עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכולם, מארז P183 מגיע עם שני מאווררי 120mm אחורי ועליון, ואני מעוניין להוסיף שני מאווררי 120mm קדמיים. בהתחלה חשבתי על שני SlipStream 1200RPM שלדעתי מאזן בין רעש לביצועים.. עכשיו אני חושב על קונטרולר למאווררים Kaze Q 3.5 כשהמטרה היא שליטה קדמית נוחה על המאווררים (אם כבר אז ארבעתם) ולא מעבר לכך.. 1. האם הקונטרולר בסדר? ממליצים על אחר? 2. האם יש למישהו מושג אם הוא יפריע לדלת המארז להיסגר? 3. הוא לא אמור לשבת במקום של כונן אופטי? אז למה 3.5? 4. אם כבר ותהיה לי האפשרות להוריד ממהירות (ורעש) המאווררים, אז למה שלא תהיה לי האפשרות להעלות? ז"א למה לא לקנות SlipStream 1600/1900RPM או דגם אחר? אשמח גם לתשובות חלקיות.. תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by supercars,

קניתי את המאורר הזה לפני כמה ימים. ניסיתי לחבר אותו לספק כוח כמאורר חלופי (כי הקודם שבק חיים). בקיצור חיברתי 3 פין ל2 פין - לא עבד. אח"כ ניסיתי לחבר אותו רגיל ללוח-אם לבדוק אם הוא בכלל עובד והוא לא הסתובב. כשאני פותח את המחשב הוא עושה שמינית סיבוב ואז מפסיק. האם שרפתי אותו? ועוד משהו, איך אני מחבר אותו ישירות לספק כוח? (אולי זאת הבעיה). יש איזה מתאם שעושה את זה? כבר היה לי מאורר PWN של ארקטיק שלא עבד שחיברתי אותו ללוח אם, ורק כשחיברתי אותו עם מפצל מיוחד לספק כוח הוא עבד. הייתי מנסה לחבר גם את הF12 למפצל הזה הבעיה היא שאין לו את היציאה הזאת, האמצעית בתמונה: לF12 יש רק את השמאלית. בקיצור, איך אני גורם לF12 שלי לעבוד?

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. מי יותר טוב מכולם פה ? ולמה הוא יותר טוב מאחרים ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 Arctic Cooling Freezer 13 Scythe YASYA ‏Scythe Katana 3 ‏Scythe Mugen II ‏Noctua NH-D14 חשוב כמה שפחות רעש שיעשה ! תודה

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by nstcl,

מקווה שאני במקום הנכון ,אני אף פעם לא התעסקתי עם OC בכלל יש לי מעבד i7 920 קירור סטנדרט מה שבא איתו לוח P6T זכרון 4GB 1600HZ יש את התוכנה הזאת עם הגדרות נורא פשוטות אני רוצה לעלות את הביצועים במעט אך ממש לא להסתכן בכלל הכיוון הוא ממש בסיסי, תודה לעוזרים אני מצרף תמונה אם תוכלו להתייחס אליה אלו ההגדרות DEFAULT Uploaded with ImageShack.us תודה לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  5. ברשותי מחשב מבוסס AMD שנקנה לפני כחודש. רכשתי שני מאווררים של 120MM מהאינטרנט ואלו צריכים להגיע השבוע! השאלה איפה ואיך להתקין אותם? המארז שברשותי הוא: Antec Two hundred V2 http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjM2NA== ניתן לראות את מדריך המארז כאן: http://www.antec.com/pdf/manuals/Two%20Hundred%20V2%20Manual_EN.pdf כפי שניתן לראות, המארז מגיע עם שני מאווררים של 14 ו- 12 ס"מ כך שהם יונקים אוויר מתוך המארז החוצה (פולטים). כמו כן למארז מסנן אבק קדמי אותו ניתן לשטוף במים. לאחר חודש של שימוש יום יומי במחשב, פתחתי אותו וראיתי שהוא צבר כמות נכבדת של אבל ובעיקר על גבי כ.המסך! כמו שרואים בתמונה של המארז, המארז כולו אטום בפני אבק ובפרט בחלקו הקדמי בו יש את מסנן האבק, אבל…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by firebug,

אוקי אז לפני כמה חודשים בערך המחשב שלי כל פעם שמדליקים אותו המאוורירים פועלים די חזק ושומעים אותם אחרי כמה דקות זה נעלם והיה אפשר לשחק ולעבוד והכל היה בסדר. יום אחד שניסיתי להיכנס למשחק המאווררים פעלו ממש חזק ואפילו היה ריח של קצת שרוף מהספק כוח אז ניקיתי את המחשב ממש טוב (כל מאורר וכל חלק גם של הכרטיס מסך גם של המעבד הכל) ועדיין אותה בעיה. אגב זה קרה רק במשחקים שפעם כשיחקתי אותם על אותו מחשב לא היו בעיות והמאווררים לא פעלו חזק כמו שהם פועלים היום כשאני משחק עכשיו השאלה היא מה הגורם של ההתחממות? והאם יש פיתרון או שאני פשוט צריך להחליף חלק כל שהוא ואם כן אז איזה? תודה

