עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Ash Binary,

שאלה לגביי הכרטיסים הבאים : voodoo3 2000/3000/3500, 4 4500, 5 5500 1. כמה הם מתחממים ? 2. באילו מהם יש קירור על ידי מאוורר ? 3. האם ניתן להחליף את המאוורר בגוף קירור גדול יותר ללא מאוורר (מתחת לכרטיס יהיו 2 סלוטים פנויים ואני פותח את הפתח שלהם בקיר האחורי) 4. מהו אורך החיים שלהם ? (אני מתכוון לכאלה שהיו כבר בשימוש 7 שנים לפחות והם מיד שניה. כלומר אילו מהם יחזיקו מעמד אצלי במשך יותר זמן ?)

• 3 תגובות
    • 551 צפיות
  2. Started by idanseal,

שלום, אני מקבל מחר או מחרתיים מחשב חדש (מעבד E6750, כ.מסך-9600GT.) המארז יהיה ENERMAX CHAKRA' למארז מאורר אחד בצד של 25 סמ, ויהיה לו אפשרות למאורר להכניס אוויר, או להוציא אוויר. (המאורר למעבד יהיה arctic cooling 7 pro). אז מה אתם אומרים? שהמאורר הגדול יכניס או יוציא? והאם צריך לשים עוד מאוררים(יש מקום לעוד מאוררים באיזה גודל שאני רוצה עד 12 סמ מקדימה ומאחורה, אבל ממש חשוב לי שקט ואני לא עושה OC וכאלה.). תודה. עידן

• 2 תגובות
    • 469 צפיות
  3. Started by cpus,

מה אתם אומרים? הקירור פה מספיק? לפי דעתכם, אילו טמפ' יהיו למעבד וללוח אם במנוחה ; ובמאמץ ? תודה. AMD ATHLON XP 2500+ BARTON ?512K, 333MHZ TRAY CPU THERMALTAKE VOLCANO SILENTBOOST CPU COOLER FOR AMD ATHLON XP ABIT NF7-SL KINGSTON DDR-RAM 512MB PC2700 WD 80GB 7200rpm 8mb ata100 hdd SAPPHORE ATLANTIS RADEON 9600XT 128MB DDR DVI RETAIL VIDEO CARD COMPUCASE-HEC MIDI TOWERCI-6A19 FRONT USB 300W CASE תודה לכם מראש... עריכה: אני מעוניין לדעת האם באמת הכרחי לצרף עוד מאוורר ואיזה.. תודה!@ [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 491 צפיות
  4. Started by pazer005,

אף פעם לא התעסקתי עם זה אז סליחה על הנוביות כשאני שם קירור במים , איך זה עובד ולאיזה חלקים זה מתלבש

• 2 תגובות
    • 632 צפיות
  5. Started by raz002,

יש לי מעבד פרסקוט 2.8 אני מתכנן לבנות לא מערכת קירור במים לפי המדריך של עופר לביא מישהו ניסה לכמה זה יוריד לי את הטמפרטורה האם זה מסוכן או שזה מערכת טובה? דבר שני איזה משחה כדאי לי לקנות? במחיר סביר קלה לשימוש שלא מסוכנת...

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. היי =] לא ממזמן קניתי מחשב.. E6600 7300GT - כי אני רוצה לקנות עוד חצי שנה בערך כרטיס DX10 - כשהמחירים יוזלו ASUS P945 [כן היתי צריך לקנות לוח טוב יותר אני יודע ): ] ממ 2 ג'יגה ראם 667 של KINGSTONE עכשיו אני רוצה לעשות OC.. עשיתי כבר למעבד עד ל-2.9 [325 בבאס * 9 במכפלה] עם קירור סטוק הבעיה זה שאני רוצה לקרר את הכרטיסמסך + מעבד כדי לעשות אוברקלוק רציני יותר + להוריד בטמפ' שלהם.. [כרגע המעבד עומד לי על בין 45-70 (לפי תוכנות שונות.. כל תוכנה משהו אחר ) ] והכרטיס מסך עומד על 50.. [עם אוברלוק ל 880 ו-440] מה אתם ממליצים לי? יש לי 800$.. [בדולרים ... ] אני צריך גם שם של חנות אמינה והכל.. אם ממליצים על קירור מים אז מערכת גם למעבד וגם לכרטיס מסך.. אם אפשר אז עד 30…

7. Started by itaysp,

טוב זה מאד דחוף כי אני צריך לסגור עסקאות כמה שיותר מהר. אין בנדה את הקירור הזה ואני לא מוצא בעוד חנות רציתי ללכת על זה ועל Enermax 92mm 2 Ball Bearing Fan Kit והמוכר אמר שהם בכלל לא מתאימים. לא משנה אני צריך קירור טוב שיעשה את העבודה במחיר של הקירור שאני קניתי, בערך 220 ש"ח. אם הקירור בא עם מאוורר אז עד 300 ש"ח +- תודה נ.ב למעבד athlon 63 bit 3000

• 10 תגובות
    • 669 צפיות
  8. Started by gshhar,

מה אתם אומרים יהיה השיפור אם בכלל אם אשים על המעבד שלי שני SF2 במקום אחד?

• 6 תגובות
    • 538 צפיות
  9. Started by morbidangel,

שלום לכולם רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר גוף קירור לא ייעודי (אני חושב) למעבד, ועליו קירור אוויר רגיל לצורכי OC. מדובר ברכיב חשמלי שנקרא thermo electric cooler (קצת הסבר למי שלא מכיר http://en.wikipedia.org/wiki/Thermoelectric_cooling) (תמונה http://www.crazypc.com/images/coolers/peltier/peltier226full.jpg) תודה!

• 3 תגובות
    • 911 צפיות
  10. אבא שלי הגה רעיון נחמד, לבנות מערכת קירור בעזרת גז פריאון של מזגנים, הגז הוא פרמננט כמובן (לא צריך להחליף אם אין דליפה) ומקרר מצוין (לכולם פה יש מזגן לא ? ) איזו דרך יש למנוע התעבות ?

• 8 תגובות
    • 3k צפיות
  11. Started by NoobPCUser,

שלום, יש לי CM 690 שקניתי די מזמן ולוח האם שלי מגיע לעד 85 מעלות במאמץ. הפכתי את המאוורר העליון שיכניס אוויר במקום שיוציא כי הוא די חסום למעלה בגלל מסנני האבק ואין לי כוח להתעסק בלהוציא אותם. את המאוורר הצדדי הרמתי למעלה קצת (במקום להיות מול כרטיס המסך הוא מול לוח האם) והוא מוציא אוויר. התוצאה הייתה הורדה של 1-5 מעלות בלוח האם אבל עכשיו כרטיס המסך נמצא ב50-60 במנוחה. יש לי מאוורר עליון שדוחף אוויר פנימה, אחורי שדוחף אוויר החוצה וצדדי שדוחף אוויר החוצה. חשבתי על להחליף את כל המאווררים במאווררי 120 חדשים ולהחליף את צד המארז בפרספקס שקוף שישמש כדלת חדשה ועליה להתקין 4-6 מאווררי 120 עם DB נמוך וCFM גבוה (הכי שאפשר כדי שלא יהיה רועש). התוצאה תהיה שהמאוורר הקדמי והמאוורר העליון…

• 31 תגובות
    • 3k צפיות
  12. Started by mikko,

http://global.msi.com.tw/index.php?func=newsdesc&news_no=591 איך לא חשבו על זה קודם

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by D_N_A,

נשמע מעניין, http://www.latimes.com/news/science/wire/sns-ap-magnetic-refrigeration1231dec31.story?coll=sns%2Dap%2Dscience%2Dheadlines

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Riddler,

שלום, יש לי מארז Fusion V2.0 (נקרא גם Fusion 430) ובתוכו לוח אם Gigabyte MA-78GM-S2H, ועליו AMD Athlon X2 5200 45w. המארז עצמו מגיע עם שני מאווררים 120 מ"מ שמוציאים אוויר, וכרגע מחובר רק קירור הסטוק של המעבד. לNB יש רק צלעות קירור נמוכות שהגיעו עם הלוח. הבעיה: בעת ניגון סרטי HD המעבד מגיע למשהו כמו 60 מעלות, וה Northbridge מגיע לאזור 100 מעלות צלזיוס. מקריאה בהרבה אתרי םבאינטרנט עולה כי כנראה זו לא באמת הטמפ' של ה NB, אבל לצורך הענין הוא מתחמם במשהו כמו 15-18 מעלות בעת מאמץ. אני רוצה להתאים למעבד ול NB קירור, אבל מאד מוגבל במקום. הם יושבים ממש צמוד אחד לשני, ויש לי גם מגבלת גובה בגלל המארז. אם למשל אני ממקם Mini Ninja, המארז נסגר על המ"מ, ואני לא חושב שאני אוכל להכניס עוד…

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by izikd,

ברשותי מחשב פנטיום 4 1.4 GHZ במחשב שלי יש מאוורר אחד על המעבד ושניים נוספים בצידי המחשב המאורר שעל המעבד מחובר ללוח האם (intel 850GB) ושני המאוררים הנוספים מחוברים ישירות לספק אבל לפי דעתי מאווררים אלו אמורים להיות מחוברים על לוח האם משום שעל לוח האם יש פינים נוספים לחיבור מאוררים (עוד 4 מאוררים)

• 3 תגובות
    • 720 צפיות
  16. Started by izikd,

יש לי במחשב 2 מאוררים על המארז של 0.14A (אחד מכניס אחד מוציא) (טמפרטורות בין 25 ל35 מעלות צלסיוס) ואחד על המעבד של 0.23A (טמפרטורות בין 36 ל40 מעלות C) זה מספיק? יש מה להוסיף/להחליף ביותר טוב? מה הטמפרטורות המומלצות על המעבד ובמארז? אם אילו תוכנות ניתן לבדוק את הטמפרטורות?

• 3 תגובות
    • 816 צפיות
  17. Started by izikd,

חזרתי עם תשובות יש לי 2 מאוררים על המארז של 0.14A של colorful ומאורר אחד על המעבד של 0.23A של intel יש מה להוסיף?

• 0 תגובות
    • 652 צפיות
  18. כידוע לכולנו קרח יבש עשוי מגז, ולא מנוזל, ולכן הוא לא נוטף, ולא משאיר אחריו סימנים, ולכן כנראה שגם, לא יכול לקצר.. עכשיו, השאלה היא.. האם ניתן לקרר חלקי מחשב באמצעות קוביה(או כמה) של קרח יבש, שתונח בצד אחד של הקופסא/מארז, הרחק מהחלקים, ותפעל כמקרר, ובכך תקרר בצורה כללית את כל תוכן המארז? תנו דעתכם

• 5 תגובות
    • 505 צפיות
  19. Started by -BISHOP-,

אחרי קריאה נוספת של הביקורת על ה accelero x2, הבנתי שהייתי אמור לשים מדבקה תרמית (שלא באה עם הקירור) גם על הבקר הנ"ל. אם לא שמתי זה ישפיע הרבה על ה טמ"פ? כי להוציא עכשיו את הגוף קירור בפעם השלישית זה כבר התעללות (ולא קל כל כך הוא דבוק ממש חזק)

• 10 תגובות
    • 642 צפיות
  20. Started by nestt8,

יש לי מחשב עם מעבד intel i5 2400. אני רוצה להחליף לקירור טוב שיקרר ויהיה טוב ל-OC מקסימום 200 שקל.

• 4 תגובות
    • 658 צפיות
  21. Started by OmriF,

מישהו מכיר אתרים בחו"ל שניתן להזמין מהם קירור למעבד? אשמח להמלצה על מקום אמין כזה וגם אם תוכלו להמליץ לי על קירור למעבד E5400 ל-OC, עד 150 שקל (40 דולר). ראיתי שממליצים פה על ה: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2383 אבל אני לא מוצא מאיפה אפשר להזמין אותו..

• 13 תגובות
    • 855 צפיות
  22. Started by Gil28,

התקנתי את ה- ultra 120 extreme אבל כשבאתי לסגור את הדלת של המארז (enermax phoenix) המאוורר צד מתנגש בקירור ואי אפשר לסגור אותו! יש למישהו רעיון מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 705 צפיות
  23. Started by amitbatito,

אני צריך בבקשה שתביאו לי פתרונות על קירור גז קישורים מחנוית כי אני לא מבין בזה תודה לעוזרים!!!

• 6 תגובות
    • 613 צפיות
  24. Started by FeedMe,

שלום! קראתי איפשהו באנגלית שיש מערכות קירור Phase change שהן two phase change וגם three phase change... מה זה? מה ההבדל בינן לבין מערכות רגילות כמו vapochill? תודה!

• 5 תגובות
    • 708 צפיות
  25. Started by aquarius,

איך בנוי קירור גז שאלה פשוטה שמצפה לתשובה פשוטה

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים