אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
וואו ראיתי את זה נגנבתי www.omgwtf.biz/tembel/OC/OC_5000_(www.laflaf.co.il).avi הם הגיעו עד ל 5300 MHZ נ.ב אני לא יודע אם נתנו את זה פה כבר אם נתנו אני ממש מצטער ומנהלים למחוק... אם לא נתנו אז תהנו
-
- 5 תגובות
- 671 צפיות
-
-
בוקר טוב, לאחר שקניתי מערכת ביניים חדשה,אני מעוניין לעשות לה אוברקלוק דיי רציני,בינתיים אני עם קירור סטוק והמעבד עומד על 15 מעלות בביוס. הגעתי מ- 1.6@1.7 לאט לאט(אני חדש באוברקלוק..), הרצתי S&M והמחשב עבר את הבדיקה,חוץ מהקטע של בדיקת הזכרונות שהוא משום מה לא אמר לי מה היתה הבעיה.. המפרט הוא: AMD Sempron 2800+ AM2[1.6@1.7] TwinMOS 667 Mhz DDR2 512x2 GIGABYTE GA-M55plus-S3G (nForce 430) Thermaltake XP-480 תמונות אני אוסיף כאשר אני אגיע הביתה,מישהו יכול לכוון אותי האם אפשר להמשיך באוברקלוק?
-
- 1 תגובה
- 457 צפיות
-
-
אני בן 16 ואין לי עבודה, רק דמי כיס 20 שח בשבוע. למזלי יש לי דרמל בבית, אבל הרסתי את הראשים, אפילו של השיוף (עבדתי במרפסת, הוא לא היה מחוזק טוב, שמעתי חתול צועק, יש צורך לפרט עוד?). כרגע יש לי 50 שח שהולכים ל LAN party ב 19 לחודש. קיצר אין כסף. עד עכשיו עשיתי ככה: 1)צביעה של דלתות המארז בשחור, בכוונה השארתי את השאר כסוף, יצא מדהים 2)צביעה של החלק הלבן במקלדת מולטימדיה של מיקרו$פט בשחור, השאר יהיה כסוף כשיהיה כשף לצבע. 3)חלון ושורה של חורים מתחתיו ששכן שלי עשה לי בחינם. יש לו כלים בעבודה, וחר הביא לו פרספקס. 4)stealth DVD 5)עיגול כבלים יש לי חלקים\הם בדרך ל: 1)glowpad - מחכה לפספקס שאבא שלי השיג לי. 2)מסך LCD שלקחתי ממילונית, נראה לי יש לו אפילו תאורה אחורית - מח…
-
- 11 תגובות
- 944 צפיות
-
-
בקרוב אני אסיים את המודינג שלי ואני אעלה אותו לאתר. המודינג כולל: תוספות ושינויים קטנים למקלדת, כונן קשיח זוהר, משטח פרספקס זוהר עם חיבור חשמל ייחודי ;D , חלון למארז אולי איזה פאנל קידמי תוצרת בית וגם אולי שינוי קטן לעכבר. 70% מהפרוייקט מוכן ואני מקווה שאני אסיים אותו בימים הקרובים.
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-
-
מה שעשיתי בינתיים : http://www.pbase.com/madboys_lair/case בתיכנון : *לסדר את הכבל הצהוב איכשהו ( כשאני מעגל הוא נהיה קצר מדי ) *לעשות מעמד למאורר *לשים את התאורה עם המערכת שליטה *לעשות stealth לסידירום ולצורב *להוציא את הכונן דיסקטים ולשים שם מכסה ( אני רק צריך להשיג מכסה ) *לעשות חלון למעלה *לעשות את כל המארז בסיגנון של הדלת *עוד כמה דברים שאני לא רוצה לפרסם בשלב זה מה אתם אומרים?
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המחשב שלי רועש, לטעמי, אז החלטתי להחליף לו כמה חלקים כדי שיהיה קצת (הרבה) שקט יותר. החלקים המרעישים (מהרועש לחרישי ביותר): 1)מאוורר 120MM ג'נרי באחורי המארז (צ'נברו Xפיידר) 2)קירור לצ'יפסט (NF7) 3)מאוורר ג'נרי 92MM בפרונט המארז 4)וולקנו 12 (על 2800RPM) 5)קירור של לדטק ל6800GT עכשיו, חשבתי על הסטאפ הבא: 1) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1319_1604&products_id=9692 (אבל מצד שני שמעתי שהוא חלש, והוואנטק stealth עדיף. דעתכם?) 2) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_144&products_id=4190 שהביקורות המליצו עליו מאוד אם המארז מאוורר טוב 3) http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_633_1405&products_id=7913 ולהשאיר את השניי…
-
- 0 תגובות
- 446 צפיות
-
-
שלום חברים לאחר שהתייאשתי מהנסיון להשתיק את המחשב ע"י החלפת מאווררים ובעיקר התאכזבתי מפתרונות הקירור של AC, החלטתי לבדוק אפשרות לפרוייקט השתקה מקיף יותר. הרעיון הוא להישאר עם המרכיבים הבסיסיים - מארז, לוח אם, מעבד וכרטיס מסך ולנסות להגיע למערכת שקטה ככל האפשר בתקציב לא גדול מדיי. (אדגיש שאין לי העיית טמפרטורה במחשב ומה שאני מחפש זה קירור שקט ואיכותי במחיר סביר) מפרט המחשב הוא: 1 AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box Venice 1 Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 2 Kingston 1GB (2x512) Dual 400Mhz PC 3200 C3 1 Gigabyte ATi Radeon X600PRO 128-bit 128MB Bulk 2 WD SATA 200GB 8MB 7200 RPM 1 Mitsumi floppy 1.44 1 Compucase 6A19-2F Midi Tower 400Watt 24 pin (למארז 2…
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
כרטיס 6800GS AGP של חברת PALIT. מאחר ושום קירור מוכן לא מתאים היייתי חייב למצוא פיתרון. מצאתי קירור של אטלון 64 ביט "איגלו 7200". ותודות למפעל "סייג כיפופים" הסינק הותאם לכרטיס מסך. כעת נשאר לשייף את בסיס הסינק ועוד כמה התאמות אחרונות. הכרטיס בOC מ 450/1000 ל 510/1494. כעת החום מגיע ל62 מעלות במאמץ + רעש מעצבן מאוד של הקירור סטוק. עוד כמה שעות הפרוייקט יושלם והעיקר שעתה אוכל להתאים מאוררי 80 מ"מ שקטים. ;D לאחר המוד:
-
- 27 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
לכבוד הקירור מים שיגיע בקרוב החלטתי לצ'פר את המחשב בבית חדש. יש לי בחדר ארונית קטנה עם שלוש מגירות. לאחר בדיקה מהירה גיליתי שלוח האם נכנס למגירה בלי בעיות ואז עלה לי הרעיון: מגירה עליונה: דיסקים קשיחים, כוננים אופטיים, ספק כוח. מגירה אמצעית: לוח אם וכל מה שעליו. מגירה תחתונה: משאבה, רדיאטור, מיכל מים. בנוסף: בשתי המגירות העליונות מאוורר 120MM מכניס מקדימה ו-120MM מוציא מאחורה (לכל מאוורר מפסק 12/7 וולט). בשתי המגירות העליונות תעלה מרכז המגירה לכל אורכה כך שאפשר יהיה לפתוח את המגירה בלי לתלוש חוטים וצינורות. בעיות כרגע: מפסקים יפים ל-POWER ו-RESET. STEALTH לכוננים, המגירות מעץ מלא, נראה לי שפלטת עץ תהיה קצת כבדה לכוננים. רעיונות יתקבלו בברכה.....
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז לאחר שלפני 8 חודשים עברתי למערכת קסטום עם צנרת גמישה. לאחר מעבר ל 4k ורכישת זוג 1080 החלטתי שזה גם זמן טוב לעבור לצנרת קשיחה. הכל הוזמן אבל... נתחיל מהמפרט: מעבד: i7 5820 לוח: asus sabertooth x99 זיכרון: corsair dominator platinum ddr 4 3000mhz 32gb כרטיסי מסך 2: Gigabyte GTX1080 8G G1 GAMING הארדיסקים: samsung ssd evo 250 WD 2T 3.5'' Sata3 Caviar BLUE ספק כוח: Corsair 1200W HX1200 מארז: nzxt switch 810 מסך: asus rog swift pg27aq ציוד לקירור שהוזמן: משאבה: EK-RES X3 250 זוג בלוקים של: ek ל 1080 זוג חלקים אחוריים ל 1080 ek גשר sli של ek צנרת שקופה קשיחה 12-16 הוזמנו 12 יחידות 16…
-
- 16 תגובות
- 4.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, כבר זמן רב שלא התעסקתי עם המחשב שלי, אז הגיע הזמן לעשות משהו. בעקבות הפסקת פרוייקט קירור המים לאקס בוקס עקב פטירתו בגלל הטמטום שלי נשארו לי חלקים ללוף שלם. אז החלטתי להוסיף לוף נפרד לרכטיס מסך שלי. כרגע בלוף גם המעבד וגם הכרטיס מסך יושבים על הרדיאטור הכפול של BLACK ICE GTX, והמעלות לא להיט, סביב ה 50 מעלות למעבד. זו המערכת הנוכחית: אז אלה החלקים: משאבה של DD 500L/H: פילפורט, כי אני לא סומך יותר על מיכלים: רדיאטור BLACK ICE PRO: וצנרת 1/4 של CLEARFLEX: חשוב לציין שהטמפ' של הכרטיס מסך פחות מעניינת אותי כי הוא ללא OC, והמעבד E6300 ב OC ל 3.4.
-
- 18 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ערב טוב, אני אבנר, בן 13, ואני די חדש פה. אני נורא בכל הקטע של החומרה, וגם כמובן ....... המודינג ;D לפני שבועיים נכנס לי רעיון מטורף לראש - לבנות מעין "מחשב נייד" מעץ :-\ לא כל -כך ידעתי איך אני עומד לעשות את זה, אבל לקחתי בידיים מקדחה, מסור חשמלי, וכמה מדפים ישנים מעץ.... והתחלתי לעבוד ! בשבוע שעבר קניתי (בפנדה) את כל רכיבי המחשב, והתחלתי להרכיב....... תמונות של כל שלבי הבנייה זמינות כאן. מה דעתכם על כל הפרוייקט ? איך הביצוע ? תודה רבה מראש על התגובות !
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב, אז התחלתי להתכונן למערכת קירור מים שאני מתכוון להרכיב. דבר ראשון החלטתי שחוץ מה-WATER BLOCKS למיניהם, שום דבר שקשור למים לא נמצא יחד עם לוח האם המעבד והכרטיסים באותו מארז. לצורך העניין העברתי אותם למארז מידי טאוור עלום שם ששכב אצלי בצד והעברתי את כבלי ה-IDE ממנו אל הפול טאוור. כרגע קצת מגעיל אבל אני מתכוון למצוא דרך להעביר את הכבלים בצורה אלגנטית יותר מסתם דפנות מארז מפורקות. סיימתי לחבר את ה-IDE ואז גיליתי שהכבלים מה-PSU לא מגיעים ממארז אחד לשני כדי להתגבר על זה הרכבתי במארז שמכיל את הדיסקים הקשיחים (3) הפלופי ה-CD הצורב וה-DVD (ה-FULL TOWER) עוד ספק 300WATT GENERIC וחברתי אותו ל-ANTEC 400WATT כך שכשאני מדליק את המחשב שניהם מופעלים....... בנוסף החלפתי (זמנית ע…
-
- 60 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
לא יכולתי להתאפק אז יש רק תמונות דיי גרועות אבל מחר יהיו תמונות ברמה הבלוק מנחושת העתק של צ'ילי1 http://img502.imageshack.us/my.php?image=photo00094gx.jpg http://img214.imageshack.us/my.php?image=photo00085cn.jpg http://img185.imageshack.us/my.php?image=photo00075vl.jpg
-
- 58 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
ובכן, כולם יודעים מה זה Case Badges (ומי שלא יודע אלו הם מדבקות למארז כ- Modding חביב 8)). החלטתי ליצור קובץ ובו כמה Case Badges על דף A4 סטנדרטי. עכשיו, אחרי שיצרתי את הקובץ אני מתכנן לקחת אותו לחנות בראשון לציון (עיר מגוריי ) אשר נקראת "פוטו גדי אשר עבור 80 ג'ובה מדפיסה כל מה שאני רוצה על נייר A4 אחד. האמת שניתן להדפיס את זה גם בבית על נייר מדבקה (אין לי מושג כמה עולה אחד כזה) ולחסוך את ה- 80 ג'ובה אבל החיסרון הוא שקשה לי להאמין שלמישהו יש פה מדפסת איכותית כמו זאת שבחנות הצילום וגם חבל על הדיו הרב! ובכן, העלתי לאתר המקצועי שלי בנענע (Ye RiGHt! ;D) את הקובץ שאותו אני לוקח לחנות ואת אוסף המדבקות "לעתיד" שהורדתי מהאתר http://www.directron.com/labels.html. אני עדיין מנס…
-
- 4 תגובות
- 702 צפיות
-
-
או קיי סוף סוף הדיגיטלית שלי הגיעה אז קבלו תמונות: הסיר המקצועי שלי!! הבלוק. שוב פעם הבלוק. והמשאבה הנטבלת.
-
- 10 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אז סוף סוף ישנה התקדמות בפרוייקט שלי , היום קניתי משאבה של 800 ליטר לשעה ב 70 שקל, לא ממש חזקה אבל נראה לי שהיא תספיק ואם לא אני יקנה יותר חזקה. ולאחר שעות רבות של תכנון ושבירת עצמים ועצבים רבים הצלחתי לחבר את הבלוק לסוקט 370 שלי, כי היתי צריך להכין סוגר חדש לגמרי שיתאים למידות של הבלוק ויחזיק אותו טוב על המעבד. ועכשיו המערכת מכילה רק משאבה טבולה בתוך דלי ובלוק על המעבד וכבר הטמפ' ירדה ב 20 מעלות !!! במאמץ ל 31 מעלות כש לפני זה היתה היתה על 51 מעלות. עוד מעט אני יעלה תמונות כשאני יקנה סוף סוף את הדיגיטלית שלי. עריכה: אני רק רוצה לציין שאני עושה את הקירור מים לא בשביל ביצועים כי אני לא עושה שום OC (לוח של אינטל) אלה בשביל השקט. אני מתכוון לעשות מארז אם 0 מאוורר…