• 9 תגובות
    • 952 צפיות
  7. דרך speedfan אני מצליח לשלוט רק על מהירות המעבד, יש 2 מאווררים נוספים המחוברים לnb_fanו-power_fan בביוס הגדרתי qst intel וpwm ד"א הRPM מזוהה רק במאוורר 3 שמחובר לpwr_fan בלוח תודה

• 17 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. Started by LiranUdi,

אני צריך קירור למחשב דחוף , אני כבר מפחד לשחק בגלל שהמעלות של הכ.מסך מגיעות ל95! במנוחה 60~67 בminecraft מגיע לי ל95 אז אני בכלל מפחד להיכנס למשחק אחרים.. הכונן הקשיח על 36 יציב.. מעבד [נראה לי שזה זה] tmpin0 41C tmpin1 39C tmpin2 34C אם צריך תמונה מHWMONITOR אז תגידו אם צריך.. עדיף מאוורר למארז בכללי או רק לכ.מסך? לא הצלחתי להעלות תמונות של המארז לאתרי העלאת תמונות כי הן גדולות מידי ואני לא יודע איך להקטין אז העלתי לMU זה מארז ג'נרי http://www.megaupload.com/?d=QXPT894V

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. ברשותי כרטיס מסך - hd5850 היה מומהר ל 1125\900 1.2V החזרתי את השעון של הליבה והזיכרון לאחור למצב סטוק , ועכשיו כשאני מעלה את התדרים ל775 ליבה ו1125 זיכרון בזמן dual monitor הצג השני מרצד , מה הסיבה ? הסרתי את הדריבר והתקנתי מחדש.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by liram21,

אוקיי אני קונה מחשב בקרוב, והמעבד שיהיה לו זה זה: i5 2400 (רוב הסיכויים) ואולי 2500K .. s1155 המליצו לי על ה- Yasya .. מה אתם אומרים ? ** הולך לעשות OC בעתיד**

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by lompy,

החלטתי לנצל את העובדה שיש למעבד מכפלה פתוחה ולעשות לו OC מינורי. הקירור הוא קירור סטוק, מתח סטוק 1.4V בשלב ריאשון העלתי את המכפלה מ 16 ל17 מתוך מחשבה שקירור סטוק עם מתח סטוק יחזיק ללא בעיה. לפני השינוי המכפלה במצב מנוחה היתה יורדת ל4 והטמפרטורה במנוחה היתה בהתאם כ 39-40 מעלות עכשיו המכפלה תקועה באופן קבוע על 17 וטמפרטורה היא כ 49-50 מעלות במנוחה. 1. האם אפשר לגרום למחשב להוריד את המכפלה במנוחה כמו שזה היה עד עכשיו? 2. 50 מעלות במנוחה נראה לי קצת גבוה ,לא? 3. במידה ואני רוצה להעלות מכפלה ל 18 ,האם אני כבר צריך לתת יותר מתח למעבד ואם יש בכלל טעם לנסות לעשות את זה עם קרור סטוק? 4. מה טמפרטורה מקסימלית במאמץ שמותרת? דרך אגב הטמפרטורות נבדקו בעזרת AMD OVERDRIVE UTILITY והשי…

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  12. Started by pwntigo,

שלום, לאחרונה הטוניק טואור 120 שלי התחיל לזייף (מתחיל להרעיש וכבר לא מקרר כמו פעם; (גם אחרי החלפת משחה)) כרגע מחפש קירור חדש ומתלבט בעיקר בין Noctua לבין MUGEN 2 לא אוברקלוקר רציני, אבל המעבד שלי e6300 רץ על 3.15GHZ , צריך סטיק טוב כדי לקרר. קראתי מספר ביקורות, אך עדיין לא יודע מה לבחור, וגם לא יודע אם אני אצליח להכניס אותם למארז. יש לי מארז http://hothardware.com/Reviews/GIGABYTE-Triton-180-Case/ והטוניק בקושי נכנס בו (יש עוד כ 4ס"מ עד לדלת) כמו כן בעתיד הקרוב מתכנן לשדרג מעבד (כניראה ל 2500K) צריך שיתאים גם. במידה ויש קירור אחר שנותן ביצועים יותר טובים ופחות רעש אני אשמח לשמוע.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. Started by RayZ,

היי, לצערי אני אצטרך עזרה באוברקלוק. אני לא מצליח לייצב את ה core i7 שלי במצב נורמלי. כלומר, אני יושב כבר כמה זמן על 4.2, אבל ה GFlops שלי לדוגמה יחסית נמוך בלינקס (51.5), וברגע שאני מנסה להשתמש בחלק גדול יותר מהזיכרון כמה שניות אחרי תחילת המבחן המחשב פשוט מכבה את עצמו. גם בכל פעם שהמחשב עושה POST הנורה בלוח שאחראית על חיווי האוברקלוק (פיצ'ר קטן של הUD7 שמראה מן כמו מד אוברקלוק) לא מפסיקה להבהב ולוקח למחשב 5-7 שניות עד שהוא מתחיל בPOST עצמו. ולא הזכרתי את המתח, אני יושב כרגע על 1.50v ושוב זה עדיין לא נראה כל כך יציב. לזכרונות כמובן נתתי מספיק מתח (1.60v). הטמפרטורות אגב מגיעות לTJ MAX בכל פעם שלינקס עושה מבחן... אבל אני לא חושב שזה קשור לזה כרגע, אני מניח שצריך לנקות את …

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  14. חבל לי לשלם עבור משלוח מארה"ב. בואדי יש מקום שמוכר לפחות כמה חלקים בארץ, לא?

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. יש לי מאוורר ישן של זלמן CNPS7000CU שנקנה לפני כ3-4 שנים, חשבתי להרכיבו על מחשב חדש שאקנה רק שחסר לי המתאם(יש לי את המתאם שהגיע איתו ל755). אשמח לדעת גם אם לדעתכם הוא יתאים לקירור המעבד הנ"ל(לא מתוכנן OC) או שלוותר על העניין(יש לי נסיון טוב איתן מבחינת הרעש). שאלתי היא איפה אוכל למצוא מתאם כזה ואם יש חנות באיזור חיפה שאוכל לאסוף את המוצר במידה וישנו במלאי.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. צהריים טובים לכולם, טוב אז בקרוב בעזרת השם, אני קונה מחשב עם הלוח הזה: Asus P8P67 -M (יכל להיות דגם פרו ויכל להיות שלא). עכשיו לשאלה שלי. אני קונה את המארז CM Storm Scout ורשום שהוא יכל להכיל עד 5 שזה אומר: ^^ תקנו אותי אם אני טועה ^^ אבל בלוח רשום שיש לו שתי חיבורים למאוורר מארז: ואני יודע שאפשר לחבר על אותו חיבור, כמה מאווררים, אז השאלה שלי היא: 1. כמה מאווררים אני יכל להכניס לתוך המארז ושהלוח יוכל להפעיל אותם ? 2. עוד שאלה: מה יותר עדיף P8P67 דגם פרו או לא דגם פרו ? חשוב לציין שאני קונה כ. מסך GTS 450.. 3. והאם עדיף לי לשדרג את המארז ל- CM 690 ולעשות לו חלון צד, או להשאיר את SS ולעשות לו חלון צד ? כי בכל מקרה אני עושה חלון צד, לדים וכד' .. תווודה מראש לכולם !! =]

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. יש לי לוח אם Gigabyte GA-EP43-DS3L חיפשתי בביוס ולא מצאתי בשום מקום איפה נועלים את המכפלה , אשמח לקבל עזרה , תודה

• 3 תגובות
    • 962 צפיות
  18. Started by Xtr3m3r,

הרצתי בדיקה עם OCCP ועם HWMONITOR על המעלות במחשב שלי והם ממש גבוהות! המחשב: המעלות של המחשב במנוחה: Uploaded with ImageShack.us ובמאמץ: יש לי איזה קירור על המעבד של משהו שנקרא BUFFALO (אין לי מושג מה זה) ויש לי במארז 3 מאווררים 2 מכניסים ו1 מוציא איך אני יכול לתקן את המעלות האלה? והמחשב לא עבר סוג כלשהו של OC

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by AMIT_MEG,

קניתי השבוע קירור חדש לכרטיס החלפתי ואני שיש על הקירור המקורי מדבקה טרמית אבל יש עליה בד ורוד יש מצב שלא הורידו את המגן מדבקה מהקירור של הזיכרונות????? תמונות לא יודע למה אני לא מצליח להציג תמונות http://img848.imageshack.us/i/img0047e.jpg/ http://img847.imageshack.us/i/img0048y.jpg/ http://img26.imageshack.us/i/img0049il.jpg/ http://img848.imageshack.us/i/img0050r.jpg/ הקירור הראשי של המעבד הוצא עכשיו זה צריך להיות עם הורוד הזה או שזה צריך לשבת על הלבן??

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Ash Binary,

החלפתי מאוורר CPU ב Dell optiplex GX 150 (דסקטופ Pentium 3) - מאוורר 80 mm רגיל אם 3 חוטים המאוורר הקודם עבד ללא בעיה 10 שנים ונשרף המאוורר החדש (ניסיתי כמה, כולם אותה בעיה) עובד אבל לפעמים המחשב לא מזהה אותו וכותב Fan failure המאוורר הקודם - של Delta מאווררים חדשים - ניסיתי של EZcool. Delta, Foxconn, Bestcooler (ה EZcool Delta Foxconn לא מזהים בערך ב 1/2 מהמקרים באקראי ללא חוקיות מסויימת, ה Bestcooler לא מזהה בכלל - הוא כל כך גנרי שיש מצב שהחוט sense לא מחובר בפנים)

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. אז כך שלום לכולם! רכשתי אתמול בשעה טובה מחשב חדש ! *אין לי שום מידע / ניסיון בדברים האלה - וכן אני יודע שהמעבד מיועד לOC אבל האם בכלל צריך את זה עם מפרט כזה? דיברתי הרבה מאוד עם הצוות של החברה (TMS) האם יש צורך לעשות OC כמו שאמרו לי, והם אמרו לי כך : שאין סיכוי שבעולם לצוואר בקבוק עם המעבד הזה (i5 2500k BOX) והדגישו כי זה מעבד מאוד חזק ושיכול להיות שאנשים ששאלתה אותם לא התכוונו כלל לדגם הזה, וכדי שיהיה צוואר בקבוק יהיה צורך ב4 כרטיסי מסך! אני קצת בשוק, אמרתי לו שבנתיים שישאיר ללא OC, ושכן יעשה לי גם פרופיל בBIOS במידה ואני ירצה לעשות והם אמרו שהם גם בודקים את כל הביצועים של המחשב לפני ואם היה צורך היו אומרים לי זאת. שאלתי אותם גם מה רמת הOC למעבד הזה אמרו לי שהכי מומלץ …

• 11 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. אז ככה יש לי זיכרונות 2GB DDR2 800MHZ, עשיתי OC למעבד שיש לי INTEL CORE 2 DUO E6320 1.86GHZ @ 2.41GHZ, ולא הצלחתי להגביר עוד, אז אני רוצה לדעת אם אני מחליף זיכרונות ל 1333MHZ, יהיה ניתן להגביר עוד יותר? או שזה תלוי בלוח אם גם? *ישלי מוגן 2

• 30 תגובות
    • 3.4k צפיות
  23. חברים אני מעוניין הלחליף את המאוררים במארז ,עכשיו יש לי 2 שהם SLIP STREAM 1200 והם לא שקטים לי ב 1200 RPM לכן יש שימוש ב שולט , עכשיו אני שקול להחליף למאוררים של NEXUS הנה הדגם : http://www.nexustek.nl/NXS-nexus120mmrealsilentcasefan.htm הייתי רוצה לדעת היכן יש אותו בארץ במחיר שפוי ? ואם יש משהו יותר מוממץ ישמח דרך אגב גם הסדרה השניה של SCYTHE ה SFLEX ה 1200 RPM יש לי כזה ו הוא לא שקט לי במקסימום . מחפש שקט מירבי ! תודה

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. הי, אני חדש פה, ורציתי לדעת איך לעשות לPhenom II x4 955 שלי OC בצורה נורמאלית. קראתי מדריכים אבל לא ממש הבנתי.. כרגע הCore Speed שלו זה על 800 MHz. (מולטיפלייר x4) רציתי לעשות OC ולהעלות את המולטיפלייר, אבל אני ממש לא מבין בזה. והייתי ממש שמח אם הייתם עוזרים לי להבין איך לשפר את הביצועים. ד"א יש לי לוח אם Gigabyte GA-880GA-UD3H אם זה עוזר. תודה רבה!

• 27 תגובות
    • 3.4k צפיות
  25. יש לי מארז THERMALTAKE SWING עם 2 מאווררים 120 אחד מלפנים ואחד מאחור אם אני סוגר את הדלת של המארז אז הטמפ' של המחשב עולות, רק אם אני משאיר את הדלת פתוחה הטמפ' נמוכות יש איזשהו פתרון אחר כדי שהמארז יתקרר מבלי לפתוח את הדלת? זה המפרט: AMD ATHLON X2 6000+ LEADTEK GEFORCE 8600GTS 256MB 2 כוננים קשיחים של WD 320GB 500GB וספק כוח CORSAIR 520W http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1315&ID=1458#Tab2

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים