עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by -Tal-,

שלום לכם, אני בקרוב הולך לרכוש מחשב חדש, זה המפרט: Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 3Mb 1066MHz TRAY COOLER MASTER DI5 CPU COOLER Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset CoolerMaster Sileo 500 RC-500-KKN1-GP Glacialtech 120mm Case Fan Two-Ball SeaSonic 400W SS-400ET-APFC-F3 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ 2GX2 CL5 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive Sapphire ATI Radeon HD4770 512MB DDR5 PCIe LG DVD-RW X22 Sata Black GH22NS השאלה שלי - האם הקירור והאיוורור הנ"ל, מספיקים על מנת שהמחשב לא יתחמם וישמור על טמפרטורה טובה? תודה.

• 3 תגובות
    • 552 צפיות
  2. Started by dandin,

ריציתי לשאול בקשר לגופי קירור ומארז אני רוצה לקנות מחשב אם הליבה הזו Athlon 64 X2 3800 Dual Core BOX GA-K8N-SLI Geil DDR 1024Mb 400MHz CL2.5 x2 680 GIGABYTE 6600GT 256MB PCI-E בשביל גופי קירור חשבתי לשים את BIG TYPHOON אבל אולי צריך במערכת קירור כולשהי אם עובדים בתלת מימד בעיקר בזמני רינדור המחשב שלי כרגע מתחמם בטירוף ואני משאיר אותו פתוח עם מאוורר ענק עליו אז בכול מקרה במה כדאי לארוז ואיך לקרר תודה

• 5 תגובות
    • 550 צפיות
  3. Started by tigerex,

האם זה נכון שאפשר להעלות את המגההרץ של ה-cpu בעזרת קירור? ואם כן אז איך דבר זה קורה?

4. Started by MadGhost,

מצאתי שימוש לאחד המחשבים הישנים שלי - בעיקר לאינטרנט - והבעיה שהוא עושה רעש של טרקטור... לפני כמה חודשים כבר החלפתי לו את הספק הג'נרי שהגיע איתו למשהו יותר נורמלי ודי שקט , והחלפתי גם את הקרור לכרטיס מסך... לאחר בדיקה היה קל לראות שאת הרעש עושה המאוורר של המעבד (פנטיום4). אז המטרה שלי עכשיו היא להפוך אותו לכמה שיותר חרישי -בתקציב של כ600~700 ש''ח. ומה שחשבתי לעשות בינתים זה להחליף למארז נורמלי כגון centurion 532 , ולשים למעבד איוורור פסיבי - נראה לי sonic tower . זהו... אשמח לשמוע תגובות או הצעות.

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by shacharoren,

אהלן, אני רואה שכולם פה מדברים על קירור מים כאילו הוא הפתרון האידיאלי. תגידו אין מן פטנט כזה של קירור שעובד כמו מזגן? כלומר עם מערכת גז סגורה? משהו שבאמת מייצר קור ולא נשען על אוויר! אני לא באמת מבין בעיניין אבל מעוניין לדעת. אני כרגע מקרר עם Thermalright Ultra-120 Extreme ומאוורר - scythe S flex כך שאני לא ממומחה גדול. דרך אגב, מהי התוכנה הטובה ביותר למעקב מקיף על טמפ' המחשב על כל מרכיביו? תודה. שחר.

• 2 תגובות
    • 479 צפיות
  6. Started by avive2004,

אני חדש בעניין ריבוי הליבות עד עכשיו כל המחשבים שלי היו בעלי ליבה אחת לפני כמה חודשים קניתי מעבד 4 ליבות (Q6600) עם V1 (שניהם משומשים דרך אגב) אני שם לב למשהו שנראה לי מוזר, הטמפרטורות בליבות לא אחידת (חשבתי שאולי זה בגלל שהמעבד משתמש בד"כ בליבות לפי הסדר או משהו כזה אבל ב"קרבה" במנהל המשימות לכל המשימות יש גישה לכל הליבות..) וגם יש "טמפרטורת מעבד", שגם במאמץ בקושי עוברת את ה50 (וזה דיי מפליא אותי) ויש טמפרטורות של ליבות ספציפיות, לאיזה טמפרטורה אני אמור להתיחס ? פשוט המאוורר שלי מוגדר על עוצמת סיבובים נמוכה כדי למנוע רעש מיותר (למרות שזה עדיין לא נראה לי הגיוני שהמעבד מגיע ל50 מעלות במאמץ במיוחד בקיץ ובמיוחד ב1400 סיבובים לדקה) שאלה נוספת היא בנוגע למתחים, שמתי לב שיש…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. המארז בנוי ככה למי שלא יודע : 4 מאוררים של 80מ"מ קדמים ושתי מאוררים אחורים של 80מ"מ שקופים + מד טמפרטורה שמוצאים אוויר אשר אותם אני מקבל עם המארז.. והמצב שלי הוא כזה אני מתכנן לעשות OC ולכן אני צריך קירור טוב יותר אשר 3 מאוררים ( 2 מאחורה פולטים אוויר ו1 בדלת מכניס אוויר ) חשבתי על מספר אפשרויות: 1. מצאתי את זה בנועה מחשבים TTTHERMALTAKE A1873 - 4 Channel 8025 VR Fan Kit with 3.5 control 4 מאוררים של TT + שליטה ב 160 שקל שזה מאוד מאוד זול אבל החסרון בזה שאין לי מד טמפרטורה ואני לא מבין מה יעזור לי שליטה עם אני לא ידע מה הטמפרטורה למרות שזה עדיין טוב ( הרי איך אני ידע מתי לשלוט :\ ) 2. ודבר שני מצאתי את זה בפנדה Thermaltake Smart Case Fan II 80mm A1357 שז…

• 15 תגובות
    • 970 צפיות
  8. אני בונה מערכת HTPC עם מארז HT-400 של ACCENT: http://www.arisetec.com/products/HT-400.htm ספק כוח ללא מאווררים ST30NF של SILVERSTONE: http://www.silverstonetek.com/products-30nf.htm גוף קירור למעבד של thermalright sp94 http://www.thermalright.com/product_default.htm כל המערכת הזו יושבת בתוך נישה בסלון צמוד למגבר+DVD+וידאו+ממיר אשר מפיצים בעצמם חום. האם יהיה לי קירור טוב+שקט?

• 12 תגובות
    • 827 צפיות
  9. Started by neshro,

אהלן, יש לי כיום מחשב עם מארז Aerocool m-40 ספק כוח Hec 400-TR-TF ומעבד Amd Phenom x4 9500 AM2. המחשב אמור להיות HTPC אבל הוא עושה רעש של טרקטור... אשמח לקבל המלצות על מאוורים חלופיים למפרט להלן שיהיו שקטים ככל האפשר.. תודה!

• 1 תגובה
    • 419 צפיות
  10. אז ככה, הקיץ לא עושה טוב לכרטיס הזה, שהוא פסיבי. עובר 80 מעלות במאמך לא 100%, יש משהו זול ויעיל שאפשר להתקין עליו? הכרטיס הוא לא GT, ולאפיק הAGP. מעדיף שלא יעבור את ה100ש"ח. תודה

• 11 תגובות
    • 572 צפיות
  11. Started by motir,

אהלן, קירור הסטוק של ה-P4C שלי קצת מג'עג'ע ואני רוצה להחליף אותו. אני לא עושה OC ומחפש: 1. פתרון פשוט. אני לא רוצה פוטנציומטרים וכו' אלא לחבר את המאוורר ללוח ולשלוט בו אוטומטית עם speedfan. 2. פתרון שקט שקט שקט. 3. פתרון זול. לא רוצה לשלם הון תועפות, במיוחד היות ואני לא צריך שום OC. 4. משהו קל יחסית. לא בא לי לשים מאוורר של חצי קילו על המעבד... למעשה, אני צריך משהו ברמה של קירור הסטוק, רק שיהיה שקט יותר. מישהו יודע להמליץ לי? תודה! מוטי עריכה: מצאתי את זה: http://www.lamir.co.il/product.asp?product=192 איך הוא?

• 8 תגובות
    • 593 צפיות
  12. Started by nim901,

אני מחפש קירור זול ושקט לפנטיום-D כי הקירור סטוק רועש יותר מדי האלפין עולה רק 70 שקל והשאלה אם הוא שווה משהו? אני לא מתכנן שם OC אולי קצת משחקים

• 3 תגובות
    • 538 צפיות
  13. היי, יש לי QX9650 Extreme שאני לא ממש מחפש לעשות עליו אוברקלוקינג. רק רוצה שיפעל לעוד שנים ארוכות, אני כבר זקן בשביל כל ההתעסקויות יש לי Freezer 7 Pro של ארקטיק קולינג שמת לו המאוורר לא מזמן. איזה גוף קירור זול, יעיל ושקט יקרר כמו שצריך את המעבד הזה? הוא 130W לדעתי במקסימום. הכי חשוב לי זה שיהיה שקט וזול ושיעשה את העבודה. לא צריך משהו מטורף. רק שישמור על המעבד נורמלי גם כשאין מזגן למשל. יש לי סירקולציה יחסית טובה במארז. תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by a-v-i,

היי, http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_161&products_id=3486 למישהו יש נסיון עם המוצר הנ"ל? אני מחפש קירור כמה שיותר זול, כמה שיותר שקט, ושיקרר כמו שצריך (לא נעשה OC). הכרטיס הוא 9800PRO, והמאוורר הקטן שיש עליו פשוט מחרפן אותי. תודה

• 0 תגובות
    • 503 צפיות
  15. Started by peripushkin,

מאז שהחלפתי את הקירור לכרטיס מסך (לפני יותר משנה ניראה לי) לארקטיק קולינג אם אני זוכר נכון, הטמפ של הזיכרונות מאוד גבוהים ולפי מה שאני זוכר הקירור הפאסיבי שבא עם הקירור לא ממש מחזיק טוב על הזיכרונות עצמם והוא כמה פעמים נפל לי מהם. אפשר בבקשה המלצה לקירור טוב לזיכרונות של הכרטיס מסך ושלא יפלו ממנו או משהו? הזיכרונות שם זה הדבר היחיד שיחסית חם אצלי במארז בהפרש של 15 מעלות במנוחה מהכרטיס מסך עצמו.

• 21 תגובות
    • 3.5k צפיות
  16. Started by KiDi,

האם חשוב לקנות קירור לזכרונות או שזה רק לOC? ראיתי שזה עולה 30 שקל ורציתי לדעת אם זה יתן לי שיפור בביצועים או סתם עוד רעש למחשב...

• 2 תגובות
    • 489 צפיות
  17. Started by amichay,

האם יש משמעות לקירור הזיכרון ,ואם כן באילו תנאים ,אילו גופי קירור כדאי להתקין ואיפה אתם מציעים להשיג אותם ???

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  18. Started by amichay,

מותקנים אצלי שני צ'יפים של 256mb סמסונג 3200 ,על לוח 7avxp ultra מעבדamd xp1800 כל החורף הצלחתי לשמור על טמפרטורה של כ32 מעלות למעבד עם מאורר evercool נחושת ,טמפרטורה דומה של הלוח ע"י שימוש במאורר smart case 2 c שהוצב באלכסון באזור הסידי רומים ,ועוד שני מאווררים פשוטים 80 מ"מ אחד מלמטה מכניס אוויר ואחד בחלקו האחורי של המארז מוציא אוויר אתמול התקנתי קירורי זכרונות מנחושת של vantec וראיתי שהטמפרטורה עלתה המעבד הגיע ל40 מעלות הלוח ל38 , קצת קשה לפרק את קירור הזכרונות בלי לגרום להם נזק והאמת שאני לא בטוח שהם הגורם להתחממות כי אתמול והיום -חמסין די כבד . בקיצור אני זקוק לדעה נוספת

• 2 תגובות
    • 527 צפיות
  19. Started by benyben,

האם האופנה הזאת - של "להלביש" מאווררים על הזכרונות, איננה רק גימיק? האם יש באמת השפעה או משמעות לכך? מעניין אותי ברמה התאורטית. תודה!

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. Started by oren99,

האם זה נותן תרומה כלשהי? השאלה היא גם על מחשב שלא נגעו בו וגם על מחשב שקיבל קצת OC למעבד, והמתח על הזכרונות עלה קצת. תודה רבה

• 2 תגובות
    • 519 צפיות
  21. Started by GHOST,

כיצד אני יכול לקרר את הזיכרנות האלה? ???

• 4 תגובות
    • 558 צפיות
  22. הי יש ברשותי זלמנוביץ' אני לא יודע איזה דגם, אבל הוא עלה די יקר באיזור ה250 אם אני לא טועה בכל מקרה ,טמפ' המעבד שלי בזמן מאמץ הינם סביב ה50 , ובמצב "רגיל" באיזור ה45 האם זה לגיטימי או שמא הצלחתי לא להרכיב את הזלמן כמו שצריך? המשחה נמרחה כהלכה למיטב ידיעתי... חשבתי שעם קירור כזה אצליח להגיע לתוצאות טובות יותר... נ.ב לוח האם P5QC כרטיס גרפי 8600 512MB - ללא מאורר - והוא באיזור ה60 מעלות לגבי קירור המארז - יש רק מאורר אחד 12 ס"מ מאחור, שמוציא אויר.האם הוספה של מאוורר/ים תשפיע לטובה על הקירור? תודה מראש!

• 5 תגובות
    • 605 צפיות
  23. Started by ASTR4L,

אני צריך קירור זמני והכי זול למחשב עם מעבד 4770k.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by spider272,

זה המארז http://www.crazysales.com.au/huntkey-h001-hercules-orange-black-tower-computer-case.html?utm_campaign=Computer%20Cases&utm_term=Huntkey%20H001%20Hercules%20Orange%20Black%20Tower%20Computer%20Case%20Compute&utm_source=myshopping&utm_medium=cpc&aid=3 מחפש קירור למעבד סוקט 775..לא חייב שקט..המעבד E7500 באוברקלוק ל 3.41..תקציב 100-150

• 4 תגובות
    • 903 צפיות
  25. זה המפרט P35E Abit IP35-E ATX450PNR FSP Basic SI 450W ATX450-PNR 120mm + Satax3 PCI-E P.PFC ¤ samsung 2253bw ¤ F2-6400CL4D-2GBPK G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-12 2GBPK ¤ NX88T512HP Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 Zalman Cooling Overclocked Retail ¤ OC I'm Instested in CPU Overclockin ¤ Q6600TBU Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB + Schyte katana3 .just bought it now.¤ SAGITTA223CM Raidmax Sagitta II Black 2x120MM ALL LED 23CM Side Fan NO PSU ¤ S203B Samsung DVD-RW SH-S203B Sata Black Dual Layer X20 ¤ WD3200AAKS Western Digital 320Gb 16MB AAKS ¤ עכשיו אני על 3ghz q6600 . מעלות : 34MIN 58MAX אני יכול להמשיך ולהעלות את ה OC ? במידה והספק לא…

• 11 תגובות
    • 2.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים