אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
טוב אז ככה אני רוצה לבצע OC למעבד ואולי בהמשך גם לכרטיס מסך שלי, בינתיים הייתי רוצה להתמקד ב2600K שלי שרוצה להגיע ל4.5GHZ , עכשיו אני נמצא במצב כזה. עכשיו אני רוצה להגיע לתדר הזה איך אני עושה את זה דרך הEFI ? הבאיוס הזה מאוד מסובך בשבילי ואני כמעט ולא מבין שהם כלום.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התחלתי היום לשחק skyrim ובמקום מסוים היו קרטועים. החלטתי שהגיע הזמן לעשות OC. אז אני עושה OC לכרטיס מסך gtx460 1g שלי ואני צריך קצת עזרה ממכם. לאחר כל פעם שמעלים את התדר ב-5Mhz הבנתי שצריך להריץ בדיקת עומס. אז הורדתי את התוכנה OCCT. על איזה הגדרות להריץ את הבדיקות מאמץ לכרטיס מסך וכמה זמן? יש שם רזולוציה ו-shader complexity על מה אני צריך לשים אותם? כמה פרטים אם צריך: אני תמיד על רזולוציה 1920X1080 אם זה משנה (גם במשחק). המעבד אצלי הוא i5 760, ויש לי 4G זיכרון הרכיבים נמצאים בטמפרטורות יחסית נמוכות עריכה: בנוסף, מה הטמפ' המקסימלית לכרטיס מסך שאתם ממליצים לי לא לעבור?
-
- 5 תגובות
- 947 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לעשות אוברקלוקין לכרטיס מסך מסוג GeForce2 MX 400 64MB אני לא יודע איך לעשות את זה לכן אני מבקש את העזרה שלכם תודה מראש לכל העונים...
-
- 3 תגובות
- 479 צפיות
-
-
שלום! יש לי כרטיס 9800gtx+ עכשיו ליפני זה ליבה 738 זיכרון 2200 אחרי זיכרון 2282 ליבה 780 עכשיו ב OCCT הוא מגיעה ל 80 מעלות ומידי פעם אני מבחין בריבוע שחור שקופץ ליפעמים אבל בסוף הבדיקה הוא אומר לי without error ! למה זה? הרי אני כן שמתי לב לארטיפקטים קלים, ארטיפקס מסוג זה אומר על זיכרון או ליבה? במה אני צריך להוריד?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אוקיי אני רוצה לעשות אובר קלוק לכרטיס מסך.. יש לי GB X800XL 512MB עכשיו הקלוקים שיש לי עכשיו הם: Core Speed : 398 Memory Speed : 398 יש לי תקרור הרגיל שבא עם הכרטיס.. כמה אתה מציעים לי להעלות וזה?? שזה לא ייפגע בכרטיס אבל עדיין יביא לשיפורים ?
-
- 18 תגובות
- 866 צפיות
-
-
אני לא ממש מצליח לעשות אוברקלוק למעבד שלי דרך הביוס :\ חרשתי את הביוס כמה פעמים ...ואני פשוט לא מוצא שום דרך לעשות שם אוברקלוק מצאתי משו JumperFree ...עשיתי לזה Enable וזה לא פותח לי שום אפשרות עדיין :\ אולי אני צריך עידכון לביוס ? זה מסובך לעשות ? הבנתי שאם לא יודעים להתעסק עם אז לא כדאי לעשות..:\ יש לי לוח M של אסוס אם זה משנה ... P4S800D-X ויש לי מעבד אינטל פנטיום 4 2.6 תודה רבה רבה למי שעוזר D:
-
- 1 תגובה
- 594 צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לבצע אוברקלוק למעבד שלי. ברשותי מעבד כפול ליבה פנטיום די 805 סטפינג B0, כרגע עובד ב3.33 לעומת מהירות סטוק 2.66. הקירור שלו זה קירור זאלמן 9700LED עם המשחה של זאלמן STG1. הלוח אם שאני משתמש בו הוא GIGABYTE GA-8I945P-G-RH. והזכרונות הם סמסונג DDR2-667 4-4-4, כרגע עובדים ב3-3-3. וספק HEC400W. לאן אני יכול להגיע אם המפרט הנל? האם יש בכלל טעם להמשיך להעלות את המהירות? והאם ההמשך באוברקלוק יפגע משמעותית באורך החיים של המעבד שלי? ולמה לעזאזל GA-X38-DQ6 לא תומך במעבד הנל?! תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 457 צפיות
-
-
היי, אתמול הצלחתי להחזיר לחיים כרטיס מסך שמת לי (SAPPHIRE HD6850 1GB). השתמשתי במייבש שיער על מנת להחזיר אותו לחיים וזה עבד. התקנתי במחשב, הכרטיס עבד 10 דקות במשחק על ההגדרות הכי גבוהות לפני שקיבלתי מסך אדום והכרטיס מת שוב ולא קיבלתי תמונה. כנראה הכרטיס כבר לא יכול לעבוד במקסימום שלו. ניסיתי שוב להחזיר אותו לחיים, אבל הפעם שמתי אותו מול תנור חימום למשך 8 דקות. הכרטיס חזר לחיים כשהפעם היה יותר יציב ואפילו שרד שעת משחק עם אנדרקלוק של 20% לליבה בתוכנה המעפנה של AMD. אני חושב שזה יהיה רעיון טוב לעשות אנדרקלוק גם לזכרון ולכן התחלתי להשתמש ב-TRIXX. קבעתי לו מהירות של 580 לליבה (775 מהמפעל) ו-850 לזיכרון (1000 מהמפעל) , אין …
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, רכשתי מחשב חדש שכנראה יגיע בסוף השבוע או בתחילת שבוע הבא. הדבר המתבקש הוא לעשות בדיקות מאמץ ולראות שהטמפרטורות טובות בכדי לא להסב נזק. הבעיה היא שאינני מבין חצי דבר וצריך את עזרתכם. אשמח לקבל המלצה לאיזושהי תוכנה שיכולה להפעיל עומס על המעבד והכרטיס מסך. המעבד המדובר הוא ryzen 5 3600 עם הקירור שמקבלים איתו (זה בדיוק החשש שלי). כמו כן איך אני יכול לבדוק שהמאווררים, הן של המעבד והן של המארז עובדים במהירות הנכונה? תודה !
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אתמול נתקלתי בבעיה מוזרה שאין לי מושג מה הוא הגורם שלה. הבעיה היא שיש לי פיקסלים ירוקים מהבהבים בכל המסך, והפיקסלים הם לא סטטים הם זזים עם התמונה, הם מופיעים בצבעים כהים אך של גוון מסויים, באתר זה לא מופיעה הבעיה אך כאשר אני מפעיל משחק כגון באטלפילד 2 או קונטר-סטרייק הפיקסלים שם וזזים עם התמונה. חיפשתי באינטרנט אך אני לא מוצא תשובה חד-משמעית לבעיה. את המפרט שלי ניתן לראות בצד, אני כרגע מריץ את המעבד ב3.3 והורדתי את תדר הליבה של הכ.מסך ל600 אך אין שום הבדל, ניסיתי לנתק את הכבל ולחברו מחדש אך אין כל השפעה. פירמטתי את המחשב וחזרתי לוונדווס XP אחרי וונדווס 7 כדי לראות אם זאת בעיה של דרייברים אך אין כל הבדל. כאשר אני מוריד בהירות במסך למינימום ומעלה למקסימום אין כ…
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום לכולם. לא מזמן הזמנתי בלוק קירור של זלמן וצינור 3/8. עכשיו הצינור נכנס במחבר אבל יש במחבר את החלק שאמור להיכנס לצינור לפני שאני מחבר אותו ואז הוא מתברג אבל הוא לא נכנס כי הקוטר של הצינור עבה מידי. איזה מידה אני צריך לצינור עלמנת שייכנס במחבר שבא עם הבלוק ? שמי שלא הבין צירפתי תמונה שמוקפת בעיגול של שני המחברים שהצינור עבה מידי בשבילם. אגב יש בתמונה עוד שני מחברים שבהם לא צריכה לבוא הברגה מלמעלה אלא רק להכניס את הצינור וזהו אבל אני מעוניין להשתמש באחרים.
-
- 1 תגובה
- 721 צפיות
-
-
שלום ! מישהו יכול להסביר לי או להביא מדריך איך למרוח גריז טרמי למעבד? ??? ???\ דחוף דחוף! תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-
-
אהלן, אוקי אז זה האוברקלוק הראשון שלי עשיתי לפי מדריך שאמור להביא אותי ל 4GHZ ברגע שהמחשב ניסה להעלות את הוינדוס המחשב נפל. זה תמונות של הסרקולציה: http://img34.imageshack.us/gal.php?g=picturess001.jpg יש עוד מאוורר נוסף בדלת שמכניס אוויר לכיוון הכרטיס מסך. הורדתי את ה BCLK מ-200 ל 175 והגעתי ל 3.5 מפרט בצד IDLE: 42 מאמץ: 74 הכי הרבה. תוצאה ב 3DMARK06 : 17772 אני רוצה לדעת מה דעתכם. הרצתי את REAL TEMP עם PRIME95 ובחרתי באפשרות של הבדיקה האמצעית שהכי מעמיסה על המחשב , הנה התוצאות : מה אתם אומרים ? עוד מעט אני אעלה תמונות מהביוס אני רוצה לדעת אם המתחים תקינים ושאני לא חורג ..
-
- 8 תגובות
- 939 צפיות
-
-
שלום חברים צריך את עזרתכם על מנת לייצב את האוברקלוק. יש לי לוח די בינוני לאוברקלוק ga-p35-ds3 rev1 F4, לדעתי כל הבעיות נובעות ממנו או מהזכרון, הזכרון שלי זה OCZ Platinum rev2 4GB, כרגע אני על 3.4 במעבד עם EIST מופעל, יחס הFSB:DRAM הוא 1:1 הBUS כרגע 425, ז"א שהזכרון על 850, הורדתי את התזמון ידני מCL5 לCL4, עם CL5 המחשב יציב, עם CL4 עדיין לא בדקתי יציבות. מה שמפריע לי זה המתח הגבוה שהזכרון נמצא עליו 2.10, במתח כזה לא צריכה להיות שום בעיה להגיע ל900 ומעלה אבל מה?! כאשר אני שם את הזכרון על 900 המתח עולה אוטומטי ל 2.22 ואני לא מצליח לשחק אפילו קרייסיס בלי שהמחשב קופא, אחרי שאני מאתחל ונכנס לביוס אני נכנס ל Pc health ורשום שם DDRV180 FAIL כמובן שכל המתחים אצלי בביוס הם אוטומטיי…
-
- 12 תגובות
- 714 צפיות
-
-
יש לי בעיה עם הטמפרטורה של לוח האם (מפרט מלא בצד), בהתחלה המחשב הגיב באיטיות והלוח היה מגיע ל55+ במנוחה, המאוררים שבאים סטוק הם (3 של 120, 2 מוצאים אחד מכניס, 80 למעלה מוציא), בהתחלה חשבתי שאולי הם לא מספיק חזקים אז רק פתחתי את הדלת, לא היה שינוי,הוספתי מאורר של 90 מקדימה ו80 בצד (סגרתי את הדלת) והיה שיפור, בביוס וכשהמחשב רק עולה הטמפ של הלוח היא בסביבות ה40, אחרי כ10 דקות הטמפ עולה (רק של הלוח, השאר נשאר קבוע) עד ל49, ובמאמץ עד ל 54 (נמדד עם אוורסטט) חשבתי להוסיף עוד שתי 120 (חשבתי על http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1611&products_id=17417 ) להוציא ולהשתמש באלה סטוק כדי להכניס (המאוררים שהוספתי ישנים אז הם מרעישים) השאלה שלי כמה זה יעוזר? א…
-
- 1 תגובה
- 444 צפיות
-
-
יש לי שאלה בקשר לSPEED FUN. אני רואה שם 4 טמפ'. TEMP3 היא כנראה של המעבד (בגלל שהיא הכי גבוהה). אכשיו אין לי מושג מה זה שתי הטמפ' הנוספות (TEMP2 & TEMP3). נכנסתי ל BIOS וראיתי שם רק שתי טמפ' של המעבד והשנייה של המערכת. איך אני יכול לגלות של מה הטמפ' הללו?
-
- 0 תגובות
- 405 צפיות
-
-
הנה 2 תמונות של המארז שלי + פירוט המאווררים. מאוורר 1- נמצא מעל ההארדיסקים מכניס אוויר כלפי פנים מאוורר 2 - מוציא אוויר מהחורים הקידמים של המארז. מאוורר 3 - מוציא אוויר חלק אחורי של המחשב ספק - מכניס אוויר כלפי מטה מאוורר דלת - מאורר הדלת מכניס אוויר. אשמח להמלצות כיצד לסדר את המאוורים שאוכל להגיע לתוצאות יותר טובות. כרגע המעבד שלי על 39 מעלות במאמץ. הכרטיס מסך על 30. כמו - כן אשמח לקבל המלצות לרכישת מאוררים יותר גדולים שישבו על הגרילים, אני פשוט לא יודע איך קוראים למאוררים האלה (מבחינת הגודל) ועל איזה אתם ממליצים תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 751 צפיות
-
-
כל מוצרי קירור המיים כתוב אליהם שהקוטר הוא 1/2 או 3/8 מה זה אומר במידות הרגילות (מטר)?
-
- 3 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום , קיבלתי היום מערכת קירור מים של TT - Big Water 12Cm עכשיו אני לא מבין למה היא לא מקררת לי אני עובד עם Pentium 4 3000 Mhz Perscot חיברתי הכל לפי ההוראות והמעלות שלי על 80 המחשב שלי לא מצליח לעלות ככה מה הבעיה ? בבקשה צריך את העזרה הזאתי
-
- 10 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות קצת אוברקלוקינג לסלרון 533 שיש לי בבית אבל לא מצליח למצוא עליו מידע מועיל באתר של אינטל... אמור להיות- family 6 model 6 step 5 יכול להיות שאני טועה לחלוטין אבל יש את המתגים הקטנים האלו בלוח אם שאני יכול לשנות ולעלות את המכפלה או את המהירות. אבל אין לי מושג מה הקומבינציה הנכונה ובשביל זה אני צריך עוד מידע. תודה רבה מראש תום
-
- 0 תגובות
- 366 צפיות
-
-
שלום קנית מחשב נוסף שבו אני יכול להתעלל בו המחשב מדגם SONY VAIO RS420 Desktop מעבד P-4 2.8 לוח האם אני לא ממש יודע בדקתי עם SiSoftware Sandra Standard זה מה שיצא Asustek P4SD-VX מה זה הלוח הזה? זכרון 512-2700 DRR אני לא מצליח להפעיל הביוס תודה
-
שלום, אני רוצה להעביר את המעבד שלי במחן קשה. על מה עליי לבחור בין 3 האפשרויות בטסט?..
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם!!! שבת שלום יש לי לדים 3 מ"מ ונגדים של 150 אוהם אני רוצה להויסף את הלדים למארז שלי ליופי השאלה מה לתת ללדים 5W או 12 W? בתודה ניב
-
- 6 תגובות
- 775 צפיות
-
-
קודם כל לפני כמה ימים ניקיתי את המחשב מבפנים ואז מאיזה מקום יצא לי חוט לבן עם קצה ירוק כזה שנראה לי כמו חיישן של טמפרטורה שמצד אחד הוא מחובר למאוורר ומצד שני כרגע הוא לא מחובר לכלום אז אני צריך לדעת אם זה טוב או לא ואם לא אז לאן צריך לחבר אותו?? כרגע מה שEVEREST מציג לי זה שהטמפרטורה של המעבד שלי AMD 64BIT 3200 היא 44 מעלות והכרטיס מסך 6600GT היא 67 מעלות.. האם זה בסדר או שיש בעיה? אני זוכר בוודאות שהטמפרטורה של הכרטיס מסך הייתי פעם הרבה יותר נמוכה ואחרי שהייתי משחק נגיד בGTA אז היא הייתה עולה אבל אחרי זה יורדת וכרגע היא נשארת על אותו הדבר.. ועוד דבר אחרון למה אין לי תצוגה של טמפרטורה של לוח אם והרדדיסק כמו שאני רואה שיש להרבה אנשים אחרים.? הלוח אם שלי הוא ג'יגהבייט GA-K8…
-
- 5 תגובות
- 475 צפיות
-
-
יש לי GF 6600 של GIGABYTE והטמפרטורה של הכרטיס ממש ממש ממש גבוהה ( 70 מעלות .... ) השאלה שלי האם זה נפוץ אצל עוד כרטיסי 6600 ? כי לחבר שלי יש בדיוק את אותו הבעיה מה אני יכול לעשות כדי להוריד את הטמפרטורות בצורה משמעותית ? ( אני רוצה לעשות OC לכרטיס ...) האם כדאי סיינלסר או שהוא לא יעשה את העבודה ? ואם הוא לא יעשה מה אתם ממליצים לי לעשות ? מערכת מים באה בחשבון אבל עדיף שלא .... אני רוצה לקנות את מערכת הקירור של TT היא דיי זולה ( 500 ש"ח ) אבל רוב הסיכויים שאני לא יקנה אותה כי אין לי ממש 500 שקל בכיס... תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 485 צפיות
-