-
- 14 תגובות
- 996 צפיות
-
-
לילה טוב! עם בוא הקיץ מחשבי הקט התחיל לגנוח.. והחלטתי לצ'פר אותו בקצת שופינג (: אז ככה.. פנטיום 4 3ghz northwood (תודה לאל שקניתי אותו עוד לא היו פרסקוט בשוק). עם הוינטלטור סטוק של אינטל בעומס קל יחסית (HL) הוא היה מגיע בקלות ל-53 ויותר.. היום התקנתי לו zalman cnps7000-cu והאמת שאני קצת מבולבל.. כרגע עם 60%-70% מעבד הוא על 35 מעלות (עם הסטוק כזה מצב הוא היה על 50), אבל קודם בלי ששום תוכנה כמעט פעלה הוא היה לי 40+.. יכול להיות שלוקח זמן למשחה טרמית (AS5) זמן להתקשח או משהו כזה?.. בכל מקרה הבעסה האמיתית היא שציפיתי סוף סוף לשקט! אבל להפתעתי גילתי שעדיין יש רעשים די חזקים. מהניסויים שעשיתי הגעתי למסקנה שזה גם מ-2 ההארדיסקים הישנים שלי (יש לי 2 ישנים, אחד של 40G ואחד של 30G,…
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב , אמנם מוקדם מידי להגיד נמאס לי .... אבל נמאס לי מהטמפרטורה של הכרטיס בן השבועיים וחצי שלי , כן אני יודע , אלו כרטיסים חמים ויש להם threshold נורא גבוה , אבל בכל זאת חם מדי לטעמי אי לכך ובהתאם לזאת חיפשתי קירור מתאים : thermalright T-RAD2 אמור להתאים לפי מספר פורומים ( גם פורום אחד זה מספר ) אבל מגיע בלי מאווררים . scythe Musashi אולי יתאים עם חיתוך קל , יצאה גרסה מעודכנת SETSUGEN 2 אבל שההוא שם למעלה יעזור לי ( התנצלות למאמינים ) עד שזה יגיע לארץ אם זה יצא לפני רק מספר ימים לשוק בחו"ל . ואז יש לנו את הZALMAN VF3000A , מצאתי בסך הכל פורום אחד שמדגיש שאולי הוא יתאים אבל צריך למצוא קירור אחר לVRM ( מה נעשה , בין החלקים החמים יותר בכרטיס חוץ מהליבה ) לקופצים , כן…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת, אני מעוניין לבנות קירור למעבד לצורך OC חד פעמי, אתם יודעים, לסחוט ממנו את כל המיץ. את זה אני לא מתכנן בזמן הקרוב כנראה שהפרוייקט יהיה באחד הימים הקרים וזה גם לא הולך להיות משהו רציני, עכשיו הקירור שחשבתי עליו הוא אוויר דחוס, או יותר נכון החומר שבתוך, מי שניסה פעם לקחת בקבוק של אוויר דחוס ולהפוך אותו ולהוציא ממנו אוויר יגלה שמה שיוצא זה נוזל ב 25- מעלות פחות או יותר. עכשיו חשבתי שבעזרת כמו דיי גדולה של נוזל כזה (3 בקבוקים יספיקו) אני יוכל ליצור מעין בריכה קטנה מצלעות קירור ולהלביש אותה על המעבד, עכשיו רציתי לדעת אם יש עוד משהו שאני צריך להשגיח עליו לפני שאני עושה את זה, ואם זה באמת יועיל? ניסתי לשים קצת מהנוזל על צלעות קירור פשוטות ממתכת ואחרי 10 שניות של…
-
- 4 תגובות
- 649 צפיות
-
-
טוב כפי שאתם ודאי יודעים אנחנו פה רודפי בצע ולרוב כשקונים מעבד לא מספיק לנו המהירות (למרות שדוגרי זה כן מספיק) ואנחנו מוסיפים לו מהירות ע"י OC.. בחינם(!!) -- הבעיה המרכזית עם OC זו כמות החום הגדלה, לכן צריך קירור יותר טוב וקירור יותר טוב הרבה פעמים משמעותו יותר רעש.. (חוץ ממים שזה יקר משמעותית...) אבל רעש אנחנו לא אוהבים(החלק השפוי מאתנו לפחות) וכאן אנחנו בבעיה.. אני התחלתי פרוייקט לפני כמה זמן שהמטרה שלו הייתה להמהיר את הQ6600 שלי עד ל3GHZ או יותר ובתנאי שהקירור יהיה יעיל ושקט מאוד. אני דיי רגיש לרעשים ובנוסף המחשב נמצא בתוך החדר שלי ככה שאני מעדיף שהוא כמה שיותר שקט.. ואז התחלתי את הפרוייקט-- נקודת הזינוק לא הייתה כל כך טובה מכיוון שהמארז שברשותי , sonate 3, מקו…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם לא יכולתי לסבול את העניין שבP5N-D שלי, ה9600GT הראשון ב39 מעלות במנוחה והשני ב49 מעלות במנוחה! הכרטיס הראשון דחף את האוויר החם לגבו של הכרטיס השני ובכך הוסיף לו 10 מעלות! היום החלטתי שזהו, לאחר קריסתו בCRYSIS שיניתי את מיקום המאוורר שהיה ממילא דחוס על הTUNIQ והיה רק ליופי. לאחר נסיונות וטעיות החלטתי שהכי טוב יהיה להשים אותו כך שהוא יכניס אוויר על כרטיסי המסך. כמובן שהיה לזה גם חסרונות, החלון הפוך כרגע אבל לא ניתן לראות זאת, אז זה לא מפריע לי. עכשיו הכרטיס הראשון במנוחה 39 מעלות כרגיל, שום דבר לא השתנה אך הכרטיס השני ירד ל42!!! 7 מעלות הפרש מה49 הקודמת, בהחלט מרשים וכל זה משינוי מיקום המאוור, עכשיו הוא גם יפה וגם מועיל לפני: אחרי: כנראה יש ש…
-
- 0 תגובות
- 511 צפיות
-
-
למרות שהפרוייקט לא חדש, הטכניקה שהוא עבד לסידור הלדים שווה הצצה, אז אולי כדאי לפרסם את זה: http://bit-tech.net/article/90/2
-
- 2 תגובות
- 588 צפיות
-
-
היי אנשים עזבו את כל הויכוחים, דיי לריב על מי מי יותר צודק למה ואיך!! :lsvader: HWzone ביחד עם PcTip, ו IsraMods ועוד פורומים מפורטלים גדולים ומרכזיים בארץ - אנחנו מהווים קהילה דיי גדולה של חברה בין הגילאים של 14 -30+ של חברה דיי רציניים שמתעסקים במודינג פרופר ובמחשבים באופן כללי ועושים את זה מתוך אהבה כפייתית לכל מה שקשור למחשבים שלנו או סתם בשביל הכיף שבדבר. בואו אנחנו נארגן איזה יום שיכיל בנוסף לתחרות מודינג שתבוסס על כללים שיקבעו מראש נוסיף שם הרצאות מוכנות מראש שיעבירו ויכתבו על ידי קבוצה של חברה מהפורומים ולא סתם באיזה טיילת על איזה גג אלא באיזה אולם גדול ויכול להיות אפילו אולם ספורט. בוא לא נחכה שחנות זאת או אחרת תבוא להציע לנו פרס של איזה 300 שקל אלא אנחנו נאס…
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעקבות הנושא שהעלה 10 עמודים ו 100 תגובות, חבל שייגמר כך - This thread is so pointless it's amazing, locked. החלטתי לקחת עלי את הארגון, במקום לשלוח אימיילים אני פשוט יתקשר לכמה חנויות ונראה מי תסכים לקחת על עצמה חסות רק נבדוק איפה עדיף לעשות את התחרות וכמה יבואו, אם בסקר ילך טוב ויהיו 30 מינימום אני אריץ את זה אז זה הולך ככה: מי שרוצה להשתתף שיצביע בסקר באיזה איזור הוא מעדיף, אם הוא בא עם עוד כמה שיוסיף בתגובות ונסכם בסוף כמה אנשים מגיעים נעשה את זה אצלי במקלט אם זה במרכז (רמת-גן) או בכפר שם של מישהו שיש לו מועדון בצפון או בחנות שתיקח עליה חסות דמי ההשתתפות 10 שקל תהיו רצינים - בלי לכתוב שטויות
-
- 65 תגובות
- 2.9k צפיות
-