אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
הלוח קצת ישן אבל עובד כמו שצריך... המאורר של הצ'יפסט התחיל להרעיש והחלטתי שאני מפרק אותו כדי לשמן (ובדיוק כמו AC הם עשו מאורר שלא מתפרק) בסוף הוא נשבר לי איזה תחליף יש לדבר הזה? של טרמלייט אני חושב אבל אני לא מוצא את הדגם.... תודה.
-
- 3 תגובות
- 772 צפיות
-
-
יש לי לוח מדגם ga-k8n-sli עכשיו ככה אני רוצה לקרר את הצ'יפסט שלי שכרגע מקורר עלידי צלעות קירור שהגיעו עם הלוח, הבעיה שלי שכמה מילימטרים מעל יושב הכרטיס מסך שלי x850xt מה עושים איך אפשר לדחוף שם איזה מאוורר או שיש אחד שמתאים....פעם ראשונה ואחרונה שאני קונה לוח של gigabyte אוברקלוקרים על הפנים......
-
- 6 תגובות
- 682 צפיות
-
-
הלוח שלי הוא ABIT AI7 והמאורר שעל הצ'יפסט שלו לא עובד כבר הרבה זמן.. בקיץ היה מאולתר עליו מאורר 40 מ"מ שמצריך שימון כל שבועיים.. בחורף לא צריך אותו אז הוא מנותק. אני מחפש בשביל הלוח עכשיו קירור פאסיבי טוב, אני יודע שהזלמן הכחול מעולה אבל הוא בא עם "קליפסים" שאמורים לעבור בחורים בלוח ואצלי הקירור תפוס עם חתיכת ברזל כזאת למן 2 "קשטות" מתכת קטנות שיש על הלוח (יש 4 אבל זה משתמש רק ב2) ואין חורים בלוח לקירור לצ'יפסט. האם לזלמן יש גם קליפס ללוחות כמו שלי? ואם לא, הייתי רוצה המלצה על קירור פאסיבי טוב אחר.
-
- 6 תגובות
- 456 צפיות
-
-
שלום לכם ברצוני לשים לציפ הצפוני שלי קירור חזק יותר מהפאסיבי שיש לי היום. בדקתי כמה אפשרויות והכי נראית לי סבירה היא הקירור של טיטאן, כאשר הוא כולל : מזרק עם משחה טרמית, ארבעה קליפסים ממתכת, ארבעה קליפסים מפלסטיק, מתאם 4/3 פינים, ארבעה ברגים. הנה תמונה שלו. http://www.pc-look.com/boutik/images/Plus/110020-002_p001.jpg המטרה לביינתים היא לקירור של המחשב שבהמשך יגיע לאוברקלוק האם המאוור יספק אותי, האם הוא רועש, ובכלל ביקורות ותגובות יתקבלו בברכה . נ.ב אם מישהו יכול להביא לי תמונה שהמאוור בתוך המחשב זה יהיה נחמד מאד.
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שתי ציפסטים!(לפחות זה נראה ככה!) אחד מעל הכרטיס מסך שיש עליו היטסינק עם מאוורר, ושני בערך מתחת לזכרונות שאין עליו שום קירור ורשו עליו SIS 963! כשאני נוגע בו הוא רותח ממש(נראה לי איזה 60~ מעלות!) מה לעשות? זה בסדר או להשיג קירור ואם כן אז מאיפה?
-
- 10 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום אנשים רציתי לדעת מה אתם חושבים על ההחלפה של הקירור ציפסט שמגיע עם הלוח אם האם כדאי? הטמ"פ לוח היא בין 40 ל 43 מעלות האם שווה להחליף את הקירור לציפסט? האם זה ישנה ממש? וראיתי גם שיש ברגים מיוחדים כדי לפתוח את זה לא?
-
- 1 תגובה
- 493 צפיות
-
-
היי! אני מחפש קירור טוב ל478 ,לא חייב להיות שקט מידי העיקר שיקרר טוב, יש לי בעיית התחממות באיזה מחשב כאן... אם אפשר לינקים לחנויות מהצפון זה יעזור לי... בדקתי אגב בסטיקי ולא מצאתי שם משהו שהרבה ממליצים עליו... תקציב 100-150 תודה מראש לעוזרים...
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
רוצה לדעת מהו הקירור הכי טוב שאפשר לקנות בארץ לקונרו עד תקציב 400 ש"ח.
-
- 11 תגובות
- 561 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש המלצה לקירור של שני רפטורים שיעבדו במקביל.רצוי תאים פנימיים שיושבים כמו DVD או צורב. בדקתי הרבה ערכות אבל פשוט אין לי מקום במארז....אשמח לקבל דיעות.מחיר רצוי עד 150 שקל.
-
- 2 תגובות
- 472 צפיות
-
-
שלום. לבניית מחשב תקציבי, יש לי את האפשרויות הבאות: שימוש במעבד בתצורת BOX (כולל מאוורר ג'נרי) או שימוש במעבד בתצורת TRAY בתוספת מאוורר עד 60-70 שקלים. השניים שהתמקדתי בהם הם: http://ksp.co.il/?uin=15487 - בגלל שהייתי מרוצה מהם בימים שהיה לי AMD. http://ksp.co.il/?uin=21964 - קירור עם צינורות קירור במחיר מעולה. (כמעט ולא מצאתי ביקורות עליו ברשת, בטח שלא מבחנים השוואתיים.) לא מתוכנן אוברקלוק (גם המעבד והלוח יהיו תקציביים) ונדרש שקט סביר (המחשב לא יהיה בחדר שינה, אך שלא ירעיש כמו טרקטור). איזה מהאופציות עדיפה?
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
מחפש קירור ל-i5 750, שיהיה שקט ככל הניתן. OC יתכן, אבל רק בהמשך, ויהיה מינורי (~20%) ראיתי שההמלצות כאן בפורום הן בעיקר ל-Ninja rev2 ול-Mugen 2. האם אלו גם האופציות השקטות ביותר? משהו אחר שכדאי לקחת? תודה, ערן
-
- 3 תגובות
- 871 צפיות
-
-
היה לי משעמם אז החלפתי את הקירור של הכרטיס (GF4 MX440 8XAGP) בגוף קירור של גשר צפוני של לוח אם ישן שהיה לי (D850MV, תאמת הוא נראה די איכותי) ועליו הצמדתי את המאוורר של הכרטיס, את הכל קשרתי חזק עם אזיקונים קטנים לכרטיס עצמו. (מצטער שאין תמונות, אבל אם היתה לי מצלמה דיגיטאלית גם לא היה לי GF4MX... ) ועכשיו השאלה- מה שעשיתי, תאורתית זה אמור לקרר יותר טוב את הליבה, נכון? ד"א על הגוף קירור היתה קצת מישחה טרמית ישנה, אבל לא מספיק בשביל לכסות את כל הליבה אבל גם על הליבה נשארה מישחה מהקירור המקורי. ועוד שאלה- כמה עולה המשחה הכי זולה שאפשר להשיג? או כמה עולה סתם משחה זולה.
-
- 5 תגובות
- 640 צפיות
-
-
אני מחפש מאורר או כל דבר אחר שיוריד לי את טמפרטורת המחשב בצורה מאסיבית? מישהו מכיר דבר טוב שיוכל לעזור לי?
-
- 1 תגובה
- 488 צפיות
-
-
-
- 25 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מארז ואני מתלבט איזה עדיף מבחינת קירור, אז מה עדיף: Antec SLK3700 או Compucase-HEC CI-6919 ?
-
- 2 תגובות
- 395 צפיות
-
-
המחשב שלי נמצא בחדר שהמזגן לא מגיע אליו כלכך, לפני כמה שבועות, שהתחיל להיות מאוד חם, הטמפ' עלו במעבד ובמארז... היום שמתי את המחשב בשביל הבדיקה בחדר ממוזג טוב, והטמפ' ירדו ב5-6 מעלות. כשהטמפ' של המעבד עולה אז הלוח שלי מתחמם, הצי'פסט, הספק והצלעות קירור שעל המעבד גם חמות והמאוורר (סטוק) מרעיש בטירוף. המעבד הוא PentiumD-2.66 עם קירור סטוק, האם קירור רציני יותר יעזור במקרה הזה למרות שטמפ' הסביבה גבוהה. או אם יש למישהו הצעות אחרות לפיתרון ? :s05:
-
- 3 תגובות
- 767 צפיות
-
-
היי צריך עזרה בשיפור מערכת קירור. אז ככה המארז מורכב כך: מעורר 1 מקדימה 2 בדלת 2 מאחורה והספק. קדימה והדלת מכניסים אחורה מוציא ו עוד מעורר שהוספתי שמכוון על הכרטיס מסך. הטמפ':מעבד 31\42 כרטיס מסך 47\55 איך אני יכול לשפר את הקירור?
-
- 4 תגובות
- 564 צפיות
-
-
יש לי את המארז antec 300 i5-2500 . radeon 6870 אני לא זוכר בדיוק איזה קירור יש על המעבד. המארז כמובן מגיע עם 2 מאווררים אבל שניהם מוציאים אוויר החוצה http://img207.imageshack.us/img207/1259/img0463dq.jpg אני חושב להוסיף עוד מאווררים , יש לי מקום ל2 מקדימה ו1 בצד (בעיקרון הטמפרטורות נמוכות , המאווררים הם בשביל היופי יותר עם לד כחול או משהו) אז אני שואל איך למקם את המאווררים בכדי לא להרוס את הסירקולציה , שלא כל כך נראה לי שיש פה כי שניהם מוציאים אוויר החוצה .
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. אתמול הרכבתי את המחשב שלי (ניתן לראות מפרט בצד) . משום מה המעבד שנאמר לי שהוא קריר יחסית אצלי הוא חמים יחסית. המעבד עומד על 39 מעלות, והלוח על 53 מעלות. המארז הוא COMPUCASE 6A21, מקדימה ומאחורה מאוורר גנרי של 12 ס"מ ובצד 9 ס"מ של ארקטיק קולינג. מקדימה ומהצד מכניס אוויר ומאחורה ומהספק מוציא אוויר. הקירור של המעבד הוא VAPOCHILL ULTRA LOW NOICE עם משחה MX1. חשבתי להחליף את המאווררים מקדימה ומאחורה למשהו יותר עוצמתי, שיכניס יותר אוויר, מה דעתכם? והאם יש המלצה למאוורר 12 שיעזור לי בקירור המארז? (אין בעיה להזמין מחו"ל). רמת הרעש לא ממש משנה לי, כי כרגע ה מאוורר בצד עובד בערך ב 27DB וזה לא מפריע. העיקר שיקרר טוב. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 477 צפיות
-
-
שלום יש לי את המארז המעולה corsair obsidian 550d ועכשיו כשמתחיל הקיץ ואני גר במדבר אני רוצה לקרר אותו קצת יותר כרגע אני משתמש ב2 מאווררים מקדימה ואחד מאחורה ( איך שהוא הגיע) אני רוצה לדעת מה הדרך האופטימלית לקירור. יש לומארז פתח למעלה ובצד להוספת מאווררים אז איך הכי נכון לסדר אותם?
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי מארז Tagan CS-EL Diablo עם 2 מאווררים שכלולים במארז - 25 ס"מ מקדימה שמכניס אוויר ו-35 ס"מ בצד שגם כן מכניס אוויר. בנוסף לזה שמתי מאחורה מאוורר Thermaltake I-Flash 120MM שיוציא אוויר. עכשיו לי זה נראה שיש בעיית לחץ אוויר במארז כיוון ששני מאוורים בגודל 25 ו35 ס"מ מכניסים אוויר ורק מאוורר 12 ס"מ מוציא. השאלה המרכזית שלי היא - מה הקירור/סידור מאווררים הכי טוב שאפשר לעשות במארז? חשבתי לעשות מוד כזה, לחתוך 2 ריבועים למעלה במארז ולשים 2 מאווררים שיוציאו אוויר חם לחתוך ריבוע(ים) בתחתית המארז ולשים מאווררים שידחפו אוויר פנימה להוסיף מאוורר סלוט בין הכרטיסי מסך(יש לי SLI) שיוציא אוויר חם החוצה ובדלת הקידמית להוציא את כל המלבנים האלה של הוספת כונן כי אני לא צריך ולשים שם…
-
- 9 תגובות
- 740 צפיות
-
-
ראיתי שמוכרים כיום יחסית בזול (250-300 ש"ח) מקררים קטנים עם חיבור 12v. מה דעתכם המלומדת על להוציא מכזה את מערכת הקירור ולהתקין במארז? לא בטוח אם זה גז, פלטייה או איש קטן עם נפנף כי לא פירקתי אבל זה 1. מוציא את החום מאחורה עם מאוורר 80; 2. לוקח 80 וואט. הכוונה היא לא להצמיד למעבד/כרטיס מסך/תנור עם חיבור PCI אלא לעשות חיים קלים לקירור אוויר על CFM חלש.
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום ברשותי מארז CM690II כרגע מותקנים בו 7 מאווררים 1 מקדימה מכניס אוויר 2 למעלה מוציא אוויר 1 מאחורה 2 מלמטה מכניסים אויר ו1מהצד מכניס אוויר . שתי שאלות , מהצד שמאחורי הלוח אם יש מקום למאוורר 8" השאלה אם כדאי להוסיף? זה יועיל במשהו משום מה יש לי פחד לשים שם מאוורר אולי מחוסר ניסיון זה נופל בדיוק על הברזל הזה של התושבת של המעבד מה אתם חושבים? לגבי המאווררים למטה שדוחפים אוויר על הכונן קשיח קניתי לאחרונה כרטיס מסך HD6870 שטרם הגיע צריך להגיע מחר המאווררים שלו פונים כלפי מטה הם מכניסים אויר או מוצאים? כדי שלא יהיה בינהם פעולה הפוכה ... מה לעשות ? הוספתי תמונה שווה אלף מילים ..... תודה על העזרה הוספתי לכידה של הטמפרטורה בCORETEMP איך היא נורמלית ? טובה ? אני גר באילת כבר 3…
-
- 3 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום אני כנראה במהלך השבוע הקרוב הולך לקנות או להכין כבלים עגולים וקדוח ולשים מאוורר 120 מ"מ בדלת המארז. רציתי לדעת עד כמה ישתפרו הטמפ' שלי: כרגע 40-42 של הלוח אם 54-60+ במעבד ויש לי כמה שאלה על איזה מאוורר 120מ'מ ללכת? אני מחפש אחד אם אפשר בעל חיווי של פעולת העבודה (מתח) ושגם יעשה את העבודה כמו שצריך.
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אהלן כולם, יש לי מקרר שאני רוצה להשתמש בחלקים שלו לקרר את המחשב שלי, פשוט לקחת את המיכל גז, רדיאטור ומדחס ולהכניס עם צינור אוויר למארז. השאלה היא האם הדבר לא יצור לחות בתוך המארז שתסכן רכיבים?
-
- 1 תגובה
- 480 צפיות
-