עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by overload,

תעזרו לי בבקשה, אני לא מצליח לעשות יותר מMHZ 10 בOC לזכרונות של הכרטיס אני משתמש בדריברים האחרונים של NVIDIA ובתוכנה coolbits. אחרי שאני מנסה לעשות טיפה OC יש בעיות תצוגה בשולחן עבודה, כל כמה דקות (לפעמים 2 לפעמים 10 דקות) המסך נעשה שחור לשניה וכשהוא חוזר יש בעיות עם התצוגה לכמה שניות. במשחקים יש מלא בעיות ולפעמים הם קורסים. אני חושב שהמהירות של הליבה בסדר, עכשיו היא על 354 ואני לא רואה בעיות, 6005 ב3DMARK. יש תוכנה שבודקת את היציבות של הכרטיס אחרי OC או שהדרך היחידה היא לראות במשחקים? אם יש, בבקשה תגידו לי איזה. יכל להיות שהכרטיס דפוק?

• 4 תגובות
    • 606 צפיות
  2. Started by rabbit,

845 series הבנתי שיש דגמים שניתן לבצע איתם אוברקלוק רציתי לדעת אם בלוח הזה אני יכול לבצע? תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 507 צפיות
  3. Started by gshhar,

איך הסטפטינג הזה?

• 7 תגובות
    • 541 צפיות
  4. Started by White Raven,

עשיתי OVERCLOCK במעבד 1.7 של INTEL עם לוח GIGABYTE 8S655FX SYSTEM BUS = 106 CPU MULTIPLIER = x17 AGP = 71 DRAM = 427 (בזה אנלא ממש בטוח) כלומר הוא מראה לי CPU 1817 MHZ הטמפ' היא ~41 C השאלה היא עד כמה אני צריך לנסות להמשיך את זה - מבחינת טמפ' או אם להפסיק עכשיו הצעות בברכה PS : זה האובר-קלוקינג הראשון שלי

5. האם הסינק של הכרטיס מסך הוא 40ממ? (מצורף תמונה) האם לדעתכם הקירור הבסיסי הזה יספיק לצ'יפ R9600 מאיפה אפשר להשיג מאוררי 40 בימינו ? - כל המאוררים שהוצאתי ממחשבים ישנים כבר מקרטעים ולא עובדים.. עם מה אמורים לחבר אותם על הסינק ?(מאיפה אני ישיג ברגים מיוחדים דקים וכאלה ארוכים..) איזה חומר טרמית כדאי לקנות (חשבתי על N BLUE II שלא מוליך חשמל ....) איזה סינקים לזכרונות DDR כדאי לקנות, מדבקות לכל צ'יפ בנפרד או כאלה שמכסים את כל הסטיק ? ואיזה חברה מומלצת..? תודה =]

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אז ככה אני קונה שני SF2 ואני רוצה לעשות את מספר 6 כאן http://www.hwzone.co.il/pictures/casecool/sit.jpg עכשיו לא ממש הבנתי משהו המאוורר שמכניס הוא לא יתקע את כל האוויר על הלוחו והכרטיס מסך והכול ואז כל הסירקולציה תעצר ? וגם כן אם אני קודח את החור של המכניס איפה שאני רואה אני אקדח את החיבורים של הלוח לא ? אז מה עושים ? זה המפרט שלי אם זה חשוב - AMD Athlon XP 1800 + EPOX 8RDA3 + Rev 2.1 R9800 Pro Samsung 512 3200 המממ זהו בעיקרון . אני מאוד אודה לכם אם תעזרו לי בתודה גדולה תומר .

• 9 תגובות
    • 982 צפיות
  7. Started by Access Denied,

האם יש דרך לשים מאורר כלשהו לגשר הצפוני בלוח אם על מנת לצליח להגיע ל-FSB גבוה יותר?? אפילו אולי להוסיף מאורר שיכול לבוא מעל קירור היטפייפס קיים.. האם יש דרך ל-FSB גבוה יותר ב-OC גם בלי לקרר את הגשר הצפוני??

• 6 תגובות
    • 661 צפיות
  8. Started by pazer001,

אני רוצה להתחיל בכל הקטע הזה של אוברקלוקינג. חיפשתי כל מיני כתבות בנושא אך הן לא ממצאות. הבנתי את הרעיון הבסיסי אבל עוד לא הבנתי איך אני תכלס גורם למעבד שלי לעבוד מהר יותר. נניח ושמתי עליו קירור והוא בקושי מתחמם, עם איזה תוכנה או עם מה אני מעלה לו את המהירות?

• 3 תגובות
    • 561 צפיות
  9. Started by hagay21,

הרכבתי לא מעט היטסינקים בחיי והדבר היחיד שגיליתי שאין כמו הקירור המקורי של אינטל לא נחושת ולא עמיאת אלומיניום פשוט בשילוב עם דלתא 60 מ"מ + פד פשוט ומקורי של המעבד שמרו לי על מעבד של 2.4 שעבר oc ל 3 טמ עמדו על idle36 מאמץ 46 רק שאני ברוב טיפשותי רכשתי artic silver 5 מרחתי בצורה נכונה (שיכבה דקה שיפשפתי בהתחלה מישחה אל גוף ההיטסניק ונתתי לו להיספג כמה שעות ועל המישחה ה"ניפלאה" הזו הרכבתי את "הקירור ההישראלי ההחכם" של aircool עם הטכנולוגייה ה"חדשה" טמפ עמדו על idle 42 load 46 מה יצא חור בכיס ועצבים לא מהעולם הזה (אגב הדלתא הולבש במקום מאורר הבית של ac) יגע ובהחלט לא מרוצה נאלצתי להחזיר את הגוף הישן רק בשביל להבין שאינטל יודעת לייצר גופי קירור על תתעסקו תאמינו לי מקסימום מא…

• 8 תגובות
    • 802 צפיות
  10. Started by redti,

עשיתי לTI 4200 128 DDR VIVO של GAINWARD אוברקלוק : מהירות זיכרון לפני אוברקלוק 444 MHZ מהירות ליבה לפני אוברקלוק 250 MHZ לאחר האוברקלוק מהירות זיכרון 520 מהירות ליבה 260 זה לא חלש? זה נראה לי מאוד חלש יחסית לכרטיס למרות שהמוכר אמר שזה מיוחד לאוברקלוקינג ... קניתי אותו מלפני שנה וחצי הוא פועל סבבה .... אני משתמש בתכנה EXPERT TOOL לאוברקלוקינג .. היא טובה?

• 8 תגובות
    • 599 צפיות
  11. Started by amirn,

יש לי מארז Compucase super Midi Tower CI 6A19 שמגיע עם מאורר 120ממ די רועש אני רוצה להחליף אותו במאורר אחר - שקט (המחשב שלי די קריר 26-33C, כך שלא צריך מאורר חזק, ואני לא עושה OC) אני עומד להזמין מ JAB-TECH מאורר PANAFLO L1A שהוא 80ממ ואמור להיות סופר-שקט בשביל הSHUTTLE שלי, האם אני יכול להתאים מאורר 80ממ במקום ב120 ממ? על איזה מאורר 120ממ הייתם ממליצים (שקט,שקט...) - עדיף שיש ב JAB-TECH תודה

• 5 תגובות
    • 573 צפיות
  12. Started by nadav1379,

יש לי מה שאלות על מערכת קירור מים 1. האם אני צריך להוסיף מים כל כמה זמן או שזה חוזר על עצמו ואם כן צריך למלות אז כל כמה זמן? 2.איפה נמצאים המים בתוך מה הם בו נגיד שאם אני מרים את המחשב אז יכולים להישפך מים? 3. אם המערכת עושה הרבה רעש או שזה שקט ? 4. אם אני שם קירור מים אז מה יהיה לי על הכרטיסים בתוך המחשב? אני מתכוון נגיד על הכרטיס מסך יהיה מאוורר או צינורות אם זה צינורות זה יהיה אותו מחיר כמו כרטיס רגיל או שזה יקר יותר? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 776 צפיות
  13. Started by gshhar,

האם יהיה הבדל אם יש לי קורסייר 256M 400 MHZ לבין אם יהיה לי אותו הזיכרון אבל 512M בסטיק אחד?

• 3 תגובות
    • 501 צפיות
  14. Started by yosi-m,

אז ככה יש לי GF4 TI4200 @ 250/550 לפני פירמוט הכרטיס מסך היה על 300/630 והכל היה יציב ומעולה אחרי שפירמטתי המחשב בכלל לא יציב אפילו אם אני עושה OC קטן לכרטיס מסך, כמו למשל 275/550 ובדקתי את עניין האי יציבות, זה בטוח בגלל ה OC לכרטיס מסך מה יכולה להיות הבעיה ? אגב על הכרטיס מסך יש קירור פאסיבי של זלמן (משהו טוב) + מאוורר 80MM ועל הזיכרונות יש היטסינקים מישהו יודע ממה יכולה לנבוע הבעיה ?

• 2 תגובות
    • 484 צפיות
  15. Started by Vatos-Locos,

אני רוצה לפתוח בהתנצלות.. חחח עשיתי חיפוש והבנתי בכללי איך אמורים להפעיל תתוכנה אני יגיד לכם מה בדיוק עשיתי ותגידו לי אם זה בסדר.. אחרי הרישום בלה בלה בלה הוא ניסה להתחבר לאיזה שרת באינטרנט, עשיתי לו סטופ סגרתי את התוכנה כי היה מאוחר והלכתי לישון.. ( עד כאן הכל בסדר ) קמתי בבוקר הפעלתי את התוכנה היא שוב ניסתה להתחבר ל PRIMENET SERVER ולא הצליחה, אז עשיתי לה STOP אחרי כמה שניות מצאתי בתפריטים את האופציה TORTURE TEST לחצתי עליה וזה התחיל להריץ שורות (הפרש בין שורה לשורה בערך 20 שניות נראה לי לא ממש ספרתי.. אולי יותר אולי פחות) ראיתי שהמעלות עולות ועולות, הפעלתי מאוררים ובערך אחרי איזה 5-10 דקות הטמפרטורה נעצרה על 41-42 מעלות השארתי את התוכנה ככה פעול, אחרי איזה 40 …

• 2 תגובות
    • 491 צפיות
  16. Thermaltake Volcano Silent Boost for AMD Athlon XP http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157&products_id=1824 הוא מקרר ? הוא שקט באמת ? הוא יותר טוב מה ה ונטק ?

• 9 תגובות
    • 771 צפיות
  17. Started by dazzler,

ברשותי מעבד XP1700 JIUHB , לוח epox 8rda3i וזכרונות twinmos twister cas 2 400MHZ. הקירור היחיד שאני משתמש בו זה slk700 עם מאוורר 70 מ"מ. כרגע אני עובד על 200*10 (2400+) עם טמפרטורות דיי טובות . 35 במנוחה ו39 במאמץ. לא שיניתי את המתח. אבל כשאני מנסה להעלות את המולטיפלייר ל11 *200 (2600+) , כשהוא טוען את הוינדוס הוא קורס. העלאתי את המתח ל1.7 , ובפעם הראשונה הוא התחיל לטעון את הוינדוס אבל באיזהשהוא שלב מופיע מסך כחול ואני לא מספיק לקרוא את מה שכתוב כי הוא מייד restart. יש למישהו מושג ???ניסיתי לעשות הכל לשחק עם התזמונים של הזכרונות אבל זה לא עוזר...... :-\

• 2 תגובות
    • 582 צפיות
  18. לוח אסוס A7N8X דלוקס.

• 1 תגובה
    • 448 צפיות
  19. Started by White Raven,

יש לי לוח של GIGABYTE 8S655FX ונראה לי שיש לי 3 חישני טמפ' אני רורה בעזרת מס' תוכנות של שמציגות טמפ' שהטמפ' אינה קבועה בכלל בעיקר ב-TEMP1 (אני לא יודע מה זה אפילו) היא עולה מ- 20 ל -40 -50 -60 תוך מס' שניות ללא קשר למאמץ המעבד או כדומה הדבר קיים לא תכונה אחת אלא במפסר תוכנות כלומר זאת הבעייה מתקיימת במשהו אחר שהוא אינו התוכנה! בתוכנה של GIGABYTE אני רואה רק חיישן אחד ו ומאורר אחד פעילים ואני יודע שיש לפחות 3 מאווררים פעילים מה קורה פה???? ??? בבקשה עזרה מכם. ??? ???

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  20. אני ב3 גיגה, בלי לשנות מתח הרצתי אותו שעה וחצי בערך אבל אז שמעתי צפצופים חחחח שחכתי להפעיל את המאוררים ורובם היו על חלש מאוד והמעבד הגיע ל 58 מעלות (אופסי..) אבל זה כמעט שלא בגלל האובר זה בגלל שכל המאוררים היו על מינימום... לא ניסיתי להעלות מעבר ל3 כי אני לא יודע אם כדאי..

• 7 תגובות
    • 698 צפיות
  21. Started by Bessmertniy,

מה לדעתכם יותר עדיף ( יש לי מעבד xp2500) ואני רוצה לעשות OC על איזה HS מבייניהם הייתם ממליצים?

• 3 תגובות
    • 635 צפיות
  22. Started by 7omaHawk,

שלום! הייתי רוצה שתתנו לי לינק למדריך אוברקלוקינג מ-א' עד-ת'. הייתי מעדיף שיהיה בעברית. אם עברתי על איזה חוק או שהשאלה הזאת נשאלה פעם אחת יותר מדי אני מצטער.

• 1 תגובה
    • 484 צפיות
  23. מה זה בדיוק מכפלה ומה זה נותן? יש לי בארטון 2500

• 4 תגובות
    • 487 צפיות
  24. Started by MasterOr,

רציתי לבנות מערכת קירור גז למעבדת יש לי את האפשרות אבא שלי עובד בקירור ויש לי את הכלים הדרושים. המערכת היא פשוטה והיא כמו כל מערכת קירור גז שמכירים יהיה לי מדחס וצינורות נחושת שיכנסו לתוך הבלוק קירור בנוסף יהיה לי טרמוסטט עם רגש שיעזור לי לקבוע את טמפ' הגז. המערכת כולה תהיה מבודדת בעזרת ארמופלקס שיושחלו על הצינורות. עכשיו הבעיה שלי היא אם הבלוק קירור מים שאני רוצה להשתמש בו לגז הוא מבודד טוב? כאילו אין סיכוי שיהיה לי שם הזעה של הבלוק מים וכתצואה מכך תהיה לי נזילה על המעבד?? יש לי את האפשרות לבנות מערכת קירור מים במקום אם הגז לא יסתדר פשוט הגז הרבה יותר טוב ויחסוך לי חלקים כמו מיכל מים וכו' הבעיה היחידה בקירור גז הם צינורות הנחושת שהם פחות גמישים מצינורות המים מפלסטיק…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. אורח

שלום חברים יש לי כרטיס ASUS 7100 MX2 עם 32MB בזמנו היה מכובד מאוד אבל החלטתי לעשות אוברקלוקינג עם RIVA TUNER התוכנה רשמה לי הפרש בין מהירות ה ליבה למהירות זיכרון ליבה - 160 זיכרון - 150 ניסיתי לחפש מידע בפורום על ההפרש בין המהירויות ומה ההגבלה אך ללא הצלחה מי שיכול לנדב מידע בתודה מראש מערכת : AMD 1.33GHZ 512MB SDRAM 133 ASUS A7V-133C LG 795PLUS

• 2 תגובות
    • 433 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.