עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ABG,

משהו מכיר קירור פסיבי יעיל ל פנטיום 4? משהו בסיגנון צלעות קירור מפלצתיות כמו של קומפק ? (לא פנאומטי או הידראולי)

• 0 תגובות
    • 641 צפיות
  2. Started by DJO,

אהלן, אני עובד מזה שנים על מערכת מבוססת ATHLON XP 2500 על לוח אם GA-7N400 עם כרטיס מסך GEFORCE 6600LE. לפני כחצי שנה המאוורר שעל הגשר הצפוני התחיל להרעיש ממש, ניסיתי לנקות ולשמן אותו וזה לא עבד אז ניתקתי אותו והמחשב חי עם זה בשלום. לאחרונה המאוור שעל הגיפורס התחיל גם הוא להשתולל אז ניתקתי גם אותו. שאלתי היא האם יש כאן סכנה לשריפה של אחד הגורמים או שבכל מקרה לפני שתיהיה שריפה יהיו לי סימנים אחרים שיעידו שיש בעיה ועלי למצוא פתרונות קירור אלטרנטיביים? תודה!

• 1 תגובה
    • 573 צפיות
  3. Started by Guarding angel,

הקירור הפסיבי הכי מוזר שראיתי על כרטיס כולשהו

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by kokoloko,

שלום לכולם, אני מרכיב בימים אלה מפרט ל-HTPC שהולך להיות אצלי בסלון. כרגע אני משתעשע עם הרעיון של לעשות את המחשב fanless. קירור פסיבי לגמריי. אולי גם לא לגמרי? אולי חלקי? מה האפשרויות שלי לעשות את המחשב הזה כמה שיותר שקט? אני עוד לא יודע אם זה אפשרי אבל אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי... הנה המפרט: M.Board: GIGABYTE GA-H55M-S2H CPU: INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - נראה לי שצריך להחליף למשהו עם קירור... Mem: HDD: WD CAVIAR GREEN 500GB 32MB SATA2 7200 RPM - WD5000AADS ANTEC NSK2480 + 380W EARTHWATTS PSU - ספק אחר? מארז אחר? Case+PSU: DVD: SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLAC תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by TeaTime,

יש לי ספק חלש ואני לא רוצה להעמיס עליו איזה קירור פסיבי יעזור לקרור?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by INFERNO,

האם אני חייב מאוורר או שאני יכול להשתמש באיזה היטסינק איימתני ?

• 8 תגובות
    • 900 צפיות
  7. Started by NCa,

שלום לכולם יש לי כרטיס מסך ממש חופר ומרעיש... ואני כבר מתחרפן רציתי לשאול איזה קירור פסיבי מומלץ לכרטיס מסך ATI 2600xt אני צריך קרור אפקטיבי ביותר וזול יחסית.. תודה רבה

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by a-v-i,

האם קיים כזה דבר? ואם לא, איזה קירור אקטיבי הוא הכי שקט? תודה

• 16 תגובות
    • 855 צפיות
  9. אבא שלי רוצה מחשב שקט במיוחד, והוחלט כנראה ללכת על מארז P160. המפרט יהיה כנראה המפרט שלי בצד או מפרט דומה והכרטיס יוחלף לאחד בעל קירור פסיבי (אלא אם יש קירור פסיבי לכרטיס הזה). המאווררים יעברו כנראה וולט מוד בשביל שקט, ואני צריך המלצה לקירור פסיבי למעבד ולכרטיס מסך. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 430 צפיות
  10. Started by jonspieg,

ברשותי מעבד Core 2 Duo E6750 ולוח אם Gigabyte P35DS3L בתוך מארז SilverStome LC17, בנוסף במערכת מותקן רק הרד דיסק SSD. האם אפשרי להתקין גוף קירור פסיבי במערכת זו? אופציה שחשבתי עליה היא לקנות קירור עם מאוורר אופציונלי המחובר למפסק ואפעיל אותו בימי הקיץ החמים. מאתר הייצרן של המארז: limitation of CPU cooler 135mm על איזה גוף קירור אתם ממליצים? תודה!

• 1 תגובה
    • 957 צפיות
  11. Started by doronpascal,

שלום, הייתי מעוניין לדעת 2 דברים, ראשית האם אפשרי יהיה להגיע לנתוני עבודה שוטפת תקינים באמצעות קירור פסיבי למעבד Q6600, בהסתמך על סירקולציית אוויר מושלמת באמצעות מארז mozart tx. דבר שני, אם הראשון אפשרי, באמצעות איזה heatsink עדיף להשתמש: א. Thermalright ht-01 plus ב. Scythe OROCHI

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  12. Started by Amit_Alcobi,

יש לי מארז גיגהבייט פוסידון וספק עם מאוורר 12 ס"מ עכשיו תהיתי אם אוכל לשים למעבד קירור נטול מאוורר. אם כן אז הודה לכם את תמליצו לי על אחד כזה.

• 12 תגובות
    • 917 צפיות
  13. Started by max_shifrin,

אהלן חברה', אני מתכנן לקנות מחשב עם מעבד בעל 4 ליבות בחודש חודשיים הקרובים, ההתלבטות כרגע היא בין ה Q6600 לבין המעבדים החדשים שצפויים להגיע שיכילו 12 מגה זכרון מטמון... השאלה היא כזאת, האם יש אפשרות (בכל אחת מהאופציות) לקרר את המעבד בצורה פסיבית? השאלה מתחלקת לשניים - בהנתן שאיני עושה OC, ובהינתן שכן. סה"כ אני לא בטוח לגבי הצורך ב OC במעבדים האלה כי למה שאני צריך אותם הם לדעתי מעל ומעבר גם ככה... אבל הסקרנות תמיד מחייבת לשאול.

• 7 תגובות
    • 805 צפיות
  14. Started by DJO,

המאוור התחיל להשתגע ולקרטע החלטתי לנתק אותו ולראות איך זה יעבוד עכשיו. ההיטסינק שלו נראה דיי אימתני הוא כסוף משוכלל כזה (0_o) ובגלל שאין אפילו מה"ז אחד של OC חשבתי לנסות לתת לו לרוץ בלי המאוור.. כרגע הוא נראה בסדר גמור. רציתי לדעת אם אתם חושבים שזה סביר לעבוד ככה, מה הטמפרטורה המקסימלית ל פ3 והאם התמונה הזאת שלי של MBM הגיונית (פעם ראשונה שאני משתמש בתוכנה).

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. קניתי FX5200 הבעיה שהמאורר שלו טוחן את המוח, מצד שני יש לי גוף קירור של פנטיום 3 ללא מאווררים ( נלקחו לפרוייקט אחר) , האם הכרטיס יחזיק מעמד ?

• 9 תגובות
    • 495 צפיות
  16. Started by tiger3,

יש לי Voodoo3 3000 ונפל לי הקירור פסיבי (שלי בלי ברגים הוא מודבק) מישהו יודע איך אפשר להדביק אותו והוא יקרר באותה מידה שהוא קירר לפני שהוא נפל????????

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by elad78,

אני קונה מחשב חדש עם מעבד Athlon 64 x2 4400. לא מתכוון לעשות OC וגם לא להריץ עליו משחקים כבדים, מקסימום לראות סרטים ב-HD. אני מתכוון לקנות קירור פשוט, ויש 2 קירורים כאלה בחנות שממנה אני קונה: Thermaltake RSI AM2 Arctic Cooling Alphine 7 מה עדיף מביניהם? יתר המפרט אם זה משנה: ASUS M2A-VM HDMI ללא כרטיס מסך - אשתמש ב-Raedon X1250 שעל הלוח WD 250GB YS 2x1024MB Kingston 667 DVD-RW Samsung SATA ה. דיסק משני ישן 40GB IDE ספק HEC 300W ART + מארז HEC 6C28

• 1 תגובה
    • 405 צפיות
  18. Started by bigshow,

היי שלום לכולם יש לי לקירור הצ'יפסט גוף קירור ועליו מאורר המאורר מת (עבר הרבה זמן) , הלכתי לחנות הקרובה לביתי ואין להם מאורר כזה (מאורר קטן מאוד) השאלה שלי אם אני יכול להשתמש ככה במחשב כמה זמן עד שאקנה את המאורר ? או שזה מסוכן ? (אני שואל את זה כי יש מחשבים שיש להם בצ'יפסט רק גוף קירור בלי מאורר לכן יש אופציה שאולי אפשר לעבוד בלי מאורר זמנית ?) תודה מראש לכולם וגמר חתימה טובה

• 4 תגובות
    • 584 צפיות
  19. Started by Yossi1981,

אז ככה יש לי איזה היטסינק ישן וגדול בבית של איזה DURON ישן שהיה לי פעם. מחר אני מקבל את ה-8RDA+ וה AXP1700 TBRED B - אוברקלוק מתוכנן אני מתכוון לחתוך את ההיטסינק (יש לי כלים) ולעשות ריבוע קטן שיתלבש על הגשר הדרומי (קירור פאסיבי) בנוסף אני יחתוך אותו אותו לעוד ריבועים קטנים שישמשו לצלעות קירור לזכרונות של הכרטיס מסך שלי. יש למישהו רעיון איך אני יחבר את צלעות הקירור לכ.מסך והציפסט , יש דבר כזה דבק טרמי או משהו שמשמש גם כמוליך חום וגם כדבק?

• 3 תגובות
    • 586 צפיות
  20. Started by המהנדס,

איך מצמידים מאוורר לצלעות קירור שעל הצ'יפסט של הלוח אם?

• 1 תגובה
    • 483 צפיות
  21. Started by House M.D.,

היי, יש ברשותי מחשב נייד מדגם Dell n5010. לאחרונה שמתי לב שטמפרטורה שלו בזמן משחק גבוהה מאוד. היום בבוקר המעבד והכרטיס מסך הגיעו ל 105 מעלות בזמן משחק ב AC2:Brotherhood ואז הוא נכבה. הטמפרטורה של הצ'יפסט הגיעה ל90. החלטתי לעשות מעשה ולפתוח את המחשב (בן שלושה חודשים). החלפתי משחה טרמית לכרטיס מסך והמעבד, מה שגרם לשניהם להגיע ל75 מעלות בלבד בזמן אותו משחק! אבל להפתעתי הצ'יפסט של הלוח אם היה בכלל בצידו השני, ולא היה לו שום קשר לקירור, כך שהוא נשאר חם. האם יש דרך לקרר אותו?

• 2 תגובות
    • 718 צפיות
  22. Started by KoM,

יש לי מחשב ישן עליו אני מנסה כל מיני ניסיונות אוברקלוקינג, הצ'יפסט שלו הוא אחד הטובים שאינטל הוציאו אי פעם ה-I440BX, ויש שם פנטיום 3 450 שכרגע מורץ על 560... עם מהירות באס של 124 מגה הרץ... הפתיע אותי היציבות המעולה של הלוח כולו (MSI), ואפילו של זכרון הPC100 אשר הראה יציבות מלאה (כמובן לאחר שצופה במקררי הזכרון של Tt). כעת אני מתכוון להמשיך הלאה, ואני מתכונן לשים זכרונות PC133 שם ולהמשיך בפרויקט, אבל הצ'יפסט הוא הבעייה כעת, כי הטמפרטורה שלו מגיעה במקרים קיצוניים ל-34 מעלות, דבר הנחשב מעט גבוהה, יש על הצ'יפסט היטסינק קטן ושאלתי היא : האם כדאי להחליף אותו במאורר של קיירו 2 ? מה דעתכם ?

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. הייי אנשים אני חייב את עזרתכם ! אני בונה לי מערכת חדשה שתתפקד לספר פעולות בבית, נכון לרגע זה יש עליו צלעות שחייבות קירור של שתי מאווררים של 120 x 120 x 25 mm נכון לרגע זה מחובר אליו שני מאווררים שעושים לי רעש נוראי בלילות, זה הנתונים שלו: Fan Dimension: 120 x 120 x 25 mm (L x W x H) Bearing: 2 ball bearing Rated Voltage: 12VDC Rated current: 0.25 A Connector: 2-pin ------------------------------------------------------- אני צריך משהו אם אותם הנתונים רק שקט ויעיל ! שמקרר כמו שצריך, אשמח להמלצות תודה אסף

• 5 תגובות
    • 822 צפיות
  24. אני מחפש מערכת קירור למעבד לקנייה בתקציב של עד 800 שקל, אני מחפש קירור שיהיה חזק מאוד מאוד, שקט ( משהו שלא ממש יפריע או יעצבן) וקונבנציולני - למשל VOLACNO 7, AEROFLOW , AQUARIUS II, SLK900. יכול להיות גם קירור מים רק שיענה על הדרישות ויהיה יחסית נוח להרכבה מבלי להגיע לתנאים של KRIZ או MAPHISTO... לפי התקציב אתם מבינים שממש לא מעניין אותי יחס מחיר ביצועים, אם אני ארצה לבצע המהרה אז חשוב שזה יהיה קר. לא אכפת לי לשלם עוד כמה שצריך בשביל עוד קור אבל לא דברים מוגזמים כמו 2 מעלות בתוספת של 500 שקל... טוב אז, עם מה אפשר לקרר הכי טוב בשקט עד 800ש"ח ? להתחשב אך ורק אבל רק בביצועים ועוצמת הרעש. תודה רבה מראש !

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by CocainHore,

אהלן חבר'ה, רכשתי את המארז Stacker 830 SE שיהיה פה מוכן ויחכה עד נובמבר שאני ירכיב מחשב חדש. אני מעוניין כנראה ללכת על תושבת 1366 ואני יקנה כנראה את ה i7 920 אלא אם כן Amd תוציא משהו חדש ומשתלם יותר בחודשיים הקרובים למרות שלא נראה לי. לא משנה לעניין הנושא - הסטקר שלי קצת מגביל אותי בגלל החלון צד של המאווררים בבחירת קירור למעבד בגודל רגיל, הגדולים בכלל לא יכנסו ללא הוצאתו ורציתי לדעת אם יש איזשהו קירור טוב מאוד עד מצוין [ אוויר כמובן ] במחיר שפוי שנחשב קטן יחסית לגדלים הסטנדרטים. אם אפשר להיות ממש ממש ספציפי אז שלא יעלה על 14 סנטימטר בגובהו על מנת שלא יפריע לחלון צד שלי. אשמח לשמוע אם יש דבר כזה בשוק, וכמובן בחנויות בישראל.. במקרה הכי גרוע אני פשוט מוריד את הפלסטיק בצד של …

• 7 תגובות
    • 801 צפיות

דיונים חדשים בפורומים