psu 1200w Arcric AIO ניסיתי עם CHATGPT אבל הוא מביא אותי לפרמטרים שלא קיימים, ולא נראה לי הגיוני לשנות רק חלק מהערכים. אשמח לעזרה. תודה מראש.

21. Started by Bessmertniy,

http://www.madshrimps.be/?action=gethowto&howtoID=43

22. Started by lamborghini,

יש לי inno3d tornado 5200 ובזמן האחרון אני מתחיל להבין על לצרוב ביוסים.. אז יש לי כאן שתי אתרים http://www.zoneg.net/modules.php?name=xBios&sid=fx&sor=ver&spec=gffx5200u http://www.station-drivers.com/page/vgabios.htm שיש בהם מלא מלא ביוסים לכל כרטיס שרק יש ל nvidia ובאתר הראשון יש רשימה של ביוסים ל 5200u והמטרה שלי זה שהמחשב יזה לי את ה 5200nu כ u אז יש סיכוי שזה יקרה אם אני ישנה לאחד מהביוסים האלו ? נ.ב הביוס שלי זה 5200nu - 4.34.20.18.00

23. Started by ass-s,

שלום! ברשותי סטיק זיכרון של סמסונג 512MB PC3200 (יש עליו מדבקה שרשום D512M400SA) שאני מריץ את CPU-Z כתוב שם שיש לי זיכרונות XEROX DDR-SDRAM PC3200 - 512MB. בעקבות ממצאי התוכנה התעוררה אצלי שאלה: האם עבדו עלי בחנות?, האם אלה באמת זיכרונות של סמסונג??? נ.ב אם מישהו יוכל להגיד לי משהו על יכולות האוברקלוקינג של הזיכרונות הנ"ל אני אשמח

• 1 תגובה
    • 561 צפיות
  24. יש לי מעבד פנטיום 3 800 סוקט PGA על לוח ASUS -CUV4X עם 786 MB זיכרון . יש מאוורר על המעבד, שתיים במארז(חוץ מהכרטיס מסך והספק כוח) ושאני בודק את הטמפרטורה במצב מנוחה(לא בוינדוס)ב -BIOS אז המעבד עובד במנוחה על 41~45 צלציוס. והלוח אם קר לדעתי 27~30 מעלות במנוחה. ובדקתי שהמאוורר שעל המעבד תקין ולא עושה רעשים. אז האם הטמפרטורה הזאת נורמאלית? ואם לא אז תגידו לי בבקשה על כמה מעלות מעבד כזה צריך להיות במצב מנוחה. תודה לעוזרים. אלדד

• 1 תגובה
    • 527 צפיות
  25. Started by deangefen,

איפה ניתן לקנות פרספקט? וכמה זה עולה? ??? ??? ???

• 1 תגובה
    • 505 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.