עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום חברים, עכשיו כשאמאזון שולחים בחינם לארץ על קניה של $49 ומעלה, אני מעוניין לשדרג (סוף סוף) את קירור המעבד שלי. הבחירה בנוקטואה היא כי שאר המאווררים במארז שלי הם שלהם ואני מאד מרוצה. העניין הוא שהמבחר שלהם עצום ואני קצת מבולבל. אשמח לעזרה ועצה בעניין. תודה

2. Started by GHOST,

מה לדעתכם הקירור הכי טוב לצ'יפ NFORCE2? מה דעתכם על הVantec IceBerq 3CCB-A1C? ???

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by tulicooli,

טוב אז ככה אבא שלי צריך פתרון קירור להוריד את הטמפרטורה מ-150 מעלות ל-50 מעלות תוך 5 דק' הוא צריך את כי הוא עובד עם אינטל אז העברת המוח של המחשב צריכה מין עגלה כזאת אז בגלל שהמכונה עוברת בהרבה מכונות אז יש שם כמה חלקים שמתעקמים על כמה זמן ואז נותנים להם 150 מעלות ומקופפים אותם בצורה הרצויה עכשיו לתהליך של העיקום והקירור צריך לעשות את זה ב-10 דק' (עוד לא הבנתי למה) 5 דקות זה החימום ונשאר עוד 5 דק' לקירור אז אולי יש לכם רעיונות להציע לי??? עד 2000 ש"ח תודה מראש אפשר גם לפנות אלי באיסיקיו 174724290

• 3 תגובות
    • 566 צפיות
  4. היי, אני מציג פה פתרון לבעיה שניתקלתי בה באובר קלוקינג עם הלוח הנ"ל. לפני מספר שבועות הרכבתי מערכת עם Core i7 920. למרות שהקירור מעולה והרכיבים טובים מאוד, לא הצלחתי להעלות תדר BLK מעבר ל 160, מה שנתן 3200MHz, ו 3360 עם טורבו. כל עליה נוספת גרמה להתרסקות (מסך כחול) ב FARCRY2. שום העלאת מתח לא עזרה, הורדת תדר לזיכרונות וכ"ו, תמיד תקיעה במשחק לאחר מספר שניות. אתמול גיליתי באחד הפורומים שכדאי לקבוע את תדר ה PCIe ל 100 קבוע במקום AUTO. ניסיתי והופ - בנסיון ראשון המעבד ב 3600MHz עם BLK 180, תדר של 3780 עם טורבו מופעל.כל הגדרות המתח על auto עם hyper threading מופעל. המחשב יציב לגמרי תחת עומס מלא. לא ניסיתי עדיין להעלות עוד, נראה לי מספיק בהחלט. אני מקווה שזה יעזור למי שעובד עם …

• 3 תגובות
    • 534 צפיות
  5. הם אמנם קצת קוריאניים, אבל ל-Zalman זה אף פעם לא הפריע http://www.zerotherm.net/eng/product/BTF80.asp

• 5 תגובות
    • 895 צפיות
  6. Started by dr-psyco,

יש לי מערכת CARPC שמורכבת ממארז MINI-ITX ומלוח של אינטל דגם D945GCLF2 שבו הקרור של המעבד הוא ע"י צלעות בלבד ! בבית אין שום בעיית התחממות של המעבד, אבל השימוש הוא ברכב, וקרה שהמחשב נכבה בגלל חום של המעבד. המארז שבו אני משתמש הוא של MOREX דגם 3822 וכולל מאוורר מובנה. מה האפשרויות שלי לשיפור הקרור במחשב, מערכת שמבוססת ע"י קרור מים אינה מתאימה לשימוש ברכב. בתודה לעוזרים

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by go_go,

לפני מספר חודשים רכשתי מחשב חדש שלדעתי מפרט המחשב הינו ברמה גבוהה (פירוט בהמשך), אחרי OC של 15% המחשב מתחמם לטמפרטורה של 53-55 מעלות. מבקש עצה/עזרה בקרור. להלן מפרט המחשב: מעבד-P4 2.8 לוח-ASUS P4C-800-E DELUX כ.מסך- GIGABYTE RADEON 9600 PRO 128MB זכרונות-SUMSUNG DDR400 -2GB מארז-ENERMAX SERVER CASE צורב+CD+כל השאר.......... מבחינת מאווררים-2אחוריים+1 עליון+1 קידמי (על המעבד מאוורר סטנדרטי של אינטל) הטמפרטורה הנ"ל נמדדה בעבודה סטנדרטית(לא במשחקים) נא עזרתכם!!!! בתודה מראש GO-GO

• 6 תגובות
    • 525 צפיות
  8. Started by yossi00,

אהלן חבר'ה, מתכנן לרכוש מחשב חדש מבוסס I7 860, עם כרטיס מסך HD 5970 במארז של ANTEC P183. קירור למעבד – חשבתי על SCYTHE NINJA 2 REV.B, מה דעתכם? יש הצעות למשהו טוב יותר? קירור למארז – יש לדעתכם צורך בהוספת עוד מאוורר על הבסיסים שהוא מגיע איתם? אם כן, איפה? איזה מאוורר להוסיף – TRICOOL של ANTEC? קירור לכרטיס מסך – יש חיה כזו? משהו שיתיישב על HD 5970? באופן כללי אני לא כ"כ מבין בקירור ומתכוון להשקיע עד 400 שח בערך לכל הסיפור הזה אלא אם כן יש לכם הצעות ספציפיות לקירור טוב שעולה קצת יותר מזה.. מבחינת OC – לא משהו רציני מדי..

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  9. Started by Alechko88,

יש לוח gigabye GA-7VAXP ועליו ההיטסינק והמאוורר הקטנטנים שבאים איתו.... עשיתי היום אבר קלוק לא רציני של FSB 149 בלבד והחום של ה KT400 היה 110 מעלות!!1 לא פרנהייט!!! צלסיוס!! מה אתם ממליצים לשים עליו... חיפשתי ולא מצאתי היטסינקים לchipset חוצ מה Tiger 1 של TT אבל הוא לצ'יפסט של אינטל 845.. מה אתם ממליצים?

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by 101Hurricane,

מחפש פתרונות קירור אלטרנטיביים לכרטיס מסך GTX 1060 mini של EVGA. יש 2 גרסאות ש-EVGA הוציאו ל-1060, אחת עם קירור יחסית נורמלי, והשניה עם קירור מזעזע שקצת דומה לקירור הרגיל שמקבלים על המעבדים של אינטל. הכרטיס מגיע לטמפ' מעל 80 בקלות במאמץ, גם שהמאוורר מסתובב על 90+ אחוז, ועכשיו עוד חורף. אני לא רוצה להגיע לקיץ שהכרטיס במצב כזה, כי זה עלול להיות בעייתי. רציתי לשאול אם מישהו מכיר אלטרנטיבה לקירור המעאפן שמגיע עם הכרטיס, אולי צלעות קירור אחרות, או אפילו קירור מים שיכול להתלבש על ה-1060? אני סקפטי אם משחה טרמית זה מה שבעייתי פה, כי ב-Idle הוא מתקרר מאד מהר לאיזור ה-30 מעלות ומתחת, ואני מעדיף כבר להחליף קירור אם אני מפרק אותו בשביל משחה.

• 1 תגובה
    • 522 צפיות
  11. קניתי לאחרונה את המערכת הבאה: שנראית בסופו של דבר ככה: עריכה מסיבית: רציתי לדעת... איזה פתרון קירור אתם מציעים לכרטיס מסך, שיהיה שקט, יעיל, איכותי (תמורה טובה לכסף) כמו כן אשמח לקישורים או לעצות על אוברקלוקינג לכרטיס מסך, אין לי שום מושג איך מבצעים אוברקלוק. מודע לעובדה ששמתי את הדיון לפני שלושה שבועות, לא קיבלתי תשובה על השאלה המחודשת (לאחר דיון ופידבק), אז אל תתנו לי באן או משהו.

• 1 תגובה
    • 564 צפיות
  12. היי, הכרטיס מסך שלי בימים האחרונים על 77 מעלות באופן קבוע, וגם ניקיתי מעבדים. כנראה שהשרב גורם לו להתאמץ, השאלה שלי - איזו פתרונות קירור ניתון להלביש עליו? אני מדבר על משהו שאפשר לקנות, לא "עשה זאת בעצמך" כי אני די גרוע בזה. התקציב שלי הוא בערך עד 400 ... זה ריאלי?

• 14 תגובות
    • 972 צפיות
  13. Started by MS-D,

לא הייתי סגור אם לפתוח את הנושא, תחת "אוברקלוקינג וקירור" או ב"ציוד היקפי". בכל מקרה, אני בטוח שבאחד הפורומים אוכל למצוא מענה. בכמה מילים עלי : חייל קרבי, במסגרת השירות, ואני בורר מילים יוצא להיות למשך הרבה זמן במקומות מאוד קטנים צפופים וחמים ללא הרבה אוויר לנשימה. שמעתי בעבר על "מזגן מתנייד", מכשיר קטן, לא מסורבל במיוחד, קל ונוח לתפעול שמוציא קור ומתחבר לסוללות צבאיות. אז קודם כל אם מתוך היכרות עם מערכות קירור וציוד היקפי של מחשבים אתם מכירים מכשיר שכזה אשמח אם תקשרו אותי אליו. עכשיו במקביל, אני יודע שיש מאווררים ניידים, כמו למשל אלה שנמצאים בספק הכוח. אז לשאלתי : איפה רוכשים כאלה ? האם הם לא מרעישים (אני מתכוון למאוורר יחסית שקט), באיזה גדלים אפשר להשיג כאלה …

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  14. Started by gafirmo,

אני מבקש עצה או שתיים בקשר לפריטים הבאים: - קרור שקט כמה שניתן לP4 2.6C - HD שקט כמה שניתן - קרור לChipset Intel 865 שקט כמה שניתן - ספק שקט כמה שניתן תודה (כמה שניתן)

• 11 תגובות
    • 815 צפיות
  15. Started by The-Q,

אם למישהו ישנו אתר בעל מספרים סידוריים של צ'יפים אלקטורניים ופעולתם אשמח לקבל לינק לאתר כזה. :saint: תודה! ;D

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. למעלה

• 14 תגובות
    • 788 צפיות
  17. Started by kinggil,

שלום, יש לי לוח מסריח GIGABYTE K8NPRO והצי'פסט 44 מעלות! שאני משחק בדרך כלל, המעבד 34 ככה. לצי'פסט יש מאוור כזה קטן. מה אפשר לעשות?

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by House M.D.,

שלום, ברשותי לוח אם GIGABYTE GA-945GCM-S2L . לוח אם פשוט מאוד עבד טוב כשנה וחצי , ועכשיו התחיל להתחמם בצ'יפסט. הבעיה בו שאין שום סנסור לטמפרטורה של ה NB אבל עדיין כשאני נוגע בו הוא רותח. אין לי מדחום שמתאים למדוד טמפרטורה שלו אבל הכרטיס מסך שלי כרגע 55 מעלות וכשאני נוגע בו אני מרגיש פחות חם מה NB (לפי מה שאני יודע טמפרטורה נורמאלית של צ'יפסט היא 40 מעלות) אני חווה קריסות של המחשב פעם ביומיים בערך ואני חושב שזה בגלל הצ'יפסט כי הרכיבים האחרים בסדר. יש לי מארז ג'נרי , אבל יש לי מאוורר אחד מאחורה אחד מקדימה ואחד בצד לדעתי זה אמור להספיק אבל עדיין הוא חם. מה אתם ממליצים לי לעשות איך לקרר אותו? קירור מיוחד לצ'יפסט לא בא בחשבון כי הוא תקוע בין הקירור של המעבד לכרטיס מסך ובמרווח …

• 8 תגובות
    • 975 צפיות
  19. Started by לוח שנה,

יש חשיבות עקרונית לסוג הצ'יפסט לOC או שזה בעיקר האיכות של הלוח הספציפי? ההתלבטות שלי היא בין לוח מבוסס i680 לבין p965 או שעדיף 975 ? המעבד הנוכחי הוא D820 והתקוה היא להחליף או DC או לQC. תודה.

• 3 תגובות
    • 502 צפיות
  20. Started by moshe55501,

1.הציפסט שלי רותח שאני נוגע בו אי אפשר יותר שמשנייה אפר פשוט לבשל עליו. מה אפשר לעשות לגבי זה? 2.ברגע שאני עושה אובר קלוק הצ'יפסט גם מתחמם ? ד"א הציפסט שלי הוא NFORCE 4 SLI

• 3 תגובות
    • 417 צפיות
  21. בשעה טובה ומוצלחת קיבלתי את הצאקרה שלי, תיק תק הרכבתי הכל ואז נפלו פני ואמרתי לעצמי "מטומטם איך לא בדקת מה העובי של המאוורר 250 מ"מ". הקיצר אין מצב להשאיר את הטוניק ואת המאורר בתוך המארז, מה שחשבתי לעשות זה להרכיב את המאוורר מחוץ למארז עד כמה זה נראה לכם יעיל ? בלי המאוורר צד (250 ממ) הטמפרטורות הן : מעבד 42-47 לוח 37 כ.מסך 35 הטמפרטורה בחדר 28 . מה לעשות ?

• 11 תגובות
    • 763 צפיות
  22. Started by KoM,

הפעם זה היה תורה של המקדלת, אמנם אני לא עובד איתה, אבל עכשיו אולי אני אתחיל, הנה צבעתי אותה כמו כל מה שזז אצלי ;D מדריך קטן בקרוב... כן כן, זאת ה-ספה...

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by KoM,

היום תפסתי את עצמי והתחלתי את שלב 2 בצביעה, ולפי דעתי ודעת DNA שהיה כאן, יצא אדיר !!! הנה בשלב ההכנות : הנה מה שיצא בסוף ! אל תשימו לב לאבק שיש על זה, טעות קטנה ונוגב אחרי כמה שניות ! עוד תמונה : מה דעתכם ? דומה קצת לזה ? ;D צריך רק לעבוד על השחור להוספת ברק, ואנחנו מוכנים לגמרי לשלב 3 !

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. צבעתי את הדלת שלא חשובה (איפה שנמצא הלוח אם) בספריי, לפני שאני יצבע את כל שאר המארז מה אכפת לי על הדלת המעאפנה וזה גם מארז כזה של 160 שקל.. בכל מקרה לא יצא אחיד כזה עם סימנים של התזוזות צביעה עם הספריי מה עושים ?

• 14 תגובות
    • 893 צפיות
  25. בינתיים קחו תמונה אחת, המארז יעלה בקרוב לגלריית המודינג, וצפויים שלבים נוספים...

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים