עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by kage,

אז ככה. עד היום, כמאט לא יצא לפתוח את הCASE ולראות איך עובד ה AC7PRO שקניתי לפני כמה חודשים את הקירור הרכיבו לי בחנות. היום, קניתי HDD חדש, ובשביל ללכת איתו יד הסוף החלטתי לקנות גם שני מאווררים, אחד ל HDD(מקדימה, היה לי שם מאורר אבל יחסית חלש..) ואחד שמתי משמאל לכרטיס מסך. בזמן החיבורים הכל הלך יופי, עד שהפעלתי את המחשב לבדיקה שהכל תקין. ה HDD, והמאווררים החדשים עבדו מצויין. אבל משום מה ה AC7PRO "גימגם" ז"א לשניה עבד ואז עצר לשתי שניות, וככה בהפרשי זמן שווים. חשבתי שאוליי המאווררים האחרים גורמים לזה, ניתקתי אותם, ללא שינוי, ה AC7 המשיך לגמגם. חיברתי אותו ל SYS_FAN אחר במקום אחד המאווררים, התחיל לעבוד מצויין. חיברתי את המאוורר שניתקתי ל מקום של ה AC7 (CPU_FAN) אז המאוורר ה…

• 2 תגובות
    • 516 צפיות
  2. אהלן, אם זה לא מתאים לפורום הזה, אני אשמח אם ההודעה תועבר למקום המתאים. אתמול עשיתי קצת OC למחשב הישן שלי (בערך 10 אחוז - מ-1800 ל-2000 ועדיין יש לי לאן להתקדם). מה שכן, הבחנתי בתופעה מוזרה - אחרי ה-OC פתאום יש סטייה של השעון (זמן) של המחשב. על כל 12 שעות, הוא מתקדם 12 וחצי שעות (כיוונתי אותו ב9 בערב לשעה 9 בערב, והבוקר ברבע ל9 בבוקר הוא הראה 9 ורבע). לפני זה הוא היה מתחרפן פעם בכמה ימים (בערך 5 דקות לחודש). מישהו יודע מה הולך פה?

• 2 תגובות
    • 820 צפיות
  3. Started by send,

אני מרכיב מפרט למארז HTPC, בדגש על השקט והניקיון. הבנתי שכדאי להחליף את המאוורר שמגיע בסטנדרט של INTEL בקירור צד שלישי. רציתי לשאול אם Scythe SHURIKEN יתאים למערכת שהרכבתי, או שכדאי משהו אחר. כמו-כן רציתי לדעת אם כל המערכת שהרכבתי מסודרת מבחינת קירור. המפרט שהרכבתי: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 640GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 5-5-5-15 PK כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe כרטיס TV ועריכה Hauppauge WinTV-PVR-150 MCE צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD מארז ללא ספק Thermaltake Mozart VC4000SNS ספק כח Enermax Modu82+ 525W קרור למעבד Scythe…

• 2 תגובות
    • 609 צפיות
  4. Started by jackhammer,

אני מחפש לקנות מערכת קירור גז Vapochill Lightspeed עם מאדה (ככה אומרים EVAPORATOR?) יחיד מצאתי ב FROZEN CPU אבל עם 2 http://www.frozencpu.com/products/7324/ex-vap-16/Cooler_Express_2008_Design_Super_Dual_Evaporators_CPU_Cooling_Unit_-_All_Sockets_478_754_775_939_940_AM2_Xeon.html ואת הHYDRA שזה עם 3 אני צריך רק עם אחד למישהו יש לינק? זה לא חייב להיות VAPOCHILL פשוט אני לא מכיר הרבה דגמים חוץ זה ומה ה PROMMY אם לא אז אני יסתפק גם בלינקים לעוד אתרים כמו FROZEN CPU (אולי אני ימצא שם בפורומים) בכל מקרה תודה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 667 צפיות
  5. Started by A-L-o-n,

שלום, יש לי מחשב חדש, ניתן לראות בצד את המפרט. מתי שאני מכבה את המחשב הוא עושה רעש, הוא מגביר את המהירות של המאווררים ואז מתכבה. זה אמור להיות ככה בכלל?

• 2 תגובות
    • 491 צפיות
  6. Started by yz101,

מדובר במעבד E2160 בOC ל3GHZ. (המפרט הראשון במפרטים שלי). התרשמתי בעיקר מ2 גופי קירור: 1. ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO. 2. OCZ VANQUISHER. אולי יש אופציה עדיפה? השקט מאד חשוב פה.

• 2 תגובות
    • 557 צפיות
  7. אשמח אם תוכלו לעזור

• 2 תגובות
    • 489 צפיות
  8. Started by oren99,

יש לי לאפטופ ישן ואי אפשר לעשות כלום מהביוס. יש תוכנה שאפשר בעזרתה לעשות OC והיא עובדת?

• 2 תגובות
    • 547 צפיות
  9. Started by digitalseeker,

יש לי מארז http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1502 עכשיו יש לי בצד מאוורר שמאיר באור כחול - נחמד הכל טוב ויפה. יש לי גם אור כחול בתוך המארז (הוספתי) מישהו מכיר אתר שמוכר גרילים בגודל 12MM שאני אוכל להחליף את הגריל של המאוורר שיש לי בצד (זה סתם רשת לבנה) ?

• 2 תגובות
    • 762 צפיות
  10. Started by ad112,

התקציב - 200 ש''ח כמה שיותר מאווררים. מארז: Cm690 מאוורר קדמי + אחורי + צדדי באו עם המארז. מאוורר עליון 80MM מוציא . קירור המעבד הוא big typhoon לא VX. מרעיש גם כן. מחפש דרכים להשקטת המארז + המלצה על מאוררים שקטים ומקררים מאזור ר''ג\ת''א. תודה

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by segsho333,

אני רוצה להסיר את המשחה הסטנדרטית שבאה עם ההיטסינק ורציתי לדעת אם אציטון 90% יספיק. צריך יותר מרוכז או שאולי בכלל אלכוהול? ומה ההבדל אם יש בין החומרים? תודה ;D

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by moris122,

שלום ההיתי רוצה לעשות OC למחשב (הישן) שלי : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, 1998 MHz ASROCK ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890 (Socket AM2) 1GBX2 RAM 800MHz KINGSTON serkale 9600GT 512MB HEC 500W לא כל כך אכפת לי להרס את המחשב כי גם ככה בתקופה הקרוב אני יקנה חדש המטרה בעיקרון לשחק ב-GTA IV ... כרגע המעבד לא מספיק חזק בשביל לסחוב אותו... קראתי את המדריכים אבל לא כל כך הבנתי ההיתי מבקש עם אפשר פשוט לתת לי הוראות מה לעשות תודה.

• 2 תגובות
    • 487 צפיות
  13. Started by goldenhand,

שלום חבר שלי הרכיב מפרט עם Q9650 במארז HTPC אני צריך המלצות לקירור למעבד בסביבות 200 ש"ח, אבל חובה שאת המאוורר הזה יהי ב KSP כי שם הוא הרכיב את המחשב לא מתוכנן OC המלצות ?

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  14. Started by Cyron,

שלום המעבד כנראה, E7400, לא החלטתי סופית עדיין (אולי 8400 ) צריך המלצה ללוח טוב בסביבות 500-600 תודה

• 2 תגובות
    • 609 צפיות
  15. Started by eyal00,

יש לי את הכרטיס הנ"ל עם קירור של AC Accelero S1 + מאוורר 120MM הטמפ' של הכרטיס במאמץ לא עובר את ה50. כרגע הכרטיס ללא OC. הטמפ' מצוינת,השאלה אם OC יתן תוספת ביצועים שתורגש?

• 2 תגובות
    • 648 צפיות
  16. שלום לכולם.. אני מחפש פה בהגדרות בתוכנה אבל לא מוצא איפה להגדיר שהSpeedFan יעלה אוטומטית בהדלקת המחשב עם הנתונים שאני בחרתי למהירות המאוורר. ועוד שאלה - למה שאני רושם שהמאוורר של המעבד יעבוד על 0 - הוא בכל זאת מסתובב ותוכנה לא רשום לי מה הRPM , רשום לי אפס. וגם רק כשאני שם אותו על 60 ומעלה הוא מתחיל לעלות את הקצב (מ-0 עד 59 זה לא משתנה ). למה זה ככה? תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  17. יש לי P4 2.8, ולוח אם ABIT IC7-G על שניהם קירור מקורי שמרעיש המון אני רוצה שקט מוחלט אם אפשר ואם לא הכי קרוב לזה, מה לקנות? תודה.

• 2 תגובות
    • 530 צפיות
  18. Started by RGB644,

שלום, עברתי דירה עם המחשב ומאז בכל הפעלה, לאחר שלא פעל למשך זמן מה, הוא משמיע רעש חזק שנשמע כאילו מגיע מאחד המאווררים. מיד אני מכבה אותו, מפעיל שוב והרעש לא חוזר עד ההפעלה הבאה. תודה למשיבים. Mainboard : Gigabyte GA-8IPE1000-G Chipset : Intel i865PE Processor : Intel Pentium 4 @ 3000 MHz Physical Memory : 512 MB (2 x 256 DDR-SDRAM ) Video Card : NVIDIA GeForce FX 5200 Hard Disk : WDC (80 GB)

• 2 תגובות
    • 882 צפיות
  19. בוקר טוב. יש לי עכשיו את התוכנה SpeedFan . ,תוכנה בסדר פחות או יותר אבל יש לי כמה בעיות איתה - אז אני אשמח מאוד אם תוכלו לפתור לי את הבעיות או להביא לי תוכנה אחרת שאפשר להגדיר אצלה את הפונקציות האלה .. דבר ראשון - כשאני מדליק את המחשב אז התוכנה בכלל לא עולה . אני רוצה שהיא תעלה בפתיחת המחשב ותשמש במהירות שאני בחרתי (גם כשאני מדליק אותה היא אוטומטית על 100 % ואני רוצה 0...) . אותה בעיה גם כשתוכנה פועלת וכשהמחשב חוזר ממצב המתנה היא שוב חוזרת אבל המהירות של המאווררים היא 100 ולא 0 כמו שהיא הייתה מיקודם. אולי זה בעיות קטנות , אך לא כל בני המשפחה רוצים להתחיל ולהתעסק עם זה ככה שזה די משמעותי בשבילי... תודה ויום טוב

• 2 תגובות
    • 588 צפיות
  20. תדר 240,מכפלה 12.5 שזה יוצא 3GH SUPER PI השתפר מ 29 שניות ל 19 שניות.... :-) במתחים לא נגעתי ולפי הביוס למעבד יש 1.26 עד 1.265 וכך גם לפי ה OCCT ו CPUZ(המתח למעבד נקרא VCORE אני מקווה כי יש כל מיני מתחים שם) בבדיקה עם OCCT V3.0.0RC1 בבדיקה של 6 שעות , TEST MODE על MEDIUM DATA SET ו Priority על HIGH הטמפרטורה המקסימאלית היתה 54 (לילה קר) והמערכת היתה יציבה עד הבוקר. 1.האם ביצעתי את הבדיקה נכון והאם התוצאות מאפשרות לי לעבוד עם המחשב 24/7 מבלי לדאוג? 2.כשהגדרתי בביוס את השליטה במתחים למצב ידני במקום אוטומטי הופיעה אזהרה באדום שעקב השינויים שנעשו בביוס (מכפלה,מתח וכו) המתחים לא אופטימאלים ושצריך להישאר במצב אוטומטי....האם להתעלם ולהשאיר במצב ידני? האם הכל בסדר או שצריך לשנו…

• 2 תגובות
    • 564 צפיות
  21. Started by artur162,

האם מאורר יכול לפגוע בביצועים של המחשב? בזמן הדלקה של המחשב מאורר אחד עושה רעש חזק מה עלי לעשות ואיזה מאורר זה?

• 2 תגובות
    • 481 צפיות
  22. אהלן, יש לי Q9450 עם FREEZER 7 PRO וארז של TT ARMOR MX+ עם המאוורר 220 בצד. הקריאות שלי דרך CPUID למעבד הם: 40 40 46 46 עריכה: REAL TEMP אומר: 37 37 43 43 זה חם? קר? אין לי מושג... המאוורר נמצא על 40 אחוז בערך. ניסיתי להעלות אותו למשהו כמו 80 ולא ראיתי שינוי משמעותי... ועוד דבר. יש לי את הבורד XFX 780I. אני רוצה למצוא תחליף למאוורר הקטנטן של ה-NB שלו. מה מהקריאות הבאות שייכות ל-NB: SYSTIN - 27 CPUTIN - 33 תודה לכל העוזרים.

• 2 תגובות
    • 673 צפיות
  23. הצלחתי סוף סוף להתקין AC Freezer Xtreme אז הפכתי את כל הפורום ולא מצאתי מדריך לOC לCPU (אין בסטייקי) מה אני צריך לשנות בהגדרות פה בשביל להמהיר תמעבד? רטיו או FSB? אני רואה הרבה פה מדברים גם על מתח, איך אני יודע מתי להעלות? כרגע שני הליבות על 31c בREALTEMP תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 650 צפיות
  24. Started by amirsource,

שלום לכולם!!! המחשב יגיע בקרוב ואני צריך טיפים לOC כל דבר יתקבל השימחה טיפים העצות אל תעשה ותעשה כל דבר שמתאים למתחיל.

• 2 תגובות
    • 531 צפיות
  25. שלום יש לי E6300 מארז APOLLO עם 4 מאווררים של SCYTHE ועם הגוף קירור הזה: Scythe KAMA CROSS הטמפרטורות שלי הן: 46-47 במנוחה ועד 60-65 בעומס סביר, עשיתי ניקוי אבק מסיבי היום+ריענון משחה טרמית, הזרימת אוויר במארז אופטימלית, כבלים מסודרים, וברמת העיקרון אני חושב שהטמפרטורות צריכות ליהיות קצת יותר נמוכות, האם ניראה לכם שיש מקום להחלפת גוף קירור? אני חייל ופעם הייתי ממש חורש פה באתר ובעוד אתרים כיום אני לא הכי בעיניינים והשאלה שלי מראה את זה, אני לא מכיר גופי קירור חדשים ולא יצא לי לשמוע על מי יותר טוב ולמה, אם אתם חושבים שיש צורך להחליף גוף קירור במיוחד לאור הקיץ הקרב ובא אשמח להמלצה אבל התקציב שאני מקציב לזה זה עד 200 ש"ח (בכול זאת קשה לחיות ממשכורת צבאית)

• 2 תגובות
    • 609 צפיות

דיונים חדשים בפורומים